Laʻau

Peony Canary Brilliants

Peony Canary Diamond (hybride) e mafai ona taʻua saogalemu o se tasi o sui sili ona susulu o Ito-hybrids. O tagata o le taumafanafana ma tagata faʻasinoala o le laufanua latou te talisapaia tele lenei ituaiga mo le le tausia o le tausiga ma le tele o tumutumu.

Peony Itoh Canary Brilliants (Paeonia Itoh Canary Brilliants) - o le a le ituaiga ituaiga eseese, o le talafaasolopito o le foafoaga

O le fuga o Canary Brilliants o le Ito-hybrid, lea e faasino atu i se lua-faalua pe faaluaina tulaga. O lenei ituaiga na fafagaina e le au faifaatoʻaga ona o le sopoia o ituaiga o peonies: vao ma laau.

Peony Canary Diamond

Short description, uiga

O le Canary peony o loʻo faia i le ituaiga o vao o le Ito, lea e aofia ai ni aʻa malolosi ma e masani ona oʻo i le maualuga o le 90-100 cm. A leai se mimiti, e mafai e le vao ona malosi malosi ma oʻo atu i le lautele o le 80-90 cm.

O lau o le peony e lapoa tele ma paʻu, valiina i totonu o se lanu lanumeamata lanumoana. E tatau ona taulai totoa i fugalaau o le laau. O nei mea papalagi pe lua-faalua.

Manatua! O le tele o pulupulu e oʻo atu i le diamita o le 20 cm. O meaola laiti i le amataga o le fuga o loʻo i ai se lanu lanu (kulimi, piniki, samasama), ae o le iʻuga o le vaitaimi latou te faʻapogisa.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le Itoh Canary Brilliants Peony o loʻo i ai le tele o faʻamanuiaga sili e le mafai ona matauina:

  1. Faʻafefe o le aisa. O ogalaau matutua ma fale malulu e mafai ona faʻafeteina -25 ℃.
  2. Lanu e le masani ai. I le tautotogo, i le amataga o le fuga, o loo i ai ni pulumu malulu vaivai, ma i le faaiuga o le taumafanafana ua atili ai ona tumu ma pogisa.
  3. O le tele o ituaiga peony o loʻo faʻaalia e tumutumu tele ma le tele o fugalaau i luga o vao.
  4. Talia lelei pe a uma ona fausiaina.

O mea le lelei, e na o le 2 mea moni:

  1. Latou te faʻaleagaina le vevela. Afai i le itulagi o le mafanafana eo mai faatasi ma le maualuga (sili atu i le +25 ℃), ona tatau lea ona totōina vao i ni vaega e faʻaogalua.
  2. Sensitivity to watering. E le tatau ona faʻatagaina le faʻamamaina o le eleele.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Peony Canerie Diamond o le a mafai ona faʻataunuʻu lelei i totonu o soʻo se faʻataʻitaʻiga. E mafai ona e faʻaaogaina sea ituaiga laau mo ni faʻamoemoega:

  • Solo I luga o se lanu lanu meamata, o peonies (tasi pe sili atu vao) o le a foliga sili ona manaia. I lenei tulaga, e leai se mea o le a faalavelaveina ai le mafaufau mai le tele o fugalaau fugalaau.
  • I totonu o mafutaga. Roses, clematis, phlox e talafeagai ma tuaoi mo peonies. E totoina foi i tafatafa ane o conifers: tamai pines poʻo vine.

Peony Canary Diamond i le mamanu fausaga

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

O le soifua maloloina o le laau, o lona tuputupu aʻe ma lona toto e tele lava ina faalagolago i le faia lelei o sauniuniga ma le totoina. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e gauai atu i sauniuniga o le eleele ma le totoina o mea.

Totoina i aʻa

Peony Kansas (Paeonia Kansas) - galue i le togalaau

O le auala pito sili ona faigofie e totoina ai nei fugalaau o le vaevaeina lea o le togavao. Ina ia ola vave le laau, e tatau ona e filifili le vaomatua saʻo. E taua le matauina o nisi o tuʻutuʻuga:

  • E le tatau ona laʻitiiti le fale foai. O le tausaga aupito sili mo le toe gaosia o le 3-4 tausaga. I le taimi nei, ua i ai se numera tele o faʻamatalaga i luga o le vao.
  • E tatau ona lelei le atinaʻe o le fugalaau.

Faʻalogo lelei! O se vaega itiiti (tusa ma le 10-15 cm i le tele) e vavaeese mai le rhizome masani. E 2-5 fatuga i lenei vaevaega.

O le a le taimi e tau ai

O le vaevaeina o le vao vao ma le tulaʻi mai o le delenka e sili ona lelei i le tautoulu. Aokuso ma le afa muamua o Setema e talafeagai lelei. O le a ola malosi peonies i le amataga o le tautotogo.

Filifiliga nofoaga

Peony Canary Brilliants e aʻafia le aʻa i le eleele eleelea, o lona malosi e latalata i le le mautonu. O le faʻatupulaia tonu o le faʻalagolago i le tikeri o le malamalama, o lea e lelei ai le filifilia o se nofoaga i le la po o le paolo malulu malamalama.

Faamatalaga Taua! O le mea lea e tupu fua ai vao, aua le totoina laau latalata i isi laau ma laau toto.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O se vaega o le rhizome vavaeese ma fatugaʻo e tatau ona saunia lelei mo le totoina ile eleele. Mo lenei mea, i le taimi lava e vavae ese ai mai le vao o le tina, e togafitia i latou i se vaifofo o le potassium i taimi uma. Ua saunia le eleele ile 7-8 aso ao lei totoina.

Muamua, latou te faatulagaina se lua e fua ai le 70 × 70 × 70 cm O le mamao i le va o vavao pion e tatau ona i ai ile 0.7-1 mita le tele. O loʻo taatia i lalo i lalo o le lua:

  • alavai, ona o le tele o le susu e afaina ai le tuputupu ae ma le foliga mai o fugalaau, o lea e taua ai le saunia o se alavai faʻavaivai o le 15 cm;
  • compost ma fertilizers, lea e faʻaaogaina e avea ma mea faʻapitoa minerale.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

A oʻo i le faʻaleleia o loʻo faia galuega nei:

  1. E i ai se uʻamea ma fatugaʻo e tuʻuina i totonu o se pu na sauni muamua.
  2. Faʻamaʻa faʻatumu le lua i le eleele. I lenei tulaga, e tatau ona mautinoa o fatugaʻo e le sili atu i le 5 cm mai le fogaeleele.
  3. Faanatinatiina le lalolagi ma alu ai i le taumalulu.

Faʻapupulaina Peony i le rhizome

Fatuina fatu

E masani lava e le faʻaaogaina e le 'au o le taumafanafana ma fugalaau fugalaau lenei auala e totō ai. O le vaevaeina o le rhizome e mafai ai e oe ona foia le faafitauli o le toe gaosia i le sili atu ma le lelei i se taumafaiga itiiti.

Tausiga o togalaau

Ina ia mafai e le fale teuteu ona fiafia i ona lauolaola susulu ma laʻau tele, e le manaomia se tausiga faapitoa. Ua lava lea e faʻamautinoa ai le susu o le eleele, faʻafefeteina faʻavaomalo le vao ma, pe a manaʻomia, togafitia i latou mai faʻamaʻi.

Faʻaiga ma fafaga

Peony Cora Louise

Faʻasagaina o vao e amata i le amataga o le tautotogo. Mo laau taʻitasi, 2-3 ipu pakete e manaʻomia, lea e faʻaofiina i totonu o le aʻa. O le faʻafia ona faʻavaivai e mafai ona ese ma e faʻalagolago i uiga fesuiaiga o le itulagi.

Faʻalogo lelei! O le palapala e tatau ona tumau sina susu, ae peitai, o le suavai e taʻitaʻia ai le fesuiaiga o le rhizome.

Fertilizing le Peony Ito Canary Diamonds ua fautuaina 3 taimi i le vaitau:

  1. A maeʻa le kiona, o le vailaʻau ma le potassium (10 g taʻitasi) e faʻataʻapeʻapeina i laau taʻitasi. A maeʻa lenei mea, ona faʻafefe lea o le aʻa.
  2. I le taimi o le fausiaina o mata. I vaega ua uma ona taua, faaopoopo i ai le 15 g o fulufulu.
  3. A maeʻa le vaitau o le vavalaʻau (i le mavae ai o le 12-14 aso), e fafagaina vao taʻitasi i le potassium (12 g) ma le maukalama (20 g).

Lauina ma le totoina

O le puipuia o le paluga mai le faamago, o le eleele o loo siomia ai fugalaau e mulimulitaʻi. O lenei faaupuga e faatatau i le fufuluina o le eleele ma se mea e tasi. Latou te faia lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le gau o le susu ma aloese ai le taʻeina o le eleele. Mo talo, e sili ona faigofie le fufuluina o le eleele i vaovao po o peʻa.

O le tatalaina soo o le pito i luga e mafai ona suia ai le mulilua. E tatau ona faia i sina taimi pe a uma le isi vaiinu.

Faʻatau togafitiga

Ina ia puipuia le faʻamaʻiina o vao ma faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina e le au fai togafitiga togafitiga ma togafitiga a le Fitosporin poo se fasimoli solution. E sili atu ona lelei le faʻatinoina o nei faʻagasologa seia oʻo ina oʻo mai faailoga muamua o faʻamaʻi.

Blooming Peony Canary Diamond

O le vaitau o le vavalalata o le laau e telē tele, aʻo le tele o pulupulu vevela tele e aliali i luga o le vao. Ina ia faatumauina le matagofie o peonies, latou te manaʻomia se tausiga faaopoopo i lenei taimi.

Fuga ma taimi moe

Peony Coral Supreme (Paeonia Coral Supreme)

O le talavou Peony Diamond i le 1-2 muamua tausaga e masani ona le maua ai ni fugalaau. Afai e foliga mai fugalaau, ona masani lea ona i ai se foliga le lelei. Mo le faaleleia o lenei mea, o le taina o le fesoasoani e fesoasoani. E amata mai i le 3-4 tausaga, o le laau ua manatu o se tagata matua ma ua matua fuga mai talu mai Aperila poʻo le amataga o Me. O le iuga o le vaitau o le fugalaau e pau i le faaiuga o Iulai.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

E ola malosi le laʻau mo se taimi umi. O se laau e tele ni taumafaiga i lenei mea. Ina ia tausia pea fugalaau i se tulaga lelei, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le faʻafeinu masani ma le laʻei pito i luga.

E taua le iloa! O le muamua mea faʻaaogaina faʻaaogaina ua maeʻa ona amata mai le taimi e aliali mai ai ata.

Peony laei

O le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le fugalaau, mafuaʻaga mafuaʻaga

Afai e le tuʻuina mai e le laau ni fugalaau i le 2-3 tausaga o le soifuaga, atonu e tele mafuaaga:

  • Le lava le susulu o le la.
  • Faʻaleleia eleele. Le lava le faʻamalo. O le laau e faigofie lava ona le lava ni punaoa e fai ai ni taʻavale.
  • Faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o le suauʻu Faatasi ai ma le fafagaina, faʻaleleia atili laʻau.
  • Televave po o le leai o le susu.

Peonies pe a uma ona tupu

A maeʻa le vaitau o le vavala, e faʻamaʻaina le fale. E ui lava i le leai o ni faʻamaʻi, e le mafai e le vao ona le maua le lalelei ona o le tele o laulaau.

Suiga

O se gaioiga mo le faʻaleleia o loʻo fautuaina i le tautoulu pe a uma le fugalaau po o le amataga o le tautotogo. Afai e filifilia le filifiliga mulimuli, ona e vaevaeina lea o le vao seia oʻo i le taimi pe a oʻo ina mumu lanu mumu i le maualuga o le 15-20 cm.

Afai e manaomia le toe totoina o le vao i se isi nofoaga e aunoa ma le vaevaega, e mafai ona faia lenei mea i le taumafanafana.

Teuteu

E fautuaina e tagata fai togalaau fugalaau le seleseleina o fatu ua maeʻa. O lenei mea e faʻaleleia atili ai le fugalaau.

Sauniga o le taumalulu

I le maeʻa o le autumn, e selesele ai fugalaau, ma tuu ai koluma e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 3-5 cm. I nofoaga e malulu malulu, o le Canto Diamond o le Ito Peony o loʻo ufiufi i lapnik poo vao.

Faamatalaga faaopoopo! E le tatau ona e ufiufi laau mo le taumalulu ma se ata tifaga. Ona o le aʻafiaga o le greenhouse, o rhizomes ma vaega eletise e pala.

Faamai, meaola faalafua, auala e tetee atu ai ia i latou

Faatasi ai ma faamaʻi e afaina ai peona e taʻua o le paʻu paʻu ma le pala. Afai o faʻaalia faailoga o le maʻi, e fautuaina le togavao e togafitia i le katepasa. O le fofo fofo e fetaui ma le faʻamoemoe e tasi.

O meaola faalavela, e aoga le matataʻu i na iniseti e pei o popo ma galu nematode. O nisi taimi o osofaʻi apamemea osofaʻia le vao. Fesoasoani faʻasolosolo fesoasoani e faʻafetaui ai. Faatasi ai ma Kinmix ma Aktara.

I le suesueina o le faʻamatalaga ma foliga o se fugalaau e pei o le Diamonds, e mafai ona tatou oʻo mai i le faʻasalaga lea. E ui lava i manaoga i le maualuga o le vevela ma le vevela, o lenei ituaiga e tumau pea i le manaoga, ona o ona lanu e le masani ai ma le tele o lauusiusi.