Laʻau

Florist lunar calendar i le 2019

E oʻo atu ia Aokuso, ua uma ona maeʻa le togavao o le tele o togalaau; Ae ao leʻi faʻamaisa i le vaitau malulu, o le fugalaau e tausia le fanau, sauni mo le isi vaitau: latou te fuaina fatu mama, faaputuputu meaʻai i totonu o fatu ma maso. O le kalena i le masina o le masina o Aokuso 2019, o loʻo i ai le tele o galuega na fuafuaina e fesoasoani ai i laumei lanumeamata ia faʻamaeʻaina lelei le vaʻaiga o le olaga. I le mea uma, o fale o loʻo i luga o le fale e faalagolago atoa i tagata e ona.

Faʻatalanoaga Falesaini Aukuso 2019

Faʻasaga, laʻei pito i luga, moli, vevela - le tausiga a le tagata faʻatau. E oʻo lava i le faʻalauteleina o mea totino teuteu i lalo o aiaiga o mea e le mafai ona faʻataunuʻuina e leai se faʻaogaina o tagata. E sili atu ona taua le faʻatautaia o vaega o le ola o le ola ma le natura o le natura. O le kalena o le taeao o le taeao o le a taʻuina atu ia te oe pe o le a le aso e fesoasoani ai i fugalaau, ma pe a sili atu le lelei e le latalata atu i le falemaututu o le fale.

O Aukuso 2019, o aso na o le tausiga o laau toto o le a leaga, na o le 6: 1, 2, 29, 30, 31 e fesootaʻi ma le fanau mai o le masina fou, ma le 15 - ogatotonu o le masina - le masina atoa. O tagata ma fugalaau i nei aso e faigofie, e faʻasaina le galue ma le lalolagi.

O le afa muamua o le masina, aʻo lumanaʻi le masina atoa, o se faasologa pisi o fuafuaga o togafitiga fugalaau. O ituaiga uma o galuega o loʻo fuafuaina i lenei taimi, ae o le pupuʻu e le aofia ai mai le lisi o aganuu. O lo latou taimi o le afa lona lua lea o le masina. Fugalaau o lona pulou o se pu (gloxinia, cyclamen, begonia) e gauai atu foi pe a uma le masina atoa.

Mo le fafagaina, o le kalena masina e maua ai aso eseese: i luga o le masina tuputupu aʻe (mai le 3 i le 7, mai le 11 i le 13), o faʻalavelave faʻalavelave ua aumaia, i luga o le vaivai (16-18, 21-23, 26, 27) faʻamalolo faʻamaʻi faʻasaina.

Fautuaga mo Aokuso 1-10, 2019

O aso muamua e lua o le sefulu tausaga - o le avanoa e malolo ai, fuafua galuega, faʻalagolago i le calendar lunar a le tagata faʻatau. Talu mai le tautotogo, ua ola malosi le ola o laau, mauaina le lanu lanumeamata, o lea i le amataga o le tautoulu, o nisi o le a manaomia se gaosiga i totonu o se lapisi tele.

O le tele o aʻa root o se taimi e totoina ai i ipu eseese ina ia le mafai e le tuputupu aʻe talavou ma le malosi ona inu susu mai le vao vao. Mai le 3 i le 8 i le kalena o le masina, o aso sili ona lelei i le amataga o le masina, ma i le taimi o le malologa o le a maua uma e laau uma le taimi e maua ai aʻa.

Moon phaseNumeraGaluega
New masina1Soo se galuega ma laau e faasaina
Aso talu mai le masina fou2
Tuputupu ae3Vaevaega o laau totō, totoina o meaʻai i totonu o le togalaau, faʻafefeteina o laau i totonu, tosoina, faʻaleleia e ala i le taoto. Fertilizing with mineral fertilizers, fafagaina, tatalaina le meaʻai. Faʻailoa. O le toe teuteuina o teuteuga, e faaosofia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou
4
5
6
7
8
9O aso mulimuli e lua o le sefulu tausaga - e galulue ai ma le vaega faʻaalia o fugalaau. Faʻapipiina mama (aveeseina o lau paʻu, lala), faia o se lauulu. Aoina fatu. 'Otiʻoti fugalaau o le a tumau mo se taimi uumi i totonu o se fagu i vai. Le fautuaina o le eleele palapala. Soo se galuega i le gaosiga, faʻafefeteina, vaevaeina o rhizomes, tubers, vavaeʻese o tamaiti mai pulu, e faʻasaina
10

Faʻasologa mai Aokuso 11 i le 20

O le sefulu tausaga e amata i aso lelei tele - soʻo se galuega e aoga ma saogalemu.

Moon phaseAsoGaluega
Tuputupu ae11Lauluina ma le taulimaina, fevaevaeaʻi, vavae, pine. Faʻasalaga, pito i luga o le tino. Puleaina o pest
12
13
14Tatalo, togafiti mai meaola faalafua. Faʻasaina faasaina
O le masina atoa15Soo se galuega ma laau e faasaina
Totogi16Totoina o pulu, tufatufaina ma toe totoina o fatu, suāuʻu mama, laʻau faʻapipiʻi
17
18
19Tilling, pulea o manu. Leai se manua i laau
20

O le suiga o le masina atoa lea. I lenei aso, o le tagata fugalaau e malolo mai popolega e uiga i le kiona. Ae afai ei ai fugalaau fugalaau i le fale e manaʻomia le toe totoina, teuteuina, vaevaeina o le rhizome (o le taimi lea mo tamaiti e totoina ai mai le pusa ole tina), ona latou saunia lea o eleele, ipu, meafaigaluega. I lenei sefulu tausaga, o galuega talitutusa e na o le 16 i le 18 e mafai.

Fafagaina o le fugalaau mai le aso 21 Aukuso i le aso 31 o Aokuso

Ona o le masina fou, o le sefulu tausaga mulimuli o le masina ua faaitiitia i le 8 aso mo le tausiga o fugalaau. O nei mea, na o le 5 e talafeagai mo le totoina. Ole laʻei pito i luga i nei aso e na o le faʻalaʻau, faʻatasi ai ma se faamamafa i luga o le phosphorus ma le potassium: o nei mea e fesoasoani ai e fesoasoani i fua, fua fatu, ma saunia mo le taumalulu.

O le aso 24 o Aokuso, 25, fusi, o lafoga ma isi mea e tutupu aʻe e faafetai atu ai ma le faafetai. A maeʻa le taumafanafana, e manaʻomia e le toʻatele ona faʻaleleia o latou lagolago, faia ni fusi fou.

O le aso 27 o Aokuso o le aso sili lea mo le fufuluina o fugalaau i le sefulu tausaga: e aoga le siakiina o laau uma mo le manaʻomia o le faʻamamaina o le palapala, aua a maeʻa le masina, faʻafefe le faasaina.

Moon phaseAsoGaluega
Totogi21Totoina, totoina o corms, faʻailoaina, fusi, faʻapipiʻiina, veleina, laʻei pito i luga
22
23
24Aoina o fatu, tui, puipuiga o faʻamaʻi, puleaina o manu. Aso leaga mo isi galuega ma fugalaau
25
26Laʻau faʻapipiʻi, totoina, suauu pulu faʻamalosi, vaeluaina o le rhizome. Faʻasalaina, faʻaleleia, taʻele
27
28Faʻapipiʻi pepa. Le faasaina e faasaina. E le mafai ona e totoina, totoina, fefaʻasoaai, vavae
Pogisa o Eva29Soo se galuega ma laau e faasaina
New masina30
Aso talu mai le masina fou31

O le faʻalauiloaina o le faʻatoʻaga mo Aukuso 2019 e talafeagai foʻi mo togalaau faʻatoʻaga. Afai, e faaopoopo atu i le falemalama a le fale, ei ai ni fugalaau fugalaau i le atunuu, ona fesoasoani ai lea o le fautuaga a le kalena o le masina i le faʻatinoina o galuega uma ile taimi. O le fuafuaina muamua o mea tutupu ma le siakiina o le faasologa o mataupu faatasi ai ma le taamilosaga o le masina, o le tagata e teuteu vine e maua ai togalaau teuteu i totonu ma togalaau ma le tausiga sili ona mataalia.