Fua o le gaosiga

Le manaia o le meaola: o le talafaasolopito ma ituaiga o meaola eseese o le piniki Phalaenopsis. Totoga Laʻau

O le pulupulu pulumu ma le matagofie o le Phalaenopsis e mafai ona vaaia i faleoloa fugalaau uma ma i luga o le faamalama o le fale.

E ui lava o tagata e fiafia i nei fugalaau e le mafai ona mateina lo latou tupuaga ma le i ai o se talafaasolopito tele o le fausiaina.

O le orchid Pink e le gata o le e ona le paolo matagofie, o lenei ituaiga meaola ua tele ni ituaiga o ituaiga o fugalaau e tutusa lelei ma matagofie.

O le a lenei mea totino?

O le piniki Phalaenopsis o se ituaiga o laau epiphytic o le aiga o Orchid. O se togalaau vao i le itu i matu sasae o Ausetalia, Filipaina ma Asia i Saute.

O le uiga ese o lenei ituaiga o fugalaau lanu o lanu piniki enaena.

E totogo le kulipi i luga o laau, ae le faʻaitiitia le tau o latou meaʻai.. E fiafia o ia i eleele lelei, e mafai ona ola i luga o maa, papa o papa, e pei o se tulafono, latalata ane i vai.

O le uiga o le fatu

O phalaenopsis e pei o vao vao, o loʻo i lalo o laʻau. O le vao lanumeamata e alu i totonu o se aʻa malosi, e ufiufi i se apa o le suka. Ona o le maualuga o mea o le chlorophyll pe a tumu i le susu, ua avea ma lanu meamata.

Pink orchids, e pei o se ituaiga, e laiti i le tele. O loʻo i ai ni laʻau paʻu paʻu o loʻo i totonu o papa. E i ai o latou foliga ma le lanu lanumeamata lanumoana, e ui o nisi taimi e maua ai i latou i se mumu mumu. O le umi o le pepa e oʻo i le 15 cm, ma le lautele - 8. I le avea ai o se tulafono, i vaitau o le tautotogo ma le tautoulu 1-4, o mai i le leaf leafuses.

Paʻu o le pulu, o lona lanu uliuli lanu uliuli. O lona umi e mai le 25 i le 30 cm. I luga o le tasi ponipuni e mafai ona ola e oʻo i le 15 fugalaau mamataʻavale. Latou te ola taʻitasi ma oʻo atu i le 3 cm le lautele.

Lanu

I le natura, o Phalaenopsis e paʻepaʻe sinasina pe sinasina-lanu enaena, o nisi taimi ma sina paolo o le lanu samasama. Faʻafetai i faifaʻatasiga oe ua leva ona sopoia ituaiga eseese o laʻau, olati ma isi lanu o ata.

Muamua O le mea aupito sili ona taua o laau totő ma le maualuga maualuga o laʻau ma fugalaau sinasina tetele.. O le mea lea, o le ata o Phalaenopsis na aliaʻe mai, e tutusa ma se tulaga. O le mea lenei o loʻo iai fugalaau fugalaau lanu-paʻepaʻe, lanu piniki poʻo fuga lanu violē.

Mulimuli ane na aumai e le au faifaatoaga ituaiga ma fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 15 cm le lapisi. O le natura faalenatura o nichi i laau toto o lenei ituaiga na matua leiloa.

Vaʻai: faʻamatalaga ma ata

Olatila lanumoana o lenei ituaiga e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 4, o le lua o nei mea e faʻavasegaina o ituaiga, ma o isi mea e faʻapipiʻiina:

  1. Schiller
  2. Stuart.
  3. Mini ma le aoauli.
  4. Apu.

Schiller

O le ituaiga taatele lea o ituaiga o ituaiga o ituaiga, o le Filipaina o le nofoaga na fanau mai ai. O laau i luga o laulaau ei ai se mea e ufiufi ai le siliva, lea e tumu i lanu lanumeamata lanumoana, faʻaopoopoina i fasi. E faavae i luga o le kulupu a Schiller, na faia ai le tele o hybrids..

O le Schiller Phalaenopsis i ituaiga eseese e maua ai le tele o fugalaau. Faamaumauga na faamaumauina - 174 fugalaau i luga o le tasi puipui.

Stewart

E toetoe tutusa lava i le Schiller orchid. Faʻailoga e na o le suluina ma le fugalaau fugalaau. E iai a latou mamanu patino - le faasologa o le faasologa o le piniki.

O le laufanua o Stuart's orchids o le Filipaina, aemaise lava le motu o Mandanao.

Mini ma le aoauli

O le tele ma le aoauli e iloagofie ai le tele o le laumei.. O le maualuga o le aoauli e mafai ona oʻo i le 40-55 cm, ma le umi o le laulaau - 20 cm ma le uʻu mafiafia o le 0.7 cm. E le o uma i latou uma le lanu piniki, ae o nisi tagata o loʻo i ai pea se ata lafoia.

Apu

Ituaiga o le Orchid ma lanu oona:

  • Pink Dragon
  • Pink Panther.
  • Singolo pink.
  • Pink cherry
  • Grandiflora pink.
  • Pink miti.
  • Royal terry pink phalaenopsis.

Foliga Vaaia

Ua aloaia aloaia lena O le pipi piniki muamua Phalaenopsis na maua i le Moluccas e le Rumph masani.o le na auina atu i se saienitisi masani i Peretania. O le fugalaau ua uma ona malolo, ae o le nerdorf Peretania na tuu i totonu o le vai. I le vaiaso mulimuli ane, na fuga mai ai le uluai lakapi piniki vevela i UK.

I le 1752, na maua ai se fugalaau matagofie tele na maua e le faifeʻau Suetena Osbek i Indonesia i Sasaʻe i le motu o Ternate. Na auina atu o ia e se tamaloa e suesue i le fomai ilofesa iloga o Carl Lynne.

Na faamatalaina e le saienitisi le laau i le galuega faasaienisi "Faavasegaga o le lafu ma faga." I totonu, o le igoa o Phalaenopsis "Epidendrum Adorable," o lona uiga, "ola i laau."

Tofiga

Mo le taimi muamua, na fatuina ai e John Ceden se palaniki piniki piniki i le 1875, o le aliali mai o peduncles sa maitauina i le 1886. I le taimi lea, o le kamupani "Veitch ma atalii" na maua mai ai le 13 isi ituaiga o hybrids.

I le 1920, na fausia ai le Phalaenopsis muamua-flowered i Farani. Ma ina ua mavae le 7 tausaga, ma le lona lua, ma le tele ma le faigata ona faatulaga o se fugalaau. I le lona 40 tausaga, na faia ai le grex big-flowered orchid. E ese mai i lona tulaga tutusa i se fuainumera tele o fugalaau i luga o le uʻamea ma fugalaau paʻepaʻe, paʻepaʻe ma mama.

E na o le 50s sili-maualuga grexes ma fugalaau piniki na maua.. O le faavae na avea o le inchidisi ma petals o loo i ai ni lanu piniki i ni vaega ma lanu lanu tele-lanu. I le mavae ai o le 10 tausaga, ua suia le taʻiala a le au faifaatoaga - o se galu o le foafoaina o tagata Eleni laʻitiiti ua amataina.

Tausiga

O le Orchid o se laau e sili ona malosi e manaʻomia ai ni tulaga faʻamalamalamaina mo le tausiga:

  1. Tulaga o le vevela. E manaomia e le laau pe a ma le 20oC i le taumalulu ma oʻo atu i le 35 i le taumafanafana. O le faʻaitiitia o le vevela i le 100 i le po e mafai ona fasi ai le piniki piniki.
  2. Nofoaga. Pink Phalaenopsis e lagona le lelei i luga o pupuni o loʻo feagai ma sasaʻe poʻo sisifo.
  3. Malamalama. I le taumalulu, e manaomia e le laau se moli faʻaopoopo i lama mumulu.
    O se kulimi piniki e manaʻomia le 12 itula o le malamalama e tupu ai masani.
  4. Faʻasa. O laulaau lanu moana e manaʻomia le suāuʻu talafeagai. I le taumafanafana latou te susu aʻo latou vego - lua pe tolu taimi i le vaiaso, i le taumalulu latou te faʻaititia le tele i le tele o taimi i le masina. E tatau ona tuueseese le vai i le vevela o le potu.

Laʻei pito sili

O le kulimi orchid e tatau ona faʻamaʻaina i le faʻalavelave faʻapipiʻi. E faʻaopopo i le suāuʻu susu ina ia le mu ai le aʻa. O le faʻamamaina o le fuālaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai laʻau ma le leai o se fua. A filifilia se fugalaau mo fugalaau, e tatau ona e ave se meafaigaluega i mea aupito sili ona maualalo o le suka.

Suiga

Moss, paʻu pine, malala e faʻaaogaina e avea o se eleele mo le piniki Phalaenopsis.. O toto laau e totoina i totonu o pusa tioata e mataʻituina ai le tulaga o aʻa, mataʻituina le manaomia o le susu, ma puipuia ai laau mai le oti.

O le gaoioi e faatoa faʻaaogaina pe afai e matua manaʻomia muamua i nai tausaga uma. O le faʻagaioiga e faatoa faia pe a maeʻa ona tupu. O le pito i lalo o le ulo e ufiufi i alavai. Ua uma ona seleseleina aʻa, ua faʻamamaina le eleele tuai. Ua tuu le togi i totonu o se fagu fou ma ufiufi lelei i le meaʻai, e aunoa ma le lolomiina i aʻa.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio vaaia e uiga i le faʻapipiʻiina o le orchid:

Tofiga

E mafai ona vaʻavaʻaʻi aʻaʻoga i le taimi o le gafa. E mafai foi ona faʻalauteleina kulipi i tamaiti e totogo i luga o se fugalaau. O tamaiti laiti e foliga mai e tusa ma le tausaga mulimuli ane..

Pests ma faʻamaʻi

  • O le faafitauli taatele o le piniki Phalaenopsis o le aʻa e pala. Faʻasaʻo le fugalaau e mafai ona teuteuina taimi talafeagai, e sui ai le palapala ma faʻaitiitia ai le tele o le faʻamalosia mo le taimi e toe faʻaleleia ai.
  • O le Orchid e mafai ona osofaia e aphids ma miti mumu, lea e salalau mai se laau mamaʻi i se mea maloloina.
    A e faʻatau se fugalaau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete laupepa ma fugalaau, e mafai ona e vaʻavaʻai i latou i le mai i le anufe o le mealy pe'ā afaina i parasite.

Pink orchid e sili ona fiafia i le tausiga o le laau. Ae peitai, afai o fautuaga uma o loʻo i luga o loʻo faia i luga o se faamalama o le fale, o fugalaau "e pei o se pepese o le po" e ono tupu, lea na fiafia ai mata o tagata saienitisi ma tagata masani mo le silia ma le selau tausaga.