Faatoaga faatoaga

Aano ostrich: o aoga ma mea leaga

O aano o le Ostrich o loo i ai pea i luga oa tatou fale ma laulau, ae le toe foliga mai e le masani. I le fesoʻotaʻi ma le faʻaalia o le ostrich faʻatoʻaga faatoʻaga, toetoe o tagata uma e mafai ona faʻataʻitaʻi se manu felelei. Mo i latou e leʻi 'ai ni ostrich, o lenei tusiga o le a sili atu le aoga ma faʻamalamalamaina faʻamatalaga.

O le a le mea o foliga o le ostrich foliga

O le mea sili ona taatele - o le ogavae, ona o le meaʻai sili lea (75% o le tino atoa). E le faʻaaogaina maso o loʻo pasia i tua ma pito i lalo, ae o lenei aano o manu e taua o le lua-fua ma e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o sooga ma le fasi o aano o manu.

E tatau i faifaatoʻaga faʻatoʻaga ona masani lelei i sauniuniga ma laasaga o le fasi ostrich i le fale.

Meaʻai e mafai ona maua i faleoloa ma luga o le Initaneti o se filo o le ogavae. E mumu ma foliga e pei o le meli nai lo le manulele. O le tofo i le seleseleina o se manu felelei e talitutusa ma vela, ae e ese lona manaia.

Calorie, BJU, vitamini ma minerale

Ostrich fillet o se oloa maualalo-kalori: 100 kalama naʻo le 98 kcal, 21.7 kalama o le polotini, na o le 1.2 kalama o le gaʻo ma leai ni gaʻo.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona aoina ma faʻaoga fulufulu ostrich, faʻapea foʻi ma le faitau e uiga i aoga ma le faʻaogaina o le gaʻo ostrich.

I le faʻaopoopoga i aʻafiaga, o aano ostrich e aofia ai le tele o vitamini, micro ma macronutrients:

  • B vitamini (1, 2, 5, 6, 9, 12);
  • paluka;
  • magnesium;
  • zinc;
  • calcium;
  • uʻamea;
  • fuamoa;
  • seleni.

Faamanuiaga ma le afaina

Mo le atinaʻeina atoatoa, tuputupu ae o maso, lauulu ma fao, e te manaʻomia se mea fau fale - polotini. O lona maualuga o mea e faʻaaogaina ai ni mea faʻapitoa e sili atu ona lelei mo le fausiaina o se tino ola maloloina. E le gata i lea, o minerale ma vitamini i le tuufaatasiga ei ai se aafiaga lelei i le tino:

  • faamalosia le tino cardiovascular system;
  • tauivi ma le mama;
  • faʻamalosia le faʻalavelave faʻalavelave;
  • lagolagosua i galuega maloloina pancreatic.

Ua lauiloa o fuamoa ostrich o le tele lea o ituaiga fuamoa uma. Mafaufau pe o le a le mea e foliga i ai le fuamoa ostrich ma le tele o manu e faanatinati, ma aoao ai tulafono mo le aoina ma le teuina o fuamoa ostrich ao lei susunuina.

Ostrich fillets e matua leai se afaina. Na o le pau lava le mea e faʻaaoga i ai e mafai ona avea ma le le faʻamaoni.

E faʻafefea ona kuka se ostrich i atunuu eseese

I atunuu o loʻo i ai nofoaga masani o le ostriches, e masani ona faʻaaogaina le ogavae o nei manulele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i atunuu o Aferika e latou te kukaina ni meaʻai, vaʻa ma ni meaʻai. I meaai a Asia, o lenei aano o manu na alofagia faafetai i le fale o mea manogi lelei ma marinades. E mafai ona e feiloaʻi i le ostrich o aano o manu i le kuka, i le tulaga o le taʻavale, o se vaega o le kuka, o le supa, poʻo le pepe foi.

Faitau e uiga i mea aoga o le pulufana, peacock, salu, gander, lapiti, pato ma manu felelei.

O le a le tele o aano ostrich i Rusia ma Ukraine

O le faʻamalologa faʻapitoa e i ai lona lava faʻaitiitia - e le taugofie mo tagata uma, talu ai o le tau e maualuga tele. I Rusia, o le tau o le kilokalama e amata mai le 1,800 rubles (e tusa ma le $ 31). Ma i Iukureini, e tusa ma le 400 UAH i le kilokalama (pe tusa ma le 15 tala) le tau. Ostrich fillets o se mea sili lea e sili atu i le lafumanu o loʻo tatou faʻaaogaina. O se mea malie, agavaivai, e le lelei atoatoa, e tele ana vitamini ma minerale. Na pau lava ona toe faʻaaogaina o le taugata ma sili atu le tau.