Laʻau

Ipomoea purpurea: totoina ma tausia

O le Ipomoea purpurea o se meaola vevela, o loʻo maua i le vao i luga o konetineta o Amerika i Saute ma Amerika i Matu, e ola ai iina e avea o se vaʻavaʻa maualuga.

I totonu o latitudes o Rusia o loʻo faʻaleleia e avea o se aganuʻu faaletausaga. O le lapopurea e tupu ai le tele o pulumu. E ui lava latou te fuga na o le tasi le aso, e tele mea fou e foliga mai e suia le tasi. O le Ipomoea purpurea e lauiloa i le faʻasologa o le laufanua, o le fugalaau ua tupu i luga o balconies, loggia.

Faamatalaga o Ipomoea purpurea

O le fugalaau e patino i le aiga o le fusifusia, i le natura e tele mea oona. O le au faʻatoʻaga e eseese ituaiga o meaʻai e le afaina i tagata; latou te paʻu i ituaiga lanu eseese. O le laau e mafua ona o le tuputupu vave vave, faʻafuaseʻi ona lolovaia le avanoa. Faatasi ai ma tekinolosi lelei taufaatoaga, o pine e oo i le umi o le 7 mita. I le averesi, o le liana e oʻo atu i le 3-4 mita le umi. O le fugalaau e tupu i fulufulu malulu, e fiafia i taimi uma i fua.

O laʻau ua paʻu ua tupu mai, o laʻau e oʻo i le 18 cm, e iai foliga o le fatu, e taofiofi i petioles e sili atu nai lo le 10 cm le umi.

O le fuga e aofia ai peti felafolafoaʻi lima e lima. O le fugalaau e amata mai ia Iuni, e ola uma lava ia pepe i se aso. Latou te tatalaina i le taimi manaia o le aso, ma faʻalatalata i le malamalama susulu. O se fatu palota e fai ai se atigipusa tolu-tolu ma ni fatu pogisa e oʻo i le 7 cm le umi.

Eseese o le taeao mamalu laei

E sili atu ma le 20 ituaiga o lanu eseese. E taua le mafaufau i le sili ona lauiloa.

VasegaFaʻamatalaga o pupuʻuValivali
Laʻau tele ma lala e oo i le 5 m
Star waltz, faʻafefiloiPeʻa e pei o le paʻu ma le eseesega o le pharynx e oo i le 5 cm.Paʻepaʻe, lanu piniki, lanumoana, lanumoana, blue, violet.
Parataiso parataiso, fefiloiFaʻasolosolo, togi lima, 5-7 cm.Beige, lanu piniki, lanumoana, lanumoana, lanu viole.
Scarlett O'HaraPeʻa e pei o le paʻu i se paʻepaʻe sinasina, 5 cm.Ulaula Mumu.
Flying saucerLanu vaivai.Pale lanumoana.
Milky aualaMafiafia ma foliga tutusa, 5-7 cm.Paʻepaʻe paepae mafiafia.
Fua eseese ma lala o le 2.5-3 m.
Uila UltravioletMaea i se eseesega o pharynx.Laʻau viole.
KiyozakiFaʻasolosolo totogo, manino ma le paʻu, 5 cm.Paʻepaʻe, lanu viole, lanu violē ma le lanu papae.
StarfishFaʻaiʻu i se lanu lanu i le ogatotonu o le petal.Paʻepaʻe paepae piniki.
Blue lagiMaʻa ma le faʻamaʻa paepae.Pepa pepe

Tulāfono tuputupu aʻe ma le tausiga

Mo le filifilia o le laufanua o le laufanua laufanua ole la, e leai ni mea e leai ni mea. E ola le vao, e manaʻomia le lagolago. O le totōina e faia i fualaau pe tuusao i le eleele. O mataupu faavae o le tausiga: aua le faʻafefe, aua le faʻamalosi ma aua nei faʻatumu. Totoina masani, veleina, siakiina e manaʻomia. E manaʻomia le palapala.

Fatuina o fatu

A o leʻi totoina, o loʻo faʻamaligiina fatu i le vai mafanafana (+ 25 ... +30 ° C), ma totoe mo le 30 minute e faʻafefete. A maeʻa lenei faʻatinoga, o le tele o pine o le a faʻaalia.

Lauina o fatu

Mo le totoina, faʻaaoga pusa lakapi palasitika po o ipu, e sili ona lelei le filifili palasitina paʻepaʻe, e vevela lemu i le la, o le a le malogo le eleele. E taua le manatua e uiga i le alavai - a itiiti ifo ma le 5 cm o alavai faʻavaivai o loʻo taoto i le pito i lalo o tane faʻavaivai. Lafoaʻi le faʻafefiloi eleele i luga. O le va i le va o pupu e le itiiti ifo i le 15 cm ina ia le faʻalavelave le tasi i le isi.

Togalaau Tausi

Fautuaina le vevela mo le tuputupu aʻe o le +20 ° C. O laʻei pito sili e faia i le 2 vaiaso uma, o le palapala ua tatalaina. A oʻo ina toto le laau i le 15 cm, e tatau ona faʻatonu. Afai e le mafai ona totō le mamalu o le taeao i luga o le eleele, ona faʻaofiina lea o le faʻaoga i totonu o ipu.

Totoina o laau i luga o le eleele

O le Ipomoea ua totoina e ala i le felafolafoaiga, ua faia le lua o le tau 5 cm le lautele ma loloto atu nai lo le gafatia. O le mamao i le va o le vao e tusa ma le 20 cm. O le vao e vave ona nonoa.

Totoina o fatu ile laufanua

O le Ipomoea o se aganuu vevela, o le totōina o mea e totoina pe a vevela le palapala i +10 ° C, o le a leai se vevela i le po. O le totoina o loʻo faʻatino e tusa ai ma le faiga tutusa e pei o ipu. E 203 fatu ua tuu i totonu o faanoanoaga taitasi, pe a uma ona aliali mai pupu, o le laau sili ona malosi e totoe.

Tausia le taeao e lanu viole i luga o le laufanua

E manaomia e se fale vevela masani vai inu, laʻei pito i luga. I le malae vaʻaia, e taua le mataʻituina o le laau, e faigofie i faʻamaʻi faʻamaʻi. O se fugalaau fugalaau e masani lava ona pa'ū na o ia lava, ae o nisi taimi e tatau ona tipi.

E tele ituaiga o meaola e gaosia mai fatu e aoina mai e le tagata lava ia, sei vagana ai hybrids. I le amataina o le kiona, ua mate le laau, ua seleseleina i le faapalaga pe afai e leai ni i luga o le ogalaau. Faatasi ai ma le malosi o le vaomatua, e aveeseina ai isi vaiti, ma totoe ai le 2 pe 3 'au. O le palapala e tatau ona tatalaina i se taimi, mulched. Pe a fuga le fuʻa a le fana, faapipii ina ia maua ai le lala laau.

Tulaga o le vevela

Mo le tuputupu ae masani, e le tatau ona maua ifo lalo ifo o le +5 ° C, i le maualalo o le vevela e maʻi le fale, e mafai ona oti. O le totōina e faia pe a vevela le palapala ile +12 ° C.

Sola ma le faʻapala

Ipomoea purpurea e sili ona vaʻavaʻai, leai se eleele maulalo. Ole eleʻele o le eleele e tatau ona i ai i le lautele o le 6-7 pH.

O le tuputupu ae o fatu i le lalolagi atoa ua fautuaina. Mo le totoina o le eleele, faʻafefiloi eleele, palu ma le oneone oneone e fefiloi i le tutusa tutusa.

O laei pito sili e faia i vaiaso uma e lua, e faʻaaogaina fugalaʻau i le taimi o le suāsusu. Fertilizers mo suavai suamalie, paluka-phosphorus mineral mixtures e talafeagai mo le taeao mamalu ulaula. I le tulaga o le le lava o le toto, e togafitia i latou i sauniuniga o meaola o le "Ovary", "tuputupu aʻe", Plantafol. Pe a fai e taua le mulimuli i faatonuga. Faʻatasi ai ma le tele o fomaʻi, faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi, ua mate le fale. Faatasi ai ma le sili atu o le nitrogen, o le numera o fugalaau e faaitiitia, o le vao e totoina le lapisi lanumeamata.

Faʻamamafana ma fafaga

O le a le mafai ona talia le vai i vaega o loʻo i ai le maualuga o le eleele, o le taeao o le a le tupu e aunoa ma se alavai. O aʻa o le a pala. I nofoaga matutu, o le a faʻateleina le vai i le vaitau o le tele o tupe maua - i le amataga o le taumafanafana. A maeʻa timuga, e faʻamalūlūina le eleele i le na o le faʻamago. E na o le afiafi lava e fufulu ai, pe a leai se la.

Maʻi ma meaʻai

O le Ipomoea e mafai ona afaina i siama afaina, vailaʻau faʻamaʻi. O le fugalaau e siakiina e le aunoa, togafitia i le faailoga muamua o faʻamaʻi.

Maʻi ma meaʻaiFaʻaaligaFaiga faʻavae
Fungal e palaNofoaga le pogisa o le lanu uliuli ma se tuaoi manino.Ua aveese le laau ina ia leai se faaleagaina i vine vavalalata.
Pulu manogiE vaivai le 'au.Lafoaia o palapala ile fafie o le laupapa, faʻapipiʻiina ma le fiva.
Laʻu aʻaUa mamae le laau, o le oti e mafai.Suiga ma le aveesea o le vaega ua faaleagaina o le aʻa.
Lanu uliuliPogisa lanu i luga o le meaʻai, fufulu le vai piniki.Faʻapipiʻi faʻamaʻi i le taʻi vaiaso. O vaega afaina o le laau ua aveesea.
Lanu paepaePaʻepaʻe paepae ma le afifi paʻu.O lala ua aafia, ua vavaeeseina, i luga o vaega o totoe o le taeao mamalu latou te faia togafitiga faʻasaina ma fomaʻi.
Anthracnose, o aʻafiaga o le suavaiPogisa lanu enaena i luga o laulaau ma se lanu samasama o laʻau.Uʻu le palapala i le phytosporin matutu, matala. Ua aveeseina laʻau ua faaleagaina, ua faaitiitia le suavai.
Spider miteE oso mai tenets i le pito i lalo ole laupepa.O meaola ninii e ola ai: faʻafefete o aniani poʻo galala, faʻapipiʻi suavai e faʻaopopo mo le sili atu ona faʻaauau le tali.
AphidsFaʻasaga i le pito i lalo ole laupepa, o loʻo i luga o le pito i luga luga o togi malamalama.O tufatufaina atu o aphids o anufe, e tatau ona tau ma i latou, faʻaumatia iniseti vailaʻau mo togalaau faʻatoʻaga.

O le tuputupu ae o le taeao e lanu viole i luga o se faapaleni

O faifaatoaga Amateur e leai ni fanua e totoina ai le laau i luga o le balconies ma le loggia. E le o se faʻalavelave i le tuputupu ae.

O le tausiga o fualaau ma vine matutua e tutusa lelei ma togalaau togalaau. E tatau ona togi le tipu i le taimi, faʻatonu i latou i lagolago. O le eleele e tatau ona fafagaina i taimi uma, o le a vave ona avea ma tagata matitiva. O meaʻai minerale e fesoasoani i le le itiiti ifo ma le lua vaiaso mulimuli ane. E masani ona manaʻomia le faʻaleleia, aemaise lava pe afai o le faletalimalo e tu i le itu i saute. E le tatau ona faʻatagaina le fagogoina o se siama. I luga o saute sasaʻe, itu i matu, o le a tumau pea le tatalaina o tumutumu.

Fai mai Mr. Summer resident: faafitauli pe a tupu aʻe le taeao mamalu i luga o le faapaologa

Amataina tagata fai togalaau latou te feagai ma mea le fiafia. Ina ia aloese mai ia i latou, e tatau ona e mafaufau i nisi o faʻaaliga o le tausiga mo taeao mamalu:

  1. Aganuʻu manaʻomia le malamalama ultraviolet. I timuga, tau malulu, e mafai ona pala, e tatau ona faʻaitiitia le faʻamaʻa, mulch le palapala, ma faʻatulagaina le faʻamalamalamaina.
  2. Faatasi ai ma le mafanafana o le mafanafana o le taumafanafana, o le taeao taeao e mafai ona paʻu ai laʻau lau, lanu samasama E fautuaina le ufiufi o ipu, faʻamalosi faʻamafa, ma faʻamalolo i afiafi.
  3. E taua le aloese mai le vavalalata i isi aganuu, o taeao e manaʻomia ai meaʻai.

O le isi mea: i luga o le faapaologa, i le loggia, o le fuga mo fatu e tatau ona paʻuina i se pulumu. Faatasi ai ma le faaleagaina o le tagata lava ia, o fatu e fua i le na o le tolu o fugalaau.

Ipomoea purpurea i le laufanua

O le taʻitasi tausaga i se vaitau puupuu e mafai ona faʻamalosi le puipui, le pa. A o faagasolo le vaitaimi o le fausiaina o le lanumeamata lanu meamata, e manaʻomia ai lagolago, o solo, twine, wire, mesh.

Ipomoea puipui puipui puipui puipui atoatoa, natia mea leaga uma. Ua totoina le laau i pine wicker i nofoaga lafulemu. E mafai ona latou faʻamalosiina le vaʻavaʻavave, felafolafoaʻi i totonu o le masina. I le timuga o le tau, e le tapunia ia pulu mo se taimi umi.

E lagona lelei e Ipomoea le purpurea i totonu o fagu tetele, fai se laʻau vao i luga o le lagolago. O se ipu o le taeao e paʻu i le violē e mafai ona toe faʻaleleia mai lea nofoaga i lea nofoaga pe a teuteuina le saite. O le a ia teuteuina soo se togalaau. O laʻau ua vaneina, o le tele o fugalaau o le a maua moni lava i le mamanu.

E faʻaaogaina e faanenefu ai matagi faʻasaga i saute. O se isi nofoaga talafeagai mo fugalaau o se ogalaau, o se vave vave e oso i luga o le ogalaau, e faʻafefeteina lala, ma fatuina ai se ata mataga. I le avea ai o se lagolago, o le a faia e se toeaina tuai. O le mamalu o le taeao o le a talafeagai i soo se tulimanu o le togalaau.