Faatoaga faatoaga

E uiga i le ituaiga o moa Brama Kuropatchataya: faʻamatalaga, uiga, ata

I aso nei e tusa ma le 180 ituaiga o moa. E masani lava ona maua e tagata faʻatoʻaga le maualuga o le gaosiga o fuamoa po o le lelei o le aano o manu mai lenei puaʻa. Ae o loʻo i ai ituaiga o moa o le a fiafia e le gata i o latou uiga lelei, ae o le a avea foi ma se teuteuga matagofie o le fanua. O nei mea e aofia ai le aano o aano o le moa Brama Kuropatchataya. E tusa ai ma tuutuuga e tatau ona tausia ma le auala e tausia ai o le a talanoaina i totonu oa tatou tusiga.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le ituaiga o moa Brama Kuropatchataya o mea matagofie ma aano o manu. O ona sui o loʻo i ai se malosi malosi faʻapitoa. O le lush luma o nei moa, lea e faia ai se faapipii faataamilo i le ua e ese mai le lanu o le tino ma fulufulu "ofuvae" i luga o vae, e tosina mai ai le tele o le gauai. Ona o lenei fugalaau, ua foliga mai ua sili atu le tele o manu felelei. O le mamafa tele o nei meaola o loʻo maua ai nei meaola moa. O le ituaiga o nei moa na faamauina aloaia i le 1874. Na fafagaina o ia e le au faifaatoaga i Amerika i Matu e ala i le filifilia o le tiga. Na faʻafefiloi ai le toto o moa Malayan ma Cochinquin. O matua na gauai atu i le aano o manu felelei ma le mafai ona ola i tulaga eseese, ae o lea ituaiga tagata na fiafia i tagata Amerika ma Europa, oe na gauai tele atu i le teuteuina o manu felelei.

E te iloa? Charles Darwin foi na ia manatu ua maua e le tamaloa moa a le aiga e ala i le taina o manulele bankiv e nonofo i le vaomatua Asia. O lenei faagasologa na tupu i luga o le ono 6-8 tausaga le TLM. u. i Asia i Sasae ma China.

Uiga ma uiga o le fatu

O pi o le ituaiga Brahma o le kopatchataya umi, o le tino tele ma le fatafata lautele ma le manava, o vae tetele malosi, o le ua umi. I luga o le ulu laʻitiiti o loʻo i ai se tamai lanu mumu lanu moana, lea e tolu laupepa. O taliga, mata, taliga ma foliga e mumu. Malolosi malosi o se paolo samasama. Aua o le faʻatoʻaga e faʻamatalaina i le feusuaʻiga mataga. O le fulufulu o fafine e mama-lanu samasama, o fulufulu e tolu lanu ma le lanu uliuli, o se umi umi i le ua. E i ai foi se togi pupuu ma le laʻititi laʻititi pe faʻatusatusa i tama. I roosters, o le lanu autu o le fulufulu e lanu uliuli i lanu lanumeamata, ma o le ulu, taliga, tauau ma tua o loo i ai se manua mumu lanumumu.

E maua e alii le mamafa o le tusa ma le 5 kilokalama, ma o tamaitai e oʻo atu i le mamafa o le 3-4.5 kilokalama. O pepe na fanaina Brama Kuropatchataya e amata ona taʻavale pe a mavae le 8 masina o le olaga. O laumei e mafai ona ave pe tusa ma le 120 fuamoa i tausaga taʻitasi. O a latou fuamoa e vaʻaia i luga o le lanu enaena o se atigi gutu ma pe tusa ma le 60 g. A maeʻa le tausaga lona tolu o le soifuaga, e faʻaitiitia le gaosia o fuamoa.

Siaki i ituaiga o moa e pei o: Araucana, Ayam Tsemani, Bentamki, Hamburg, Peretania Dutch, siliki Saina, Krecker, Curly, Milfleur, Paduan, Sibright, Phoenix ma Shabo.

Faʻamatalaga ma faʻatagaga o le faʻatoaga

O pou o lenei ituaiga e maua ai ni tulaga lelei:

  • le mautonu i tulaga o le tau, latou te faapalepale i le malulu ma le malulu o le tau ona o la latou laau mama;
  • faanatinati e oʻo lava i le taumalulu;
  • mauaina o le mamafa tele;
  • latou maua ai se faʻaleleia lelei o le faʻaleleia o mea;
  • ia i ai foliga matagofie;
  • latou te maua se uiga filemu ma le feteenai;
  • mafai ona tutu i luga mo i latou lava aʻo leʻi faia ni mea e sili ona leaga;
  • faʻaaogaina meaai o soʻo se uiga;
  • lelei le gaosia o fuamoa, pei o le fafaga o manu.

O aʻafiaga o lenei ituaiga e aʻafia ai:

  • umi le matuitaga - ua amata ona fanau mai moa mai le 8 masina;
  • moa toto lemu;
  • o le uiga o le gaʻo i nisi taimi e taʻitaʻia ai le mea moni e pa'ū le manulele i ona vae;
  • o le mamafa tele e mafai ona oʻo atu ai i le fatu fatu;
  • E tusa lava pe o le a le mea e tupu ai, o le a le amanaia e le moa ia latou tiute, ma, ona o le tele o le mamafa o le tina, e mafai ona gagau ai le fuamoa.

Vaʻaiga ma le tausiga

O se tamaititi e le taua, ae a tumau pea ma faʻamaonia, e tatau ona amanaʻia nisi o mea e sili ona taua.

Vaʻai foi i nei moa e pei o Brama, Jersey, telefoni, Dorking, Cochinchyn, Corniche, Plymouthrock, Orpington ma Fireol.

Totoga Faʻatoʻaina o le Fuga

O fua o le Brahma Kupatchataya fanau e le leaga le teteʻa mai fua. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻatau fuamoa, ma e mafai ona e faʻatau tagata matutua mo le faʻateleina o le gaosia ma le fugaina o fuamoa. I totonu o le moa moa, ua fautuaina e le au atamamai le tausia o se moa mo tenisi pala e sefulu. O fafine latou te tosoina fuamoa latou lava ma o ni tina tausi. Nofoaga mo nei moa tetele e maualalo. E mafai ona faia faʻatoʻaga pepe i se mea faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, faʻatau mai fuamoa talafeagai. E leʻi mafai ona teuina ni faʻataʻitaʻiga fou mo le silia ma le 10 aso ao le i tuʻuina i totonu o le incubator, ma e sili ona lelei le ave o fuamoa e le sili atu ma le tolu aso. E ui lava i le mea moni o moa ua i ai se uiga faʻafefete, e fai e faifaatoaga se mea faʻapipiʻi - o lenei mea e faʻataga ai oe e aloese mai le faʻafefeteina o fuamoa, lea e tupu i nisi taimi ona o le mamafa o le hens. Mo moa gaosia e tatau ona e filifilia moa e sili atu i le lua tausaga, talu ai o lenei ituaiga e amata ona feaveaʻi fuamoa tetele pe a uma le lua tausaga.

O le tele o le fuamoa, o le malosi o le fanau. Mo le faʻasusuina, o fuamoa e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa. Faʻamatalaga o laʻititi pe lapoa tele, foliga le lelei (i le foliga o se polo po o le pi), ma le lime impregnations, lapisi maualuga, e matua manifinifi pe lauulu mafiafia, ma mea e tatau ona vave tuʻuina - e le talafeagai mo le faʻafefe o moa. O fuamoa felanulanuaʻi ua faʻateʻaina ona e le mafai ona fufuluina - o le a fufuluina ese le ata puipui ma faʻalavelave i le felelei o le ea e ala i pusa o le fuamoa. Afai e fetaui uma tulaga, o le a fanau mai moa pe a mavae le 19-21 aso.

Fafagaina o moa

O le mamafa o aso taitasi o le moa e tusa ma le 36 g. O tamaiti e faʻatusatusa i isi ituaiga o moa, o loʻo maua le mamafa o le mamafa. O se moa maloloina e lelei, e tu ma le toʻa i luga o ona vae, o lona manava na teu i luga, o ona vae ma gutu e lanu samasama.

A maeʻa le latou fananau mai, e manaʻomia e tamaʻi moa se tausiga faʻapitoa ma tausia i le 10 aso muamua. A oʻo ina tupu aʻe i le fale, o le 14 aso muamua o moa e mafai ona faia i totonu o se atigipusa, ae mulimuli ane e manaʻomia le siitia atu i se nofoaga tele. Latou te manaʻomia se potu mafanafana, mamā, mago ma vaʻai lelei, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. I le sikuea 1. m nofoaga e tusa o le 20-25 tamaiti. Pe a oʻo atu i le masina e tasi, ua uma ona tuʻuina i le 17 tagata taitoatasi, mai le 2.5 i le 5 masina - 20 chicks per square square. m. E tatau ona faʻapipiʻi meaʻai ma mea inu inu ina ia le ulu atu ai moa i totonu ma o latou vae - soʻo se faaleagaina o mea taumafa ma inu inu vai e mafua ai faʻafitauli ma le inumaga. Mo le puipuia o faʻamaʻi ile inisinia ua fautuaina e tuʻuina atu i le brood se vaifofo vaivai o le potassium.

Tui tui

O le tele o faʻamaʻi (Newcastle, maʻi Marek, maʻi pipisi, siama gaosia o fuamoa, faʻamaʻi adenovirus, ma isi) e oʻo atu ai i se paʻu mamafa i moa ma e vave ona mafua ai se gau tele i totonu oi latou. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o ia faʻamaʻi, ua fautuaina e tui i moa.

Faitau foi e uiga i auala e togafitia ma puipuia ai faʻamaʻi moa.

O le taimi lava e fanau mai ai moa, e tatau ona tui vave i le moa moa. Mo isi faʻamaʻi, o aso fautuaina mo tui:

  • mo le faʻamaʻi o Newcastle - o le tui e faʻatinoina 3 taimi: i le matua o le 15-20, 45-60 ma le 140-160 aso;
  • i le 4-5 masina, faʻamaʻi faasaga i mala faʻafuaseʻi;
  • mai le salmonellosis na faʻamalosia i le 16 vaiaso;
  • mai le maʻi pipisi - i le 4-5 masina.
I le taimi lava e uma ai tui, e momoli pepe i se nofoaga mafanafana e aunoa ma ni faʻailoga.
E te iloa? E mafai e poula ona ulu atu i le setete o le hypnosis. Ina ia faia lenei mea, punou le ulu o le moa i le fogaeleele ma tusi se laina sao i le penisina, o le amata amata i le gutu o le manulele. E mafai ona ia nofo i se vavalalata mai ni nai sekone i le afa itula, seia oʻo ina faʻalavelaveina o ia e se mea pe leai foi i se isi nofoaga.

Nati

E tutupu lemu ia chickens o Brahma Kurochatka, o lea e taua ai le filifilia o meaai lelei ma fafagaina i latou. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona atiaʻe se tulafono fafaga ma faʻaaogaina i ni nai itula. Fafagaina o moa i aso muamua muamua 10 o latou olaga e lua itula uma, ona latou fesuiaʻi lea i meaai i le 3 itula (mai le 11 i le 45 aso), ma fafagaina manu laiti i le va o le fa itula. I aso muamua o le olaga (3-7 aso), o meaai mo pepe e aofia ai fuamoa ua kuka ma le falaoa (millet, sana), faapea foi ma le faaopoopoina o le upega tafao, clover.

I le taumafataga o moa e tatau ona aofia ai le mutia, aemaise lava i luga o le vao. E fautuaina e faaopoopo fualaau faisua - tamato, kāloti kuka, zucini. Mai le lima o aso o le olaga, nai lo fuamoa, o fagaga e fafagaina i le siʻosiʻusiʻa, aʻano tunu. E le aofia le pusa i le aso 12, ma faʻafefe mai le mash susu. E tatau ona fou, e aunoa ma ni pulumu, i le fua 30-40 g mo moa. O le mash masalomia ua aveeseina i le mavae ai o le 40 minute, e pei o meaai vevela e mafai ona mafua ai le oona i pepe. I le aluga o taimi, o meaai faapitoa e aofia ai vitamini ma supplements ua faʻaofiina i le taumafataga. I faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau meaai sili ona maualuga ma nisi faʻaopoopoga aoga. Ae ua fautuaina e le au atamamai e faʻatau eseese meaʻai ma mea faʻaopopo, ma na o le faʻafefiloiina, ia matauina le talafeagai tatau. E tatau i tamaʻi manu ona fafagaina i le polotini, ae a oʻo atu i le 5 masina, e manaʻomia le faʻaitiitia o le aofaʻi, aua e fesoasoani e fausia le maso maso, ma le ponaivi ponaivi e le mafai ona tatalia se osofaʻi malosi i le mamafa.

E taua! I le tau malulu, o le aofaʻi o fafaga e tatau ona faʻatupulaia i le 10-15%, talu mai le taumalulu e tele le malosi e faʻaalu i le faʻapalapalaina o le tino manu.
E aoga le faʻapipiʻiina o fatu ua totogo pe a ma le tasi i le 7 aso i le fagu - o loʻo i ai le tele o elemene tatau mo le taua o le tino moa. E aoga i le taumalulu e faaopoopo ai le fualaau faasaina "Tetrahydrovit", lea e aofia ai le tele o vitamini mo moa. I le oʻo atu i le 51 aso, e mafai ona tuʻuina atu i le fanau laiti ni fatu fatu.

Tagata matutua Bird Diet

O chicken Brahma Kupatchataya e matua mamafa tele, o lea la e tatau ona lelei meaʻai. O mea taumafa taumafa e aofia ai le calcium, protein, vitamini ma le suauu. Mo nei mamafa mamafa, e taua tele le i ai o se masikalokeletal system, a leai o le a pau le manu i ona vae. Ina ia aloese mai lenei mea, o siaki fuamoa fuamoa, atigi gutu, o le penisina e faaopoopo i le meaai.

O le taumafa o lenei ituaiga e aofia ai mea nei:

  • fafaga mai fua o saito;
  • mea taumafa;
  • fualaau 'aina ma fualaau' aina (kāloti, kapisi, beets, zucini, ma isi).
Fafagaina e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma le faiga faʻavae - a itiiti ifo ma le faatolu i le aso faatasi ma taimi talafeagai talafeagai. Ina ia mafai e le manulele ona gaoioi sili atu le malosi, e fautuaina le faʻasalalauina o meaai i luga o le fola i totonu o le pa puipui i luga ole vaega atoa.
E taua! O lenei ituaiga e maua ai se manaʻoga lelei ma e faigofie i le meaʻai, o lea e tatau ai ona faʻamaonia lelei le fafaga. Afai o le cyanosis e aliali i luga o luga o taliga ma luga o le laʻau, o le faailoga lea o maʻi fatu, o le mafuaʻaga o le mamafa tele, o lea e tatau ai ona faʻaitiitia le meaʻai.
E tatau ona faʻamautinoa o loo i ai pea le vai fou i totonu o fagu vai o manulele. Faʻatasi ma gutu malulu, e manaʻomia e faʻamafanafanaina sina mea itiiti. O suavai inu ma fafaga e tatau ona fufulu mama ma faʻamaʻi e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

Auala malamalama ma le faʻavave

O le malamalama ma le vevela tulaga e matua taua tele pe a tutupu ni moa. A maeʻa le fanau mai pepe, latou te manaʻomia se malamalama malamalama atoa. E tatau ona manatuaina o pepe faatoa fananau i lalo ifo o le matua o le tasi le vaiaso, e afaina ai le i ai i lalo o ave saʻo o le la. Ae mo le vevela ma le mauaina o le malamalama ua tuʻuina i lalo o lama faʻapitoa faʻatasi ai ma ave uila. I le aso lona lua o le ola, o le faʻamalamalamaga ua faʻaitiitia i le itula e tasi. I le 14 aso, ua lava le 8-itula o tamaiti. O le mea taua lona lua mo le tausiga o moa o le vevela. O aso muamua e 5 e tatau ona tutusa ma le + 28-30 ° C, ma mai le 6 i le 10 aso e tatau ona seti le vevela ile + 26-28 ° C. A maeʻa lena, o aso uma e fitu e tatau ona faʻaitiitia ai le vevela i tikeri e tolu.

I le 40 o ona tausaga, o moa e malamalama lelei i se vevela o le ea e tusa ma +18 ° C. Afai o le taumafanafana i fafo, ona mavae lea o le 7 aso, e mafai ona aoaoina pepe i le auala ma ave i totonu o le fanua. E tatau ona maitauina, ina ia mautinoa o aiaiga mo le gaosia lelei o fuamoa o hens o lenei ituaiga, o le malamalama i totonu o le potu e tatau pe a ma le 13-14 itula.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga se moli infrared e faʻamafanafana ai moa.

E tatau ona faʻamautinoa e lava le malamalama e sau mai pupuni, ma i le taumalulu, e manaʻomia le faʻamalamalamaga e ala i le fesoasoani a moli. O le maualuga o le taumafanafana mo le matua matutua o le + 12-18 ° C. O fua o le Brama Kuropatchataya o se tasi o laʻau manu tele ma le le lelei. O nei manulele e talia le malulu, ma o la latou fuamoa o manuʻa e le faʻaitiitia e oʻo lava i le taumalulu. E le gata i lea, o latou foliga teuteu o le a teuteu ai soʻo se fanua.

Vitio: Pomfret