Faatoaga faatoaga

Faʻavaeina o le falemoa, o le a le mea? O a ituaiga o mafanafana o loʻo i ai iina?

E manatu tagata uma o le fausia o le fale lava ia, ae le o lea, e tatau lava ona faʻapipiʻi lelei meafaigaluega. Masalo e te manatu e leai se mea faigata i lenei mea, ae ia fausia ni perches, nifo, e faʻamalamalama ma faʻaleleia.

Afai e te faia mea uma e sese pe misia se mea, ona mafai lea e oe manu felelei ona faanatinati, e le lelei tele.

O le manu manulele e tatau ona faʻapipiʻiina, ia mafaufau i le tele o mea: malamalama talafeagai, faʻaleleia o le ea ma le ea i totonu o le potu, nofoaga lelei o fafie, fagu vai, faʻaoga, ma isi. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻavasega meaʻai moa, ia faia mea uma i totonu o lau pou moa, ma ia mafai ona maua ai manu felelei ma le faʻamafanafanaga sili.

O le a le ventila i totonu o le falemoa?

O le mea e masani ai, o tagata uma o loʻo iai a latou moa i totonu o le vaipanoa latou te iloa e tatau ona i ai le ea, ae le o latou uma e iloa le auala e saʻo ai. E tele ituaiga faʻalelei e mafai ona faʻaaoga e faʻaaumea ai se fale.

E tele auala e faʻaogaina ai le faʻaleleia o le falemoa:

  • O le auala pito sili ona faigofie i le ituaiga o faamalolo o le faaaupuina lea o le faamalama i le fale o le hen, ae aua nei faatagaina ni tusi i totonu.

    O le nofoaga sili ona lelei o le faamalama o le a luga aʻe o le faitotoa, o lona uiga, o le ea malulu e sau i totonu o le faitotoa, ma mafanafana i le faamalama.

  • O le auala lona lua o se mea sili atu ona faigata. E aofia ai le faia o ni pu se lua i luga o le taualuga o le moa moa, lea e tuʻuina ai paipa e lua, e laʻititi le tasi ae o le isi e laʻititi.

    O lenei metotia e sili ona fetaui mo le faʻaleleia o le malulu.

  • O le auala lona tolu o le faʻapipiʻiina lea o masini faʻaleleia. Ae sili atu ona talafeagai mo meafaigaluega o faatoaga moa ma faleoloa tetele.

O le tele o tagata o loʻo i ai moa moa e le o malamalama atoatoa pe aisea e manaʻomia ai le faʻaleleia ile fale. Ina ia faia lenei mea, o le a matou tuʻuina atu ni nai faʻataʻitaʻiga e tali ai au fesili e uiga i le faʻamoemoega o le faʻaleleia o le moa i le moa.

Pe a tuʻuina atu le ea fou i totonu o le fale, e aveʻesea ai le ammonia leaga mai le potu.

O nei paiga e sili ona taua i totonu o moa moa uma, ma e le gata o latou ave se manogi manaia, o lea latou te lamatia ai mo moa (e mafai ona inupia le manulele). O a mea e mafai ona aʻafia ai le leiloa o le gaosiga o fuamoa, faʻamaʻi o moa, ma o nisi taimi o latou gasegase.

I le i ai o le ea i le potu, e maua ai tausisia le saogalemu o le ea i le fale o le hen.

E iloa e tagata uma o le maualuga o le vevela e afaina ai le soifua maloloina o le manulele, aemaise lava i le taimi o le taumafanafana, e taua tele le faʻaogaina o le ea e mautinoa ai le felelei o le ea i le potu.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻaleleia o le faʻaleleia o masini moa i totonu o le moa moa, e maua ai le maualuga o le manava Afai e susu tele le coʻo pe mamago foi, o le a lagona e le moa le le fiafia. O faailo sili ona lelei o le susu o le a fesuisuiai i fuainumera 59-79%.

I le vaitau o le mafanafana, o le moa moa ua matua vevela lava, o lea e mafai ai ona faʻatonutonuina le vevela o le ea e faʻaaoga ai le faʻaleleia.

Manaoga mo le faʻaleleia o le fale i le moa

Matou te lisi manaoga masani mo le faʻaogaina o le faʻaleleia o le ea moa chicken coop:

  • O le mea muamua e manaʻomia e faʻamautinoa le tuʻuina atu o le ea fou ma mama i nofoaga o le moa. O se numera tele o manulele i le CO e faʻaumatia ai le tele o le ea, ma e tele se avanoa e maua ai, o manulele e pupuʻu.

    I fuainumera, e lima manulele e tatau ona vaevaeina le tasi sikuea sikuea mita.

  • O le tulaga lona lua e tatau ona amanaia, o le ea lea e ulu atu i le moa, e alu mai le auala. Afai o le tafe o le ea e tupu i le taumalulu o le tausaga, ona faʻaititia ai lea o le vevela o le ea i totonu o le potu, lea e ono afaina tele ai le soifua maloloina o moa.

    I le faʻaopoopoga, o le manulele e matua nofouta i faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau ma le totoa e uiga i le faʻaleleia o le faʻalelei i totonu o le falemoa.

    Ua fautuaina e tagata poto i lenei tulaga le faʻapipiʻiina o se mea e faʻaleleia ai le ea ma sina avanoa i totonu o le moa moa, lea o le a faʻaitiitia ai le leiloa o le vevela e ala mai ai le ea fou.

  • O le lona tolu o tulaga mo le i ai o le ea i totonu o le hen house o lona faamamaina lea o taimi uma o le otaota.

    E le gata i lea, o le vai paʻu po o meaʻai vevela e mafai ona maua ai se manogi le lelei i totonu o le potu. O le mea lea, e taua tele le mulimuli i lenei mea.

  • O le fa lona tulaga e taua. E tatau ona tausia le mama ma teuteuina le falemaʻi moa. Ae maise lava le faamamaina e manaʻomia le gauai tele, talu ai o nai tamai togitogi laiti e mafai ona tetea, lea o le a aumaia ai le le fiafia i manufelelei faatasi ma i latou ma faaleagaina ai le ea.
  • Ma le lona lima o tulaga ina ia iloa ai pe na e faia mea lelei uma i le ea, e manaʻomia lou nofo i le potu o le moa moa mo se taimi. Ma afai e te lagona le tiga o le ulu pe le lava le ea, ona sese ai lea o se mea ma e manaʻomia le toe faʻafoʻiina o le suauʻu.

O a ituaiga o faʻalelei e maua mo le faʻatulagaina o le falemoa

A uma ona matou taʻuina atu ia te oe le manaomia o le faʻaleleia o le moa i le moa moa ma mea e manaʻomia mo lea mea, ua oʻo i le taimi e talanoa ai e uiga i ituaiga faʻalelei.

E tolu ituaiga o faʻalelei: faʻaleleia o le natura, faʻamalosia o le ea ma le faʻamalosi masini. O le a tatou talanoa e uiga ia i latou taitoatasi.

O uiga autu o le faʻaleleia o le natura

O le masini o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino i le potu e faʻaaoga mo tamai moa, lea o le ai ai se numera tele o manulele. O lenei auala faʻalelei e tuʻuina atu e ala i le tatalaina o faitotoa poʻo matala tatala, pe a fai ei ai. Ae i lena faatulagaga e leai se ata i totonu o le potu.

Ina ia leai se savali o le matagi i totonu o le potu, e tatau ona mamanuina lelei pupuni. O le faatulagaga aupito sili ona lelei o faamalama o luga aʻe o le faitotoa o le moa moa, ae mafai ona e faatulagaina le faamalama ma lalo o le taualuga. Le mea lelei mo le ea fou i le potu ma le susulu o le la.

O le auala masani o le ea e sili ona faʻaaogaina i le vaitau o le taumafanafana, pe a mafai ona tatalaina faitotoa ma faamalama o le moa moa i taimi uma. E le gata i lea, o lenei metotia e manaʻomia ai le mataʻituina pea e le tagata.

O le faʻaleleia o le ea e faia e ala i le auai i le vevela o le ea i totonu o le moa moa ma i fafo, saoasaoa o le matagi, vevela i le ea, faapea foi ma isi elemene o le ea.

O le faʻafefeteina o lenei faʻasalaga i le falemoa o le a leai se fale faigaluega, o le mea autu o loʻo galue, tuʻuina mai le ea fou ma le vevela, ae le o le faia o se matagi malosi.

Mo le sili atu le lelei o ia faʻalauiloaina o le faamalama e mafai ona setiina le loka poo le faapipiiina ia mafai ona e tapunia pe tatalaina le faamalama mai lea taimi i lea taimi.

Masalo pe a faʻatusatusa i isi ituaiga faʻalelei, o se faiga e le atoatoa ma i se tulaga lautele e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. Ae e sili atu le lelei o le i ai o ia faaseʻe nai lo le leai. Ma aemaise lava o manulele e fiafia tele i le malamalama o le a oʻo mai i le faamalama.

O le a le mea uiga lelei ma lelei felauaiga faalenatura o le ea i le falemoa, matou te lisi i lalo:

  • Ma le isi, o le faʻaleleia o le natura e faigofie ona faʻaaoga ma ana masini.

    Ina ia faʻaleleia lenei metotia o le faʻamalosi, e te le manaʻomia le faʻaaluina o punaoa faʻapitoa i luga o soʻo se masini, ma o le faʻatulagaina o le faamalama o le ea e le manaʻomia ai le tausisia o faatonuga manino.

  • E i ai foi se mea le lelei mo lea ituaiga faasee.

    O le mea sili ona leaga o le aafiaga o le tau i luga o le ea, o lona uiga, i le vaitau o le taumafanafana o le vevela o le ea i totonu o le moa moa ma luga o le auala o le a tutusa, pe i luga o le auala o le a sili atu. E oo lava i lea ituaiga o le ea e matua aafia tele i tulaga o le tau e pei o le matagi, matagi ma isi.

E malie foi le faitau e uiga i le fausiaina o se fale i ou lava lima.

O le a le mea e tuʻuina atu ai ma faʻavaivai ai le tino. Ma le auala e fai ai oe lava ia

O le faʻaleleia o le ea o le ea o se auala sili lea ona lelei e faʻasalalau ai le ea i le fale o le hen nai lo le auala masani. E ui o nisi faailoga e tutusa ma le tasi.

O lenei metotia o le ea i totonu ole fale olemoa e lelei tele mo le faʻaaogaina i le taumalulu-tau malulu. O le tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o le ea e sili ona aoga ma faigofie i le faʻaaoga.

Mo le fausiaina o le ea, o le ae manaomia ni paipa e lua mita le umi ma lua selau maila le lautele. O le tuʻuina atu o se moa moa e faʻatasi ai, o le a lava lea e faʻaaoga ai se paipa se tasi. O le tasi, o lea, o le a faia le galuega o le tuʻuina atu o le ea fou i le fale, ma o le lona lua o le a mautinoa le tafe mai o le ea.

O le taimi nei o le a tatou iloiloina vaega uma o le fausiaina o le tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o le ea i le moa moa, ma o tatou lava lima:

  • O le mea muamua e tatau ona fai o lua pu i luga o le taualuga o le moa, o pu e faia e tusa ma le maualuga o paipa.

    O le filifiliga pito sili ona lelei pe afai e te tuʻuina le paipa lea e alu ai le ea faʻaaogaina, i luga atu o le paʻu, ma le paipa e ala mai ai le ea fou i le isi itu, o lona uiga, mamao atu mai le perch, sili atu.

  • Matou te faʻaauau le faʻamauina o le paipa paʻu.

    E tatau ona faia ina ia oʻo i le pito i tua o lenei paipa mo le faʻaogaina o le ea i totonu o le potu e tasi ma le afa mita le maualuga. E mafua mai ai i totonu ole fale olemoa e tatau ona tumau pea se vaega itiiti o le paipa, pe a ma le 20-25 centimita.

  • A maeʻa ona faʻapipiʻi le paipa, faʻaauau le faʻaopoopoga o le paipa tuʻuina atu. E tatau ona i ai le faafeagai. I luga o le taualuga o le coop e tatau ona tusa ma le 30 centimita, ae i totonu o le potu e sili ona tele.

    Ae e tatau ona manatua o le tusa ma le 25 simetimita o le leai o se avanoa e tatau ona tumau i le fola.

  • E leʻi pa'ū i le paipa, pe a oʻo i totonu o le moa moa, e tatau ona faʻapipiʻi paipa i foliga o le mataitusi "G". Ae e le mafai foi ona e faia se paʻu, ae na o le tuʻuina o faamalu i luga o paipa taitasi.
  • I le taimi o le faʻaogaina o ia faʻavave i paipa, e mafai ona fai ai ni pu laiti, ma o le mea lea o le a manaʻomia ai ona suia paipa. Ae peitai ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona gaoioi paipa. I le taimi muamua e lafo, ona vali ai lea.
  • A o faagasolo le taimi e amata ai ona faʻapipiʻi paipa i luga o le taualuga, faʻalo luga poʻo puipui o le moa moa, e mafai faʻafuaseʻi ona fauina ni vaʻa. E fautuaina e le au atamamai i le fausiaina o na vavave, faapipii i luga o se laupapa, ona o le lelei o le faagaoioia o le ea i totonu o se potu e mafai ona faasolo ina leaga.
  • I le faaiuga o paipu masini, e manaʻomia lou siakiina o le faʻamaoni o le faʻamau. Afai latou te le faʻamautuina lelei, ona mafai lea ona faʻapipiʻi i luga o pito.

O le pito i lalo o le ea lele le i ai o paipa i le potu o le coop.

O mea uma lava o le a faʻavaivaia ai le polokalama o le ventilation. Ae afai o loʻo e nofo i se tau ma malulu matuia, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi i le paipa, pe na o le ufiufi foi i se ie pe a manaʻomia.

O le a le malosiaga faʻainisinia o le ea i totonu ole aiga hen

E le masani ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina o masini i totonu o le moa.

O le autu e le o se mea e iloa ai, o lea faʻaleleia o le faʻaaoga tele lea o le eletise.

O le mea lea, afai e te ola manu felelei mo na oe lava taumafa, o le a le mafai ona totogi lau tau. Ae e le taua tele lenei mea, afai e mafai ona e faia se fausaga faanatura masani ma ou lava lima, ona mafai ai lea ona lelei le aveesea o le ea ma le ea fou, e pei foi o le aveeseina o mumu leaga ma le vevela tele.

O lenei ituaiga ventilation faʻaaogaina i avanoa lautelelea latou te ola ai i le tele o manulele.

O lea ituaiga faʻaleleia o le ea e faʻapitoa mo faatoaga moa, atinaʻe tetele, ma isi. O lenei auala faʻalelei e talitutusa lava ma le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o auala, ae naʻo le faʻaaogaina o tekinolosi faʻavavelosi.

O nei tekinolosi e aofia ai le faʻaaogaina o tagata mo le felafolafoai o le ea. Latou te faʻaogaina ma fesoasoani faʻatasi ma le fesoasoani o le faʻafoeina o faʻalapotopotoga pe mafai ona galulue faʻatasi.

Ae afai e te manao e fafaga manufelelei, o le faʻapipiʻiina o soo se ituaiga ventilation o se vaega taua. Ma o le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le ea e le tele se taimi e te galue ai ma faigaluega ai.

O le fausiaina o masini e aofia ai le faʻapipiʻiina o paipa e lua ma se meaola, ae o le mea o le a tu ai e faalagolago ile ituaiga o felafolafoaiga:

  • Faʻasalaina le taʻavale. Afai o le tagata o le a faʻapipiʻiina i totonu o le paipa.
  • Felafoaʻi solo. Afai o le tagata o le a faʻapipiʻiina i totonu o le paipa faʻamalolo.

Uiga lelei ma leaga felauaiga i le masini eletise:

  • O le mea moni, o lenei metotia o le faʻaleleia o le a sili atu ona aoga nai lo luga. Ae e tatau ona e totogiina le faʻamafanafanaga.

    A e faʻapipiʻiina lenei ituaiga o le ea, e tatau ona e faʻatau e le gata i paipa, ae o se tagata foi, mama mo le eletise eletise, se ki ma isi mea laiti.

    Ae e tatau foi ona galo afai e le aumaia le eletise i le moa, o le a aofia ai isi tau.

  • Ae, e ui lava i se tulaga taua tele, ae o loo i ai se itu lelei i lenei ituaiga ventilation. O lenei savili e le faalagolago i le tau, i le vaitau, ma isi mea.

O le a le faʻagasologa o le faʻatuina o masini o se masini e faʻavave ai masini

O lenei faagasologa e amata i le faapipiiina o paipa e lua. E faia lenei mea i le auala lava e tasi e pei o le tuʻuina atu ma le faʻapalaina o le tino. Ae i le pito i lalo o le paipa i le pito e tatau ai ona vaʻai ni nai pu e faʻaogaina ai le condensate. I lenei auala, e mafai ona aloese le matagaluega.

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o le eletise i le nofoaga o le a tu ai le tagata lava ia. I lenei laasaga, e tatau ona e filifili po o fea o le ai ai le fesuiaiga.

Faʻamatalaga faʻaaoga lua filifiliga mo lona tulaga:

  • E tasi le fesuiaiga e faia le galuega o le liliuina o le moli ma toso ese le ea.
  • Po o le faʻaaogaina o se ki e lua-ki. Muamua mo le malamalama, le lua mo le pulou.

Ma o le mea mulimuli e tatau ona e faia o le faʻapipiʻiina lea o le tagata lava ia, i le paipa o loʻo manaʻomia. Ma i luga o lenei mea o le a faʻaaogaina le faʻagasologa atoa o le faʻapipiʻiina o le masini moli.