Fua o le gaosiga

Laʻau tatala i totonu o se potu malulu - Adiantum: ata ma fautuaga mo le tausiga i le fale

Faatasi ai ma ferns e tutupu i le fale, o le sili ona lauiloa, masalo, e fiafia.

La latou tatala mea ma le agavaivai manumalo i le taimi lava lea ma le faavavau. O laau matagofie e faatupuina ai se siosiomaga o le filemu ma le toafilemu i totonu o le potu.

E faʻamalosia lenei mea e le gata i le natura masani o adiantum, ae faʻapea foi latou faapalepale faapalepale.


Ona o le mea moni e le manaomia e laau laau se moli susulu, e mafai ona e tuu se fagu e le o iai i luga o le windowsill, lea e tele lava fugalaau e tele, ma e masani lava e le lava le avanoa, aemaise i le taumalulu, ae i tua o le potu. O le mea lea, e mafai ona faia se matafaga lanu meamata e masani lava e le o totoina laau.

Talafaasolopito o le amataga

Adrianum sa lauiloa i Eleni anamua. O lona igoa ua faaliliuina moni mai le gagana Eleni e avea o se tuufaatasiga o le muamua o le upu muamua ma le veape "susu". O le igoa o le laau na mafua ona o lona gafatia e toe tafe vai. E oo lava i le timu e tumau pea le mago. I le taimi lava e tasi, o lenei laau e fiafia i le susu, o le mea lea e tupu tele ai i tafatafa o vaitafe, tafe ma vaitafe, ma i papa ma mauga.

Aldiantum ua malosi lona tuputupu ae i le Crimea, le Caucasus, Amerika, Asia ma Aferika. I le taimi nei, ona o lona natura teuteu, ua tupu aʻe le fern i le fale ma faʻaaogaina mo le mamanu o le laufanua.

Vaʻai mai le ata

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, e lua -3 ituaiga o faʻataʻitaʻiga i luga o le faʻatau, o le sili ona taatele o lauulu Venerin. O le taimi nei i luga o fugalaau fugalaau latou te ola ma ofoina atu ituaiga o ferns, e aofia ai le manava. O nisi nei o:

Venerin lauulu

Mata foliga matagofie. Tuʻu faʻalua faʻaigoa, greenrald green, e faʻapouliuligia le lanu. Faʻasāsia le faʻaleleia o le ea, i totonu o potu o loʻo iai se pasene tele o le lafoaʻi o lau.

Stomatoid

Taofi-foliga - o se laau mafolafola, laulaʻau foliga. Habitus foliga faʻapitoa. I le itu i saute o loʻo i ai avanoa e tatala ai.

Ata o faʻasologa o mea e le toe faʻaaogaina:

Frahrans

E talitutusa lava ma le lauulu Venerin. Frahrans o lona uiga manogi.

Ruddy

O lanu o Ruddy e tolu-pine, laupepa lapisi. O foliga matagofie, teuteu tulaga o fale. O le mea sili ona mataʻutia o sisi.

Laititi lauulu

Adiantum Laulu laʻitiiti - o se foliga masani masani ma le palasia o laʻau laʻau ma tipi.

Paʻu foliga

Ata matagofie i le tolu pilumato leaves. Faʻanofo i foliga o se solofanua solofanua i luga o le pito o laulaau, laʻau malosi. E talafeagai mo le ola i totonu o potu malulu.

Alofa

O laulaau e lanumeamata lanumeamata, tolu-fa-pine. Laʻau tetele teuteu. E tupu lelei i totonu o potu malulu.

Agalelei

Adiantum Fragrans poo Gentle - o se foliga teuteu tele, e tupu lelei i potu.

Malamalama

Laua le pinnate ma faalua ona pupuʻu, vevela lanu meamata. O loʻo i ai i le pito i tua o laʻau laʻau. Used in floristics.

Tausiga ile

Adiantum tele tali ma le tiga i suiga o nofoaga. O le mea lea, faʻatau se fugalaau, taumafai e vave mauaina o ia o se nofoaga tumau tumau. Ma tuu saʻo i ai iina.

Afai o le ogatotonu o le a avea ma se vaega o le aoina mai i isi tenebulls, ona i le taimi o le faʻamaʻaloga ina ua maeʻa faʻatau, e sili atu ona lelei le toe faʻaleleia o isi laau uma, e le o se amataga, e masani ona faia. A mavae le 2 vaiaso, e mafai ona e toe faafoi atu tagata nonofo io latou nofoaga.

Malamalama ma le faʻafefe

O le tausia o lenei fern e le faigata e pei ona faamatalaina i nisi o taimi.

E lua mea taua e lauiloa ma mausali: lava le fafaga ma le uila.

E taua aua le faʻamago le eleele ae tutusa le taua aua le pereuvlazhnit.

O le mea lea e faʻamago ai le lau o le adiantum; e faateleina e le e ona le suavai e faasaʻo ai le tulaga. O se taunuuga, ua mate le laau.

E le tupu vave, ae afai o le eleele i totonu o le fagu ua liua i le galu, o le a vave loa pe mulimuli ane o le a tupu - o aʻa ua pala. E tatau ona susu le eleele, ae le o taimi uma e susu ai, e taua tele.

Ae mo le moli, e le tatau ona faʻaalia le laau i lalo o le susulu o le la. Afai oe ola pea i luga o le windowsill, ona na o le pito i matu.

E masani lava ona i ai i fautuaga mo le tausiga e mafai ona e ausia le manaʻoga e faʻamalolo i aso uma. Ou te manaʻo e vave faia se faʻasalaga e uiga i lenei mea: afai e tele taimi e te maua ai, e mafai foi ona e togi i ni nai taimi i le aso. E le afaina ai le laau. Ae o le a le aumaia ma aoga.

O le mea moni, o mea taua, e le pei o isi ferns, taʻe vai, e le susu i ai. E oo lava i le uiga o le igoa - "a" - faafitia, ae le "dianio" - ia susu, ia susu (grech).

Ae talu ai o loʻo i ai pea le manaia e le fiafia i le ea malulu, tatau ona alu i le isi auala. E tatau ona faʻamautinoa o le ea o loʻo siomia ai le fale o loʻo faʻafiafia pea. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuu i totonu o le fagu ni nai koneteina i le vai. Po o le tuʻuina o le fagu i luga o le palapala susu.

O le ipu e tatau ona i ai i le paleta, o aʻa i totonu o le pu e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le vai - matou te fiafia i le susu, ae le o aʻa. I nei mataupu e lua, e tatau ona e faʻamautinoa e iai pea vai i totonu o tane.

O le auala sili e puipuia ai le maualalo o le ea - faʻapipiʻi laau. Tuu le laau i se fualaau fugalaau o laau laulaʻau matagofie e tutusa manaoga mo le tausia o tuutuuga (vevela ma le malamalama). O le toʻatele oi latou e manaʻomia le suʻeina.

O iinei o le a matua leai lava se mea, e le pei o le pulupuluina o se mea e tutoatasi. O suavai vai, o le vevela mai laulaau o laau lalata ane, o le a faia ai se ea malulu.

Faʻaiga ma fafaga

I le tau mafanafana, e tatau ona masani ona fafaga. I le taumafanafana e fautuaina i latou ina ia faʻatofuina atoatoa i le vai (i totonu o se ipu). E tatau ona faatumulia le eleele i le vai ma susulu. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona e tuʻuina atu se isi faʻaopoopoga e alu ese. O le mea autu - aua le faʻaaogaina. Seiloga e faʻafefe uma le suavai e mafai ona tuʻuina le pipi.

I le taumalulu, e faʻafefe le vai i luga o le vevela i totonu o le potu ma le vevela o le ea. Afai o le eleele e manino lelei le vevela ma e manaʻomia le suāsusu, e manaʻomia lou suʻeina o le fern ae le o se mafanafana (ae le vevela!) Suavai.

I masina o le mafanafana, e tatau ona fafagaina i le suavai faʻapitoa mo vailaʻau i totonu, lea e mafai ona maua i soo se togalaau e pei o le OBI. I le taumalulu e le tatau ona e faia se ofu pito i luga.

Lulu

O le vevela o le adiantium mea e tutusa ma le tele o ferns. talafeagai.

O loʻo lelei le tulafono: o le maualuga o le vevela i totonu o le potu, o le sili atu susu o tulaga e tatau ona iai.

O le mafuaʻaga lea i totonu o fale o le mafanafana o le "vevela" i le taumalulu, e tatau ona e faʻaeteete i lenei mea.

O le toʻatele oi latou e maliliu pe a uma le taimi o le mafanafana.

O nisi o meaola e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela e oʻo ifo i le 25 tikeri ma e mafai ona taumalulu i fafo, e aunoa ma se malutaga.

O isi malulu-malulu e talafeagai mo le faʻaleleia o le togalaau poʻo totonu o togalaau aina e aofia ai: Ostrich, Kochedzhnik, Osmund, Bubble,
Orlyak, Polniyornik, Thymus

Teuteu

O vaega tipi o le laau e tatau ona selesele i luga aʻe o le meaʻai. E le manaʻomia e Ferns le teuteuina o pale paleni faapitoa.

Suiga

E pei o le tele o isi laau toto, o le taimi sili ona lelei mo le adiantum o le tautotogo. O le taimi o le tautotogo ma e tatau ona faʻataunuʻuina le fern. Aumai se ipu lapoʻa lapoa ina ia maua avanoa e le tagata pala. E tatau ona vavae ese ia aʻa a Rotten, ma e tatau ona tuu lelei mea lelei. Pe a totoina se mea manaia i le palapala, aua e te tuʻimomomoina! O aʻa o lenei laau e fiafia i le palapala solo. I le maea ai o le totoina o mea e manaʻomia e fufulu ai ma suavai.

Tofiga

Vaeluaina o vao

Adianta o loʻo faʻasalalau tele lava i le vaevaeina o vao i le taimi o le gafa, masani i le tautotogo. O le eleele e tatau ona mama, sina mea e gaosi, e sili atu ma le aofia ai o le paʻu. Faatasi ai ma se tuufaatasiga, o aʻa e le o vavalalata, e itiiti le manua o le laau pe a vaevaeina. I soo se tulaga, o se manatu lelei e fufuluina ai vaega ua faaleagaina i le koale poʻo le eleele onamona.

Delenki e tatau ona vave tuʻuina i le palapala - aua le faʻafefe i luga o le ea. Aua e te tanumia, toto i le loloto e tasi pei o muamua.

E le leaga pe a uma ona totōina, ufiufi ai se pulou manino pe maualalo, mo se faʻataʻitaʻiga, se pusa palasitika, a itiiti ifo mo le vaiaso. I lenei taimi aemaise lava le mataʻituina le vevela siosiomaga: faʻaleagaina ma le vevela e matautia.

I luga o le auala e tatau ai ona faʻapipiʻi, tagaʻi i le vitio:

Feeseeseaiga

E mafai e tagata faʻataʻitaʻi ona taumafai e faʻatoʻateleina se laau faʻatoʻaga. E mafai ona e tuʻuina se fasi laulaʻau ma le faʻapala, pe faʻafeeseesea i totonu o se atigi pusa i le eleele malulu, ufiufi i mea pogisa ma tuʻu i se mafanafana, ae le vevela. E i ai le faʻamaoniga e faʻapea i totonu o ia tulaga o le germination e tupu ile 4 i le 12 vaiaso.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ma le tausiga lelei ma tulaga talafeagai seasea ona maʻi. Faʻaauau le malulu o le ea - puipuia o miti vaʻaia. O se mealybug ma se fua i luma o laau vavalalata e mafai foi ona taia ai le adiantum. Pe a faʻafefe o le eleele e mafai ona tupu le pala.

Faʻaaoga meatotino ma vailaʻau

I totonu o le meaʻai o loʻo i ai mea gaʻo ma gaʻo faʻafesoʻotaʻi, vailaʻau faʻasaina, meaʻai, phenol carbonic acids (ma o latou mea e maua ai), flavonoids (o le tele o vasega o polyphenols), ma lipids. Adiantum o loʻo i ai ni mea faʻamaʻi ma lipids.

Faʻalogo: O le faʻamatalaga o loʻo i lalo o se suʻesuʻega o vailaau masani. Mo fesili ogaoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Mafau- fau i le faapalepale patino.

Adiantum o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo ma e faʻaaogaina lelei i vailaau faʻaleaganuʻu i Europa i Sisifo. O faʻasalaga malosi o lenei laau e leaga ai le siama, o mea e faʻaaogaina ma sipuni e faʻaaogaina e avea o se faʻamoemoe mo faafitauli ma le pupuʻu o le tino, ma maua ai se faʻavaivai.

Adiantum e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le vevela. O togavao e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, ma faʻamalositino ai e le fale le gasegase o faʻamaʻi o le ate, le vevela ma le toto. I Initia, o se faapipii e faia mai laʻau eleele e faʻaaogaina e faʻamalolo ai manua ma le faʻaaloalo. O le faʻafefiloi o le sua suamalie ma le meli lelei e fesoasoani i le gastralgia.

O le faʻaaogaina autu o le adiantum - fesoasoani i le le masani ai mai le ulaula tapaa, kofe malosi ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

E faʻaogaina foi le fern i le falemaʻi e faʻaleleia ai le tofo o sipuni.

Faaiuga

Adiantum - tagata ese mai le vaitaimi anamua o le lalolagi. O mea ola ia, o loʻo puipuia i le paneta mo le tele o miliona tausaga. Tuu latou latou te fiafia i totonu o le fale!

O isi mea e aofia ai: Pelleya, Pteris, Cirtriumium, Asicknium, Nephrolepis, Davallia, Blehnum, Salvinia, Polypodium, Platicerium, Uzhnik ma Grozdnik.