Laʻau i totonu

E faʻapefea ona totoina se pama pama mai le maʻa i le fale

O aso nei ua avea ma lauiloa i le teuteuina o fale, ofisa ma pulega faʻapitoa faʻatasi ai ma laau toto. O le tele o taimi, e sili atu laʻau o pama, e pei o le laʻau e teuteu ma e leai se fuga. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i pama o le pama, e mafai ona totoina se pama mai se aso ma le auala e fai ai.

Laʻau mo le totoina

Mo le totoina o fatu, e fautuaina e le au faifaatoaga poto masani le faaaogaina o paluga o peat ma oneone. A maeʻa le totoina o se laau toto, e tatau ona suia le sui i se mea sili ona talafeagai. O le eleele mo pama vaovao e avanoa mo le faʻatau, ae sili atu le saunia o le palapala ia oe lava, faaopoopo mea uma e tatau ai mo le atinaʻeina o le laau.

O le mea lea, o le palapala mo le pama o aso ua saunia mai vaega nei:

  • O se faʻafefiloi o eleele eleʻele-sodoma - lua vaega;
  • Faʻafefiloi o humus ma lau lau lauʻeleʻele - lua vaega;
  • Lafu, solo - taitoatasi;
  • Lelei malala manaia.

E taua! O se mea e manaʻomia muamua mo le tuputupu ae o se alavai lelei. E mafai ona faʻaaoga le tele o le oneone po o le maamaa, soʻo se isi mea.

E faʻapefea ona saunia ni lua o se aso mo le totoina

Sei o tatou iloa po o fea o ponaivi e talafeagai mo le totoina ma le ala e sauniuni ai e ola lelei le fatu fatu. O le ponaivi mo le totoina e sili ona lelei mai fualaau aina fou, ae mafai foi ona ave mai fualaau mamago - i lenei tulaga, fesili pe ua uma ona togafitia le vevela o aso. A leai, e afaina ponaivi; pe afai ioe - o le a le tulai se ivi.

Saunia e tusa ma le valu pits, palu i le itu, fufulu ma faʻagogo lua. O le totōina o le pama mai le ponaivi i le fale e sili atu ona lelei i le tau malulu - i le taimi nei e le manaʻomia e le laau le susulu o le la e pei o se isi vaitaimi o atinaʻe.

O ponaivi mo ni nai aso e tatau ona faʻafefiloi i totonu o le vai mafanafana ma tuu i se nofoaga mafanafana (mafai ona faʻapipiʻi i luga pe latalata ile vevela), e tatau ona suia le vai i aso uma. Filifiliga Lua: Lili le maa i le tele o laulau o le susu susu poʻo le gau.

Ma, i se tasi pe lua vaega o le fatu fatu, ia faia ni punctures (e tusa ai ma nisi o fautuaga, ia tipi i le ponaivi) ina ia i ai le vai i totonu ma faaosofia ai le germination. Alu i le vai mo le isi tolu po o le fa aso. Ua saunia fatu mo le totoina pe a latou fufusi laitiiti.

Totoina fatu laau i le eleele

Ma le isi, mafaufau auiliili pe faʻapefea ona toto se fatu fatu. Mo le totoina o fatu, tatou te ave se pusa masani, totoa ono pe valu fatu i se mamao mai le tasi i le isi i le eleele ua saunia. O le sui ua faamatalaina i luga ua saunia mo se laau ua uma ona totoina, o le ponaivi e mafai ona pipisi i se paluga o eleele ma otaota.

O le loloto o le totoina e tatau ona tutusa ma le umi o le fatu ma le afa. O le totōga e faia i totonu o se palapala malulu, e le faia i luga le vai. O le atigi fafie e tatau ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana.

E faʻapefea ona toto se pama pama mai le fatu - ua e malamalama i ai, o lea e tatau ai ona faia uma tulaga mo le laau.

E te iloa? Aso o pama o alii ma tamaitai. "Alii" e eseese i le foliga ma foliga o fugalaau. Sa iloa e tagata anamua: mo se fua tele, o le tane e tasi e manaʻomia mo ni fafine se toʻasefulu ma le lua, ao le pama e tasi e oʻo atu i le 250 kilokalama o aso.

Tuutuuga mo le totogo ma le tausia lelei o fua o faatoaga

A faʻamaluluina le soʻo, o le a faʻaalia i le tasi i le tolu masina ia fuālaau muamua. E tatau ona faʻamamaina le meaʻai, o lea e sili atu ai le faʻamalūlūina e ala i le faʻaleleia, nai lo le faʻamaina, i le avea ai ma se tagata matua.

Sprouts, lea na tupu aʻe ai se pepa malosi e fa sima senitimita, o le taimi lea e toe toto ai i ipu eseese. O ipu e tatau ona uumi, fuafua mo aʻa umi o le laau, e le afaina le lautele. E tatau ona tuu i le pito i lalo le taʻevai: tamaʻi tamai maa, maamaa, faʻalautele lau.

O le tuputupu ae o le pama i le vaovao o se tagata matua, e le faigata: ia tuʻuina atu ia te ia le tausiga saʻo mai vine laiti. O le aso e mama-e manaʻomia, o le moli e tatau ona susulu ma tumau. Filifili se potu e iai pupuni e faasaga i sisifo, i saute, sasaʻe.

E sili le tuʻuina atu o ipu i le faamalama, e pei o la o le la e mafai ona susunuina lau laʻau. O se mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o se pama laʻitiiti o se faʻaleleia lelei o le ea ma le eleele, o le leai o ni faʻataʻitaʻiga.

O se suiga tele i le vevela, o le susu o le susu i totonu o le eleele e afaina ai le tulaʻi mai o laau pama.

E te iloa? I atunuu e vevela le vevela o le tau, ua leva ona taʻua aso o "falaoa o le toafa." Alu i se faigamalaga umi, ma mautinoa e ave ni nai ato o lenei fua. E naʻo aso e 'ai, e mafai ona faʻamamaina le tino ma le susu, ma mea uma e tatau ai ma fualaau.

E faʻapefea ona tausia le tipi

I le natura, o laau laʻau e tutupu i le vevela vevela ma e masani ona lamala, ae e faʻafefea ona tuputupu ae aso i le fale? Paʻu e manaʻomia le malamalama, o ona laʻau uma e toso i le moli, o lea e tatau ai ona feliuliuai le pusa i wulamu i le la i itu taʻitasi, a leai o le a lanu le laʻau.

O le ea malulu e solia i le laau, o lona uiga i le taumalulu matou te aveeseina le laau mai maʻa ma isi masini afi. I le tau vevela, e tatau ona faʻaogaina le laau i le ea fou, faʻafefe malie.

Pe a mafai e le tau, ia ea le potu o loʻo ola ai le pama. I le vevela malosi, faʻafefeteina le laʻau ma le ea i tafatafa o le pama. E le faʻasaina faʻasalaga faʻavave tasi i le vaiaso, na o le pau lava le tulaga e puipuia lelei.

E taua! A faʻamaligiina, mulimuli i le fuataga - e tatau ona e faʻafeinu pe a mu le ipu. I le tulaga o le vevela, o le a afaina le laau, o ona aʻa e le taliaina le sili atu o le susu. E tatau ona puipuia le vai mo le faʻavaivai mai le chlorine ma isi mea le mama.

O le pama mo le manuia o le galueaina i le fale e faalua i le masina i taimi mafanafana e tatau ona fafaga, i le tau malulu - tasi i le masina. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga uma faʻamalaʻau ma organics.

I totonu o togalaau faʻatoʻaga ma togalaau, e mafai ona e faʻatau mai ai meaʻai faʻapipiʻi, paleni mo fualaau o pama. Mo aso, e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

O laau matutua mo le tuputupu ae tatau ma avatu ia i latou se foliga teuteu o le a manaomia ona seleseleina. E tele tulafono faigofie: aveese le fuainumera o lālā e tutusa ma mea na tutupu i le tausaga, ae le sili atu; aveese otaota ma lalo ifo lau lauʻeleʻele.

I le amataina o le pama, ua aveeseina uma pitonuʻu - o le laau e tatau ona i ai se tasi ogatotonu tutotonu malosi. E le mafai ona e tipi le pito i luga o le pama - o le a oʻo atu ai i le oti.

Nofo i potopoto eseese

A o tuputupu ae ma atiina ae, o aso e tumu i totonu o se ulo. E faʻafefea ona vaʻaia se palm o le pama ma o afea e faia ai?

O le totoga muamua e tupu pe a oʻo ina tupu le laʻau i le 4 cm. O le faʻaluaina lona lua e fai pe a oʻo le 15 cm i le maualuga.

Talu mai le pama o le pama e le faʻafefeina ai le totoina, e tatau ona faia lenei mea pe a talafeagai. O le faailo i le totoina o le a avea ma foliga vaaia o aʻa i totonu o alavai o le fagu.

O laau laiti e ola vave ma o le gafa e manaʻomia i tausaga taʻitasi. Aʻo lei faia le faʻagasologa, faʻaleleia lelei le palapala ina ia sili atu ona faigofie le tagofia mai le ulo.

O le isi laʻau o le totoina o le pama e le galue: o loʻo i ai se aʻa faʻaogaina. O le ipu e filifilia 3-4 cm i luga atu o le muamua. O le pama ma le palapala eleʻele o loʻo i totonu o se ulo, o le palapala fou ua sasaa ifo i totonu o le fagu.

E taua! O pama matutua o loʻo ola i le tasi taimi i tausaga taʻitasi, pe a fai e fautuaina se suiga o le pito i luga.

O le pama o le pama o se mea mataina matagofie, e faanoanoa ona o lona toe gaosia i le fale e mafai ona na o fatu laau. E ui lava i le natura, e matagofie le toe gaosia e aʻa. Ae o le laau vevela lanu meamata i totonu o le fale, aemaise lava i le tau malulu malulu, e sili atu ona susulu maualuga le faamoemoe o le vevela ma le taumafanafana.