Faatoaga faatoaga

Aiseā e tupu mai ai i totonu o manulele le mea e ola ai le nuanua ma le auala e tau ai le mumu?

Yolk perotonitis o manulele o se faʻamaʻi lea e tupu ai le mumu o le peritoneum ma isi membranes i totonu o le manava.

I le avea ai o se tulafono, o lenei maʻi e aliali mai i moa o loʻo faanatinati. E tupu ma faʻamaʻi pipisi i le oviduct ma ovaries.

O lenei faʻamaʻi e aafia ai moa matutua i le toetoe lava o atunuʻu uma. O maʻi e aliali manino mai i le vao ma isi moa.

E tupu lenei mea pe a solia le vaitamini, minerale ma le palatini. I ia ituaiga manulele, faʻalauteleina le vevela o le tino, vaivaiga ma isi faʻaaliga le lelei.

Afai e tele le maʻi, ona leiloloa lea o le meaʻai moa, ma feʻai fasi feʻai i se lanu-lanu meamata-lanu.

O le a le nuanua o meaola i manulele?

I le tele o tulaga moa ma kusi e aafia.

A maeʻa le faʻamaʻi, faʻaititia le fuamoa o fuamoa ma tuʻuina atu le lime i fuamoa e aliali.

O matua matutua o loʻo mafatia. O loʻo i ai i latou le mumū o le pononum, intestines ma isi faʻamaoniga manino. O meaʻai ma le fualaʻau gasegase e faʻavaivaia.

E le gata i lea, o microflora leaga e mafai ona oo atu ai i le faʻalavelaveina o le maʻi. I totonu o ituaiga autu o siama, o le taatele o staphylococcus, colibacteria, streptococci, ma isi.

E tusa ma le 43% o moa ua afaina i siama eseese. Ona o le faaputuputu tele o siama, e mafai ai ona tupu le pulu. O le tele lava o taimi o talavou laiti e mafatia.

O le faʻamaʻi pipisi o tufatufaina ma e aliali mai o se taunuuga o le mea moni e le tupu sao le vitamini, minerale ma le polotini. O se taunuuga, o manulele e mafatia i le fiva, vaivaiga ma isi faailoga.

Vaega o le faʻamaʻi

O vailaʻau oona ma faʻamaʻi pipisi e taatele i le toetoe o atunuʻu uma i moa matutua. E masani lava 6-13% o manulele e maua i nei faʻamaʻi..

O le mea sili ona lamatia o lenei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le oti o moa. O le mea lea, o faifaatoaga o manufeʻai e mafatia tele i le faaleagaina o meaʻai pe a uma le moa ma le geese die en masse.

Aʻoaʻoga autu:

  1. Mea e le lelei.
  2. Le faʻaaogaina o meaai faʻamaʻi ma se tele o minerale.
  3. Tulaga le mama mo le olaga.
  4. Vailaau vavalalata, manua.

I totonu o moa, o le mumu o le peritoneum e tupu ona o le mea moni ua motusia siama o le ovary. I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga o moa e tupu pe a le lava le vitamini A, E, D i le taumafataga ma isi meaʻai.

E masani lava, e tele naua mea faʻapena manu e faaopoopo i meaʻai manu. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻafitauli eseese i le tino. O faʻamaʻi e mafai ona tupu pe'ā mavae mafatiaga o mafatiaga, faʻateleina le pala, ma isi.

Lagonaina o moa ma le maua soo, le lava meaai, faʻamaʻi pipisi e mafua ai le maʻi o le manulele. Faatasi ai ma pathogens sili ona lauiloa o osofaiga, pullorosis ma le fiva paratyphoid. O le toilalo o le moa e amata i le oviduct. Ona oʻo atu ai lea o le mumu i totonu o le ovary.

E masani lava o le mafuaʻaga o gasegase i moa e mafai ona leaga le ola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o le fafagaina, aemaise lava i le faʻaaogaina o meaai le lelei. O faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina eseese e oʻo atu ai i soliga.

Pau le kesi

E tusa ai ma le veterinarians, o le tino vaivai o le calcium e i ai sona aafiaga leaga i lo latou soifua maloloina. A uma, e manaʻomia le calcium mo moa ina ia mafai ai ona ave fuamoa masani.

Afai e le lava le calcium i totonu o le tino, ona faʻaalia lea o le tele o maʻi o maʻi. Ovaries ma membrane membranes e sili atu ona faigofie i aʻafiaga leaga.

Le lava vitamini

Afai e le lava le vitamini D i totonu o le tino, o le tuputupu ae o le manulele ma le atoatoaga o galuega a ovaries ua faʻalavelaveina.

Mai ia moa moa moa maloloina e le o mai. E tele suiga fesuisuiai.

O le tele o meaai faʻaonapo nei o loʻo i ai mea e maualalo le maualalo e faʻalavelave ai i le atoatoaga o galuega a le moa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le palatini o loʻo gaogao, o moa e faʻaalia le maualalo o le gaosiga. O latou tulaga atoa o le physiological ua leaga. I le avea ai o se tulafono, o le taumafaina o meaʻai ma vitamini ma nei meaʻai e faʻaititia. E solia ai le fesuiaiga atoa o minerale.

Afai o le tele o fuakopo e oʻo i le taumafataga o moa, o lona paleni e faʻalavelaveina i isi elemene aoga. Ae e ui lava i le tele o meaʻai o fulukalama, o lona aʻafia masani e faʻaitiitia pe a le lava le vitamini B2 i le tino. O le filifiliga sili pe a oʻo i le 0.6% le faʻaogaina o le phosphorus i le fafagaina o moa.

Afai e le 'aina e le moa le tele o le laina, ona tupu ai lea o le maʻi e maua ai le filo o le peritonitis. O tulaga mo le tuputupu ae o manu felelei o loʻo i ai se aafiaga sili mo le puipuia atoatoa o faʻamaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i le tuputupu ae, o moa e le i maua ni minerale ma vitamini, ona sili atu lea ona faigofie ona maua i faʻamaʻi ma o le tulaga maualalo o le gaosiga e matauina. Aemaise lava, i le faataatiaina o moa o loʻo i ai faʻamaʻi tetele o gaʻo tino. O nei manulele e le mafai ona feaveaʻi fuamoa ia e maua ai moa uma.

Tuutuuga o le taofia

I le tele o tulaga, e maʻi le manulele pe afai e teuina i totonu o vavalalata vavalalata ma se tele o isi tagata.

E tusa ai ma le veterinarians, pe a fai e toʻatele manu feʻaveaʻi, e le saʻo i taimi uma tagata latou te fuafuaina o le a lava meaʻai mo tagata taitoatasi.

O tulaga le mama o le tausisia o vai palapala, meaai pala, e aunoa ma le ea ole vaalele e tau atu ai i faʻafitauli faaopoopo ile manulele.

E oo lava i tagata talavou e mafatia i le faateleina o le inupia i tulaga ola maloloina. I le tulaga o le alualu i luma o le faʻamaʻi, o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i vaevaega maualalo i le vaega o totoe.

Faailoga

O faʻafitauli o faʻamaʻi i moa ua i ai ni eseesega. Mo se faʻataʻitaʻiga, muamua e tupu ua faateleina le manavaona faʻapupulaina lea o le suavai.

E i ai le leiloa o fulufulu i nofoaga e latalata i le manava. Chickens ua avea ma mea e le aoga ma vaivai.. Latou te faʻaalia e le gata o le atuatuvale, ae o faailoga foi o le atuatuvale. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻafitauli i lo latou soifua maloloina. E le masani ona faanatinati manu.

O nei manulele i luga o le ea e masani lava ona nonofo filemu. Latou te taofi le 'ai. Latou te faateleina le maualuga o le vevela. Ua faateleina le ita.

Tuei ile kuluma pe a tuai le manava ma e oʻo lava i le tulaga o le eleele. Nai lo o se lanu piniki, o moa ei ai se lanu moana lanumoana. E masani lava ona momomo le manufeʻai ma vave faʻavaʻa.

O nei faʻaʻailoga e vave ona faʻaalia. O pou e mafai ona oti i le tusa o le tolu aso. O nei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le inisua ma le faʻaʻumiʻumi o le pala.

Faʻailoga

E mafai ona iloa nei faʻamaʻi i moa i luga o le suʻesuʻega o suʻesuʻega. Veterinarians iloilo le tulaga lautele o tagata mamaʻi ma suiga le lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i mataupu ogaoga, e mafai ona maitauina suiga suiga faʻapitoa. O le oviduct e faʻalauteleina ma o loʻo faʻaloloa lona faʻaoga. Vaʻaia faʻafitauli eseese. E mafai ona iloa le mumū o le mucous.

I nisi tulaga, e lua pe tolu fuamoa masani e mafai ona vaaia i le ovid. Ae o le tele lava o taimi o ia moa e mafatia i le malepelepe o le oviduct. O mea e pei o le moa ma le ate ua faʻateleina. O le tino atoa o le tino ua le afaina. E faigata mo manu felelei ona o ese atu. E faigese, faʻamalosi ma faʻamaoniga mautinoa o le maʻi.

Faailoga o

O le maualuga o le maualuga e aliaʻe mai pe a ma le 15-16 itula. I le taimi muamua, o moa e faaalia ai le vaivaiga, o le atuatuvale, lea e avea ma taimi masani.

A maeʻa ona lele le manu felelei, latou te feoti pe a mavae ni nai vaiaso. A maeʻa se gasegase, e iai se tulaga e le masani ai ma le tuusao o moa a le aiga. Latou te paʻu fulufulu i luga o le manava, o loʻo i ai se vailaʻau manino.

O le faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelave pe a tupu le ulu i totonu o le mamafa o le soʻo. O se taunuuga, o le microflora leaga e toe gaosia ma le malosi. E tupu tele lenei mea pe a maua mai moa mai le pasteurellosis, colibacillosis, salmonellosis.

O laumeme lauiloa e iai mea manaia faʻamalolo!

O e amata amata ona totoina apu? Aoao uma e uiga i le apu a Melba i le faitauina o le tusiga: //selo.guru/sadovodstvo/yabloni/melba-sort-yabloni.html.

E matua afaina tele le meaola ona o le palakale o le tino o le tino. O le maʻi e mafai ona gasegase ma tumau. Afai o maʻi moa e maʻi, o le a latou le maua le mamafa. I le taimi o le palpation, e mafai ona iloa le i ai o le vai ma le numera.

I le avea ai o se tulafono, o le foliga masani o le a faigofie ona tupu, pe a uma ona mate le moa. O se faʻaopoopoga o le gaosiga o vailaau oona, proteins, ma le uric acid na maua i le plasma ma le toto o moa.

Togafitiga ma Puipuiga

I tulaga ogaoga, o le togafitiga o lenei moa e le aumaia ai ni taunuuga lelei. Ae i le tikeri muamua, e mafai ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O faʻatoʻaga faifaatoaga faʻapitoa e faʻaalia vave ia ituaiga palapala i le amataga o le faʻamaʻi. E mafai ona fesoasoani ia latou maʻi ma faʻaitiitia le tulaga ile togafiti ole microflora.. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fua ninii microctic organisms.

Ina ia puipuia ni aʻafiaga ogaoga, e tatau ona e faʻaogaina ni auala faʻafefe eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le auala aupito sili ona lelei e tausia ai moa mai faʻamaʻi o le fatuina lea o tulaga lelei mo lona tausiga.

Fafagaina e tatau ona masani. E tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai i le tele o mea ma i nofoaga talafeagai mo manufelelei. E le tatau ona e faʻaaogaina ia ituaiga o meaai e le lelei le lelei pe faʻalauteleina masalosaloga e uiga i lo latou aoga. E le mafai ona faʻatagaina Perekorm manu moa.

E tatau ona mataʻituina ma filifili na o na filifiliga e aofia ai le tele o vitamini ma isi minerale. E tatau ona faʻamautinoa o fale o loʻo tausia i le atoatoa, tulaga mama.

Mo manulele uma e tatau ona e fuafua ma vaʻavaʻai avanoa talafeagai. Felaʻuaʻi fale i aso uma. Faʻamama faʻamalositino i taimi uma. I le tulaga o le leaga o le tau, e le taliaina le tuua o le manulele i nofoaga mafolafola e aunoa ma se vai ma meaai mo se taimi umi. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o moa e amata ona faʻailoaina a latou lava tagata mai le fiaai.

O cages, inventory ma meafaigaluega e tatau ona faʻamamaina ma faʻaleagaina e le aunoa.. Pe a asiasia moa, e tatau ona ave le tausiga e le faaleagaina ai a latou totoga mai le malosi malosi. I nofoaga o latou taofiga ma savali, e taua le aveeseina o mea le talafeagai uma e mafai ona afaina ai manuʻa i totonu.

O le mea pito sili ona taua i le faʻatinoga o le maʻi faʻamalolo o le fafagaina atoatoa lea i le masani, tulaga ole physiological o le calcium, phosphorus, vitamins, proteins ma isi elemene. E le taliaina le togiina o se manulele e le masani ai meaai mo ia ina ia maua ai le mamafa vave. I le faʻatinoga, i se isi itu, e faʻaitiitia ai lona puipuiga ma faʻalavelave ai i le atinaʻeina atoatoa aʻo talavou.

O le isi maʻi le lelei o ni faʻataʻitaʻiga i manulele. Faitau pe faapefea ona taulimaina i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faʻamafanafanaina se taualuga mansard e mafai e tagata uma ona faia. Pau lava lou manaʻo ia e iloa mea ua tusia iinei.

Mo fuamoa o le moa, e tatau ona faʻaopoopo le konōtia i taimi uma i se aofaiga faapitoa mo le faʻamalosi. O manu feʻaveaʻi e masani ona faia se mea faʻatau i le telefoni feaveaʻi.

E le gata i lea, e tatau ona e mafaufau i le matua o le manulele, lona mamafa ma le vaitau o le tausaga. O le fafaga sili ona lelei mo moa o lona natura masani (kāloti, greens, fuālaʻau, ma isi mea faʻapitoa). O sauniuniga o le vailaʻau e tatau ona faʻamatalaina i se faʻamalamalamaga faʻamaonia e faʻaitiitia ai le afaina i le moa.

E tusa ai ma le veterinarians, leai se micronutrients i le taumafataga e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo moa ma isi moa e tatau ona faaopoopo le iodine. O lenei elemene e sili atu le faigofie ona gauaʻi i le tino o le paluga o le iodide. O le fua faatatau e 2-3 mg mo pou taʻitasi taʻitasi. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le tupu mai o le soona oona i totonu o moa laiti ma matutua.

Ina ia mafai ona feaveai masani moa ma o latou fuamoa e talafeagai mo le pulou, e tatau ona tausia lelei o latou soifua maloloina i se tulaga lelei. Pe a fafagaina atoatoa i mea masani i totonu o sela mamā, faʻamalosi, o loʻo sili atu ona aoga.

E sili atu ona latou puipuia i faʻamaʻi e aafia ai totoga o fuamoa. E taua tele le faia o asiasiga faifai pea o moa ina ia iloagofie ai faʻamaoniga o peritonitis ma isi faʻamaʻi ile amataga.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga ma le soifuaga faʻanatura o moa. Ma, o le mea lea, ia aloese mai mea e leiloa i le tele o le gaosia o moa i totonu o le fale. I le tele lava o tulaga, o faifaatoaga potovao e masani ona vavae ese manulele maʻi i le taimi muamua ma tuu i totonu mo manu.

O togafitiga o vailaʻau e tuʻuina atu ai manu felelei i le sulfathiazole mo le 3-5 aso.. Faʻaopoopoina le tuʻuina atu o vailaau faʻamaʻi. O vaifofo o le chlorine o le calcium ma le potassium e lelei lona aafiaga.

O se taunuuga o nei gaioiga, e tusa ma le 200 fuamoa e faʻapipiʻiina taʻitasi e manulele. O ituaiga o meaʻai e maua lelei le mamafa.