Faatoaga faatoaga

Vaʻaia o moa ma ata ma faʻamatalaga

O lenei ituaiga o moa, e pei o le gaugau, e mafai ona avea ma se meateuteu o le fanua, ma se ituaiga o le fausiaina. Afai e te filifili e maua mai na o manulele, ae leʻi filifili i se ituaiga o ituaiga, matou te fautua atu ia e faamasani i uiga o le moa masani e sefulu.

Ukrainian chubaty (Crested)

Faʻaaliga E tusa ai ma le faʻamatalaga aloaia, e tatau ona i ai i le Ukrainian chicken: o se ulu laʻititi ma se puʻu punipuni malosi ina ia mafai e le moa ona faigofie ona totoina meaʻai ma fatuga o saito, o se lautele lautele ma se fagu lautele. Lelei o Ukrainian Crested umi le umi ma malosi malosi. E le gata i lea, o le manulele o loʻo i ai se siʻusiʻu lush. I le tulaga aoao, o le manulele o le manulele e mafai ona taua malosi ma e faʻafefe. O le lanu o le lanu e tele filifiliga.o ia mea e paʻepaʻe, sinasina, uli, fawn, pockmarked poʻo le mumu.

O le mamafa o le tino o lenei ituaiga e eseese mai le 2 i le 3 kilokalama i moa ma mai le 2 i le 3.5 kilokalama i le moa.

Gaosiga o fua O le faʻasologa o Ukrainian e faʻatusatusa i le avega. Ae ui i lea, o le manulele e feaveai mai le 150 i le 200 fuamoa i le tausaga, amata mai le ono masina. O loʻo faʻaauau pea ona ave e poula fuamoa mo le 3-4 tausaga. O le mamafa o fuamoa taʻitasi e tusa ma le 50-60 kalama, o lo latou atigipusa o le lanu o le kulimi.

E te iloa? O lenei ituaiga o loʻo iai i se taimi ua leva e le mafai e saienitisi ona fuafua le taimi tonu o lona faʻatoʻaga. Ae ui i lea, e le faigata ona iloa le atunuʻu o le manulele - o ona foliga na faʻaalia i luga o vali a tagata tusiata i Ukrainia.

Temo o lenei ituaiga e matua toʻafilemu, o lona uiga e ala i galuega fai mea, faapea foi ma le tumau mausali ma le le mautonu. O lenei faigofie e fesoʻotai foi ma meaʻai e fiafia i ai le manulele - o le mea lea o le a tuʻuina atu e tagata o latou fale, ma afai oi ai se laufanua savali, o le a mafai ona latou maua a latou lava meaai mo i latou lava. O le isi itu o le faʻaoloaina o Ukrainian o lona tetee atu i le tele o le vevela o le ea. I le faaopoopo atu i fuamoa o socks tumau, e fiafia le moa ia te ia faʻaleleia gafatia: e faigofie lava ona ia fafagaina moa ma mulimuli ane tausia le pepe. Ina ia lelei le ola maloloina o le Iukureini ma lagona le mafanafana, e tatau ona fufuluina i taimi uma tagata inu, sasaa suavai mama iina, sui le tafe, ma faia foi le oneone mo le paʻu ina ia puipuia ai le manulele mai ituaiga uma o parasite.

Faitau foi e uiga i ituaiga o lili o le totoina o le gagana Iukrainini (pulou o le gagana Ukrainian, Borkovskaya bargeste, Poltava clayey) ma ituaiga aupito sili ona lelei o le tuʻuina o manoa i Iukureini.

Rusia sopo

O lenei ituaiga o moa na aliali mai i le XIX senituri, ma aumaia i fafo ina ia faigata ai le manulele ina ia ola ai e le gata i nofoaga vevela, ae faapena foi i matu.

Faʻaaliga O le hen e pei o lenei: o loʻo i ai se ulu laʻititi ma se malosi malosi, sina pupuʻu faʻafefe ma faʻalauteleina ni taliga taliga. O le tua o le moa e lautele ma saʻo. E leai ni fulufululu i luga o vae, ua lelei ona atinaʻe vae. O le siʻusiʻu o le Crested Rusia e tū saʻo ma e sili atu le manaia, e manava. Lanu mamanu e mafai ona fesuisuiai mai le lanumoana, ata, lanu uliuli, uli, uliuli ma le auro, uliuli ma le siliva, keke ma le mumu, samasama poʻo le papaʻe. O le pito sili ona taatele.

O solo o le fatu e sili atu nai lo moa: mamafa o le tino O se moa maloloina e mai i le 2 i le 3.5 kilokalama, ao le moa e mafai ona sili atu i le 2.5 kilokalama.

Aoao atili e uiga i le fatuga o Rikese Crested Chickens.

Ave fua E amata vave lava le moa a le Rusia i le va o le afa tausaga. I le taimi lava e tasi mo le tausaga na te tuuina atu ai le itiiti ifo ma le 160 fuamoa ma se atigi paʻepaʻe poʻo se kulimi. E ui i lea, e taua le malamalama o le fuamoa o fuamoa o le manulele e le gata ina faalagolago ile tulaga o le soifua maloloina, ae o lona matua foi: e le mafai e se matua moa ona maua mai le tele o fuamoa aʻo talavou. Temo mai le Rusia, e faʻamaoni e oo lava i tagata e ona le vaa: o se manu e le feteenai, e faʻafesoʻotaʻi lelei le faʻafesoʻotaʻi ma se tagata, aʻo faʻamaonia e ala i lona tumau ma le teteʻe i le vevela o le vevela. Aemaise lava, o le moa o loʻo feagai ma se taumalulu malulu, e oʻo lava i luga o le auala. Naʻo le toe foʻi le toe foʻi mai o loʻo i totonu o le auga o lenei ituaiga: e mafai ona latou tali atu i le tasi ma le isi.

O pou, i le isi itu, e mafai ona faʻaleleia fuamoa ma tausia fanau, ona o lo latou atinaʻe pepe ua lelei ona atiaʻe.

Saina Saina

O le ituaiga na sili atu i le 700 tausaga talu ai. I Saina, na tausia ia moa e teuteu o latou fanua i se manu ese.

E te iloa? O le foliga mai o le siliki Saina na avea o se mafuaaga mo le talafatu, lea e faapea o le ituaiga e foliga mai ona o le fefiloi o moa ma le lapiti. O le mea lea, e le mafai ona fenumiai lenei ituaiga i seisi lava.

O le mea lea, o lenei ituaiga e iai sona laʻitiiti laʻitiiti ma sina puʻu, ma e mafai ona faʻapipiʻi taliga - o lenei mea ua manatu e masani mo lenei ituaiga. O manulele e puupuu le ua, e pei foi o se saʻo, lautele ma i le taimi lava e tasi i tua. O le siʻusiʻu o le moa, e le maitauina, talu ai e puupuu lava. E ui i le laʻitiiti, o le fausiaina o siliki Saina e malosi. Ae o le uiga autū o manufelelei o fulufulu - e faʻaalia i le vaivai vaivai, ae o le fulufulu lava ia e tele. O lenei mea e maua ai le lagona o le moa e le ufitia i fulufulu, ae o fulufulu mamoe, pei o pusi po o lapiti.

O le talafaasolopito o le falemaʻi o moa ua toe foʻi mai i le afe o tausaga, ma o moa a le aiga na mafua mai io latou uso vao vao.

Selanua lanu atonu e lanumoana, paʻepaʻe, uliuli, samasama, mumu. E leai se tulaga e tatau ona i ai se paluga o ni lanu eseese.

Ona o le tele o manulele latou te laiti, mamafa e pei ona taua i lalo: o le tagata matua o le anufe e mamafa pe tusa ma le 1.5 kilokalama, ma o le tino o le hen's body o le a le mafai ona ausia le 1 kg. O lenei ituaiga e le eseese i le gaosia lelei o fuamoa. O se matuamoa i le tausaga e mafai ona na o le 100 fuamoa e mafai ona ave, o le mamafa o le a le silia ma le 40 kalama.

Saina siliki o le malamalama amio ma sili atu le pei o uo a tagata nai lo manu. Latou te faauo, agaalofa, faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi tagata ma alofa e faʻalogologo.

Uiga o tina nei laʻau moa ua lelei le atinaʻeina - o le moa e mafai ona nofo i totonu uma o lana laʻau ma le faʻavae. E ui lava i le mea moni e faapea o lenei ituaiga e fafagaina e avea o se mea teuteu, i le tele o atunuu, o meaʻai e sili ona taua i le lakaina a Kanani. Ma i Saina, o nisi vailaau e faia mai lenei oloa.

E manaia le faamasani i le filifilia o ituaiga o moa ma le mumu, paʻepaʻe, uli, lanumoana lanumoana.

Faʻamau i totonu o Dutch

O lenei ituaiga e mafai ona maua i lalo o le igoa o le moa paʻu papaʻe. E masani ona faʻaalia i ata vali o tusiata, amata mai le XVI seneturi, ae o le tanu Dutch ua tupu e le gata ina teuteu ai le fanua.

Faʻaaliga O lenei manulele e mafai ona faamatalaina e pei ona taua i lalo: o se mea malie, ae i le taimi lava e tasi, o se puʻu lelei e atiaʻe, o le uumi o vae, o fulufulu e fetaui ma le tino. O se uiga taua o le i ai lea i luga o le ulu o se manulele o se paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e sili atu ona pei o se pulou pulou pulou. Mo le tele o vaega, o le fulufulu o le Dutch Crested e uliuli, ae paʻepaʻe poʻo le lanumoana e talia. O le mamafa o le tino sui o lenei ituaiga o le aofaʻi: o silila e sili atu i le 2.5 kilokalama, ma moa - e tusa ma le 2 kilokalama.

Aoao atili e uiga i Dutch lanumoana ma isi ituaiga o moa Dutch.

Gaosiga o fua manufelelei e tutusa foi - o se moa e le mafai ona sili atu ma le 150 fuamoa e tusa ma le 45 kene i le tausaga. O le atigi fua o fuamoa, e pei o se tulafono, e paʻepaʻe, ma ua amata ona sosolo mai i le ono masina mai le tausaga e ono masina. O ia manulele e manaomia le tausiga faʻaeteete, ona o loʻo latou manaʻoga i tuutuuga o le taofiga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i faʻamaʻi.

E taua! I le faaopoopo atu i le mamafa, o le nuanua tuai Dutch e matua fuā ma e le lelei le fesootai ma isi ituaiga.

E le gata i lea, e fautuaina e mulumulu o latou ulu i vaiaso taitasi ina ia tumau ai pea le paʻepaʻe o le kiona.

Faʻasologa o Dutch Crested e le o se mea faigofie: o moa ua i ai se puipuiga tele, o le mafuaaga lea e mate ai le tele o moa fou. O le gaosia o manulele e mafai ona na o le tausiga ma le faaeteete o tagata matutua ma moa.

Pusi Polani

I aso nei, o lenei ituaiga e le o se lauiloa tele, ae o le faavae lava lea na maua mai ai moa Dutch. Ae o le ituaiga o Polani, e mafai ona maua i nisi nofoaga i tua o Europa. Faʻaaliga o le manulele o loʻo i lalo mea nei: o se ulu laʻititi, se pupuʻu pupuu, se laina saʻo o le uumi o le uumi ma se pusa faʻamalosia lelei. O le siʻusiʻu o le manulele e pala, o vae e umi le umi. Le lanu o fulufulu e masani ona mumu.

O le mamafa o le tino Faʻapipiʻi Polani e tusa ma le 3 kilokalama i se tagata matua: e faʻaoga lenei mea i le sili atu ma le gao. O lenei ituaiga e mafai ona naʻo fuamoa i le taimi o masina mafanafana: o le numera e tusa ma le 125 fuamoa.

O le hens o le Polish Polishstock ua manatu o se faailoga o le "Polishness": i le taimi e tasi, na faaalia ai e le au pule na faʻailoaina lo latou lotonuu.

E le faigofie ona tutupu nei manulele, talu ai o se tasi oo latou uiga o le vaivai malosi e tetee atu i faamaʻi, o le mafuaaga lea latou te manaomia ai le tausia ma le faaeteete i tagata matutua ina ia latou ola maloloina ma mafai ona foaʻiina ni fanau. Mo moa, i le ala, e sili atu le tausiga e manaʻomia. E le gata i lea, o le pusi Polani e faʻamaoni i meaai, ma ua fautuaina e fafagaina i mea taumafa i ituaiga uma o vitamini, minerale ma le porotini.

Faitau foi e uiga i ituaiga o moa ma upega fagu ma moa moa.

Pavlovskaya

O lenei ituaiga o moa o loʻo i ai se talaʻaga mauoa, ae e leʻi maua mai lona mafuaʻaga tonu. O le tufatufaina atu o nei manulele na amata i le afa muamua o le XIX seneturi, ma o le taimi lena na amata ona mou atu ai moa Pavlovian. I le asō, ua lauiloa tele, ma o latou fuainumera ua matua faateleina. Mafaufau pe faapefea e foliga foliga mai lenei manulele: o loʻo faʻaalia i se laʻititi laʻititi o se ulu ulu, o se mea e tu i luga i luga i luga, i se laʻau laʻitiiti. O le manatu o le kuki e matua faigata lava, talu ai o le laititi e laʻititi. O le moa o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o se gutu puupuu ma se vaʻa puupuu. O le pito i tua o le manulele e saʻo ma e toetoe lava i luga o le laina, o le mea lea e foliga mai ai o savali Pavlovian, e punou i le vai. Laʻau pipi laiti. O le siʻu o manulele e toetoe lava a tu. E le umi ni vae.

Lanu lanu i lenei ituaiga, o se tulafono, auro-uliuli, e mafai foi ona e mauaina le siliva-uliuli. O le mamafa o le tino o manulele e laiti: e sili atu i le 2 kilokalama le mamafa o le roosters, ma pe tusa ma le 1.5 kg le moa. O pou i le tausaga e le mafai ona sili atu i le 90 fuataga e tusa ma le 50 kalama. O le lanu o lo latou atigi e masani lava ona sinasina.

O pave Pavlovsk e matua faigata lava tuutuuga o le taofia. Muamua lava, o lenei mea e mafua mai i la latou gaioiga, ona o le le lava o le savali ma le gaoioi e mafai ona taʻitaʻia ai manulele i faʻamaʻi. Aua latou te manaʻomia le tuʻuina atu o tuʻutuʻuga ina ia tausia ai le soifua maloloina. Ae ia 'ai le moa moa ma le' aina mea uma e ofoina atu i tagata e ona. E taua le amanaʻia o le faʻamalosi o tane o lenei ituaiga e fesootaʻi i le tasi ma le isi, talu ai e ono mafai pe a maeʻa le moa ona e faʻataʻavaleina oe o le a le mafai ona faitauina se tasi o au manu.

O moa, e ui lava i la latou gaioiga, faia se galuega lelei e faʻafefete ai fuamoa ma fanau fanau.

Siaki le tele o moa ma moa ma lapoa tele.

Paduan

O lenei ituaiga ua iloa mai le XVIII seneturi ma o loo faaauau pea ona i ai e oo mai i lenei aso, e faamalieina ai tagata e ona le foliga matagofie.

Ma o foliga o le Paduans: o se ulu lapopoa ma se puʻu talipupuni, o le i ai o taliga i manulele e le talafeagai. O le ua o le uumi o le uumi, o le siʻosiʻomaga faʻaleleia, ma le laumei paʻu. Thorax ua atiaeina, felafolafoaʻi. O le tino o Padua ua faʻaloloa, o le siʻusiʻu e ofoofogia. Faila pupuu, ufiufi. Le lanu o fulufulu fesuisuiai e eseese mai le uliuli, siliva-uliuli ma uliuli i se lanu uliuli i le auro po o le lanumoana.

O le mamafa o meaola ma hens e mafai ona maua i le 1.5 i le 2.5 kilokalama.

Mo le tausaga, e tasi le moa e mafai ona feaveaʻi mai le 100 i le 120 fuamoa ma se atigi paʻepaʻe e 50 kalama. E masani lava ona totō tamaʻi manu e pei o ni manulele teuteu, o latou amio e faauo ma faigofie. E mafai e manu felelei ona faʻafesoʻotaʻi ma tagata ma, ma le tausiga lelei, e mafai ona avea ma mea e sili ona lelei. Ae ui i lea, o nisi taimi o sui o le ituaiga e ono amata ona fuā, pe afai e te le gauai atu i ai. O le tele o Paduan e toʻafilemu ma faʻaaloalo.

O moa ua faamatalaina ua matua le mafai ona tausia ni fanau, o le mea lea, o le atinaeina o moa o le a avea ma tagata e pulea lenei ituaiga o manulele.

O nisi ituaiga o moa e maua ai uiga masani e le masani ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o manulele o nameni e matua uliuli uma lava, o moa fefaʻatasi o loʻo i ai ni fulufulu mananaia ma se faitafa lua, ma o manulele o le araukan latou te fuaina fuamoa lanumoana.

Polverara

O foliga vaaia o lenei ituaiga o moa na faamauina i le XIV seneturi, ae i le taimi nei o le numera o le pepe ua vave ona paʻu.

Polverara mea nei foliga vaaia: i luga o se tamaʻi laʻitiiti o se auala, laʻititi vaʻa faʻafefe. o le tino e talitutusa foliga tutusa i se tafaoga, ae o le pusa o loʻo i ai le manava ua lelei ona faʻaalia. Laʻau o se manulele umi, e aunoa ma ni fulufulu.

Lanu lanu atonu e paepae pe uliuli i le lanumeamata lanumeamata. O le mamafa o le tino E oʻo atu i le 2.5 kilokalama i le 3.5 kilokalama, ae o moa e itiiti ifo ma le faalua ma o le maualuga o le mamafa e le sili atu nai lo le 2 kilokalama.

E amata ona tamoe le moa i le leva, pe a ma le 8-9 masina, e le sili atu i le 130 fuamoa laiti e oʻo atu i le 45 kalama i le tausaga e mafai ona maua.

Polverara o se manulele malosi, avanoa alofa ma se olaga olaola. E lelei lona vaʻaia ma se tamaloa, amio lelei, ae mafai ona faʻaalia le ita i isi ituaiga, o le mea lea e le manaʻomia ai le tausia o nei moa ma isi meaola.

Ae mo le gaosia o polverar, o nei manu felelei lagona o tinaAe ui i lea, ua le o toe manuia.

Faitau foi e uiga i ituaiga o moa: mea teuteu, taua; fuamoa, aano o manu; le sili ona le lelei, ma le malulu.

Foafoa

O lenei ituaiga na amataina mai i le 16th i le 20 seneturi, ma a oʻo ina faʻaitiitia le numera o le numera, na toe amata ona fausiaina e le aufaifaatoʻaga le Krevkers. Faʻaaliga o le manulele o loʻo i lalo mea nei: o se ulu laʻititi, o se mea na tupu lelei ma tua, o se tino malosi, tino malosi, vae vae ma e leai ni fulufulumanu. O le lanu o fulufulu e masani ona lanu uliuli ma se uʻamea turquoise.

E mafai e se tamaʻitaʻi taʻoaʻolo ona mamafa mai le 3.5 i le 4.5 kilokalama, ma se moa - e oʻo i le 3.5 kilokalama.

I le tausaga, e tasi le moa e mafai ona feaveaʻi le tusa ma le 170 fuamoa e tusa ma le 70 kalama. Le natura o manulele faʻalelei le toʻafilemu - moa feeseeseaʻi, faauo, le toaga, faʻamausali faʻatasi i lē e ona. E mafai ona faʻaalia e le taʻavale le osofaʻiga.

E ui i le mea moni o Krevkers e filemu ma filemu, o lo latou gafatia e fanauina a latou fanau e vaivai. Mo lenei mafuaaga latou te manaʻomia ai le fesoasoani a le au.

O tufts na faʻaeʻeina foi i ituaiga o moa, gafa Siberia, Appenzeller.

Legbar

Lanu lanu o lenei ituaiga e matua manaia, ma o lanu enaena. O uiga o lenei ituaiga o moa felafolafoaʻi lapopoa o le ulu, o meaʻai masani, le ua uumi. Legbar e umi lona umi, o se pusa felafolafoaʻi ma lelei. O le umi o vae o manulele o le avefeʻau. O roosters matutua e ola e oo i le 3.5 kilokalama, moa - e oo atu i le 3 kilokalama.

Le maualuga o le ave o fuamoa e maualuga: e tasi le moa e mafai ona maua mai i le 200 fuamoa tele i le tausaga. Uiga Legbar e malosi tele, latou te feaveaʻi, latou te manaʻomia le tele o avanoa mo le savali.

E taua! E le gata i lea, o nei moa e mafai ona felelei, lea e tatau foi ona amanaia pe a fuafua e faia.

O tagata e tatau ona amata amata ona fafagaina ia moa ia latou lava, talu ai e le lelei le atinaʻeina o le tina i le moa.

O ituaiga ituaiga o moa gaogao o le a faatagaina pe a uma ona suʻesuʻeina o latou uiga e filifilia ai manulele saʻo mo oe.