Pulu matala

Laʻau moa: faʻapefea ona saunia, faʻafefe ma faʻaaoga

Masalo, o se tasi o fugalaʻau faʻapitoa e sili ona lauiloa mo se togalaau ma se togalaau umukuka, o le a avea ma o le a avea ma manoa moa. E lauiloa e le gata ona o ona mea aoga faapitoa, ae ona e masani lava ona i ai i taimi uma, ma e tusa lava pe leai ni aʻau moa faataamilo i le fanua, e faigofie ona e mauaina lenei meafaigaluega i le faleoloa i se tau manaia tele. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le faʻafefea ona faʻaaogaina ai otaota moa, faʻamatala e uiga i ona meatotino ma foliga o loʻo faʻaaogaina.

O le tuufaatasiga ma le aoga o paʻu moa i le togalaau

E leitioa o le tele o tausaga o paʻu o moa o loʻo i ai se tulaga maualuga e avea o se tasi o mea aupito sili ona lelei faʻamaʻi faʻasamala.

E te iloa? O le otaota moa i lona fatuga e sili atu le lelei ma e sili atu le aoga nai lo le manulele pulu.
O le tuufaatasiga o le moa moa e matua mauoa lava:

  • vai - 50-70%;
  • phosphoric acid - 1.5-2%;
  • nitrogen - 0.7-1.9%;
  • lime - 2.4%;
  • paluga o paluga - 0.8-1%;
  • magnesium - 0.8%
  • sulfur - 0.5%.
I le faaopoopo atu i nei elemene, o loʻo iai pea le numera tele mea faʻaseʻelea e faaosofia ai le ola tuputupu ae o laau toto:

  • apamemea;
  • manganese;
  • zinc;
  • palu;
  • aʻafiaga
E tele atu faʻamalama ma paluga i totonu o le moa moa nai lo le tele o lafumanu, ma o le aʻafiaga o le moa moa e tumau pea le umi pe a maeʻa ona faʻaaoga muamua nai lo isi faʻamaʻi faʻapitoa. O se aafiaga umi taimi e mafua mai i le mea moni e faapea, o mea o minerale mai le moa moa e ave malie malie ma faifai malie. O le lelei o le moa moa o le faʻaaogaina foi o se mea e tetee ai i le toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma ona o le maualuga o lona vai, o le moamoa fesoasoani i le laau e ola ai i taimi o le lamala.

E faʻapefea ona aoina mai paʻu moa

Aʻo leʻi faʻaaogaina le moa moa i totonu o le togalaau, e tatau ona aoina saʻo.

E taua! Afai e mafai ona aoina mai le moa moa ma na o se lisi o mea masani, e pei o le sana, solo po o vaomago, e mafai foi ona faʻaaogaina, o le moamoa o le a le maumau ana meatotino.
O paʻu moa, e ui lava i lo latou aoga mo laau toto, e mafai ona afaina tele ai se tagata pe a fai e le saʻo lona faia. O loʻo aofia ai le tele o le methaneta ma le amonia, o le mafuaʻaga lea E talafeagai le faʻaaoga o totigilima, se puʻupuʻu ma se suti puipui pe a aoina ma galulue faʻatasi. E le gata i lea, e tatau ona ave le tausiga, ma talu ai ona o le moa moa, e tele naua anufe. E mafai ona aoina paʻu moa i soo se taimi sei vagana ai le taumalulu. Aoina mai le moa mai le moa ma le tamaititi, o le nofoaga lea e aoina ai le manulele o le "raked" ma, taumafai e aua nei paʻi i le eleele, ua seleseleina e ala i le tuu i totonu o se nofoa faataavalevale. A maeʻa ona aoina le vao moa, e tatau ona vego.

E faʻapefea ona teuina ni paʻu moa

A o le i taʻu atu ia te oe pe faapefea ona faʻaogaina manu felelei i totonu o le togalaau poʻo totonu o le togalaau, o le a tatou iloa auala e teu lelei ai le faʻamalaiga. E sili ona lelei le teuina o moa moa "i se faaputuga": e mafai ona fai i le eleele, pe eli se lua. O le lua e tatau ona 2-3 mita le lautele ma 1 mita le loloto. I le pito i lalo o lenei lua o loʻo taatia ai se lau o laʻau, fafie vao poʻo vaovao.

E te iloa? Afai o le lua e sili atu i le 1 mita, o le a itiiti ifo le okesene, o le a mate le tino o meaola ma pe a maeʻa le palapala.
O le faaputuga e tatau ona tumu lelei ma e le tatalaina; E le tatau ona e fefe e fai lenei mea, aua e le o "soloia" le moa vao.

E sili atu le tuʻuina o se faaputuga mai se fale nofomau, se vaieli poʻo se vaʻa. Maualuluga ma ata e sili ona lelei mo le faʻatulagaga. Afai e te filifili e teu le otaota i totonu o se atigipusa, ona tatau lea ona sasaaina i lea taimi ma lea taimi le superphosphate (i le paʻu o le paʻu).

Auala e fai ai le fafagaina o le moa

E tele auala e faʻaaogaina ai le fagaina o le moa; o le a tatou talanoa e uiga i le taatele ma faigofie. Mo le kukaina, e mafai ona e faʻaaogaina o se fale "fale", ma le fugalaau na faatauina i le faleoloa.

E te iloa? E toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina le manoa anufe i lona tino mama, aua e mafai ona faʻaleagaina laau ona o le maualuga o le ammonia.

E faʻafefea ona fai se fusi o le moa

O le faʻafefeteina o le moa moa e sili ona lauiloa i le au fai togalaau, e le gata ona o lona avanoa, ae ona o le faigofie o sauniuniga ma le saoasaoa o gaioiga. E lua auala e faia ai se faʻafefeteina o le moa moa. Afai na e faatauina mai le moa moa i fualaʻau, o le algorithm o le gaioiga o le a faapenei:

  1. Manulele moe i totonu o se fala ma faʻamumu i vai.
  2. Faʻamalaga e feoai solo mo le 2 vaiaso.
  3. Fufulu i le vai i le fua o le 1:20.

O lenei fuālaʻau e tatau ona faʻaaoga lelei: 0.5 lita mo le tasi laau. Afai o le manogi e sau mai le pusa e puipuia ai oe, ona mafai lea ona faaopoopo 300-350 g o le copper sulphate i le vaifofo, o le a faaleagaina ai le manogi le lelei.

Afai e te faʻaaogaina le togafiti, ona mafai lea ona e saunia se mea e afaina ai mai lenei mea: ole aofaʻi ole aofaʻi ole gaʻo (masini moa) e tatau ona aoina ma se pulu ma faʻafefiloi i totonu o pusa vai. O lenei vaifofo e totoe mo se aso, ona sosoo ai lea ma le lofia i totonu o le suāvai, faʻaaoga. Ina ia mafai ona gaogao le gaosiga, e mafai ona faʻaaogaina le vaega mafiafia o loʻo totoe i le pito i lalo e avea o se faʻalautele tele mo laau. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga ma le teuteuina o vao moa, e tatau ona "faʻamamaina" i vai mama, aemaise o lau. E mafai ona teuina le afaina mo le 3 aso i le vevela o le 20 ° C.

Auala e kuka ai le humus i luga o le faavae o le moa moa

E tele taimi e mafai ona e faʻalogo ai o le manu ma le humus e tasi ma tutusa. Ou te manaʻo e faʻaumatia lenei tala faʻasolopito: o mea eseese ia. Ua faʻamalieina lelei Humus ma fuga vao. Humus e faʻavae i luga o le moa moa o se suauʻu sili ona lelei, lea e faʻatau atu i faleoloa puao, ma e mafai foi ona e saunia e oe lava ia.

O le faagasologa o le kuka o humus e umi, ma e tele auala e faia ai lenei mea. E masani lava, o le fafie o loʻo tuʻuina atu i totonu o se pusa faapalaga po o se lua faapalaga ma ua ufitia mai luga. Mo fale puipui lelei talafeagai, ata uumi, ituaiga uma o talita. E taua le faʻapipiʻiina o le atigipusa, pe, pe a tatou talanoa e uiga i se lua faapalaga, ona tatau lea ona i ai ni avanoa laiti i le fale mo le ea e ulufale ai.

E te iloa? E le lelei pe afai e tafe ifo le timu i lalo o le ufiufi - o le mea autu lava e le o loloto le loloto o le vai i totonu o le vaega.

Humus "sauniuni" mo le tasi ma le afa i le lua tausaga ma faʻaalia lona "sauniuni" ma foliga vaaia: o le tumau o le a matala, o le lanu o le toniga, ma o le a faʻaitiitia le tele o taimi. Afai e te manao e faʻavave le fua, i le taumafanafana e mafai ona siʻitia i luga ma ni tui ma faʻaopoopo i le humus ma sauniuniga "Baikal", "Shining-3" ma isi.

Tina moa

O le faʻaaogaina o le susuga o le moa o se tu masani anamua. E umi taimi na talanoa ai faifaatoaga e uiga i ona lelei i togalaau ma togalaau. E faʻapefea ona faʻaaoga fualaʻau moa i lau togalaau ma lau togalaau - faitau i ai.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le vao ma le vao

Mo le faʻaleleia o laau ma laau toto e tatau ona faʻafefeteina moa i soo se ituaiga. O le mea sili, e sili atu, le faʻaaogaina o le fale, ona e mafai e le fugalaau faʻatau oloa ona "lele i totonu o se penny peni." I lalo o le tasi laau matua, o le ae manaomia pe tusa o le tasi pakete o laʻei pito i luga e faavae i luga o le moa moa i le taimi mafanafana. I le gasologa o le vaitau e mafai ona e toe fafagaina ai laau i le laumei (otaota fefiloi ma peat poo soʻo se isi lava mea, o mea e maua i le mama mama e sili atu ona maualalo). Ae o le vaomatua, e sili atu le fafagaina i latou i le mea e gata ai ma e tusa ai ma manaoga o le laau. O le taotoga e avea o se fuga lelei, aua e mafai foi ona faia le vaega o le mulch, lea e puipuia ai aʻa o le laau mai le maalili, ma ona o le mea moni e faapea, o meaʻai uma lava e ulu atu i le laau i sina mea itiiti ma faasolosolo malie.

E taua! A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻamalo, o le mea autu o le moa moa, e tatau ona e taoto i lalo ma faasolosolo malie, ma i le taimi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, e taua le aua nei paʻu i luga o laʻau o le laau, ina ia aloese mai le maofa poʻo le mu.

Fertilizer vegetables

O moa vao mo le togalaau o se meafaigaluega sili lea ona lelei mo le ola maloloina ma le lelei. Mo le fafagaina o falaʻau e seleseleina i le tele o taimi i le vaitau, o le moa moa o se meaʻai lelei, ae tatau ona faʻaaoga lelei. E sili atu le le faʻaaogaina o le faapalaga fou po o le humus e fafagaina ai fua o laau toto. I lenei tulaga, e sili atu le lelei o le faʻaleʻeleina o le laau i se laei o luga o le vai, ae i se auala e le maua ai le fofo i luga o laulaau ma tuusao i aʻa. E mafai ona faʻafefeteina laʻau ma aniani i luga o le faavae o le moa moa i le amataga o le vaitau ma naʻo le tasi. E tatau ona faʻamaʻaina le kuka i le masini moa ma faʻaaogaina le metotia. Tomatoes, o pepa e tatau ona faʻamaʻaina ma le faaeteete: o le moa moa e aofia ai le tele o microorganisms e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi, o lea e lelei ai le fafagaina o le eleele aʻo le i totoina laau (mo ni nai masina).

Fertilizer berries fualaʻau moa

Laʻau moa mo le togalaau - o se mea faigata e sili ona lelei ma tausi laau ma fualaau aina suamalie. Ina ia faʻamafanafanaina fualaʻau e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o infusions o moa moa, ma afai ua uma ona e filifili e faʻaaoga pepelu poʻo humus, ona tatau lea ona faia i se vaitau malulu. Aemaise lava e tatau ona e amio pe a fafagaina strawberries ma strawberries, e peiseaʻi o le a aʻafia le paluga i ia ituaiga o meaʻai, e mafai ona pisia i pulou. Ae pei o vine e pei o currants, fugalaau, fualaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalavai e faʻavae i luga o le moa po o le moa, ae tatau ona faia lenei mea i le taimi e puipuia ai le maelega.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o mea o loʻo i totonu o moa e le gata ina aumaia ai fuamoa ma meaʻai fou, ae o se fesoasoani fesoasoani lelei foi mo au laau i le ituaiga o moa, o le, afai e faʻaaogā tatau, o le a avea ma mea taua i le togalaau ma totonu o le togalaau.