Faatoaga

Seleselega ma le taumalulu-o le malosi o le paina o le paina "Hera": faamatalaga ma ata

O le pi, e le pei o le apu, na faatoa leva ona le lauiloa. O le mafuaaga o le maualalo o le malulu o lenei aganuu.

Ae i le aluga o taimi, o ituaiga fou na faamanuiaina ai lenei avanoa. O le ituaiga "Hera" o se fou fou lea o le au Farani.

O le a le ituaiga?

Eseese mea i le taumalulu, ausia atoatoa le fua o fualaau aina ina ua maeʻa le afa lona lua o Setema. Maualuga maualuga ma matuā faʻasao i le sogi. Laʻau o le maualuga maualuga, o fua o le aofaʻi lautele.

O ituaiga taumalulu e aofia ai Ianuari, Chudesnitsa, Bere Russkaya, ma Fairy.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

"Hera" ei ai ona foliga vaaia i ni ituaiga se lua matua "Reale Turin"ma"Afafine o Dawn".

Na maua se ituaiga i le All-Russian Research Institute o Genetics ma le Fausiaina o Fugalaau Fualaau aina ua faaigoa mulimuli ane Michurin, faatasi ai ma le auai o tusitala e pei o S.P. Yakovlev, A.P. Gribanovsky, N.I. Saveliev ma M.Yu. Akimov.

E aofia i totonu o le Setete o le Setete o le Central Black Earth.

I lenei itulagi, o ituaiga eseese e lelei: Duschess, Rossoshanskaya Dessert, Muscovite ma Cosmic.

Pear "Hera": faʻamatalaga o ituaiga ma ata

O le maualuga o le maualuga o le laau e paleni paleni paleni, foliga vaapiapi. Laʻau fefiloi e fefiloi, e pei o luga o laʻau taʻitasi, ma i luga o le faʻalelei.

Lanu saʻo, o le vaʻaiga lautele, uiga lanu enaena, e le o iai le lauulu. Chechevichek i luga o le ogalaau sina mea laitiiti. Faʻalūlū lemu i totonu o le ogalaau, ia i ai le lapotopoto ma le tele o le laʻau. O laulaʻau e faʻafefeteina, lanumeamata lanumeamata, sina foliga faʻalelei.

O le tele o le laulau laʻau o loʻo i ai, e iai laʻasaga laʻititi i tafatafa o le pito, i le pito pito i tua o loʻo i ai se tamai faʻailoga. O le pito o le laupepa e susulu ma lamolemole. O le petiole o le umi i le uumi ma le mafiafia.

O fua o se togi e manatu lautele. La latou averesi mamafa mai le 180 g i le 250 g. Fua o le saʻo sao, lamolemole ma lautele-pear. O le paʻu o le fualaau aina e vevela, o le a mago ma e tutusa le mafiafia.

O fua tetele e mafai ona mitamita ai Krasnobokaya, Elena, Victoria ma Lel.

O le lanu ua fefiloi, o le lanumeamata o le lanu autu lea o le fua, o le ufifatafata o le ufiufi e mumu, o loo i ai se upega ua gaosia. O le au o se mea e le mautonu, o le laʻitiiti.

O le tootoo e laiti pe toetoe lava a le mafai ona iloa. Ua matala le ipu o le pea, e le pa'ū le sulu, o le tele o le saukasi o le faʻaoga. O le fatu e laʻititi, lapotopoto. O fatu o le Brown e maua i totonu o sela fatu pipi.

Pulp o fua o lenei vasega lelei le fatuina, ei ai le paolo malulu. O le fausaga o se mea lapopoa ma le gaʻo. Fualaau suamalie suamalie ma suamalie, faatasi ai ma se maualuga o meaʻai o le suamalie ma se manogi manogi. I luga o le lima sikuea, o le Hera pea e fua i le 4.3 itu.

Vailaʻau eseese "Hera" faʻamatalaga o le vailaʻau kemini:

FaʻavaeNumera o
Mea vevela14,5%
Suga9,6%
Acids0,4%
Ascorbic acid8.8 mg / 100g
P-active mea86.0 mg / 100g

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le ituaiga ma vaʻai i pears "Hera" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:




Uiga

Fualaau i luga o le laau aluese mai le vaiaso lona tolu o Setema. O le sogasoga ma le atoatoa o le "Hera" e amata ona fua mai 4-5 tausaga tulaʻi.

FUAFUAGA: O fua o lenei ituaiga i tulaga o le teuina lelei e le mafai ona leiloa a latou tulaga tau pisinisi i le 160 aso.

O le eseesega e matua ese lava lelei gaosia ma toetoe lava a aʻafia i le malulu. I lalo o le faʻataʻitaʻiga o mea e le faʻaaogaina, o le vailaʻau na faʻafeteʻenaʻi le vevela o -38 ° C. O le leaga o le faaleagaina o le tusa ma le 1.8 points na vaaia na o ripoti faaletausaga.

O fua maualuga o loʻo faʻaalia i ituaiga nei: Bere Bosk, Falepule, Noyabrskaya ma Elegant Efimova.

O le faʻaleleia o le tagata lava ia i le "Gera" e maualalo. Mo se fualaau aina fua tele i luga o le saite manaʻomia le i ai o isi ituaiga o paʻu mo le faʻamalosi.

Ae afai e te faia ni fatuga se lua pe tolu o isi ituaiga i luga o le tasi laau, ona mafai lea ona faigofie ona faia e aunoa ma ni tagata e faia ni palota.

I luga o le mataupu o le manaʻoga o le palapala i tulaga ma le faʻaleleia o le vailaʻau o loʻo faʻataʻitaʻiina.

Toto ma tausi

I Rusia, i itulagi ma se fesuiaiga o le tau, o se aganuu le totoina o se pi. i le vaitaimi o le tautoulu. O se nofoaga e totōina e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete, ona o le pi o se laau umi lava.

O le mamao mai le pa, fale poʻo isi laau e tatau ona e le itiiti ifo ma le tolu mita ma sili atu le lelei.

TATAU: O fualaau o le taulealea talavou e le ola lelei ma tupu lemu mo le lua tausaga muamua. O se taunuuga lenei o se aʻa aʻa.

E tatau ona i ai le lua tau pe a ma le tasi mita le loloto ma pe a ma le 80 cm le lautelee mafai ona sili atu. Afai e tafia le saite i eleele oneone, ona sosoo ai lea fefiloi ma humus ma 2-3 pakete o peat. Peina lelei e tupu i luga o loam ma le faʻaopoopoga o le eleele lanu uliuli.

O se aganuʻu le saunia o le lua i le vaiaso ao lumanaʻi le fuafuaina. E tatau ona faia humus ma oneone paʻu tutusa, e tusa ma le lua pakete, ma le tolu punetini. l potassium sulfate.

Fertilizers faʻafefiloi lelei ma le eleele mo le toe faʻaleleia ma sasaa lua pakete vai. A maeʻa le 6-7 aso, o le lua ua saunia atoatoa mo le totoina o se laau talavou.

O le masina muamua o le laau e manaʻomia ai le faʻamafa lelei lelei seia oʻo ina faʻalauiloaina lelei. Ma i le tausaga muamua foi, e manaomia e le talo se teuteuga lelei o le pito i luga.

I le lumanaʻi, e le manaʻomia le faʻamautuina o le "Hera", ona o ona aʻa e mafai ona maua mai le suavai lelei mai le eleele. Na o le pau lava ia o taimi o le umi o le lamala. O le faʻateleina o le suālaʻau e tatau ona faʻatolu i le taimi o le taumafanafana, aʻo lei fuga, i le taimi o le ovary o fualaau aina ma le autumn i Oketopa.

FUAFUAGA: Pera "Hera" e le o se mea sili ona manaomia e teu ai, pei o isi ituaiga. O le faʻavaeina o lona pale e tupu i se auala masani ma e na o sina fetuunaiga e manaʻomia.

E faʻataunuʻu paʻu e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Faʻataʻotoina ni lala faʻamalosi mo le susulu atoatoa o le la i lala uma.
  2. Ina ia le mafai ona alualu i luma le laau, o lona ogalaau e tipi i le kuata.
  3. O nofoaga tipi e tatau ona togafitia i se meafaigaluega faapitoa.
  4. E tatau ona aveese uma lala mama pe mamago, faapea foi i latou e ola i le taumatau saʻo.
  5. E tatau ona faia ni togi i le pito i lalo o paranesi, e leai se mea e tatau ona alu ese ai le vao.

Talu ai ona o le "Hera" o se ituaiga malulu e mafai ona malulu, E le manaomia e ia se fale saogalemu mo le taumalulu. E naʻo tama talavou e manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, ua sasaina i latou i lala laʻau ma le kiona. I le avea ai o se tulafono, ua lava lea. O laau matutua e tatau ona ufitia i le kiona i le eria faataamilo i le lio.

O ituaiga o le taumalulu e aofia ai: Rogneda, Svetlyanka, Sverdlovchanka ma Samara Beauty.

Maʻi ma faʻamaʻi

"Hera" e i ai le teteʻe malosi i ia faʻamaʻie pei o le //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html, septoriosis ma antomosporiosis. Ae o nei mea uma e le o faʻamaʻi uma e mafai ona aʻafia ai le paina.

  1. O le kanesa o le Black Pe a iai se toilalo o lau, lala, palealii ma fua.
  2. Monilioz. O fua o le pi e pala i luga o lala.
  3. Fuʻa paʻu. Le faatoilaloina o le laau, e oo atu ai i lona maliu.
  4. Cytosporosis. Pe a mumu le maʻi, e mamae le paʻu.
  5. Mealy dew. Faʻaalia i foliga o le paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laʻau ma lau.
  6. Roto. E tau atu i le vave o le tautoulu o laʻau.
  7. Milky susulu. E aʻafia ai le fua o fualaau e mate ai i le paranesi.

Ae maise lava le puipuia o fualaau faasaina i le eseesega ua faailoaina. E le gata ina aʻafia le siama i faʻamaʻi, ae faʻapea foi i meaola e ola i luga o se laau.

  1. Peti miti. O caterpillars o lenei parasite e aʻafia ai fua o le pi.
  2. Greenhid aphid. Faʻaleagaina laulaʻau ma faʻaleleia le atinaʻe o le sigusisi.
  3. Lisi. E aʻafia ai, e oo lava i le faʻaumatia, vaega uma o le laau.
  4. Listovertka. Filifili le mea e nofo ai o laulaau, gaugau i totonu o se pu.
  5. Pear mite O le suaina o le sap mai le laʻau e faʻaleagaina ai le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o le laau.

O fua nei o loʻo faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamamatia faʻamaʻi:

  • O le pau i le tautoulu e aveeseina ma susunuina, talu ai ona ua toetoe lava o mea uma e maua mai ai ma mamanu o le faamai ua soloia.
  • O le faʻaaogaina o le fafie ma le lime o le a puipui mai faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o le paʻu.
  • O le asiasia o le laau i le taimi atoa, e amata i le amataga o le tautotogo ma faaiuina i le faaiuga o le tautotogo.
  • Le togafitiga o le liʻo o le paʻu o le vailaʻau o le urupa ma le maeʻaina o le eleele.

I sina mea itiiti lava e iloa ai faʻamaʻi e taitaia le togafiti e tusa ai ma le faʻamaʻi poʻo le manufeʻai. Mo le puipuiga, e mafai ona e togafitia le laau i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn ma ni iniseti.

Pepa "Hera" e lelei mo lona le mautonu ile pale ma le pale pale. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a fiafia i ona fua matagofie e le tasi le augatupulaga.