Lafumanu

Faʻafefea ona fai se masiofo mo le lapiti ma o latou lava lima

O le lapiti tina e manaʻomia mo le manuia o le fanauina o fanau, ma e iai se manaʻoga e le gata i le taimi malulu, ae i le taumafanafana. O sea nofoaga faʻataʻitaʻi e faʻataʻitaʻiina le masaniga masani o lapiti, e taʻua o mea e teu ai latou fanau. O le suʻesuʻeina o ia tulaga i totonu o le paga o le a mafai ai e le lapiti ona sili atu le vaavaaia o lapiti laiti, ma tamaiti e ola malolosi ma maloloina. O vaega o le gaosia ma le faʻaaogaina o lenei mamanu o le a mafaufau i le tusiga.

Laʻau o le anufe: tele ma foliga

I le fale, e mafai ona e toe tosoina le pu lapiti ma ou lava lima e ala i le fausiaina o se atigipusa faapitoa ma se pu o le a tausia ai e le talo le fanau. Fai se pusa faapena e le faigata ma e le taugata. O se atigipusa mafanafana ma puipui plywood, tatala le pito i luga mo le faamamaina faigofie ma le pu i le itu, o se pu mo le paʻu. E ui lava i le mea moni o lapiti e eseese ituaiga, e masani ona faia e tina le tulaga masani. E tele mea e manaʻomia pe a fai o manu e tele ituaiga. Ae ui i lea, o le toʻatele o sui o le a faʻalatalata i le tulaga maualuga o le fausaga.

Aoao pe faʻapefea ona fai se fale mo lapiti, se fale, se fale, se fale vai, se fagu vai ma se sennik.

O le pusa masani mo le lapiti ei ai vaega nei:

  • lalo ifo - 30x50 cm;
  • luma ma tua o puipui - 30x50 cm;
  • puipui pito i tua - 30x35 cm;
  • maualuga o puipui uma - 30 cm;
  • lapotopoto o se manhole lapotopoto - mai le 15 cm i le 18 cm.
Filifili le tele o le masiofo, e tatau ona e amata mai i le tele o le ituaiga o lapiti o le a ola ai. E le manaomia e ituaiga o mea taua se fausaga tetele, aua o le a le atoatoa ona faataunuuina lona faamoemoega. O le nusi o le lapiti e tatau ona faʻapipiʻiina i se liʻo - o se manhole, lea e alu aʻe ai le manu i totonu. O le manhole e faia i le pito i luma o le puipui o le pusa, o le solomuli mai le puipui o le laupapa 1-2 cm. O puipui o le fausaga e faaluaina, ma se pusa paʻu o le vao i le mea o loo i le va o le plywood: o lenei mea e mafai ai ona e mafanafana lelei i le faamoega. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, o se laulau mama ma mafanafana ua sasaaina i le pito i lalo o le pusa.

E taua! Afai o loʻo faatalitali le lapiti pepe e se tamaitai talavou, ona manaʻomia lea e le faifaatoʻaga le tausia o le otaota i totonu o le ava ava malosi. Ae o le lapiti matutua e saunia lelei ma faʻamafanafana le faʻaoloa mo fanau i le lumanaʻi.
Ina ia faafaigofie le galuega o le faamamaina o le masiofo, faapea foi le mautinoa o le mafai ona pulea le lapiti, mataʻituina ma le faalavelave ia i latou, e mafai ona e faapalapalaina le pito i luga o le atigipusa i ni pulou, lea o le a mafai ai ona e tatalaina le faamoega i soo se taimi ma aveese le faamoega e aunoa ma le aveeseina . Afai e lapoa lapiti ma o le ofaga ua faia mo i latou e le fetaui i totonu o le fale, ona mafai lea ona faia i le na o le faʻaauau pea o le fale, faatasi ai ma lona faʻaopoopoga mea faʻapitoa.

Filifiliaina o fafie mo le masiofo, e le tatau ona e filifili mo conifers: o loo i ai pea le manogi manogi o suauu taua, lea e foliga mai o le a fefefe ai le pa. Ona o lea mea, e mafai ai e ia ona lafoai uma le faamoega, ma taofi le popole atoatoa mo le fanau. Ae mo le manhole, e le tatau ona e maualuga maualuga. E tatau ona manatua i le mafaufau e le gata o le a tolotolo e le matua matua, ae o lapiti laiti foi, pe a oo mai le taimi e tuua ai le faamoega.

Faʻafefea ona faia se mamanu ma ou lava lima

O le faia o se faamoega mo le lapiti ma o latou lava lima e taugofie lava i le taimi ma i tulaga o taumafaiga ma tupe tau. O le mamanu, e faia e le lima, e sili atu ona lelei nai lo le gaosiga o analogues, e pei ona faamatalaina i le gaoioi (e masani lava ona faia e le au gaosi ia laumei masini ua uma ona tuu i totonu o le fale) ma fetaui ma manaoga ma le tele o au manu.

E te iloa? E mafai ona maua le lapisi i le ono masina o le olaga, ma i le gasologa o le tausaga, o tamaitai, i le averesi, e tusa ai ma le 30 lomiga fou. O se talafaamaumau e iloa pe a fanau e le fafine 24 tamaʻi pepe i le taimi e tasi.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Mo le gaosia o le atigipusa, lea o le a avea o se faamoega mo le lapiti, o le ae manaomia mea nei:

  • Plywood e oʻo i le 5 mm uʻamea, 2 pcs i itu taʻitasi - 4 pcs. e tusa ma le 30x50 cm mo puipui ma tua; 4 vaega ma le loloto o le 35x50 cm mo le pito i lalo ma le ufiufi ma le 4 pcs. e tusa ma le 30x35 cm mo puipui o le itu;
  • laupapa laupapa 2-2.5 cm faʻafiafia;
  • laupapa laupapa e oo i le 3 cm le mafiafia;
  • faʻailoa - lua pe laʻititi;
  • asusu i le foliga o le sawdust.

Mo le faia o se faamoega mai nei mea, o le a e manaʻomia mea nei:

  • lipine fua ma penitala po o penisina mo le fuaina ma le viliina;
  • hama;
  • lima lima;
  • fao ma fao mo le fausiaina o fausaga;
  • sikulifaata poʻo le sikul ° uʻamea.
Reiki, e talafeagai mo le ofaga, ae le o le faʻatau - e mafai ona faia tutoatasi mai laupapa talafeagai. Nai lo le plywood, e mafai ona e faʻaaoga le chipboard poʻo le OSB. Ae mo le faʻamalosi, e mafai ona e ave soʻo se mea talafeagai ma saogalemu, e pei o le puafiti. Ae ui i lea, o le sawdust o le taugofie aupito sili lea ona taugofie ma le siosiomaga, ae o le tausisia o mea lelei mo le faʻamafanafana.

E te iloa? E ui lava i le mea moni e faapea, o le pito i luga o le lapiti e pau i le oso aʻega o le la po o le goto o le la, o nei manu vaefa e faʻalelei lelei i le pogisa. O le mea lea, o lapiti laiti e le manaʻomia ona faʻamalamalamaina le faamoega.

Faatonuga mo le faia

O le faia o se faamoega mo le lapiti e amata i le sauniuniga o ata tusi ma tipi le paʻu ma le pa e tusa ai ma latou. O isi gaioiga o loʻo i lalo:

  1. O pepa taitasi o plywood e tatau ona faʻasalalau faataamilo i le nofoaga o fao sikula. E faia lenei mea i pepa uma, sei vagana ai na mea e lua ua fuafuaina mo le manhole i le lumanaʻi. O paʻu e tatau ona fetaui tonu i le umi o le paʻu paʻu ma fetaui lelei le tasi i le isi, a le o lea o le a ala mai le sawdust i tafatafa ma atonu e lamatia mo lapiti.
  2. I le faʻaaogaina o le faʻatusa o loʻo momoe ai le paʻu moe. Latou te manaomia le faʻafefeteina lelei ma moe lelei. Afai e te le amanaʻiaina lenei tulafono ma aua le faʻamalosi le sawdust, ona oʻo lea i le taotoga o le a latou se ese, lea o le a aʻafia ai le lelei o le faʻamalama.
  3. A maeʻa ona faʻaogaina i luga o le faʻamafanafana, e tatau ona ufiufi ma se fasi pepa plywood lona lua i le itu tauagavale. I lenei auala, ua maua ai ni vaega maeʻa.
  4. O lenei e mafai ona e faia le puipui pito i luma, lea o le ai ai se pu mo le lapiti. O lenei puipui ua faia eseese ma o se au o le atunuu. O le mea lea, o le tasi o ona vaega, o le mea e iai le pu, e tatau ona i ai se laupapa e vaeluaina ai se pu, ma le vaega lona lua e faia i luga o uila, e ufiufi i le plywood ma tumu i le faʻamalosi, e pei o le isi vaega o le fausaga. O vaega uma o le puipui pito i luma o loʻo fusia faʻatasi.
  5. Laz e mafai ona tipiina i se misa, ae afai e leai, ona talafeagai ai lea o se hacksaw masani mo lenei faamoemoe. E le gata i lea, o le pu mo le lapiti e le tatau ona faia, pe afai e le aoga. E mafai ona e tipiina se pu sikuea ma se hacksaw i tafatafa o le puipui. O le mea taua o le tatau ona i ai se lapoa e mafai e le lapiti ona tolotolo i totonu ma o le vevela o le a le vave alu ese mai le avanoa o le masiofo nai lo le mea e tatau ai.
  6. O vaega maeʻa uma e faʻapotopotoina ma faʻamau i fao poʻo sikulima ina ia maua ai le atigipusa, ae e le o faapipiiina le tapuni.
  7. E sili ona lelei le faʻaogaina o le tapuni, o le mea lea e faʻaoga ai sikulima e faʻapipiʻi ai le pito i luga o le pito i tua o le puipui, lea e tuʻu ai le vaega.
O le ava ua gaosia e tusa ai ma nei faatonuga e masani lava o se taumafanafana ma e faʻaaoga i le taimi mafanafana. O le tele lava o taimi e leai se mea e tatau ona vevela ai le faamoega, talu ai i le taumalulu, e seasea maua mai e lapiti ni fatu. E ui i lea, o loʻo tupu pea lenei mea, ole'ā iai se manaʻoga e auai i elemene mimita mo le fausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina se masini eletise faapitoa mo masini masiofo.

O lona telē e tutusa ma le tele o le avanoa i totonu o le pusa. E lava le tuʻuina o se afi mumu i le pito i lalo o le atigipusa, ufiufi i se ie ma ufiufi i vaovao: o lapiti o le a lagona le mafanafana i luga o se fola mafanafana. E mafai ona faʻaaogaina le paʻu afi pe a manaʻomia. E mafai foi ona e faʻaaoga auala faʻaonaponei o le mafanafana - mo se faʻataʻitaʻiga, ia fai se fola mafanafana ma se ata tifaga ma ni mea faʻapitoa e fausia i totonu o elemene mumu o loʻo tuʻuina i lalo o le masini sima.

E taua! Ina ia le mafai ona togi le lapiti, i totonu o le ava ava malosi e tatau ai ona seti le mana aupito maualalo o masini afi, ma e tatau ona iai i le laina mai le 100 W i le 150 W i le sikuea mita. mita

Sii i le 2 cm le mafiafia e faʻapipiʻiina i luga o le nofoaga, i le pito i luga o le pusa ua tuʻuina. O le mea lea, o se uila mafanafana e tulaʻi mai i le va o le ata ma le pito i lalo o le ava malosi. E mafai ona faʻafefiloi le faamoega mo lapiti mo le taumalulu e aunoa ma le faʻaaogaina o afi eletise. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e tuʻu ai fafo o le pusa faʻatasi ai ma laupepa o le puafiti, ma totonu totonu o se pusa afi poʻo se fagu vai vevela. Ma e ui o lenei metotia e matua saogalemu lava mo lapiti, ae e faigata tele, aua e tatau ona siaki pea le vevela o le vai i totonu o le vevela ma suia ai pea. Afai e tele lapiti, ona le aoga lea o lenei metotia. O le tina e inu i le taimi o le taumalulu e tatau ona faʻapipiʻiina i le thermometer poʻo le eletise eletise i le vevela, ona o le vevela e matua leaga lava mo lapisi matutua ma pepe.

Faaaogaina o le faamoega mo le lapiti

Ua faʻapipiʻi le masini masiofo i totonu o se fale faʻapipiʻi ma le lapiti maʻoti pe a ma le 5 aso ao le i fuafuaina - e tatau ona fausia se puno i totonu o le pusa. O le lapiti e tuʻuina le pito i lalo i le vaomago, faʻapea foʻi ma fusi o lona lava fulufulu mamoe, lea na ia toso mai lona fatafata ma lona manava. O le mea moni o le fanau mai o le a le pine, e mafai ona malamalama i amioga a le fafine - e faʻamalosi ma le toʻa, faanatinati faataamilo i le potu, faia taumafaiga e faatulaga le faʻaologa. Aʻo leʻi faʻatulagaina le masiofo o le a mafai ai e le manu ona faʻaaogaina, e gaogao ai, ma afai e maua e le fafine le pusa pusa ma saogalemu, ona amata lea ona faʻafefe i totonu. E ui o nisi taimi e mafai ai e tamaʻitaʻi talavou ona amata toso i totonu o le faʻaoloa pe a uma le aufana. I lenei tulaga, e mafai ona e fesoasoani muamua i le tina e le lava le poto masani ma faatulaga vaega ole lava o oe. Ina ia le mafai e le lapiti ona teena le masiofo, e le tatau ona i ai ni manogi manogi, e tatau ona mago ma mafanafana, puipuia ma lelei. Ae ui i lea, a aunoa ma le faanatinati manaʻomia, e le talafeagai le feaei i totonu o le faamoega ma e masani ona vaai i lalo o le tapuni avanoa, a leai o le a lagona e le fafine le le toʻa ma mafai ona teena le pusa. E le o manaʻomia le moliuila faaopoopo: lapoa lapiti i le pogisa, ma rabbiti e fananau i pogisa pogisa ma i le taimi muamua e le manaʻomia le moli.

E taua! Vasega matutua e lagona le toʻa i 0. Ma i le vevela tumau, lea e le pa'ū i lalo ifo o le faailoga o + 10 животные, o manu e maua lelei le mamafa ma lagona lelei. Ae ui i lea, o pepe faatoa fananau mai e manaʻomia se maualuga maualuga, lea e tatau ona i le va o le 26 + ma le 28.

Rabbits o tina lelei lava, o lea latou te tausia ai pepe ma e masani lava latou te le manaʻomia se isi fesoasoaniga faaopoopo. E ui lava e masani ona leai ni lapiti i le taumalulu ona o le malulu o le tau, ae i le fale, pe a tausia e manu le mafanafana o le vevela, e mafai ona tatou faamoemoe e toe faʻaleleia i soo se taimi.

O le mea lea, mo le taumalulu, e manaʻomia telelala ole masini faamalu mafanafana, ae o le vevela ole pulega ole vevela e tatau ona taofiofia ina ia le maua le lapisi. I le mafanafana mafanafana o le mafanafana i totonu o le pusa e le toe manaʻomia. E tatau ona faia le fufulu i taimi uma i totonu o le faamoega.

Ia faamasani lelei i mea taua o le taumalulu ma mea e aofia ai auala.

E manaʻomia le suia o le palapala pe a eleelea ma taofia le faʻaputuina o le susu ma le faaseʻe i luga o le laupapa laupapa o le atigipusa, a leai o le a amata ona pala le plywood, lea o le a solia ai le faʻaogaina o meatotino o le fausaga ma o le a avea ma puna o le toe gaosia o siama faʻamaʻi. E le tatau ona tulei le lapiti e tuua le ava ava malosi. O aso muamua e 20 o le lapiti o le ai ai faatasi ma i latou i totonu o le faamoega, ae o ia ma le fanau o le a tutoatasi mai se ituaiga "pu" ma o mai i fafo. O le tele o le masiofo e taua mo le lapiti, ona o totonu o se atigipusa laitiiti o le a le maua ai e ia le toʻa, ma o le a ia iloa tele naua e pei o se isi fale puipui ma o le a ia toilalo iina. Ae o nai fatu laiti o le a fesoasoani ia i latou i totonu o le faamoega. O le mea lea, ina ia puipuia le pito i lalo o le plywood mai le felauai ona o le mimii ma otaota, e mafai ona faʻapipiʻi pepa i le pito i lalo. Ae o le mea lenei e tatau ona e faʻaeteete i le taumalulu, ona o le uʻamea e maualuga le faʻaaloalo, o le mafuaʻaga lea o le a paʻu tele ai le vevela i le ava malosi.

E mafai ona e puipuia oe lava mai lenei mea e ala i le tuʻuina o se vaega mafiafia o vaovao pe a ma le 20 cm i luga o laupepa. A oe faʻaogaina le faamoega i masini faʻavevela, e tatau ona e popole e uiga i le vavae ese uma o elemene mai le mauaina o lapiti. E tatau ona maua mai lapisi, pe a le o le lapisi, e tatau ona puipuia, ma o vaega uma o le vevela e tatau ona puipuia mai le susu, urine ma otaota manu, a leai i le isi itu e mafai ona taitai atu i se auala puupuu ma afi.

E te iloa? E mafai e le lapiti paleni ona tuʻuina atu i le taimi e lua ni tamaʻi tane mai tane eseese ma mafaufau i taimi eseese. E mafai lenei mea ona o fafine o lenei meaola manu e vaeluaina.

Mother Rabbit - o se mamanu e faigofie ma taugofie e fai ai oe lava ia. O loʻo faia mai i mea e gaosia, e masani lava e le manaʻomia ai le tau o le tupe ma le taimi, ma mo manu o loʻo avea o se malutaga maumaututu, latou te maua ai se lagona saogalemu, ma i le taumalulu e avea ma faʻamafanafana talafeagai mo lapisi e leai ni puipuiga.

Vitio: Tupe faʻalelei