Fua o le gaosiga

Faʻafefea e togafitiga uma? Eseesega o puʻu mo faʻamalosi ma ata ma fautuaga mo le faʻatauina o oe lava ia

E tatau ona faʻaopopo ma le faaeteete mea fou i le fagu ma le togi, aua o nei fugalaau e faʻaalia tiga i suiga. E tatau ona totogia le totoa i le galu - e leai se manatu le mautonu i tagata e fiafia i fugalaau pe afai e faaleagaina ai le orchid pe, i se isi itu, e mafai ona lavea.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea lelei ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o moa mo ni orchids, o ona ituaiga ma metotia faʻaaoga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

O le a le mea?

Moss - tafe pe faʻavaeina le laʻau e aunoa ma aʻa ma fugalaau. Muamua lava, o le faaputuga o le susu ma lona taʻitaʻia i laau. O loʻo i ai ni meaʻai laiti, ae o loʻo i ai ni mea faʻapitoa ma fesoasoani e puipuia aʻa mai le pala.

O le a le mea e faʻaaogaina?

Faʻalogo: A oʻo ina tuputupu aʻe, e mafai ona faʻaaogaina le galu e avea o se mea tutoatasi poʻo se faʻaopoopoga aoga.

O sini autū o le talosaga:

  • Faʻateleina le faʻamamafana. I le faʻaaogaina o masi e fai ma se mea e ufiufi ai, o le a faʻapala pea lava pea le masini, aʻo le susu o le a le faateleina.
  • Maua o pepe. Afai e tipiina se lapisi ma togafiti i le cytokinin pasta, i totonu o se atigipusa o loʻo i ai le mutia susu, o le a faʻagasolo mai se faʻagasologa o le paʻu.
  • Tuputupu aʻe tamaiti. O le tipiina o laau toto e tuu i totonu o masi mama poo le paluga o le fatu ma le paʻu.
  • Laveaina o se laau oti. E manaʻomia ona totoina se togi ma ni aʻa pala, i totonu o le pito i luga o le fatu ma e tatau ona fatuina tulaga o le greenhouse.
  • Faʻasologa o aʻa i le poloka. Ina ia faʻapipiʻi aʻa i luga o le poloka, e tatau ona e tuʻu le masi i lalo o latou. A maeʻa le ono masina, o le a amata ona tupu le algae, o le a alu ese mai le masima, o le a amata ona malepelepe le galu, ae o le tochi o le a matua pipii mau i le poloka.
  • Taofi le faʻamagoina o aʻa talavou na faʻaalia i luga o le palapala. Ina ia faia lenei mea, o le palapala o le eleele e tatau ona avea ma moa. O le aofaiga o le galu e faalagolago i le numera o pu i totonu o le ulo.

I le faʻaaoga lelei o moa, o le a faʻafetai atu ai i le tagata faʻatoʻaga ma le tuputupu aʻe mausali ma le totoina vave.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le faʻaopoopo i le sui

O le faʻaaogaina o le gaʻo i totonu o le meaʻai e lua itu lelei ma le leaga.

Faʻaauau:

  • antibacterial properties;
  • foliga faʻapitoa;
  • fesoasoani i le laveaʻiina o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma le totoina o vine;
  • tausiga o le susu.

Faʻasologa:

  • faʻavave vave, e manaʻomia ona suia 2 taimi i le tausaga;
  • le tele o vaega o moss poloka avanoa i aʻa ma faaleagaina ai le fugalaau;
  • faigata ona fuafua le tele o le suāsusu e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa;
  • meaola faalafua e mafai ona maua i totonu o le galu;
  • algae formation.
E taua: Mo le amataina, e sili atu ona lelei le tupu aʻe o phalatenopsis e aunoa ma le gaogao.

Laʻau talafeagai talafeagai ma le ata

Sphagnum

O le mea masani masani o le galu, e tupu tele lava i le Northern Hemisphere, i vaomatua, i luga o eleele eleʻele ma marshes. Faʻasalalaʻau agamalū vaivai ma le fala. Sphagnum e tele le susu i vaega oti.

Mo le kulimi, e faʻaaogaina e avea o se vaega o le meaʻai, mulch layer, le alavai, le meaʻai i lalo o aʻa pe a totoina ile poloka. E le gata i lea, o le sphagnum e faʻaaogaina o se sui antibacterial ma o le autu autu mo le toe faʻafouina o se orchid ua le toe maua aʻa.

A o le salting sphagnum naʻo suiga. E mafua mai i lenei ituaiga o moa ua fausia ai le peʻa maualuga-o se tasi o vaega o le mea e fai mo meaola o le orchid terrestrial.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i foliga o moa sphagnum mo nichi:

Motel

O le tele o laisene, e tupu i vaʻalele eseese. Motel e suia le sphagnum pe afai e le o lata mai le fale.

O le susu, e le umi se taimi, ae matua leaga lava. E mafai ona faʻaaogaina e pei o le faʻavaivai i totonu o atigi vavae.

Mo le faʻamautu, e mafai ona e faaopoopoina piliki mumu mumu.

Kukushkin flax

E matua tupu tele lava i totonu o le vaomatua, i le togalaau, suia i le sphagnum. O lenei puʻu e vavalalata tutusa ma le lala o le paranesi. O le kulukkinkin flax e le paʻu pe a mago, e le o susuina le susu mo le umi, e faigofie ona iloa ma faʻafefe faʻamaʻi.

Mo kulimi ua faʻaaogaina e fai ma sui poʻo se vaega o lea mea, o le filifiliga sili lea mo le totoina o laau i luga o le poloka. I le taimi o le aoina o le pakekeoola, e tatau ona fufuluina le vaega pito i lalo, e pei ona faigofie ona gaosia e le fatu.

Taiala mo fefaatauaiga

Aoina po o le faʻatau

Sphagnum ma le flaxkin flax e tupu tele i totonu o le vaomatua ma sili atu le aoina oe lava - naʻo le auala lenei o le tulaga lelei o le oloa ma le leai o ni meaola faalafua e le mafua ai masalosaloga. E le gata i lea, o le a sefe se mea. E sili atu le filifilia o le galu o loʻo faia ai ni meaʻai, o le a aoga mo le totoina o se orchid ma mo le faʻasaina o se fugalaau matutua.

Komiti Faatino: O le aoina e tatau ona avea ma vaega pito i luga o le laau, e aunoa ma le aafia ai i lalo. O le pito i luga o loʻo i ai meaʻai, ma mai le paʻu o lalo.

E le ola solo Moss i soo se mea, o lea e faigofie ai ona faʻatau. E mafai foi ona e faatauina sphagnum ma flakkinkin flax pe afai e le mafai ona aoina. O le faatauina o moa mo orchids e le faigata: e faʻatau atu i le toetoe lava o faleoloa fugalaau.

Matou te fautuaina e matamata i se vitio e uiga i le aoina o sphagnum ma moa i le vaomatua:

Togafitiga ma le faʻapalapala

I le seleselega o galu, e le tatau ona galo o lenei nofoaga sili ona lelei e maua mai ai meaola faalafua, pusi ma gata. O le mafuaaga lena moa pe a uma le aoina e tatau ona faʻasili, asiasia, fufulu ma faʻaleleia. Fufulu le vaega lanumeamata, e le mafai ona e fufulu.

Faʻamatalaga o gaioiga:

  1. Salu i totonu o le vai manino mo le tusa ma le 12 itula, ona togafitia lea ma le "Akarin" ma tausia mo le isi 14 aso, togafitia le vai ile vai. Magogo lelei i le la, faʻatagaina le faʻaaogaina ole iniseti.
  2. Sasaa le vai tafe i luga o le galu mo le tusa ma le 5 minute, faʻafefete sina mea ma tuʻu faʻagogo.

Toto

Afai e le mafai ona faʻamago le muta i le la, e mafai ona e aoina i nai laʻau laiti ma tautau i luga o se maea. Aua le faʻaaogaina se ogaumu poʻo se faʻamago - o le a le faʻamago atoa le galu.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga: auala e faʻaaoga ai

  1. E mafai ona e faʻaopopo le gaoga i le fagu, pe a vave ona mūmū le pito i luga o le eleele ma faʻagogo aʻa i luga o le palapala. I le tulaga o le totoina o ni orchids i totonu o se ato, e tatau ona e ufiufi ai i luga ole puʻu mai itu uma. E taua le manatuaina o tulafono:
    • e le tatau ona vavao le pu i tafatafa o le orchid;
    • e le tatau ona pupuʻu;
    • e le tatau ona sili atu nai lo le 4 cm le papa.
  2. O le galu o le galu e mafai ona avea ma se tasi o vaega o le mea e sui ai: o le galu e tatau ona togafitia i le mea o le mineral, ona nutilima ma faaopoopo i le paluga, lea e mafai ona sasaa i lalo o le aʻa, ae le o luga.
  3. Moss ma le paʻu e mafai ona tuʻuina i luga o palapala, e amata i le paʻu.
  4. O nisi taimi e tupu ai le togi i le galu, ona tatau ai lea ona vaʻavaʻai gaʻo i le va o aʻa i totonu o le fagu i le galu, ma e tatau ona tuʻu vai i le pito i lalo o le ulo.

E faʻafefea ona fufulu?

E le talafeagai le galue ma le maso maso, o lea e manaʻomia ai le susu.. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se fagu moli, ma e mafai ona e tuʻuina le masi i totonu o le taga i le po ao leʻi faʻaaogaina, sasaa vai i totonu ma nonoa i luga - i le taeao o le a avea le galu ma mea e talafeagai ai.

O le a le mea e fai i se fuga lanumeamata i totonu o se fagu?

O nisi taimi i le tautotogo ma le taumafanafana o se fugalaau lanu meamata i totonu o le fugalaau o se orchid. O le algae poo le galu lenei e tupu aʻe na o ia. O i latou lava e le afaina mo fugalaau, ae avea o se faailoilo ua manava le ulo ma ua mafanafana le siosiomaga. O lenei maa e mafai ona mafua mai i le tele o le suāsusu, faʻapipiʻi meaʻai poʻo pe a tele le ipu. Ina ia foia le faafitauli e te manaʻomia:

  1. toso i le mea fou fou;
  2. fufuluina ma faʻamago aʻa;
  3. fufuluina ma faamama le ipu;
  4. faaitiitia le faasusu.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i mafuaaga o fuga lanumeamata i luga o se fagu orchid ma faʻaumatia ai:

Faʻamatalaga ono tutupu

O le faafitauli taatele i le faʻaaogaina o moa, aemaise lava pe a faʻatupulaʻia se orchid i lalo o se moli, o le faʻamalolo o le eleele. Moss takes a lot of water and evaporates from surface., e le mafai ona aloese mai lenei mea, e oʻo lava i le faʻaaogaina o vai faʻafefe mo le faʻavaivai.

I lenei tulaga, e talafeagai le suia o le galu poʻo le faʻavasegaina o le togi atoa, ma fufuluina laʻau faʻamalosi vai.

O le togafitiga o Moss e mafai ona tupu e le gata i totonu o le ulo, ae faapena foi ile poloka. I lenei tulaga, o le sui o le galu po o le tosoina o le gaosiga e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia aua nei faaleagaina le aʻa o loʻo tupu aʻe i le poloka.

E faʻafefea ona suia le vaega i le taimi e tulaʻi mai ai?

E mafai ona suia le moa orchid i le launiu, o le a fesoasoani lea e aloese mai le tuputupu ae o le algae ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o masima. E iai foʻi taimi e faʻaaogaina ai ni solo masima poʻo ni polo polu susu.

O le faʻaaogaina o solo susu e faʻapupula ai le ono lamatia.

Faaiuga

Faaaogaina poʻo le le faʻaaogaina o fatuga - filifiliga a le tagata lava ia taitasi. O le mea autu o le tuʻuina atu o se orchid ma le tausiga lelei ma masani ona faʻasusu, ona tupu ai lea ma le matagofie pe leai foi.