Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona e faia se togavao mo le tovine i ou lava lima?

Vine e pei feaveaʻi laau e manaʻomia se faʻamalosi i se mea faʻavaʻa - faʻavave le lagolagosua lagolago. O le lagolago e mafai ona faia i le uʻamea po o le fafie, maua ni sela po o ni maualuga o le uaea. Faatasi ai ma le auala saʻo i le filifilia o mea ma mea faʻapipiʻi, o se mamanu e mafai ona sili atu ma le tasi le tausaga.

Filifilia se nofoaga mo se tovine

O fualaau vine e aofia i laau vevela, o lea la e tatau ona susulu lelei le nofoaga mo le totoina. E aʻafia ona aʻa i le eleele mo le tele o mita, o le mea lea e taua ai foi le suavai. O le loloto fautuaina o lo latou tupuga e le itiiti ifo i le 2 m mai le eleele palapala.

E te iloa? O vine e aofia ai le tele o meaʻai (vagana ai gaʻo) pei o susu.

O le nofoaga e le tatau ona faʻamauina i le pefu o le koala. Afai o le auala e latalata i ai, faʻaeteete i le puipuia o le pefu. E mafai ona e aloese mai le pefu pe a leai se pa, filifili se nofoaga i lalo o le tovine i se mamao o le sili atu ma le 3 m mai auala. O le nofoaga lelei o le itu i saute poʻo saute i sisifo, lea e le mafai ona maua e meaola ma manu.

Lisi o mea manaʻomia ma meafaigaluega

Mo vine, e pei o soʻo se isi lava aʻega, e manaʻomia le lagolago - e le o se faalilolilo. Ina ia faia i le fale, muamua ia mautinoa o loʻo ia te oe mea uma e manaʻomia ma au mea faigaluega. Mo le fausiaina o le mea e mafai ona e faʻaaogaina:

  • paipa 4-7 cm le lautele;
  • laina ma tulimanu;
  • laupapa laupapa 6 cm le mafiafia;
  • vaega lagolago e faia i le plastics faapitoa.
Faʻalagolago i mea ua filifilia, o loʻo lisiina ai se lisi o mea manaʻomia. Afai e te manaʻo i paipa paipa, sauniuni mo le faʻaleleia. O faʻamau e faʻapipiʻi ma sikilima ma se sikulifili. Atonu foi e te manaʻomia se pulumu vali, se fale, sekusi, pulu ma se lima.
E taua! O vaega faʻamaʻi e tatau ona togafitia i se mea e faʻasaina ai le faʻamaʻi.
I le faaopoopo atu i mea mo le lagolago, o le a manaʻomia mo le faʻalautele. Mea e mafai ona faʻaaogaina e pei o:

  • uaea mai le 2 mm le lautele;
  • filo uamea faʻamalosi faʻamalama;
  • uaea uamea uamea;
  • togavao o le togalaau, faʻasaina se uta e le sili atu ma le 150 kg.
  • filo fagota.

Faʻailoga ma le telē o le taʻavale

O le filifiliga sili ona lauiloa i totonu o le au faifaatoaga ona o lona faigofie ma le tau maualalo o se lagolago i luga o le laina i laina laina uaea e lima. O le faʻapipiʻi i le ata maeʻa, o le faia o se fuāvine mo ou lava lima e le faigata tele.

I le pito i lalo, i le loloto o le 0.6-0.65 m, o pou o le 12-15 cm le lautele o loo tanumia. I le va o ia mea, o koluma o le toʻalaiti laʻititi (10-12 cm) e totoina i se mamao e 3 mita mai le tasi. O le maualuga o se mamanu e filifilia taitoatasi, mo le faigofie o le tausiga i le vaitau o le tuputupu ae.

E te iloa? 600 vine e manaʻomia e gaosia ai le tasi fagu uaina.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le maualuga e sili ona lelei mo le tuʻuina o laina o le faasolosolo solo mo vine. Afai e te manaʻo i se fausaga e iai ni sela, e tatau ona fuafua le tele. 10 sene centimeters e foliga manaia tele. I le faʻaitiitia o le telē, o le foliga mai o le lagolago o le a le toe maua lona matagofie, ae o le mamanu lava ia o le a sili atu ona tumau ma tumau.

Faitau mea e te manaʻomia ma pe faʻapefea ona e faia se taʻaloga ma ou lava lima.

Ituaiga o tapestries

O vine vine ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • tasi vaalele;
  • lua-vaalele.
O ituaiga taʻitasi o loʻo i ai ona lelei ma mea e le lelei, faʻatulagaga faʻapipiʻi ma tulaga faʻapipiʻi.

Tasi vaalele

Faʻalagolago i se tasi vaalele e faigofie lava ona faʻaeʻeina ma e le manaʻomia ni tupe faʻafaigaluega tetele. O latou maualuga e masani lava 1.7-2.2 m. O pou uʻamea e tu ile mamao mai le 3 i le 4 m le tasi. O le laina muamua o loʻo faʻatūina i le 0.5-1 m mai le eleele. O le lona lua e sili atu ona lelei le tuʻu i le 25-30 cm., Ma mulimuli ane 40-50 cm. O le mama aupito sili ona lelei o le uaea 3-4 mm.

Faʻapitoa o le vaʻaia o le vaalele e tasi:

  • tau taugofie o mea;
  • faigofie ona faʻapipiʻi;
  • lelei mafanafana ma malamalama o le tovine;
  • faigofie ma taugofie le mamanu.
Faʻafitauli:

  • e le fetaui mo ituaiga eseese;
  • itiiti le faʻamaonia i le faʻaaogaina o avanoa.

Piplane

O vaalele e lua e fesootaʻi i le faavae e lelei tele mo vine malolosi-o le vavalalata o vine. O le mamanu e maualuga lona 2 i le 2.5 mita, ma e mamao mai i le 3 m i le va o laina. O le faʻalautele e tuʻuina atu e tusa ai ma le mataupu faavae e tasi e pei o se tasi o vaalele. O le mamao i le va o vaalele e mai le 1 i le 1.5 m.

E te iloa? O vine ua i ai mea taua ma ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi ate.
Faʻapitoa o le lua-vaalele pasene type:

  • ua faamoemoe mo le galueaiina o ituaiga malolosi o vine;
  • umia mai le 6 i le 8 manulima ma fua;
  • mautinoa le faʻaaoga tatau o le togavine;
  • maualuga maualuga i vaega taitasi;
  • puipuiga o fua mai le la.
Faʻafitauli:

  • faigata ona alu ese;
  • sili atu le tau ma faiga faʻapipiʻi faigata, pe a faʻatusatusa i se fesoasoani vaalele.

O le au fai togalaau uma e mananao e maua se fua o fua o vine, e aoga tele le iloa pe faapefea ona fai se solo mo ia ma ona lava lima.

E mafai ona avea ia mea e fai ma lagolago e le gata mo vine, ae faapena foi mo isi laau totino: fusifusia, terry calistegia, oso aʻe o rose, lagenaria, clematis, campis, honeysuckle, scyndapsus, philodendron, Schizandra chinensis, diploadeniya, hoya, nasturtium, tunbergia ma clarke.

Vaʻavaʻa vaalele. Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Ina ia mafai ona fausia se lagolago e tasi-vaalele mo ou vine ma ou lava lima, oe o le a manaʻomia:

  • paipa paipa po o se tulimanu e tusa ma le 2.5 mita le umi;
  • maea uʻamea faʻatasi ma le faʻatala o le vinyl chloride;
  • fao sikulima ma manoa;
  • fofo;
  • sikulifaata.
Muamua lava, latou te tuʻuina le lagolago i le eleele e le itiiti ifo ma le afa mita. O le laasaga i le va o le lagolago e tatau ona 3-4 mita. Ona mafai lea ona e alu i le faailoga mo tulaga faʻalautele. Tuu le laina muamua i le 0.5 mita mai le fogaeleele, ma isi mea mulimuli ane - i le 40 cm laasaga.

I nofoaga e faailogaina i se vili, fai ni pu mo sikulima ma fai i se sikulipili. Faʻamama le pito o le uaea ma alu i le vaʻaia i le va o lagolago.

E taua! Aua le toe faʻaogaina le uaea i sikilima, seʻia maeʻa le vevesi o tulaga uma.

A maeʻa le faʻasolosolo, tuʻu le isi pito o le uaea ma tulaga uma i vaʻavaʻai faʻatasi ma sikulima faʻapipiʻi e taʻalo ai e faasaga i le lagolago. O le faʻatulagaina o se vaalele se tasi e le tele se taimi ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O se filifiliga e sili atu ona faigata o se fesoasoani e lua-vaalele.

Vaalele lua-vaalele. Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Mo le gaosiga o se lagolago e lua-vaalele, o meafaigaluega ma meafaitino lava e tasi e faʻaaoga e pei ona i ai i le mataupu muamua. Mai i le vaaiga o lou lava saogalemu, e sili atu ona lelei le faʻaeʻeina o se siaki V.

O paipa uila e maualuga lona 2.5-2.7 m e sili atu mo le faʻatalanoa i le loloto o le 0.5 mita. O le mamao sili ona lelei ile va o le lagolago o le 0.7 m, ao le faʻalautele i le pito i luga e 1.2 m. O le faailoga mo le maualuga e faapenei:

  1. O le laina muamua o loʻo i le maualuga o le 0.5 cm mai luga o le eleele, ae, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona siitia i le 0.7 m.
  2. O laʻasaga taʻitasi mulimuli ane e mamao atu i le 0.5 mita mai le muamua.
E taua! O pupu o se laau talavou e vaivai tele ma e masani ona motusia e le matagi, o le mea lea e sili ai ona faatulaga le laina lona lua i le 20 cm mai le muamua.

E pei ona i ai i le tulaga o se vaalele se tasi, faatulaga le pito o le uaea ma faʻalautele tulaga uma o le vaalele. Ona malupuipuia lea ma sikilima le isi pito o le uaea ma itu uma. Faʻailoa taga ma faʻaalu le vaalele lona lua. O le a tele taimi e alu ai, ae naʻo O lenei ituaiga lagolago e fetaui lelei mo laau totō.

Faʻatulagaina o le vao mo le tovine i lalo o le malosi o soʻo se tagata nofoa mafanafana. O le mea autu - o le saʻo filifiliga o meafaitino ma le faʻatinoga tonu o fautuaga o loʻo i luga. I le faʻamaeʻaina o tulaga uma, o le a faʻalauteleina le ola o se tausiga fale mo le togavine mo le tele o tausaga.