Fualaau aina

Delicious recipes for marinated instant cabbage with carrots and other vegetables, metotia o le tautua

A tatou faalogo i upu: "Cabbage, kāpeti tipi!" matou vave faʻaleleia. E le mafai ona mafaufau i mea e le fiafia tagata Rusia i lenei ipu.

Tamaiti mai lava i le leva o le matutua e 'ai lenei meaai ma le fiafia, e le gata i se falaoa o le itu ma ese mai ai. Ua naʻo se faleteuoloa o vitamini ma minerale faʻatasi ma sina faʻataunuʻu o le kalori. O fualaau faisua fou ma le faʻaopoopoga o beets ma kāloti e maua ai le faʻaauau pea o faamanuiaga ma maua ai lagona sili ona tofo!

Lanu mumu pe paepae?

O le ituaiga masani o kapisi, ioe, o le paʻepaʻe. E afe ma afe ipu eseese o loʻo saunia mai ai, e avanoa i soo se taimi o le tausaga ma e taugofie. E aofia ai le tele o meaʻai: vitamini B ma le C, potassium, calcium, magnesium, iron, fiber. Ma e le o le lisi atoa lea.

O le kāpuni lanumumu e le gata ina maualalo, ae sili atu nai lo lona aiga i le tuufaatasiga o vitamini ma elemene e taua mo le tino o le tagata. O ia kāpeti e talafeagai mo le umi o le teuina, ae o lona tau o le a sili atu le maualuga nai lo le kāpeti paʻepaʻe. I soo se kapisi e sili atu ile calories (27 kcal mo le 100 kalama), o lona uiga e le mafai ona e fefe e faʻaleagaina foliga.

O le a le ituaiga kāpeti e filifili, e filifili, e faʻavae i luga o latou gafatia ma mea e te manaʻo i ai. Soo se kapisi o le a lelei ma lelei.

O le kāpuni lanumumu e iai sona aoga i le tino atoa, e aofia ai le galuega a le faiai, o le gastrointestinal tract, faʻatalanoaina o le toto ma le faʻaleleia o vailaʻau, faʻamalosiina le puipuiga o le tino, faʻamamaina ma toe faʻafouina o le tino.

O tagata e maua i le maʻi fomaʻi, maʻi faʻamaʻi pipisi, faafitauli o le gastrointestinal ma le maualuga o le toto maualuga e tatau ona faʻaeteete i le faʻaogaina o kapisi papaʻe.

A faʻapipiʻiina le kapeti i fualaau aina, o uiga lelei uma lava e puipuia., o le faʻaaogaina o lenei ipu o le puipuia lea o malulu, aua O le kapisi e aofia ai le tele o vitamini C.

Fua masani masani

Faatasi ai ma le koko

O le mea e sili ona masani ai. E maua ai e le gata o mea suamalie, ae o se meaʻai lelei lava. O le faʻataunuʻu o le kalori o sea salatisi ma kāloti e laiti: e 56 kcal i le 100 kalama.

Meaʻai anapogi, o le fua e matua faigofie lava, e oʻo lava i le tagata faiva e le masani ai e mafai ona kukaina.

E tatau ona e saunia mea nei:

  • 1 kg o kapisi;
  • 1 kalama;
  • 1 tbsp. suka;
  • 1 tbsp. l sima;
  • 3 tbsp. l suauu manogi (faamamaina);
  • ia le atoatoa le sipuniti o le 70% o le fatu fatu (pe 50 ml o le 9% vinika);
  • 0.5 lita o vai.

O le vaega muamua o le fua o le saunia lea o fualaʻau:

  1. Fufulu le kapisi mai pito pito i luga ma kuka lelei.
  2. Fufulu kāloti, paʻu ma faʻaofuofu i luga o se mea gaosi.

Fualaau faisua o loʻo taoto i totonu o se fagu ma faʻafefiloi.

O le isi, e manaʻomia lou kukaina o se pati vave i le vinika ma le suauu:

  1. Tatou te tuʻuina le afi 0.5 lita o le vai.
  2. Faaopopo le masima ma le suka.
  3. Pe a faʻafefe vai, faʻapipiʻi le suāuʻu manogi.
  4. Tuu le faʻafefiloi mo le 2 minute, ona faaopoopo lea o le sukaina.
  5. O le tapeina o le uaina e leai se taimi e faʻaalu ai.

Faatumu fualaau faisua ua saunia ma le faapaleʻele, faʻafefiloi. Matou te manaʻomia le tuʻuina o le salati sauniuni i lalo o le faʻasalaga: tuʻu se falalafolafolafola luga i luga o le kapisi i le vineka ma faʻafao i lalo ma tuu se ipu vai e tolu lita (luga o le isi mea e mafai ona e mafaufau i ai). Tuʻu se aso i totonu o le pusaaisa ina ia faʻamalie le meaʻai i le faapaleʻele ma maua ai se tofo lelei..

O le tele o masima, suka ma le vineta i tamaʻitaʻi taʻitasi i le faiga o kuka e mafai ona atiaʻe ai a latou lava, e faʻalagolago lava i mea e fiafia iai. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopo i le pusa faapaleni paʻu pepa paʻu, laʻau bay ma mea manogi.

Ina ia sili atu ona vaivai le kapisi, e sasaaina i le vevela vevela.. Afai e te manao i le kapisi vevela, ona fautuaina lea o le vailaau e faʻamafanafana aʻo lei sasaaina fualaau faisua.

Matou te ofoina atu e kuka le kapeti ua masalomia e tusa ai ma le fua vitio:

E faʻafefea ona pipi: filifiliga kuka

E mafai ona e tipi tilo mo le 8-12 itula. E leai se mea sese i le sau mai fafo o le pusaaisa pe a uma le afa aso. O le Kapisi o le a pei lava o le manaia, e na o sina mea itiiti lava e tumu. Talu ai o le umi o le vailaau, o le mea e sili ona lelei, o le meaai sili ona malolo o le a faʻaalia i aso e lua.

O le a se isi mea e mafai ona faaopoopo i le salatisi - fualaʻau ma beets ma isi fualaau faisua

  1. Afai o le faagasologa o le kuka kukaina, faaopoopo 3 fasi keke o le kalaka i fualaau faisua, ona avea lea o le taunuuga o se meaai manaia ma sina mea pala, lea o le a le tuua ai se tagata e le fiafia.
  2. E mafai ona e togi faʻatasi ma garlic ma keke, ona oʻo mai ai lea o le kapisi e matala ma matagofie. I lenei tulaga, matou te tipiina le kapisi i ni fasi lapoa, sei vagana ai kāloti, faaopoopo se isi 1 peti ma le 2 cloves o le kālati, tipi i ni fasipepa lapopoa, faʻamalosi fualaau faisua ma tuʻu i totonu o se fagu. Faatumu i totonu o le vaiinu kuka, lea e mafai ona e tuu ai le suka sili atu nai lo le fua masani, mo se faataitaiga nai lo le 1 tbsp. - 2. Ia mautinoa e faʻaopopo lau laulaau, cloves ma peppercorn black i le sami.
  3. O le kukaina o kapisi ma pepa o le a avatu ia te oe se lagona fou o le meaʻai masani, ae o se tofo eseese. Matou te avea o se faavae o le fua masani ma faaopoopo 1-2 Pepa Bulgarian, tipi i ni fasipepa. E mafai ona e faʻaopoopo 2 cloves o le kalama, pe a e fiafia i le piquancy ma le matuitui. Faʻaaogaina le pepa Bulgarian e tatau ona i ai se faʻaopoopoga tele o suka.
  4. O le kāpeti ua tipiina i aniani ma kāloti e mafai ona manatu o se mea e sili atu le matagofie, o lenei fua e iloagofie i lona natura masani, talu ai e le faʻaaogaina mea manogi ma o le tofoina o fualaʻau e tumau pea le natura. E na o le 1 le lapisi lapisi i le afa mama ua faaopoopo i le fua masani.
Mo e fiafia i le fiafia i le kukaina o kaisi e valaʻaulia e faʻapipiʻi le vevela pepa i lou tofo.
Ina ia faʻavasegaina lau laulau, taumafai e kuka le kāpeti gaosi i turmeric, i le Korea, Guri-style, ma le vinika ma le kalaka.

E faʻapefea ona tautua se ipu?

O le kāpeti ua filifilia e masani ona faʻaaoga e avea o se meaʻai., ae le o se mea autu, e masani ona faʻaaoga i ituaiga eseese o pateta. E tele mea e filifili ai, e mafai ona e tuʻuina se meaʻai i luga o se laulau fiafia e ala i le tuʻuina i totonu o se ipu salati lalelei ma faʻaopoopo isi fualaʻau:

  • malepe le riki i afa mama ma fufuluina i laau;
  • tipi fugalaau po o figota karuti ma teuteu le salati;
  • tuʻu fasi 'ie i luga o le pito o le ipu salati;
  • faʻapipiʻi kapisi i luga o sefolafolafolafolafola, faaopoopo isi fualaʻau 'aina e pei o le garlic ma tamato;
  • E mafai ona e tipi ese mai ai ni pamu mumu o le kukama fou ma siosiomia i latou i le kapisi.

O tagata taʻitasi o le a tele a latou filifiliga mo le auala e auauna atu ai ma teuteu le ipu, e mafai ona faʻatapulaʻaina le mafaufau.

O se meaʻai e pei o le kāpeti tilotilo e alofagia ma faʻaaloalogia i fale uma. ma i aiga uma, o lenei ipu e masani ia i tatou talu mai le laʻitiiti, leai se taumafataga o le a leai, pe o se mea fiafia, po o se taumafataga faigofie a le aiga. Ma o nei mea uma e mafua ona e faigofie tele le kuka, o loʻo i ai ni fualaau mo mea uma e tofo ma mo soʻo se atotupe, ma o le mea e sili ona taua, o kāpeti, i soo se foliga e ono maua, e matua aoga tele io tatou tino, e toetoe lava leai ni mea sese.