Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fai se pusa ipu vai mo moa ma ou lava lima

O le tausia o moa i le fanua e le gata e manaʻomia ai tomai masani mo vailaau, ae o nisi foi mea faigofie e pei o se tagata inu. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fai se meainu mo moa.

Oloa Gaosi

E manaʻomia le vai fou mo manu laiti ma moa matutua. I le taimi o le tuputupu ae, e faalua ona fafagaina e moa ia vai e pei o le fafaga.. O moa matutua e mafai ona auai ma le le iloa i le "sabotage" - o se pulou malosi o le a faigofie ona fesuiai se tamai vaimasi, ma e le manaomia le faaitiitia o le pala i se potu.

E le gata i lea, o le ae fesoasoani i le malamalama e uiga i le fausiaina o le fale ma o latou lava lima, faatulagaga o le moa moa, ma le ea i totonu.

Fofo faigofie - faʻapipiʻi o ipu inu. O ia ituaiga masini e tele ituaiga, e faalagolago lava i mea. O le auala pito sili ona faigofie e faʻatau ai sea ituaiga masini i totonu o le faleoloa, ae o le a leai se mea e gaosia ai fale gaosi. Mo se tagata poto masani, o se pusa pusa mo moa e le o se faalilolilo.

Amata, ia manatua mea manaʻomia mo lenei vaʻa. E tatau ona mausali ma laiti i le voluma (ina ia leai se suavai). O se isi taimi taua mo le moa moa - faʻamalosi. E le tatau ona faamaligi le vai, ma moa - fufulu ona vae.

E taua! Aʻo leʻi totoina i aso taʻitasi, e tatau ona vevela le vai i le vevela vevela.

Mea autu mo le gaosiga - palasitisi. I totonu o le vasega o fagu, paipa o paʻu eseese ma e oʻo lava i pakete laiti. Mai le togalaau o loʻo faʻaaogaina "paipa vai" faʻapitoa foi ona maua. E masani ona faʻaaoga vailaau inu vai inu lita. E moni, e talafeagai i latou sei vagana ai tamai moa e le mafai ona toe faʻaaogaina le gafatia.

I lenei tulaga, e toatele e fiafia i - ma pe faapefea ona fesootai ia moa i se tagata inu mo moa, pe faapefea ona aoaoina i latou? E faigofie: O ia koneteina ua fautuaina e faaaoga mai aso muamua. Tagata faʻasalalau e vaʻai i le mea e sau ai le vai ma faʻaaogaina i le faʻaaogaina o ia "meafaigaluega". O le tulaga o loʻo i ai ni mea e sili atu ona faigata - o nisi o moa e le malamalama i le mea e sau ai le susu. E filifili lenei mea e ala i le sui o ipu. E leai ni faafitauli faapena o moa matutua. A oi ai i totonu o le lafu, e oo lava i tagata tausaafia e mafai ona iloa le mea o inu ai isi ma o atu ai iina.

E te iloa? Tulini Faʻatoʻa Faʻasoʻatoa le lanu o le kilika a Kanana e lanu uliuli. E fesoʻotaʻi ma le gaosia o se faʻailoga patino.

E leai se mea pepelo i le gaosia o ia masini. Mafaufau po oa mea inu inu fale mo moa.

Ma i le lotoa o le fale e mafai ona e tausia nei meaola o le faatoʻaga: lapiti, puaa, nutria, 'oti, povi.

Faʻafefea ona faia se meainu mai se fagu paʻu

O le filifiliga pito sili ona faigofie, e manaʻomia ai se mea itiiti o mea faigaluega ma le taimi. E lua fagu ma se pesini e ave, ma o se naifi, o se sikulifili ma sikulima e aveesea mai meafaigaluega. O le gaosiga o gaioiga e pei o lenei:

  • Mai se fagu lapoa, faia se mea pei o se pesini (tipi le pito i luga e tusa ma le 5 cm mai le pulou);
  • Vili le tamai fagu i totonu i sikuea;
  • I se mamao mai le 5 i le 10 cm mai le faʻaʻutu o se laʻititi laʻititi ma se naifi, punipii pu laiti. O le mea autu - e le maualuga atu i latou nai lo le maualuga o le pesini.
  • Ona sasaa ai lea o le vai i totonu o le tane, o le a faʻafefe le ipu pusa ma tuu i le faʻavaa. I le isi itu, e mafai ona faʻapipiʻi le 'apa' faʻamago 'i puipui o le pesini faʻatasi ai ma faʻata faʻaofuofu, ma na ona faʻatumu.
I lenei auala, e faia ai mea inu vai mo moa. Mai lava lava fagu e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga faigofie:

  • I totonu o se fagu telē e faʻamaʻiina ai se pu (15-20 cm mai lalo);
  • Ufiufi i latou i lou lima, kesi i totonu o se pesini vai;

E taua! O le vevela o le vai e faʻaitiitia lemu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamaʻaina le vai i le 33 - 35 i le tolu aso muamua. °C, faʻaitiitia faʻaitiitia i +18 - 19 ° С (mo se manulele e tolu vaiaso le matutua).
  • A uma ona tuʻu lenei fagu fou i totonu o se pesini. O le a tafe le vai i totonu o le pu, ma o le a faʻatulagaina lona maualuga (o le vai e alu i le pesini pe a alu ifo).
E oo lava i se tagata amata e faigofie lava ona fausia ia ituaiga. Mo a latou fagaga tetele o le a manaʻomia ni nai vaega. O le auala aupito sili lea ona faigofie e foia ai le fesili i le auala e faia ai se mea inu vai mo moa.

Faʻaaoga togalaau faʻatoʻaga

O ia koneteina e taua foi o le pala. E ese foi i latou i le faigofie.

  • E tasi le pito o le pulupulu o loʻo punou i totonu o se matasele, e maua ai le foliga o se matāua. O le lona lua o loʻo tumau i luga o le paʻu.
  • O le pulupulu e faʻagata i se avanoa talafeagai mo le manulele ma faʻapitoa ona puʻe pu laiti. A faʻapipiʻi le tapuni, o le a tuʻuina atu le vai i ipu ua saunia i le auala pa'ū.
O le mea moni, e le o tagata uma e latalata i le moa moa ua i ai se paʻu. Ona sili atu lea ona faigofie mea uma - o le pulupulu e le faʻafefe, ae na o le faʻaofiina i totonu o le fagu i vai i le tasi itu. A o lei faia lenei mea, aua nei galo e tuu le ufiufi i le isi itu ma togi ai pupu i le pito i lalo.

E te iloa? Indonesian chickens aiyam chemani ona o se gaʻo e le o se faʻavae masani e le gata ina iloga e le lanu uliuli. E oʻo lava i totoga o le loto ma ponaivi i totonu e loloto le pogisa, i lalo i le "uliuli".

O lenei tagata inu vai mo moa, e pei ona mafai ona e vaʻaia, e matua faigofie lava ona fai ma ou lava lima. Na te faʻaitiitia foʻi le lamatiaga o le faʻatulagaina o se "aau" i totonu o le potu.

O nei tagata inu ua mafai ona faʻaaogaina mo isi moa: peacock, pheasants, pato, geese, turkeys, ma turkeys.

Matou te gaosia se pusa inu mai se pakete palasitika

I vaega taitasi o le ai ai se pakete tuai. Aua e te faanatinati e lafo i fafo, e mafai ona avea ma se vai vai lelei.

O le filifiliga sili ona faigofie o le faia lenei: o le pakete e tumu i le vai, pe a uma ona ufiufi i se pesini poʻo se pesini tele ma toe faʻaaogaina. Mo le faʻalagolago tele i luga o le au o le pelvis tuʻu le uaea, lea e amata loa i luga o le pakete.

Pepa faʻamalosi (aemaise lava i lalo o le vali) o loʻo i ai se tapuni faʻapipiʻi e mafai ona faʻaaoga mo se isi "fesuiaiga" o se pusa pia na faia e le tagata lava ia. O iinei o le a e manaʻomia ai se isi vaʻa, ma o lona lautele e tatau ona sili atu i le vaʻoo le pakete lava ia:

  • fofo pakete pakete i lalo o le tapuni;
  • faatumu le koneteina i vai ma le ufiufi;
  • tuʻu le pakete e leʻo i luga o le paleta.
Suavai, tafe mai pu, alu i totonu o le apa, i le mea e aoina ai. O lenei mea e mautinoa ai le atoatoa.

Le maua o se laʻau lelei o moa e tatau ona e iloa e uiga io latou maʻi, metotia o togafitiga ma le puipuiga.

Nippelnaya pusa pusa fai oe lava oe

O ia ituaiga polokalama ei ai le numera o "faaopoopo". O le aoga sili lava o le fetuutuunaiga o le suavai (e alu le sua pe a tatala le valve). Faatasi ai ma lenei auala e faʻaititia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o manulele, ona o le palapala e le faʻamautu i totonu o le vai i totonu o paipa. Seʻi o tatou faʻaopoopo i ai le tamaoaiga, tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia ma le faʻaauau (i le tau o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia).

O le meainu suamalie pepe mo moa ua lelei tele mo faatoaga ma lafumanu tetele - mai le 1 mita le telefoni na "tautua" 30 - 40 chicks.

I le filifili ai e faʻapipiʻi se "mea inu" faapena, ia saunia mea e tatau ai:

  • mita sikuea sikuea paipa (22 × 22 mm);
  • Nipples - mo moa, o le taamilo 3600 (fafaga mai luga i lalo) e talafeagai; 1800 e fautuaina mo moa matutua (fafaga mai luga i lalo);
  • fata po o ipu laiti (o le aofaʻiga e pei o nifo);
  • afifi faʻalelei;
  • faʻamau;
  • fausaga sikuea.
Matou te faaopoopo atu, mo le sauniuniga o nisi o vaega, o le a manaʻomia ai foi ni pupuni.

E te iloa? O manulele sili ona tele o aano o manufasi e masani lava ona i ai se uiga sili ona lelei - i taua e masani ona le matauina.
Meafaigaluega - tape le fua, 1/8 inisi tap ma le fofo ma se vili e iva. E le afaina foi le sikisa.

E faʻapefea ona faia se suāuʻu pusi oe lava:

  1. Tatou te faailogaina le avanoa o paipa mo pu i lalo ifo o le paʻu. Mafaufau i le mamao sili ona lelei i totonu o le 20 - 30 cm. O le itu o le paipa e afaina i totonu o le togavao;
  2. O se filo e tipiina i pupu, pe a maeʻa ona tuʻuina atu ni paʻu na togafitia i le teflon tape. Aveese fagu;
  3. O se tasi o pito o le paipa ua tuu "i luga o le pulou"
  4. O le pito lona lua e fesoʻotaʻi atu i le pulumu mai le tane vai (faʻapitoa o se mea faʻapipi);
  5. Faʻamasa le paipa lava i se avanoa talafeagai mo manulele, faʻapipiʻi fata.
Filifiliga faigofie atu:

  • O le 9 mm le i totonu o le pulou pusa paʻu e tasi ma le fofo lava e tasi ma ua tuu le totoa;
  • O le pito i lalo o le fagu e tipi, o ia lava (faatasi ai ma le pulou) e faʻagata. Mea uma, e mafai ona tuʻu se fata ma faʻatumu vai.
E sili atu le faigofie ona faia, ae o se auala faapena i le gaosiga e faʻaaogaina ai le "ufiufi" o le faʻamalosi - o le pefu e alu i totonu o le vai.

O mea faʻalavelave faʻapitoa mo le inu o manufelelei mo le fale, faʻaputuina e latou lava, ei ai a latou lava nuances i le taotoga. E sili atu le maualuga o lenei mea - e faʻatulafonoina faʻatatau i le matua o le hens. Mataitu le tulaga o le vai ma le faiga lava ia. O faifaatoaga poto masani faifaatoaga na faia ni faamama (faatasi ai ma sela o le itiiti ifo i le 0.15 mm). Afai e matua malosi le inu o le tagata inu, faasao loa, a leai o le a alu le vai i totonu o le fata ma faʻalavelave. O le fetuutuunai o le mamafa e taaalo foi i se vaega.

E taua! Vaitaimi faʻasolosolo e faia e tusa lava po o le a le ituaiga tagata inu. E le gata i le vai, mea e moe ai, o meaola i luga o le fola ma le i ai o iniseti e mafai ona avea o ni mea e faʻaleagaina.

O le isi fesili masani o le auala e aoao ai moa i tagata e inu ava. Latou te vave faʻamalosia lenei taʻiala, aemaise lava pe a faʻapipiʻiina lenei suavai mai aso muamua. E iloa e le moa le mea e sau ai le susu ma vave faʻaaogaina le inu mai le fata. Faatasi ai ma le "matua" e sili atu ona faigata, ae mafai foi ona faʻaaogaina moa matutua i lenei metotia. O le mea autu o le tuʻuina atu o avanoa mai itu uma e lua.

I le faʻaopoopoga i luga, o loʻo i ai se isi ituaiga o meainu. E faigofie foi ma faʻaaoga lelei i faatoaga. I le vaega o se paipa palasitika o le lautele, faatasi ai ma le vaelua tutusa, ua faia ni pu tetele (ina ia mafai e le manulele ona pipii le pi). E sasaa le suavai i luga o se paʻu paʻu i le tasi itu o le paipa. Ia, i le isi lima o le mago.

O le vaaia o ituaiga uma o mamanu, o latou faigofie ma taugofie, matou te iloa ai e leai se mea e leaga ai le inu pusa o le fale e fai, leai. Soʻo se tasi e mafai ona faia.