Fai oe lava ia

O tufuga eseese mai cones e te faia ia oe lava

Masalo, e leai se tagata e lei taumafai lava e fai ni mea taulima ma ni meaʻai i ona lava lima. Ae mo nisi, o lenei mea ua na o se manatuaga o le tamaitiiti, aʻo le toatele e le fiu i lenei galuega e oo lava i le matua.

E le gata i lea, o le natura e masani ona tuuina mai ia i tatou uma mea talafeagai. Ma o le sili ona lauiloa oi latou, o le mea moni, o patupatu.

Tulafono mo le sauniuniga o mea masani

Galulue faatasi ma avanoa e amata ile latou gaioiga. O le mea moni lava, o paʻu e paʻu ese mai lala ua tapunia, ae i le vevela vevela latou te vave tatala, ma o iina latou te le mamao ese mai le leaga.

E aoga le aʻoaʻoina pe faapefea ona teuteu lou fale mo le Tausaga Fou.

Faasao pe faasaʻo le fomu i auala faigofie:

  1. Ina ia tapunia le fomu, o le aoina mo le 30 sekone e tuu i totonu o le fafie (ma atoatoa).
  2. I le isi itu, e mafai ona faatelevave le faʻasalalauga. Ina ia faia lenei mea, o le mea faigaluega e kukaina mo le afa itula, ona faʻamago ai lea i luga o le maa. O le isi auala e faʻaaogaina ile ogaumu 2-itula i le 250 ° C.
  3. Ina ia maua se foliga e le masani ai, o le mea e tuʻuina i le vai, faʻapipiʻi ma se filo i le nofoaga saʻo. O le faʻamago atili i luga o le paʻa, o le a faʻavaivai ai lenei eria, ma o le a foliga foliga o se fugalaau.
  4. Pe a fatuina se "taumalulu" o mea e teuteu ai le faleoloa e masani ona pala. E fesoasoani lea i le vaifofo o le vai ma le paʻepaʻe, e tutusa lelei. Liligiina o sea paluga i totonu o se atigipusa o loʻo tuʻuina foi iina. E tatau ona latou solomuli atoatoa (manaʻomia le saua). Faʻaaliga - ia le itiiti ifo ma le 5 itula, faʻatasi ai ma le fufuluina ma le faʻamago.
  5. Totoina o le ogaumu ile ogaumu

E taua! E leʻo paʻepaʻe naʻo totonu o vaʻa lelei.

O nei metotia faigofie o sauniuniga e fesoasoani e aumai le mea i le tulaga manaomia - tuʻuina atu le foliga manaʻomia poʻo le lanu, i le taimi lava e tasi e faia ma le faʻapalapalaina.

O le a se mea e mafai ona faia mai i cones

O le avanoa e mafai ona avea ma faavae mo le tele o mea taulima - mai ata elemene o meaola e oo lava i tamaiti laiti e mafai ona taulimaina, ma faaiu i tulaga matagofie, o le faʻapotopotoga o le a manaʻomia ai le faʻamaoni ma nisi faʻatusatusaga.

Tatou amata i mea sili ona lauiloa - faʻapitoa, meataalo fale i le ituaiga o manu.

Zoo of cones

A maeʻa ona mafaufau e uiga i le tagata muamua e nofo i le lumanaʻi "faatauva", e toʻatele e amata ona galulue i luga o le ata taifau - Faʻaauau pea se faailoga o le tausaga a sau.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia eseese ile fua tele, PVA kelu ma le omea. Amataina:

  1. O le mea sili ona leaga o le a tofia i le matafaioi a le tino.
  2. O fua laititi e pipii i ai - o le tasi o le ulu, o le isi e pei o le siʻu.
  3. I le avea ai ma nai mea laiti, ua faoa mai i lalo: o vae ia o se taifau.
  4. E tumau pea e feaveaʻi mata, isu ma taliga mai fasi pepa palasitino, ma faʻapipiʻi i luga o le mea faigaluega.

E tasi le filifiliga. O le mea moni, o le fuainumera o vaega ma le tele o se taifau e faalagolago atoa i le sola ese - mo le sili ona laitiiti, teuteuga tusiata o se tasi o piko e lava, ao faia e fanau matutua le mea sili ona lelei. E tele taimi e faʻaaogaina ai atigi gasota (taliga o le lumanai), patipati mo mata ma e oʻo lava i paʻu o ie lanu lanu eseese. I le lautele, e tele naua mea e fai.

E te iloa? Laasaga i aso taitasi o le puipuiga - 100-150 o vailaʻau, o le tele o ia o pine.

Vaʻai lelei ma lapisi, mo le mea e te manaʻomia kopi aupito sili ona lelei, o le lanu enaena, paʻu pogisa, seleulu ma, ioe, kelu (lelei - o se kelu faʻaputu):

  1. Muamua faia fua - o le mataupu e faʻaaoga i se tasi o pito o le fualaau aina, lea o le ai ai se faʻailoga.
  2. Ona tipi ese lea mai le lagona o se liʻo o le tele o le manaʻoga, lea ua feliuliuai i totonu o se lua, ma uu i le kelu ma faapipii i le mea faigaluega. Mo le sili atu le eleelea faataamilomilo, e mafai ona e faia se mea itiiti laiti i le ituaiga o galu.
  3. O paʻu o loʻo faapipii i mata - mata ma isu. O le paʻi mulimuli - paʻu ma taliga o lea lava lagona.

Faatasi ai ma le auai o le mea lava e tasi e faia ma squirrels:

  1. I luga o paʻu o le lanu enaena po o le lanu enaena, latou te lafoaʻi ai laina o le paʻu, siʻusiʻu ma paʻu (e le leaga pe afai o le manu o le lumanai o le a teuina se fatu o le mea e tasi i luma).
  2. Ona vavae ese uma lea.
  3. Muamua o le ulu - pulou laiti po o se mea lanu vali vali (mata ma isu) faʻapipiiina i luga o le faavae.
  4. O se siʻu o loʻo faapipiiina i luga o se mea e tu i luga i luga i luga i luga i luga - ma tu ai foi.
  5. Ona faapipii lea o le pito i lalo o paʻu, paʻu ma luma pito i luga o se fatu.

E tusa ma le "poloketi" tutusa ma le faatulagaga o fonotaga i le tulaga o fox. O le mea moni, o isi lanu o le ie o le a manaʻomia iinei: o le leo o le meafaitino e tatau ona sili atu ona latalata i le moli moli, ma e tatau ona faia ni paʻu paepae i foliga ma le pito o le siʻusiʻu.

E taua! Afai e te ufiufi le varnish, o le a umi le umi.

O tamaiti laiti e fiafia tele i fafo e mautinoa lava laumeifaia mai kopi tatala ma le omea:

  1. Muamua, faatasi ai ma le fesoasoani a tagata matutua, e vavae ese le pito i luga (ina ia maeʻa le seleseleina o le seleulu o loʻo totoe - o le a alu i le atigi).
  2. Brown roll roll roll "sosisi" ma sina faʻalauteleina i le tasi pito. O le vaiti vaʻaia o loʻo faʻapipiʻi i le pito i lalo o le paluga - ua saunia le ulu.
  3. Ona fetogi lea i luga ma malupuipuia o vae o le lumanai ma le siʻusiʻu.
  4. O nei mea uma ua faʻapotopotoina ma le faʻaeteete, ma tuʻuina se atigi luga. I le mea mulimuli, o mata e faʻapipiʻiina i foliga o laulaau lanu meamata lanu meamata, ma faatasi ai ma le fesoasoani a se nifo nifo e mafai ona e tusia se gutu.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e oʻo lava i se manu e tasi e mafai ona faia se mea manaia manu, ma o le a le umi se umi.

Faʻailoga Cones

O lenei uiga o aso malolo taumalulu e faia vave vave. O le mea autu o le manaʻoga, o le tele o mea faʻalauiloa ma meafaitino:

  • cones (muamua i luga o le uila, pine na faʻaaoga e pei o se faʻaopoopoga);
  • tamai lala paranesi;
  • mea teuteu elemene - paʻu, lipine, mini-fuainumera;
  • Sikotata tape ma nusipepa;
  • lanu enaena enaena;
  • kelu faapipii, mea faapipii ma seleulu.

E te iloa? O le faʻasologa faʻasolosolo o le igoa o lona igoa ... i le kesi (o le auala lea ua faaliliuina ai le upu Eleni anamua "konos").

O mea uma ua lata mai, e mafai ona e amata:

  1. O nusipepa ua feteenai i totonu o se uumi umi. I le fuliina oi latou i se liʻo, o le pito o loʻo uʻuina i luga o se faʻamau.
  2. Ina ia faʻamalosi le faavae, latou te afifi pepa e tipiina i ni fasipepa (o le a alu ifo se nusipepa), ae le galo e savali i luga o le pito i luga ma le mea faapipii.
  3. Ona i ai lea o se ata vali - i luga o le mea faigaluega e masani lava ona faʻaaogaina ma se lanu vali lanu enaena.
  4. A maeʻa ona faʻamago le paluga, faapipii le kiona, ia faʻaeteete ia aua nei alu ese mai ni "mea paʻu" i le taamilosaga.
  5. Faʻamautinoa o loʻo malupuipuia, tuʻu i le teuteuga. O pulupulu e mafai ona afifi solo i le mea atoa, pe mafai ona faapipii e ala i le tuʻuina atu i se gata i fafo. Le tulaga o le lipine - i lau faitalia.

O elemene i foliga o tamaʻi laʻitiiti po o logo e masani lava ona faʻatofuina i totonu o se liʻo, e ui lava e mafai ona e faʻataʻitaʻiina o latou tulaga.

Pine pine

O le faia o se vavega, e ese mai i le koneteina o le a manaomia:

  • pepa pepa;
  • seleulu;
  • kelu faaputu;
  • lanu meamata lanu meamata;
  • moli.

O le faagasologa o galuega e pei ona taua i lalo:

  1. Mo se amataga, fuafua pe fia ni kiona o loʻo i ai lima. O le mea moni, e manaʻomia ona fufulu mama.
  2. Faatasi ai ma le mea lenei i le mafaufau, o le katisi e faia i se paʻu talafeagai (ina ia i ai i le lumanaʻi o le a leai ni vailaau i luga). Mo le faʻamalosi, o se liʻo ua vavae ese mai le pepa pepa lava e tasi e faʻapipiʻi i lona faʻavae.
  3. O le Cones o loo faapipii i luga, o agai i luga. O le pito sili ona telē o loʻo tuʻu i le pito i lalo, o le ogatotonu e faatagaina sina maualuga atu, ae o le a sili atu ona vavalalata tamaiti laiti.
  4. Aʻo faʻaputu le kelu ma faʻaputuina "lālā," e valiina ma le faʻaeteete, faʻafefeteina ma uila.

VITIO: BUCKET TREE

E taua! Mo faamoemoega o le saogalemu o le afi, e le tatau ona teuteuina ia laau i le malamalama tele (ma, aemaise lava, i moliga mu).

Ua saunia le laau Kerisimasi. E pei o teuteuga, polo palasitino po o ni fuainumera laiti e masani ona faʻaaogaina.

Pine Cones

O le malosi teuteu o le a toe faʻaleleia ai totonu o totonu. E ui o lenei mea o le a tatau ona faʻapipiʻi faʻatau i meafaitino, aua o le a e manaʻomia:

  • tatala pine pine i le tele o mea;
  • laupapa mafiafia;
  • telefoni mafiafia (e manaia le fetaui ma patupatu);
  • kelu;
  • seleulu ma meaʻai;
  • vaega o le mea teuteu.

A uma ona faʻamautinoa ua saunia mea uma, o le a matou amataina le faʻapotopotoga:

  1. O le muamua o le pepa pepa na tipiina le pito i lalo. Pepa - i lau faitalia (faʻailoga, liʻo, oval).
  2. Ona sau lea o puipui. O fasi tipi fasi pepa pepa talafeagai mo le lapoa, faapipii i luga i pusa. Ae e oʻo lava i le taimi muamua, o fua ia lava latou e fesoʻotaʻi atu i se uaea felanulanuaʻi (e pei o le ogatotonu). O le uaea tele ua tipiina i ni fasi pepa.
  3. O puipui e fesoʻotaʻi i lalo i le kelu poʻo le uaea. O feoaiga i le va oi latou ua natia e ala i le faapipiiina o tamai pusa faataamilo i le pito i lalo.
  4. Ia liliu nei le au. E feliuaʻi mai se uaea felanulanuaʻi, e le galo e ufiufi i le uila, fasi fasi paʻu vevela poʻo isi mea teuteu. O pito e lua o loʻo faʻapipiʻi i puipui o le ato i luga o le kelu (pe a fai o le oloa o le aotelega, o le matafaioi o le faʻamau e tuʻuina atu i se uaea manifinifi).

E te iloa? O aʻafiaga o cycads aferika e mafai ona ola e oʻo i le 45-50 kilokalama i le taʻitasi.
I le pito o le teuteuga. Mo lenei mea matagofie matagofie teuteu faʻalelei lanu.

Taaloga faʻataʻapoʻa mo le laau o cones

E faʻalagolago lava i ou mafaufauga.

O le auala pito sili ona faigofie o le faapipii lea o se lipine mataʻutia i le pito i luga o le paʻu, faʻapipiʻi se logo laʻititi i le ogatotonu pe faʻapipiʻiina foi i ni pulu moli.

E fiafia foi agelu. O le paluga o loʻo valiina i se lanu "fiafia" (paʻepaʻe, lanumoana poʻo le lanu violē) ma sausau i le lanu. Faʻasaga i tua o loʻo faʻaleleia ai fusi uʻu vaivai e afifi i le paʻu mama. E ui lava e mafai ona e faia e aunoa ma lena mea, e teu ma le faaeteete mea e susulu. E mafai ona faia ni vailaʻau ma ni vailaʻau, valiina i vali palasitika. E ui lava o le a manaʻomia ai le onosai - o le mea pito sili ona mataʻina o ē na valiina le 'auʻau o "veins" uma. Lanu lanu: samasama, lanumoana, lanumeamata.

O se mea manaia teuteu mo le Kerisimasi o le a avea ma moli matagogo.

O se isi mea e le masani ai o le teuteuina lea o pusi ia i latou i le tele o lanu e lagona pe lagona ai polo. O se mea faatauvaa lenei o loʻo faʻatau atu, ma faʻatasi ai ma nisi o feʻau e tuʻuina atu ai le foliga o le chic i le atoa o le Kerisimasi.

Ua uma ona matou iloa e mafai ona e faia le tele o manu feʻai i le lagona. E maua ai foi tagata kiona. Ae faʻaopoopo i le tipiina o le 'ie, o iinei e tatau ona e faʻapipiʻi ai laau mai lalo o le asikulimi (o mea nei o le a avea ma sekino), ma i le amataga amata vali le paʻu i le paʻepaʻe poʻo le lanumoana.

E taua! Faʻatasi ma le paʻu naʻo luga o se mama mama. O le mea lea, e le gata ina faʻamamaina le pefu, ae faʻamamaina foi i lalo o le vai tafe (ioe, pe a uma ona faʻamago).

Ae o le susulu o le gaosiga o manu felelei. E faia mai i:

  • lapoʻa tetele;
  • se polo laitiiti (talafeagai mo ping-pong);
  • uaea lelei;
  • uila pupula;
  • ufiufi;
  • paʻu miti ma kelu.

O le faasologa o galuega e faapenei:

  1. O le uila ma le polo e fesoʻotaʻi, ona vali lea i le lanu e tasi.
  2. Ona vavae ese ai lea o apaau ma fulufulu mai le kata, lea e tosoina foi i le vali.
  3. A maeʻa le mago, faʻapipiʻiina i le mea faigaluega.
  4. Fai ni uaea e fai ai le uaea, lea o le a taofia ai le fausaga atoa. E valiina i lanu tutusa.
  5. Ua faapipii faʻamau mulimuli, sui mata ma gutu.

Faatasi ai ma lenei tekonolosi, e mafai ona e maua le tele o isi teuteuga i foliga o fuainumera, lea o le a maua ai le New Year tree se foliga e le mafaagaloina.

Pine pine

Ia, o se aso malolo e aunoa ma se puipui. O le mea e lelei ai, ia faigofie. Mai mea o loʻo avanoa ma le mea faigaluega e manaʻomia:

  • cones (o le tele oi latou - o le umi o le a faʻaalia ai a tatou oloa);
  • maea poʻo le twine (e ui o le a fai se lipine vaapiapi);
  • paʻu pepa (auro poʻo le siliva);
  • matau;
  • paʻu;
  • au.

E te iloa? I aganuu faapaupau, o le lump symbol symbolized fertility.

Faʻaauau:

  1. E leai ni mea e paʻu ai le pefu ma palapala palapala (naʻo le faʻamatalaga lava latou).
  2. A maeʻa ona faʻatali mo avanoa e faʻagogo, faʻapipiʻiina matau i le pito i luga o latou uma i luga o paʻu.
  3. Ona ave lea o le maea ma tipi ese se fasipepa o le umi ole manaʻo. Tuʻu i taliga, ia mautinoa e faia ni nodules, a leai o le a taʻavale saoloto ai pulumu.
  4. Faʻalogo i le vaitaimi. E masani lava i le va o fua e fai ai le va o le 10-20 cm (ma se fasi maea laʻititi e ono lamatia ai le oso).

Mo se foliga sili atu ona matagofie, ua pipii ai aufana lipine i luga.

Cones lampstand

O le fausia o se masini ma ou lava lima o se mea faigofie, aemaise lava pe afai oi ai lata ane:

  • CD tuai;
  • teuteu teuteu;
  • rhinestones;
  • kelu manino;
  • varnish faʻatasi ma aloiafi ma pulupulu lava latou.

O le galuega e faigofie lava:

  1. O le tuua o se nofoaga i le ogatotonu o le pulou, e faʻaaogaina ai le kelu i le taamilosaga, lea e le fiafia ai pusa.
  2. A maeʻa ona faʻapipiʻi, latou te fesuiaʻi i sikula (varnished).
  3. A maeʻa, faapipii rhinestones ma beads (poʻo isi elemene o mea teuteu - ia taʻitaʻia oe e lou tofo).
  4. O se moligao e tuu i totonu o se tin "sole" ua seti i le ogatotonu. Mo le saogalemu e mafai ona faapipiiina i le pu.

E taua! Faaaogaina o le tuugalamepa mo lona faamoemoega faamoemoeina, ia mautinoa e le mu le moligao seia oo i le iuga.
O mea uma lava, e tasi le elemene eleelea ua sauni e faʻaaoga.

Paʻa fealofani

O se filifiliga lelei mo i latou e fiafia i suʻega.

Mo le mauaina o se teuga teuteu e te manaʻomia se polo o le tele o le lapisi (e sili atu i le ufiufi poʻo le filo manifinifi). O le mea moni, faʻamau, faʻamau ma kelu e pei o le PVA, faʻapea foʻi ma vali. O nei mea uma e fai:

  1. Mai le faʻavaeina o galuega i le lumanaʻi faʻaaoga le pefu.
  2. Cones o le tutusa lava lanu e vali lelei i le valiina o se mea faʻamalosi - e mafai ona mausali, poʻo le ufiufiina o faʻamatalaga tasi (e sili atu ona lauiloa).
  3. A maeʻa mago, faʻapipiʻiina. Le auala sili ona faigofie e tuʻu ai le fua i se faʻaauau pea, e aunoa ma le gau. E ui lava e foliga mai o le a seti i vavao masani, aiseā e leai ai.
  4. I luga o le pito i luga o le lipine ua faapipiiina, lea o le a tausia ai a tatou teuteuga.

O le aʻafiaga o le a avea o se mea teuteu lelei mo se faitotoa i totonu po o meafale. Afai e te faia se polo lapopoʻa, atonu o le a avea ma se mea e pei o se mea e malulu ai le taumalulu, faʻasaʻo ese mai se uila poʻo tuusao i le taualuga.

Faʻasese lau togalaau faʻatasi ma mea taulima. Matou te fautuaina foi oe e te vaʻai i se vasega matua i luga o le gaosiga o tamaʻitaʻi ma pama mai fagu mo le teuteuina o fale.

Aristisk

Faatasi ai ma se taumafaiga laitiiti, e mafai ona e mauaina le oloa, lea e mafai ai foi ona faʻatumu lelei le ata o se aiga fiafia. O le fetu lenei, aua o le gaosiga o le a manaʻomia:

  • kiona eseese eseese;
  • lipine;
  • uaea i luga o le faʻavaa (matamata ma le vevela).

E te iloa? I totonu o eria e selesele ai pine, e masani ona faʻaogaina le 'au faila - mai i luga o laupapa e pei o le fufulu laupapa, i eletise eletise faʻaonapo nei.

E amata uma i le sauniuniga o mea autu:

  1. O le uaea muamua e vaeluaina - e tatau ona maua le 5 skewers o le uumi tutusa.
  2. Iloiloina o latou nofoaga, ia uu le faapipii: ia puʻeina le fesoʻotaiga i le ogatotonu ma se uaea felanulanuaʻi pe faʻapipii lemu le mea faigaluega i le nofoaga e tasi.
  3. Ona tosoina lea o le mea faigaluega tele - mai kopi tetele i le ogatotonu i le pito i lalo.
  4. Aua nei galo o le a ave e se tasi o laau. O ona mata ua gaugau ina ia mafai ai ona piki le lipine.
  5. Mulimuli ane, o le fetu o loʻo teuteuina i ni paʻu po o ni polo laiti.

O le oloa maeʻa o le a faʻaleleia ai le vaaiga o le faitotoʻa poʻo le tulimanu latalata i le puipui.

Cones ma isi togavao: tuʻufaʻatasia meaalofa o le natura

Cones e foliga lelei i le va o isi avanoa ma mea e faʻaaoga. O le tulaga tonu lava lea pe a maua e tagata uma "lona" vaalele.

E mafai ona e faia ni mea manaia manaia ma ni ipu i ou lava lima e oʻo lava i se pauki, ae muamua e te manaʻomia e faʻagogo lelei.

Faʻaaogaina o le plastine

O le gaosia o le plastine ma le pulupulu ua manatu o se ituaiga masani o tomai a tamaiti.

O le tele lava o taimi, e fiafia tele matai masoa i mea faigofie e pei o:

  1. Hedgehogs. O le tasi o le mea e oso i luga ua suia e ala i le faaopoopoina o se palasitini, taliga, vae, mata ma isu. Faʻaosofia le tutusa ma lenei meaola e taʻua o puluʻaleti 'oloʻo taape mai le mea lava e tasi. Afai e mafai ona maua le tele o le omea, e mafai ona e faʻamaeʻaina le tino mai le faaopoopoina i ai o ni manogi malolosi e pei o nila.
  2. Foxy O le polokalame e tutusa lelei, ae e iai eseesega i le numera o avanoa (3 fualaau o ituaiga eseese e manaʻomia, o le sili ona telē e pei o le tino) ma le lanu o le "gluing". Mo ia faamoemoega, ave se lanu sinasina, paʻepaʻe ma moli.
  3. Crocodiles. O vailaʻau e valiina i le gouache lanumeamata ma faʻapipii i ai o se tino faʻalelei ma paʻu. Mo le faʻatuatuaina sili atu, 3-4 naila laiti e faʻapipiʻi i le pito o le paʻu.
  4. Hares.
  5. Penguins.
  6. Iʻa.

E taua! Fesoʻotaʻi atu i le fatufatuaʻi o le mea aupito iti, taumafai e faʻaaoga le omea mo lo latou faamoemoe faamoemoeina, ma le tofo.

O nei gaosiga uma e tuʻufaʻatasia e ala i le faigofie ma le faʻaogaina: mulimuli ane, e manaʻomia e le mea naʻo se mea itiiti. E i ai foi se aoga mai ia ituaiga o galuega - faigaluega i ni palasitikiti, o loʻo aʻoaʻoina ai e tamaiti ni tomai lelei tau afi.

Matou te faaopoopo atu i ai

O le tele o taimi, o se taunuuga o lenei faatusa, e manaia o gnomes.

E manaʻomia sina mea itiiti: faʻasalaga faʻatasi ma moa ma isi elemene (matata poʻo tamai lala, laupepa vaiti). O le galuega e tulagalua:

  1. I luga o ni fasi pepa e vavae le pito i luga.
  2. I luga o lenei nofoaga o le ulu laau. Ua saunia eseese - toso mata ma gutu.
  3. I totonu o se pulou na aumai mai se fatu, e faia ai se pu (o se lipine na aumai i luga o se nai nonoa e aumai i totonu), e aunoa ma le faʻagaloina ona toe tuʻu lea.
  4. Закрепив голову, по бокам приделывают руки в виде мелких веточек или спичек.
  5. Образ дополнят башмаки из шляпок желудя.

E toatele e pipii mau i le ulu o lenei uiga o le ava o le sintepukh - e fesuisuiai.

E mafai foi ona alu le ogalaau e tasi ma le ulu o le ulu sikola. O le ata o loʻo tuʻuina i luga o ni'ie tiilati lanu vali lanu vali ata, ma ni manulele manifinifi poʻo ni moli faʻamalosi e faʻaaogaina e tuʻuina i lima. O le tele o le kesi o loʻo i ai iinei e taʻalo ai le fai o se sikafu. Afai e manaʻomia, o le auala lenei e mafai ai ona e faia se vaega atoa.

E te iloa? O fugālāʻau taʻitasi, e paʻu le vaeluaga ile 1/6 o ona nila, lea e suia i ni aʻa fou i le tautotogo.

E tutusa foʻi, taliaina ma teuteu moa. Naʻo se mea ma le eseesega tatou te manaʻomia se moa e aunoa ma se pulou ma se paʻu nai lo lima. O le siʻusiʻu o se lipine faʻamafaʻatasi poʻo se vine ua maeʻa.

Faʻataʻitaʻiga o le Chestnut

Chestnuts o se faʻaopoopoga lelei - o oloa na aoina i le autumn e mafai ona faʻateleina le tuʻufaʻatasia o mea taulima.

Faatasi ai ma le auai o lau pusafana e mafai ona e faia le tele o tagata: o tamaʻi tama ma isi tamaʻi tamaloa, manu, ma, ioe, o tala o le Tala Fou o le Tausaga Fou lea e mafai ona iloa e tagata uma. E faigofie ona faia le Santa Claus ma le Snow Maiden mai mea faapena, pe afai e te:

  • afaina masani (pusa, pusa);
  • palasiki;
  • kelu;
  • varnish ma moli;
  • fetaui;
  • fulufulu fulufulu ma fulufulu 'ie;
  • lanu vali;
  • au.

Aoao pe faapefea ona faʻagogo le rosa ma mea e mafai ona fai faatasi ma i latou.
E aofia uma nei mea i lenei faʻatonuga:

  1. I luga o le faga o le isu, gutu ma mata.
  2. Mai se fulufulu lauulu o le fulufulu mamoe, e te maua ai se pulou (e manaʻomia foi e le tama matua se 'ava), lea e faapipii i le ulu.
  3. Ona valivali lea o lavalava: mo Snow Maiden - lanu lanumoana, mo Santa Claus - mumu.
  4. O faʻatautau talafeagai e afifiina i se mea manifinifi o le filo ma faʻalanu i le ala lava e tasi, ona faʻatagaina lea ona faʻagogo.
  5. O le sipuni o le cotton ua vaeluaina ma le faaeteete i le afa ma nonoa i itu o le pusi - ua saunia lima. I le tulaga o le tamamatua faʻailoa, latou te valiina foi, e le faʻagaloina e tuʻuina atu ia te ia se aufaigaluega o le fulufulu mamoe, e faia i le lanumoana poʻo le lanumoana lanumoana.
  6. E tumau pea e faʻapipiʻi le ulu ma le "tuʻu" mo se faʻalelei atili.

Ua sauni le ulugalii fiafia.

Aua le togi ese laulaau samasama.

Masalo i totonu o fale taitasi o loʻo i ai ni laulaau e aoina i le tautoulu. O "tagata e sili ona fiafia" o ia ituaiga lelei, o le mea moni, o tamaiti. Aua e te faanatinati e togi i latou, ona o ia ituaiga o mea moni o le a avea moni ai se elemene o le teuteuga o se laau teuteu - telefoni.

E taua! I le gaioiga o ia meafaitino o loʻo faʻaaogaina e pei o le aquols, ma fuga mo le lauulu. O le mea autu o le mateina faʻatasi ma le leo: o lauulu lanu manulele e sili atu ona fetaui mo mea teuteu a le fale.

O le lisi o vaega mo lana fonotaga e faapenei:

  • fugalaau fuga (ipu sili ona lelei);
  • laʻau faʻatasi ma vaʻa;
  • se tamai paranesi o se laau (o se filifiliga - o se laau mo sushi);
  • faʻavae mo le maualuga (e fai ma faʻataʻitaʻiga, polo faʻamu);
  • kelu;
  • paʻu, lipine, aufana poʻo isi mea teuteu.

Tatou amata:

  1. I le pito i lalo, o le pu e faia i le mea e faʻaaogaina ai le ogalaau, lea e vave faʻapipiʻiina i le kelu.
  2. O le isi laasaga o le gluing. I le va o elemene eletise e tatau ona avea ma nofoaga mo laulaau.
  3. O le paranesi o loo faapipii i le pito i lalo o le fagu. Mo le mafuaʻaga lenei, o le faʻavae vai, lea e faʻamalosi mulimuli ane (plaster, alabaster, sima oneone poʻo le putty), ma le mea faigata (o se fasi laupapa po o se puʻu e vavae tutusa e tusa ma le lautele o le vase ma o loʻo tumau i lona pito i lalo) e fetaui.
  4. A maeʻa ona faʻatali seia maeʻa le avanoa, latou te amata teuteu - faalagolago i lou tofo.

Aoao atili e uiga i isi manatu mo le fatuina o topiary.

O lenei tekinolosi e masani ona suia. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le faʻatauina o se mea taua, e toʻatele e ave le polo tenisi po o se polo nusipepa o loʻo faʻapipiʻi malosi, muamua na togafitia i le kelu.

Ua matou aʻoaʻoina le tele o mea taulima e mafai ona fausia mai cones masani. Matou te faʻamoemoe o nei manatu o le a apili atu ia matou au faitau. Ma ia avea le faagasologa o le foafoaga ma se fiafiaga!