Fualaau aina

Faʻamaumau le teteʻe i le kulimi ma tomato "Snowdrop": uiga, faʻamatalaga o le ituaiga ma le ata

O tagata nofo uma o le mafanafana o loʻo nonofo i le ogatotonu o Rusia, i Karelia ma le Leningrad, e iai le tele o ituaiga eseese mo oe, lea e mafai ona tupu i luga o le avanoa e tatala ai le malulu. E taua o le "Snowdrop".

I le faaopoopo atu i le tetee atu i le maualalo o le vevela, o loʻo maualuga lona fua. Faitau atili e uiga i le eseese o la tatou tusiga. Faʻamatalaga o tamato, o latou uiga autu, faʻapitoa o le galueaiina, gafatia e tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Tomato "Snowdrop": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaSnowdrop
Faamatalaga lauteleToto ma le vaʻaia o kulimi-fualaʻau
FaʻatonuRusia
Toto80-90 aso
PepaFaʻasaʻo, faʻalelei
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata100-150 kalama
TalosagaLelei mo le gaosiga atoa
Tuʻu atu ituaigae oo i le 20 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aePaʻu matala ma vevela
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee tetee i faʻamaʻi faʻamaʻi

O se ituaiga vave lea o le malulu, mai le taimi na e totoina ai fatu, 80-90 aso o le a pasia seia oʻo ina matua lelei fua.

Toto le afa-afa-toto. Aumai le tutusa lelei o le seleselega, e le gata i le eleele puipuia ma fale puipui. O le laau e maualuga 110-130 cm. E i ai se faʻafitauli faʻafitauli faʻapitoa.

Tomatoes cort "Snowdrop", pe a uma ona matua, mumu lanumumu. O le foliga o le lapotopoto, e laʻititi faʻalelei. O meaʻai e lelei, sugary, matagofie, tamato masani. Fua o le mamafa o le mamafa 100-120 g, kopi o le uluai tuufaatasiga e mafai ona oʻo atu i le 150 g. O le aofaʻi o potu e 3-4, o le mataupu o le mea vevela e tusa ma le 5%. O fua e mafai ona teuina e mafai ona teuina mo se taimi umi ma faʻafeiloaʻi femalagaiga.

Igoa tulagaFua o le fua
Snowdrop100-150 kalama
Vavega valea60-65 kalama
Sanka80-150 kalama
Pink Pink80-100 kalama
Schelkovsky Early40-60 kalama
Labrador80-150 kalama
Severenok F1100-150 kalama
Bullfinch130-150 kalama
Faʻatonu le potu25 kalama
F1 amataga180-250 gutu
Alenka200-250 kalama

O le "Snowdrop" na fafagaina i Rusia e tagata tomai faapitoa mai Siberia, aemaise lava mo tulaga matuia i matu i le 2000, na maua ai le resitalaina o le setete o se ituaiga mo eleele tatala ma greenhouses i le 2001. Na toetoe lava a vave ona faʻaaloalogia i le au amateurs ma faifaatoaga ona o ona uiga eseese.

O le ituaiga o loʻo faʻapitoaina mo eria o Karelia, le Leningrad Region ma le Urals. I totonu o itu o le mamao i matu o loʻo ola i totonu o greenhouses. I le itu i saute e faʻapupula atili le leaga, talu ai ona e mafua mai i nofoaga malulu.

O fua o le ituaiga "Snowdrop" e lelei mo le gaosiga atoa.. Fou, e lelei tele ma o le a avea o se faʻaopoopoga lelei i le laulau. O vine ma mama e lelei tele i le lelei.

O se ituaiga o fua televave tele, mo lea, e aofia ai lona alofa. I lalo o aiaiga talafeagai, e mafai ona aoina mai le 6-7 kilokalama mai laau taʻitasi. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le toto o le 4-5 laau i mita taʻitasi. m alu i le 20 kilokalama. E mautinoa lava o se taunuuga sili lea ona lelei o le seleselega, ma e toetoe lava o se faamaumauga mo le averesi o le vasega.

Igoa tulagaTuuina atu
Snowdrope oo i le 20 kilokalama i sikuea mita
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Fuga mumu27 kilokalama i sikuea mita
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Tanya4.5-5 kilokalama mai se togavao
Fiafia19-20 kg i sikuea mita
Demidov1.5-5 kg ​​i sikuea mita
Tupu o le matagofie5.5-7 kg mai se togavao
Faʻi Orange8-9 kg i sikuea mita
Toto20-22 kilokalama mai se togavao
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: Faʻasologa o le tekonolosi o le totoina vave o fualaau 'aina o tamato. E faʻapefea ona maua se seleselega lelei o tamato i le avanoa?

Fungicides, insecticides ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae i lau togalaau. Mea e puipuia ai le toto i le tuai.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga lelei lelei o le ituaiga "Snowdrop" tusi:

  • faamaumau le teteʻe i le kiona;
  • matua lelei lava;
  • amataga vave;
  • puipuiga i maʻi masani o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele;
  • matagofie foliga vaaia o le fua.

Faatasi ai ma vaivaiga e tatau ona iloga le taualuga i le tuufaatasiga o le palapala ma manaoga mo le laeiina.aemaise lava i le tulaga o le atinae o laau.

Faitau atili e uiga i ituaiga o palapala mo tamato. Ma e uiga foi i le eseesega i le va o le palapala mo laau toto ma le eleele mo laau totō matutua i greenhouses.

Ata

E mafai ona e vaʻavaʻai faʻasani i le tomato o le kiona i le ata oi lalo:

Vaega o le tuputupu ae

O le mea autu o le tumato "Snowdrop" o lona tetee i le maualalo o le vevela. E le gata i lea, o le toʻatele e matauina le maualuga o le puipuiga o maʻi ma le maualuga o le tofo o le fua. Paʻu matala ma vevela.

O le totoina o fatu na gaosia i le ogatotonu o Aperila, e totoina ai fatuga muamua nai lo Iuni 10. O le ogalaau o le vaomatua e tatau ona nonoa, ma faʻalauteleina lālā i le fesoasoani a le lagolago, o le a taofia ai le gaui. E tatau ona fausiaina i totonu o le lua poʻo le tolu gaʻo, i luga o le eleele, e masani lava i le tolu.

Laʻei pito i luga 4-5 taimi i le vaitau, fafaga faʻalelei 2 taimi i le vaiaso, faʻalagolago i le tau.

Faitau atili i luga o la matou upega tafaʻilagi uma e uiga i le faʻamaʻiina mo tamato:

  • Mineral, organic, phosphoric, faʻalavelave, sauni ma TOP sili ona lelei.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, acide boric, selu.
  • Foliar top dressing, pe a piki, mo tipu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le "Snowdrop" o loʻo maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi faʻaleagaina. I se tulaga e le masani ai, e ono aʻafia le pala. Latou te tauina lenei faʻamaʻi e ala i le tatalaina o le palapala, faʻaitiitia le faʻamalosia ma le mulching.

E tatau foi ona e vaʻavaʻai i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma tausiga le talafeagai.. Ina ia aloese mai nei faʻafitauli, e tatau ona mataituina le faiga o le suāsusu, faʻamalosi e le aunoa le palapala. O le a faʻaaoga lelei foʻi le vaʻavaʻai pe afai o loʻo i totonu o se fale koli.

Mai iniseti leaga e masani ona faaleagaina e le meloniko ma meaʻai, o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina e faasaga ia i latou "Bison".

I le matala o le eleele ua osofaʻia e slugs, ua seleseleina i lima, ua aveesea uma ma vao, ma ua fuga le eleele i le oneone ma le lime, ma faia ai ni papupuni faapitoa. E pei lava o isi ituaiga tamato, o le whitefly e masani lava ona faʻaalia i le greenhouse, ma o loʻo latou tauivi ma le fesoasoani a Konfidor.

Faaiuga

E pei ona taua i lalo mai se faʻamatalaga puupuu, o se vaega faigofie lea e faigofie ona fai. E oo lava i se fai togalaau e leai sona poto masani e mafai ona taulimaina lona galueaina. Afai oe nonofo i se nofoaga malulu, ia mautinoa e totoina ni nai kopi. Le manuia i le vaitau fou.

E mafai ona e iloa isi ituaiga o tamato ma ni fuaitau eseese e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i lalo:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele