Laʻau

Bessey - microcherry ma uiga faʻamalosi

O se malolo mai laufanua laufanua Amerika, o se matagofie o Thumbelina, o se amataga o Siberia - o mea uma lava e uiga i se peleina e igoa ia Bessey. O se mea laititi e lauiloa, ae lautele lautele o se fatulaʻau ma e tele mea lelei.

Talafaasolopito ma le Faamatalaga a Bessey Cherries

O le sandy a Bessey (steppe) e aofia ai le ituaiga o microcherry. Na sau mai ia i matou mai Amerika i Matu, lea na ia ola ai vao i le togavao, tafe oneone, i autafa o vaitafe. Na muai faamatalaina i le XIX senituri e le saienitisi Amerika o Charles Bessie, o lona mamalu na faaigoa ai. Talu mai le amataga o le seneturi talu ai, ua amata ona amataina e atunuu Amerika ia atinaʻe vine o Bessei. O se fuainumera taua o ituaiga eseese na maua, ae e toetoe lava a le iloa. I le taimi lava e tasi, na sau ai Bessey i le USSR, lea na i ai I.V. Michurin, o le na fautuaina lenei laau toto e avea o se togalaau puipuia, o le tagata muamua na gauai atu ia te ia.

Mai le amataga o le 50s o le seneturi talu ai e oo mai i le taimi nei, o tagata cherries ua ola malosi i Siberia, o le Urals ma isi itulagi ona o le maualuga o le malulu ma le le mautonu. Siberian breeders ua uma ona fafagaina se numera tele o ituaiga Bessei ma hybrids. O le Resitara a le Setete o le Rusia, e aofia ai le 29 ituaiga o siaki pase ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina.

Bessey Cherry o se laau toto.

O le laau o se ogalaau e oʻo i le 1 mita le maualuga, e itiiti lava - e oo i le 1.5-2, pe a ma le 3 m. O lala Brownish e ola i luga, ma e masani lava ona taoto i luga o le palapala i lalo o le mamafa o le seleselega. I ituaiga eseese faʻaonapo nei, e mafai ona latou ola i le maualuga o le 45 ° ma oʻo lava i luga, e faʻamautinoa ai le tele o le gaosiga. O laulaau e lautele, lamolemole, e pei o laulaau lau. E fuga mai le leva - i le faaiuga o Me, ae mo se taimi umi - mo le 3 vaiaso. O le seleseleina, e masani lava o fualaʻau e aofia ai lala taʻitasi. O vine e pogisa, lapotopoto (ae mafai foʻi ona faʻaloloa, oval), laiti - mai le 1.5 i le 2.5 g. Ae ui i lea, i nisi o meaola mulimuli ane, e mafai ona latou oʻo i le 3-5 g. O le tofo e fou ona suamalie, astringent. O fua na amata mai ia Aokuso, e le mafai ona paʻu ma mafai ona tautau i luga o lālā mo se taimi umi, faʻafiafia ma maua ai se tofo lelei.

Dark Bessey Cherry Berries

O togalaau e faʻaaogaina mo le gaosi, compotes, jams, faʻasao e kuka mai ia i latou, ma o loʻo faʻaaogaina foi i fualaau mago ma mamago.

Pe a totoina ma ni meaʻai, e amata ona fua mai le peleie i le tausaga lona lua, pe a totoina ma se fatu - i le lona tolu. O le maualuga maualuga o le seleselega e seleseleina i le 2-5 tausaga o fualaau aina, e masani lava 3-5 kg ​​mai le vao, e oo atu i le 10 kilokalama i ituaiga taʻitasi ma tausia lelei.

O se mea e le mautonu ma le faigata e teu ai lau pele o le a faigofie ona nofo ai ma o le a lagona le mafanafana i soo se mea, e tusa lava pe o le a le mea na afaina ai. Maofa faʻalelei, faʻafeiloaʻi le malulu o Siberia ma le timu vevela tutusa lelei. Faʻamalie i taimi uma i le maualuga ma le faʻaleleia o fua. E lelei le lelei i le vaitau o le vavalalata pe a tele le taamilosaga o pupuʻu i fugalaau sinasina-paʻepaʻe paʻepaʻe, e paʻu i pulu moli o moli mumu. Maofa matagofie i le tautoulu, pe a siliva-lanumeamata, e laugatasia-oval, vaapiapi, e pei o willows, o laulaau e avea ma coral-lanumumu.

Le lelei o Bessei:

  • maualuga le malosi o le kiona, e tutū i gutu ifo ile -50 ° C;
  • afaina o le lamala;
  • le faʻaleagaina i eleele, tetee i le salinity;
  • le le mautonu i le tuua;
  • matua amata, amata ona fuaina fua i le tausaga lona lua talu ona totoina;
  • le leai o se manaʻoga mo le gaosia mai iniseti, ona e fefefe i latou i se manogi faapitoa (pei o le manogi o cherry bird);
  • fuaina o tausaga taʻitasi;
  • le leai o ni mea e gaogao.

O mea le lelei e aofia ai le gasegase o cherries i le susu o le tau i coccomycosis ma moniliosis.

Vitio: Bessey Cherry

Auala e totoina ai Bessey Cherry

Aʻo leʻi totoina Bessei i lau 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa o loʻo i ai se nofoaga talafeagai mo lenei mea. E tatau ona siitia, malamalama, malamalama. O Cherry e le o se mea e sili ona mamafa e uiga i eleele, ae e fiafia tele i le oneone, oneone sili atu. O le eleele e tatau ona paleni pe le faaituau, e tatau ona faʻamaoloa le palapala 'eleʻele i le lime poʻo le falaoamata o le dolomite.

Afai e maua se nofoaga, matou te maua ni fatu. E le faigofie i taimi uma lenei fesili. E le o itu uma o loʻo i ai ni fale tausimai e totoina ai vine o Bessei. O le mea moni, e mafai ona e mauaina tagata gaosiga ma tagata e faʻapipiʻiina oe o le a auina atu oe i luga o meli, ae e le mafai ona e mautinoa i taimi uma le lelei o ia mea totō totoga.

Ia, pe afai ei ai se tasi o tuaoi poʻo tagata masani ua leva ona faʻateleina sea pele. Ona mafai lea ona e ole atu ia i latou mo le tipiina pe eli foi ni nai lala mo le aʻafia. O le faagasologa e matua faigofie, tutusa ma le toe gaosia o currants. I le eliina o lālā i le amataga o le tautotogo, e oʻo i le tautoulu e mafai ona e maua ai ni aʻa lelei. Ae e sili atu ona lelei le totoina o laau i le tautotogo, o le totogo o le autumn e maua ai se tulaga e maalili ai, e ui lava o lenei peleina o le malulu. O le mea lea, o vaomatua o le prikupat sili ma le ufiufi mai le kulimi seia oʻo i le tautotogo.

Bessey faigofie faʻaleleia e ala i le taoto

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le totoina o Bessei e faigofie ma e matua ese lava mai le totoina o isi sieli:

  1. I le tautoulu, faailoga le saite. O le mamao i le va o laina e tatau ona 3-3.5 m, i le va o laau i le laina - 2 m.
  2. Saunia ni lua e tulaʻi ai i le 50-60 cm, o le loloto o le 40-50 cm.
  3. Faatumu ia lua i le paluga o le eleele lafulemu ma le faapalaga po o le humus (10-20 kg i le lua), faaopoopo le 1 lita o le fafie ma le lima o superphosphate. O le lua e momoe atoa ma mai luga ia faia se tamai faaputuga, lea o le a tumau seia oʻo i le tautotogo.
  4. I le popofou o le tautotogo, aʻo le i matala (e taua lenei mea), latou te amata totoʻa saʻo. Ua faʻasaʻo le laau, o mea ua faaleagaina ua teuteuina i laʻau selesele. Afai o totonu o se koneteina, ave i fafo ma se faaputuga eleele ma faʻasaʻo aʻa. Afai o le lalolagi na gaogao ma malepelepe - e le afaina.
  5. I le totoina o le lua, ua fausia ai se faaputuga, lea ua tuu ai se fatu, ua tufatufaina aʻa i luga o le faaputuga. E ufiufi i le eleele, faʻaleleia ma faʻafeinu lelei i vai (2-3 pakete).
  6. Mulch ma humus, compost, lapisi, ma isi.
  7. O le ata e tipi ese i le 10-15 cm.

    O fatu laau e tuʻuina i luga o le tumutumu, faʻasaʻo aʻa i autafa o ona pito, ona ufiufi ai lea ile palapala

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le tuputupu ae ma le tausiga o Bessey e le mamafa ma e le manaʻomia ai le tele o galuega:

  • afai o lala i lalo o le mamafa o le seleselega e taoto i luga o le palapala, fai ni faʻamaumauga;
  • aveese vao, pe afai ei ai;
  • tauaveina le teuteuga mama pe a tatau ai;
  • tauivi ma faʻamaʻi faʻamaʻi pe a aliali mai;
  • i paʻu kiona, o pupuvao e lilofia i le kiona, puipuia o laʻau mai le mago i totonu o le ea malulu.

Teuteu

O le teuteuina o le Bessei e le masani ai:

  • pe a totoina, e seleseleina le seedling i le 10-15 cm, a maeʻa ona totoina ai lea o le vao ona o le totogo mai le aʻa;
  • faʻataʻitaʻiina le taofiofia o tausaga taʻitasi, lea e faʻapalapalaina ai i le aveesea o pama ua mamago ma faaleagaina;
  • ia faia le tipiina o tuai tuai i le 6-7 tausaga (e oo atu i le 100% o tipu e mafai ona aveeseina, mulimuli ane o le a tupu moni ai tagata fou).

    O cherries e manaʻomia le teuteuina o le mama ma le faʻasaina

Vaʻaia

Ona o le maualuga o le malosi o le kiona (e oo i le -26 ° C i le palapala), o pine cheru Bessey e masani ona faʻaaoga e fai ma faʻatau mo a latou lava ituaiga ma mo le tele o fualaau maa (plum, cherry plum, apricot, ma isi). I laau totō e ola i luga o ia faʻatau, o taimi vavalo ua tolopoina, lea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻaleagaina e ala i timuga afu. O le malosi o le tuputupu ae ua faʻaitiitia foi, lea e faʻafaigofie ai le fausia o se pale maualalo. O Bessey lava foi e aʻafia lelei, ma faapipii i luga o laau o le vaega o fualaau maa.

O le cherry chersey e totoina i luga o se mea totino e tupu tele pe i luga o le 1-3-tausaga le matua (vao). I le avea ai ma se faʻatauga e mafai ona:

  • isi Bessey;
  • pulu;
  • liliu;
  • apricot ma isi.

O le taimi sili mo tui puipui o le tautotogo, o se taimi e tafe ai le sua. I le taumafanafana, e faʻatagaina foi e faia le faʻatinoga, ae o le latalata atu i le iuga, o le leaga o le saoasaoa o le ola.

O le Bessei e mafai ona faapipiiina i se pulu (kopi) ma se mata (budding). Vaʻaia sa faʻaaoga:

  • i totonu o le pusa;
  • mo le paʻu;
  • i totonu o felafolafoaiga lautele;
  • i totonu o le pusa.

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le tui i le vaeluaina:

  1. Amata ile seleseleina o seleselega. Mo le totoina o le tautotogo, ua saunia i le tautoulu, pe a uma le pala, e oo lava i le amataga o le taumalulu. O lenei taotoga faigofie e iai ana tulafono patino:
    • e tatau ona vavae ese mai i laau faʻamaonia, e pei o vine o loʻo e mautinoa ai le fua o le fua;
    • pulupulu, mai nofoaga e vavae ese ai, e tatau ona taʻitasi tausaga, e matua lelei;
    • o pito sili ona lelei o loʻo i le itu i saute o le vao;
    • ave i latou mai fafo o le palealii;
    • o le umi o le 'au e tatau ona 15-20 cm;
    • i luga o le togi e tatau ona tupu lelei le tuputupu ae o le 4-5;
    • o le pupuu o tagata aoga, sili atu;
    • o le numera o seleni e vavaeina e tatau ona laʻititi tele atu nai lo le manaʻomia.

      E selesele le 15-20 cm le umi o le seleseleina o Bessei, ma e ono lelei ona faʻapupulaina buds

  2. Faʻatau faʻatau vao i lenei auala:
    • togafitia apa ma ituaiga togalaau;
    • nonoa fusi i fusi, tuʻu i totonu o se taga palasitika, ae aua le nonoa - e tatau ona latou manava le ea;
    • tuʻuina i totonu o se atigipusa, ufiufi i le oneone malulu poʻo le vao;
    • ua teuina le koneteina i totonu o le fogafale lalo poʻo le pusaaisa i le vevela pe a ma le 0 ° C;
    • latou te ave ese mai le faleoloa i le taimi lava lea aʻo leʻi faia le tui, ona o le taimi nei e tatau ona latou momoe.
  3. Ona sauni lea o le faʻasoa:
    1. O le lala filifilia ua tipiina i le itu taumatau i lona itu ma se vinesaw vine po o se naifi.
    2. O se pulou po o se naifi e faia ai se mimiti i le ogatotonu o le paranesi ma le loloto o le 10 cm. O le limitefulu o le faʻaoga e tatau ona lua faalua le lautele o le vaʻa. Afai e sili atu le lapoa o le laupepa, e mafai ona e totoina ni lua (poo le 3 ma le 4) i luga.

      I le ogatotonu o le sikuea, e 10 cm le loloto o le faʻaogaina.

    3. E faʻapipiʻi se sikulifiliu poʻo se sliver i totonu o le kesi ina ia le tapunia.
  4. Saunia se vaʻa:
    1. Latou te aveeseina le aʻa, ia mautinoa o loo faasaoina ma aoga:
      • o foliga o le paʻu e foliga fou ma lamolemole;
      • o le 'au e faigofie ona paʻu;
      • fua e lamolemole, e mafai ona gaosia;
      • o le fafie i luga o le tipi e fou, moli lanumeamata i lanu.
    2. O se manoa maoaʻe mai le tasi pito o le 'au e fai ai le 2 fasi pepa e fai ai se tina, 10-15 mm le umi.
  5. Faʻatonu:
    1. Ua faʻapipiʻi le uʻu saunia (poʻo le 2) i totonu o le mea e vaʻaia ai ina ia fetaui lelei le vaalele o fasi pepa (mea e taʻua o togitogiga).

      O loʻo faʻapipiʻiina ni afaina ua tuʻuina i totonu o le rootstock e vaeluaina ina ia faʻamaopoopo faʻatasi le vaalele o le oti

    2. Aumai ma le faʻaeteete se sikulifili, o le au (cuttings) o loʻo tumau pea i totonu o le vaelua.
    3. O le nofoaga o tui puipui ua afifiina i se mea faapipii.

      A maea le tui, ua afifiina i se mea faapipii

    4. O le pito pito i luga o le rootstock ma le nofoaga o tui e lelei ona ufiufi i togalaau eseese.
    5. Faʻapipiʻi se afifi faʻapipiʻi ma fatuga e gaosia ai le susulu na manaʻomia.
    6. A mavae le 2 vaiaso, e masani ona aʻafia le tui, ona aveese lea o le pusa. O le faapipii faʻamau e aveeseina pe a uma ona faʻaogaina faʻasoa ma faʻasaʻo.

Bessei suluina i luga o se peleni masani

Bessey, matua tautala, e le faapelepeleina. I le amataga, e sili atu ona vavalalata i le sulu ma, o se taunuuga, e le faʻalavelaveina i cherries masani. O le mea lea, o tui a Besei mo cherries e le mauaa, ma le isi itu - o se peleni masani e le aʻa, ma faapipii i Bessei.

Auala e Tuputupu aʻe ai Bessey Cherry Seeds

Bessei e sili ona lelei le fatuina e fatu. Mo lenei, o fatu mai fualaʻau ua faʻaaogaina. Le faasologa o le totoina o fatu mai fatu:

  1. O ponaivi filifilia ua fufulu ma tuʻu mo le 7 aso i le vai.
  2. E toe fufuluina le mea totino ma tuu i totonu o se pusa ua tumu i moa sphagnum, na tumu muamua i le vai, mo ni nai vaiaso i le vevela o + 18 ... + 20 ° C. E tatau ona fuga ponaivi i lenei taimi.
  3. Mo le totoina o fatu, ua tuu le koneteina i totonu o se pusaaisa ma le vevela o + 3 ... + 6 ° C seʻia oo i le afa o fatu o lo o paʻu. Ona tuʻuina lea o fatulaʻau i luga o se fata o le pusaaisa ma le vevela o le 0 ° C e faʻagata ai le tuputupu aʻe, i le mea o loʻo teuina seia totoina.

    Sprouts o loo i luga o le vevela o + 3 ... + 6 ° C

  4. 3-4 aso ao le i lulu, o le fatu ua vevela i le vevela o + 19 ... + 21 ° C.
  5. E mafai ona totoina vave fatu i totonu o le eleele i se nofoaga tumau, ae sili atu le faia o lenei mea i totonu o se atigipusa e loloto le itiiti ifo ma le 30 cm. Faʻamamaʻi, ona taoto ai lea o vai i luga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faalauteleina o le ele, ma faʻatumu i eleele palapala (faʻafefiloi le eleele togalaau i tutusa tutusa, humus po o le faapalaga ma le peat), pe a uma ona toto fatu.
  6. E tasi le tausaga mulimuli ane, ua sauni le fatugaina talavou mo le totoina i se nofoaga tumau.

    E tasi le tausaga talu ona lūlūina fatu o le uʻamea i totonu o ipu, o le a saunia ia laau toto mo le totoina

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, auala e feutagaʻi ai ma i latou

E pei ona taʻua, Bessei e leai ni faʻamaʻi. O le mea e lelei ai, latou te felelei faataamilo i lona itu. O nisi vailaʻau i nisi o tausaga ma le maualuga o le toʻimamaʻi e mafai ona aafia i faʻamaʻi faʻaleaga - coccomycosis ma moniliosis. E seasea (i vaitau malulu ma timuga) o le toilalo o kleasterosporiosis e mafai.

Coccomycosis

Coccomycosis faʻaalia o ia lava e pei ona taua i lalo:

  1. O lanu enaena po o le mumu e foliga mai i tua o laulaau.
  2. I le aluga o taimi, latou te faateleina, o le tino o laulaau e mamae ese, o lanu mumu ua aliali mai i totonu o laulaau.
  3. E oo atu i le faaiuga o Iulai, o le mea ua afaina o le a matuai mamae lava ma pauu ai. E mafai e le togavao ona leiloloa lau paʻu (o le lau o le taumafanafana ua taua).

    Faatasi ai ma coccomycosis, e maua ai avanoa i laulaau

O laʻau paʻu uma e aoina ma susunuina. O taʻavale e togafitia i fomaʻi faʻamalosi (fualaau e faʻafefe ai faʻamaʻi fomaʻi). Ua maeʻa Chorus ma Quadris. O le faʻagasologa o loʻo faia faʻatasi ma le vaeluaga o le 2 vaiaso, faʻaaogaina fualaau faasaina. Talu ai o tupe e fai ma vaisu, e fautuaina e faʻaaogaina ia sili atu nai lo le 3 taimi i le vaitau taʻitasi. E mafai ona 'aina' aʻai i le 3-5 aso pe a uma togafitiga ma Quadris ma aso e 7 talu ona togafitiga ma Horus. I le autumn ma le (po o le) amataga o le tautotogo, e fautuaina e togafitia le fale ma se 3% vaifofo o le sulfate uʻamea po o le paluga Bordeaux mo le puipuia.

Moniliosis

Moniliosis, poʻo le moli moli e faʻaalia i le tautotogo, aʻo fufulu. E ala mai i le fuga, o le ova o le manoa e ulu i totonu o fafie. O aʻafiaga afaina, laulaau, fugalaau e foliga mai e mu, ae e toatele faifaatoaga e talitonu o nei mea o faailoga o le malulu o le taumalulu po o le tele o togafitiga o le tautotogo ma vailaʻau.

O le manumalo o Monnilliosis e pei o se mu

E tatau ona tipi ma susunuina aʻa laau afaina, o isi o totoe e tatau ona togafitia i fomaʻi faʻamalosi, pei o coccomycosis. I le tautotogo ma le tautotogo, e tatau ona togafitia le laau i le 3% o vaifofo o le sulfate uʻamea poo le paluga Bordeaux.

Kleasterosporiosis

Kleasterosporiosis, po o le afaina o le afu e afaina ai laulaau, pana, fugalaau. O le maʻi e amata i le foliga mai o lanu mumu-lanu enaena i lau. Laʻau, ao latou faateleina, faʻamago i totonu ma faia ni pu. Lago ma sua mama ma paʻu. O suauu o le taumalulu malie i le paʻu, luga o lau, i le palapala. O faʻatonutonuga e tutusa ma mea ua tuanai.

Faʻapipiʻi kleasterosporiosis holes i luga o lau o cherry

Bessey Reviews

O le tausaga na muamua atu, na ou faatauina ai cherry Bessey e ala i meli. A o faagasolo lea vaega, na oo mai Novema, ma ua i ai foi le kiona. I luga o le fautuaga a le mataitusi na faapipii i le fasi fanua, na ou eliina ai laau toetoe lava i se tulaga tuusao. Na tupu i lena tausaga talu ai mo nisi mafuaaga na le mafai ai ona ou alu i le fale ma e leai se tasi na te tuuina atu. I le taunuu mai i le tausaga lenei, na ou iloa ai o ola uma o loʻo ola, fuga mai ma e leai se mea leaga na tupu ia i latou, na o le peleni a Bessey na faʻatuina mai le tele o lala fou e le ogatusa ma le au, ae e matua tutusa lava.

Elena

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=6247&start=540

Riga, oneone, besessey - ituaiga eseese o ituaiga. Mo le palotaina o le kopi lona lua. manaʻomia. Moniliosis e mafai ona aafia. Eseese le vevela i Siberia, tatou te mu vave ai. Le tofo. E faamanatu ai le tele o manulele manu. Mo aʻu e sili atu. Le mautonu. O loʻo aʻafia le aʻafiaga o aʻafiaga o le vevela. Latou te tusia i le taumalulu e mafai ona lagolago e le ua aʻa. E leʻi tupu lenei mea ia te au. Faatasi ai ma le manogi ma le peleina e lagona e eleelea, ae le mo le seleselega.Faatasi ai ma le lelei o le palotaina, o le fua tele ua tele. Ae sili atu ona talafeagai mo le gaosiga. O vine e masani ona lanu uliuli. E iai ituaiga eseese ma lanu lanumeamata ma samasama.
E fuga tele, e toetoe lava a le pau i lalo o le kiona ona o le tuai ona tupu. I le faaiuga o Me, i le amataga o Iuni. I le taumafanafana, o lau o le siliva. I le tautoulu latou te valiina i lanu samasama lanu samasama lanu mumu.

Sorokin

//www.websad.ru/archdis.php?code=706346&subrub=%CF%EB%EE%E4%EE%E2%FB%E5+%E4%E5%F0%E5%E2%FC%FF

Bessey o se meaʻai oneone. E le faʻamaisa 100% faʻatasi ma i matou - o loʻo nofo i luga o loʻu puipui tumau, o aʻa e latalata i maʻa malulu. Ae foliga mai o le susu - totoina vao e tolu i lalo ole laʻititi laʻititi, e leʻi fiafia o ia ((
O vine e tele, pouliuli-faapelepele, i luga o le palate - o se mea i le va o cherries ma cherries) E malie, ae aunoa ma le sugaryness, o se tamai tart. Mo aʻu, na o le pau le peleni e mafai ona ou 'ai.
O le togavao ei ai se foliga faapitoa - e fetolofi, ae faigofie ona fausiaina. Le lanu o laulaau e manaia lanu-lanumumu, e fuga mai i fugalaau papaʻe manogi manogi.

Contessa

//www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=122&i=261730&t=261730

Bessey e leʻi leva ona siitia mai ia i matou mai le konetineta o Amerika. E sili atu lona lelei nai lo mea le lelei. O le mea moni, e le tauva ma le tele o ituaiga masani o cherries, ae o se faʻaopoopoga sili atu ia i latou ma e tatau ona iai lona nofoaga i le togalaau ma luga o faatoaga. Afai e mafai ona e vaʻaia se nofoaga, faʻapea foi ma le faatauina mai o ni fatu laau, e tatau ona e taumafai e tupu lenei peleni pele ma faamaonia patino le sao o le faʻamatalaga ua tuʻuina mai.