Musika

O aʻai kuka e mafai ona tupu i le autumn

O le Autumn e maua ai le tele o puʻupuʻu eseese. E mafai ona aoina mai le masina o Aukuso ia Novema. E sili atu mea e teuina nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, taumafanafana. Faatasi ai ma i latou e tele naua le lelei, e talafeagai mo le tele o mea taumafa. Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i mea sili ona taatele.

White mushroom

E amata la tatou masani ma se sui o le malo o mushroom, lea e lauiloa e tagata e pei o le "tupu o musipolo", talu ai ua manatu o ia o le sili ona taua i meaʻai ma le tofo. E taua foi o le poloti.

E faigofie ona iloa o ia - e ala i se uʻu lautele 7-30 cm le lautele, lea e mafai mai i le enaena i le paepae. O le matua o le manoa, o le pogisa. I le maualuga o le timuga e pei lava o loʻo ufiufi i le fusi. I taimi masani, o lona tino e matte pe moli. O le vae o pulou paʻepaʻe e foliga mai e malosi tele. E mafai ona oʻo i le maualuga o le 7 i le 27 cm ma le mafiafia o le 7 cm. E foliga mai o se pulu poʻo se tama. Aʻo faasolosolo le mushroom, o le vae e suia foliga foliga ma e mafai ona fai i luga o se paʻu pepa ma se pito i lalo. E lanu lanu i le leo i le pulou, na o sina moli, po o le lanu enaena, mumu mumu. Me ia matua papaʻe. O loʻo faʻamalamalamaina pe o se vaega foi e le ata.

Manulele suamalie e pei o laupapa aspen, paʻepaʻe papago, boletus, russula, musika, mokolivik, puaa, moa anufe manulele, sima, lebovik masani, lanu violē, fatuga, govorushki, timuga, siliva, tamatamai lima tiapolo, sandpiper, mokukū, moa meli - punavai o meaʻai o meaʻai faʻapitoa faʻamalosi: proteins, fat, carbohydrates, vitamins ma microelements.

O le tino o sui talavou e paʻepaʻe. A o matua maua samasama. E malie, meaʻai, mama e tofo ai. Pe a tipi ese le lanu. O le manogi ma le tofo o lona agamalu, e manino lava ona faʻaalia i le faiga o kuka.

Paʻu paʻu papaʻe e aofia ai ni fagu 1-4 cm le lautele. Faatasi ai ma le matua, latou te lanu samasama ma liliu lanu meamata.

White mushroom o le mycorrhiza. E latalata i laau eseese, ae o le tele o mea uma e fiafia i conifers. E ola i vaomatua o loʻo mauʻoa i galu ma laisene. O se mea e faʻaleleia, o lona uiga, o loʻo faʻatusalia i konetineta uma, sei vagana Ausetalia.

O le vaitaimi o lona fuaina mai mai le ogatotonu o Iuni ia Oketopa.

O se masima e sili ona lelei, o lona uiga, e talafeagai mo le taumafataga ma mo ituaiga uma o togafitiga - fulu, kuka, piu, salting, mago.

E te iloa? O le Bamboo ua lauiloa o le televave o laau toto i le lalolagi - i le averesi, e 20 cm le umi i le aso. Ae peitai, na aveesea e le mushroom musika. O le tuputupu ae o le 0.5 cm i le minute. O le mea lea, i le 10 minute na ia faaopoopoina le 5 cm le maualuga.

Manuʻa

O se isi tagata tautaua i totonu o le au musika - mushroom oyster. O loʻo faʻaalia i le telē tele. O lona pulou e tupu mai i le 5 i le 15 cm i le lautele, e vaaia le au siamupini i le 30-centimeter fruit fruit. I foliga vaaia, e mafai ona pei o se taliga, se sulu, pe naʻo le lapotopoto foi. Hata o sui talavou - felafolafoaʻi, matua - faʻalelei pe shirokoronkovkovidnye. O latou foliga e lamolemole ma matagofie. Aʻo tuputupu ae le mushroom, e le gata o le foliga ae o le lanu foi o le pulou-suiga - e suia mai le enaena uliuli i le lauulu, o nisi taimi ma le lanu violē.

O le vae o le mushroom anufe e laiti, e masani lava ona itiiti e le o vaaia. E mafai ona gaugau, i le foliga o se paʻu, tafe i lalo. O lona lanu e paepae.

O le aano foi e paʻepaʻe, vaivai, suamalie, manaia le tofo, toetoe lava leai se aoga. I totonu o pulou matutua o le a faasolosolo malosi ma fiva.

Oyster o se saprophyte, o lona uiga, e tuputupu aʻe, e faʻaumatia oti pe faʻavaivaia fafie. E faʻatupulaia tele lava i vaega, o '' fata 'e tele-' eseʻese o ni meaʻai. E seasea ona oʻo mai ni kopi faʻatasi.

Faamasani oe lava i ni meaʻai e le mafaamatalaina, e pei o pulou anufe uliuli, pusavave, asoa musika, amanitas, svinushki, ma foxfish.
Tausaga o le tuputupu aʻe - Setema-Tesema.

O le mushroom o le anufe e taua tele mo le kuka aua o loʻo aofia ai le tele o porotini ma mea amino, toetoe lava pei o aano o manu ma meaʻai. E le gata i lea, o aʻafiaga o loʻo aofia ai i totonu o le tino e lelei le faʻaaogāina e le tino o le tagata. E na o tamaʻitaʻi talavou e talafeagai mo meaai. O loʻo faʻaaogaina mo le kukaina o ipu kuka, mo le faʻafefe ma le teu.

E te iloa? I le natura, o loo i ai ni puʻupuʻu anufe. Latou te fafagaina meaʻai, amoebas ma vaevaega. E iai a latou tupuaga faʻapitoa latou te maua ai iniseti. E i ai le carnivores, aemaise lava, o le anufe anufe.

Totogi

Mushroom mushroom aiga. O lona pulou lapoa - mai le 5 i le 20 cm le lautele. O le foliga o se mea muamua ma le faʻalelei. A oʻo i le matua, e faʻasolo i lalo pito, ma o mea uma lava e pei o se fao. O le pito o le tino o le tino e ufiufi i le siaki milky poʻo le lanu samasama.

O le ufiufi e tuu i luga o se tamai vaimatua 3-7 cm le umi. O le lautele o lona lautele e 2-5 cm. E tupu aʻe i le foliga o se paʻu ma ua i totonu totonu. Le lanu e o gatasi ma le pulou - paʻepaʻe poʻo le samasama.

O le tino e paʻepaʻe. E leaga. O lona soga manogi e mataʻutia, e manatua ai fua.

O le mushroom e faatatau i le sigi. O ana faamaumauga e masani lava ona i ai. Latou lautele, valiina i lanu samasama, mafiafia.

O le mushroom e oʻo atu i vaeluaga o vao ma vaomatua o Rusia, Belarus, i le Volga ma Siberia mai le ogatotonu o le taumafanafana i Setema. O loʻo faʻatulagaina e pei o se mea e mafai ona maua. Susu pe a uma ona aveese le oona e ala i le galo mo le 24 itula.

Hedgehog taumafa

Ezhovik e tele ituaiga o mea taumafa ma fualaau masani. O le mea sili ona taatele o le samasama samasama, ma o le mea sili ona suamalie o le selu urchin. O le muamua lapoʻa lapoa - e oo atu i le 15 cm le lautele, moli poʻo le mumu. A o talavou o ia, ei ai lona foliga faʻapitoa, ma mulimuli ane avea ma mea faʻalelei. O totogo e ola i totonu, faapea foi i le toetoe o mea uma.

O le vae o le fasimoli e talitutusa ma le paʻu samasama. E maualalo, pe a ma le 2-8 cm.

O le tino e palasi, vali i lanu samasama. E i ai se fua taua, ae na o sui talavou. I le taimi tuai e faigata ma vevela.

E oʻo mai mushroom i Eurasia ma Amerika i Matu mai le masina muamua o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn. E mafai ona ola seia oʻo muamua i le kiona.

O le ufiufi ma le vae e 'ai i le falai, kuka ma le salima, peitaʻi, pe a uma le faʻataʻitaʻiga i foliga o le galo, e mafai ai ona aveese le ita.

Comb ezhovik e sili atu ona taatele nai lo samasama. Ae ui i lea, e manaia ona o lona tofo tulaga ese, e tutusa ma laumei pe gaoia meaʻai, ma foliga vaaia. E aofia ai naʻo le tino o le fua o le tino i foliga o ni paʻu o laumei o loʻo ola i luga o ogalaau ma i fusi laupapa. O le mushroom e oʻo mai i Crimea, Sasaʻe Sasaʻe ma China i le tau o le taumafanafana i Oketopa.

E taua! O fua o le sigi e masani ona faaputuputu mea leaga ile siosiomaga. O le mea lea, i le kukaina, e tatau ona e faʻaaoga na o kopi na e aoina i nofoaga e faʻaleleia ai le siosiomaga.

O le faamalu o le faamalu

O le tasi lea ituaiga o musika. O le mushroom e faaigoaina, aua o le matua e foliga mai o se malu malu. Ae peitai, i le taimi lava e uma ai foliga o lona pulou po o foliga o se fuamoa. Pepe vali, lanu enaena, ufiufi i sikula.

O le vae e maualuga - mai le 10 i le 25 cm ma le manava - 1-2 cm le lautele, ma se lamolemole lamolemole. O totonu e leai.

O le aano e vaivai, ma malosi malosi. E matua paʻepaʻe, ae pe a gau pe tipi e avea ma moli.

Suia le lanu ma le mamafa ma le ipu - mai le paepae i le moli-mumu. O le lautele e tusa ma le tasi ma le afa senitimita. E masani ona i ai.

O le laveaʻiina o le faamalu e faatatau lea i saprotrophs. Faia i nofoaga tatala i togavao, paka, steppes, laufanua. O ona nofoaga e nonofo ai Europa, Asia, ma North and South America. E sili le fiafia e ola i ni vaega, o le tasi i le taimi e seasea ona tupu. E tupu mai ia Iulai e oʻo i le amataga o Novema.

E na o pulou e 'ai, e pei o le uaua o vae. E 'aina fou ma faʻaaoga mo le faʻamago.

Chestnut mushroom

Chestnut mushroom e pei o se paʻepaʻe, ae o loʻo i ai se vae lanu enaena. O le pulou o loʻo i ai ni foliga eseese - mai le faʻatautaia i le faʻalelei atoatoa. O lona telē e laiti - 3-8 cm. O luga o sui talavou sui, matua - lanu.

Faitau e uiga i metotia o le seleselega o le suauʻu, moa meleni, pese pese ma manulele paʻepaʻe mo le taumalulu.

O le vae o loʻo i le foliga o se paʻu 4-8 cm le maualuga ma le 1-3 cm le mafiafia. I nisi faʻataʻitaʻiga e vavalalata agai i le faavae. I le talavou, mausali, ona alu lea i totonu o le papa. O lona lanu e o gatasi ma le lanu o le ufiufi, masalo o ni nai leo e mama.

O le tino e paʻepaʻe. O le mea lava lea e tasi ma le tipi poʻo le malologa. O le sogisogi ma le tofo e le faʻapitoa. O le tofo e taatele i faʻamatalaga o hazelnut.

O se mashroom tubular. O tamaloloa i lalo o le pulou e puupuu, e oo i le 0.8 cm le umi, paepae. Faatasi ai ma le matua, liliu lanu samasama.

Vaega o le tuputupu aʻe - o vao maualuluga ma vaomatua o itu i mātū o loʻo i ai se tau le lelei. O le vaitaimi o le fausiaina e pau i luga o Iulai-Oketopa.

E masani ona faʻaogaina le galo Carnnut mo le faʻamago, aua e mafai ona vevela pe a kuka.

Totogi

O le manulele o le'oti o loʻo i ai ni nai igoa faaopoopo - o le mohovik must, mohovnik. Mamanu sui ituaiga. O lona pulou e mai le 3 i le 12 cm le lautele. I foliga - i le foliga o se uʻu faʻafefe. I le matua - i le foliga o se ipu. A oʻo i le maualuga o le faʻamamafana o loʻo ufiufi i le fofo. Lanu lanu mumu, lanu samasama-lanu enaena, ova.

O le vae e maualalo, 4-10 cm le uumi, i le foliga o se paʻu, malo. O le lanu e maua ai se gatasi ma se pulou. O lona pito i lalo o le samasama.

O le tino e pala, i lona matua e foliga mai o le paʻu, lanu samasama i lanu. Pe a tipiina vave ona suia lanu i le mumu po o le piniki. O le manogi ma le tofo o mushroom fou toetoe lava a le mafai ona iloa.

O le eria o le tuputupu ae o nofoaga o le itu i mātū o loʻo i ai le vaʻaia i Europa, Caucasus, Urals, Siberia, ma Sasaʻe Mamao. Goat mikoriziruet ma pine. E mafai ona tupu i ni vaega pe na o le tau o le taumafanafana e amata i le tautotogo.

Kuki e kuka se 'oti e fou. E talafeagai foi mo le teu ma le salting.

Chanterelle

O Chanterelle o loʻo i ai se tino o fua o fualaau aina suamalie i le tino o se faʻaloloa o foliga le lelei o lanu samasama ma moli. O lenei foliga vaaia e le faia ai le pese pese e pei o isi mushroom. I le lautele, o le pupuni e oʻo i le 3-14 cm. O le vae e maualuga lona maualuga i le 3-10 cm. Mafiafia mai le pito i lalo.

O lona tino e sinasina pe samasama. O le tipi e masani ona lanu moana po o le mumu. O lona tofo o se mea manogi, o le manogi e vaivai, faʻalauiloa mai le manogi o fualaʻau ua palu faatasi ma aʻa.

Himeneofor ua gaugau. Faʻataʻi vaʻa.

Chanterelle e masani lava ona ola i le palapala, ae e mafai foi ona ola i luga o galu. Faiga masani o le mycorrhiza ma le tele o laau o le palasi ma le coniferous. E tupu na o vaega. E lua vaitau o fualaau aina. O le muamua e sau ia Iuni, o le lona lua e amata mai ia Aokuso i Oketopa.

Chanterelle o se mushroom e sili ona lelei, e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga.

E taua! O ituaiga uma o pese pese e lelei. Ae ui i lea, o nisi o mea e le mafaamatalaina ma oona i lalo ifo o loo masalomia ma e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. O nei mea e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, omphlot oona poʻo le pese chanting. O le mea lea, e taua le i ai o faʻamatalaga i le auala e iloagofie ai pese masani mai o latou tagata.

Oiler

Oiler e taua ona o lona pulou ufiufi e ufiufi i luga o se paʻu paʻepaʻe. I totonu o se suauu masani, e mafai ona lautele ma oʻo i le 14 cm. I le aluga o taimi, o le foliga e sui ma e mafai ona avea ma paʻu, fetaui, tutusa ma se aluga. Le lanu o le pogisa o le enaena, enaena.

O le pulou o loʻo i luga o le eleele laʻititi mai le 3 i le 11 cm le uumi. O lona lanu e paepae. O lo oi ai se mama paʻepaʻe, lea e enaena ma tausaga.

O le aano e paʻu, paʻepaʻe poʻo le samasama samasama, mumu i le faʻavae.

O le faʻapipiʻilalalo e alu i le vae. O lona lanu o se samasama.

E mafai ona maua le suāuʻu i totonu o vaomatua ma vaomatua o le Northern Hemisphere ma subtropics, i nofoaga e malamalama lelei. Faʻatasi ai ma le ephedra e fai ma mycorrhiza. Masima e aliali mai ia Setema. Faʻamalosia e tumau seia oʻo i le faaiuga o Oketopa.

I le kukaina, o suauu e sili ona lauiloa. E faʻaaoga lelei mo le kukaina o soupasi, sau sau, itu ipu. E suamalie, pe a faʻasusuina, tilotila, malaina. E talafeagai mo le faʻamago.

Mokhovik

Mushroom, lea e masani ona maua i totonu o le galu, ma o lea na maua ai sea igoa. E tele ituaiga o ituaiga, o le tele o ia mea e mafai ona taumafa. E fiafia le au taʻavale mimiti mo le lelei o le tofo ma le maualalo o le pala. O le lanu meamata e sili ona manaia, fesuisuiaʻi, mumu, ituaiga meaola. O le Mokhovik e tutusa lona tutusa ma le boletus. Ae ui i lea, o latou pulou eseese.

O le laumei lanumeamata o loʻo i ai se pulou puipui, 3-10 cm le lautele. I le gasologa o le taimi, e faʻasaʻo ma faʻafefe faʻatasi ma se tafa i lalo. E lanu enaena, lanu enaena. O lona tulaga e matutu, matte.

O le vae e umi lona umi e 5-10 cm, o nisi taimi e oo i le 12 cm O lona mafiafia e amata mai i le 1 i le 3 cm. E pala, lanu enaena i le lanu, o nisi taimi e ufitia i se manua e le o se uiga.

O le tino e paʻepaʻe. E manaia le manogi ma le tofo.

E fiafia e tupu aʻe i vaomatua faʻatasi ma conifers ma laau laʻau o Eurasia, Amerika i Matu, Ausetalia. O le fua o le fualaau aina e umi - mai ia Iuni ia Novema.

Ole laumei Mokhovik e faatatau ile pulou ma le lelei o le tofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Siamani e sili atu le taua nai lo le paʻu paʻepaʻe. Mokhovik e 'ai i le fou, galo, falai, faʻafefe ma piʻo. Ua faʻamago le fanua faʻapitoa.

Mokruha

Hat-and-fungus mushroom ma se pulou ufitia-ufiufi ma se lapoa o le 5-12 cm ma se vae lapoa ma se mama mucous e oo i le 12cm le uumi O le ufifatafali e lanu violē, lanu piniki, lanu violē ma lauulu ma le lanu enaena. O loʻo i ai le foliga o se hemisphere, ona - papatusi. Lanu - samasama, lanu samasama, lanu viole. O le tino e paʻepaʻe. E le seasea ia papatusi, ifo i luga o le vae, valiina i lanu lanu. O le sogisogi ma le tofo e le o faʻaalia. O le tofo e malie.

Ina ia aloese mai le oona malosi ma e oo lava i le oti, ia iloa le auala e iloagofie ai pulou mai mea sese.

O le faatupulaia o le itu o le itu i matu o le lalolagi. O ituaiga masani e masani ai o spruce, pine, moto, piniki. Taimi vavalalata - taumafanafana-autumn. Folau i vaega.

O cook mokruhu na kuka ma gaʻo. E faʻaaogaina foi mo le taofiofi ma le suimui pe a maeʻa le 15 minute o le kuka. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona faʻamamāina le paʻu ma le sila. I le taimi o togafitiga vevela, e ono faʻapogisaina ai le fuga.

Autaluga o le Autumn

A oʻo i le faaiuga o le fuaina o le sua, o le paʻu uʻamea i le vaitau o le autumn e avea ma mea faʻamafola, ma o ona pito e avea ma suavai. O lona pito i luga e eseese ona lanu enaena, lanu meamata ma ufiufi i sikula malamalama. O le nofoaga autu e sili atu ona pogisa nai lo pito. O le tele o le pulou e oʻo i le 3-10 cm le lautele.

O le vae o le melikulu o le lanu enaena, 8-10 cm le umi ma le 1-2 cm le mafiafia, ua ufitia atoa i fua.

O le pulupulu e pala, ma i totonu o musipolo tuai e manifinifi ma lelei, manogi manogi ma le tofo. Le lanu paepae.

I lalo o le pulou o ni faamaumauga e le masani ai. E valiina i lanu lanu ma e ono iai ni lanu pogisa.

Laʻau o le autumn - mushroom-parasite. E aʻafia ai le tusa ma le lua selau laau ma le tele o laau toto. E tupu na o vaega. E mafai ona ola i luga o laau ua mate. O le vaega o le tuputupu aʻe o le Northern Hemisphere. O le tele lava i totonu o vaomatua ma le maualuga o le timuga. E faʻamauina i luga o ogalaau, ogalaau, i vaitafe mai Aokuso i le amataga o le taumalulu.

O isi faʻapogai e aofia ai le siaki i meaʻai faʻafefe poʻo fualaau faʻapitoa. E tatau ona kuka, aua, pe a oʻo pe a le 'ai, pe mafai foi ona faʻafefeteina. O le honeycomb Autumn e talafeagai mo le kuka, faʻavelaina, faʻafefe, faʻamago, viliina.

Boletus

Brown cap boletus e tele ituaiga o ituaiga. O mea uma lava e mafai ona lelei, e iai ni eseesega i uiga i fafo, ae tutusa i le tofo. E pei ona taua i le igoa, o le fungus mikoriziruet ma birch.

E mafai ona fai se pulou o Brown cap boletus, o lona lanu e ese mai le lanu enaena i le enaena enaena. E lapoa - e oʻo atu ile 15 cm i le isi itu, e pei o se hemisphere, ae mulimuli ane avea faapei o se aluga. I luga o le maualuga o le timuga, o loʻo iai se vaega mucous i luga o lona fogaeleele.

O le pulou e tuʻuina i luga o se vae umi mafiafia - 15 cm le uumi ma le 3 cm le lautele. E i ai le foliga o se paʻu, e laʻititi le faʻalautele i lalo. Ua ufitia le pito i luga o le lanu uliuli.

O le tino e paʻepaʻe. I se malologa pe tipi le lanu e masani lava e le suia. E i ai le manaia lelei ma le manogi o manogi manogi.

O le faʻapipiʻi maʻaleʻale e faia i le umi, palapala palapala.

I totonu o Boletus se vaitau umi fua, lea e amata i le amataga o le taumafanafana, ma faaiuina i le tautotogo o le tautoulu. Na faia i vaomatua fefiloi ma vaeluaina o Eurasia, North and South America.

O le mushroom e fetaui lelei mo le kuka, falai, vele ma le faʻamago. Mo faʻataʻitaʻiga matutua, e fautuaina e vavae ese le faʻapipiʻi.

Boletus

O lea na valaʻau ai i le tele o ituaiga o sigi, lea e masani ona ola i tafatafa o aspen. O latou uiga autu o le moli, le lanu mumu o le pulou ma le lanumoana o le pipi pe a oti. E mafai ona 'aina uma ituaiga o musika.

Рассмотрим более детально наиболее распространенный вид - красный, в народе известный больше как красноголовик, красюк или красик. Шляпка у него вырастает до 15 см в окружности. Сначала она показывается в форме полушария, затем становится похожей на подушку. Поверхность бархатистая, окрашена в различные оттенки красного.

O le vae e maualuga: mai le 5 i le 15 cm, tino mafiafia - e oʻo ile 5 cm le lautele. Valiina i le lauulu sinasina ma ufiufi i sikula.

O le aano e mafiafia, ae pe a tupu le fuga, e faamaluluina.

Paʻu lanu moana 1-3 cm le umi o loʻo i lalo o le pupuni.

Aspen mushrooms - o tagata e masani ona masani ai o laau taʻitaʻu i totonu o vaomatua o Eurasia. E oʻo mai ia Iuni, ma faaiu i fualaau aina ia Oketopa. Mo nei fatuga o loʻo faʻaalia i vaega e tolu o le fuaina. I le tautoulu o le sili lea o le tele ma le tele.

O Boletus ua filifilia o se mushroom sili ona suamalie ma e masani lava ona tuu lona lua i le taua o meaʻai i le maeʻa ai o le "tupu o musika". Kuki e mafaufau lautele.

Lulu Mumu

O Ryzhiki e alofaina e le au mushroom pickers ma e talisapaia e le kuka. O nisi ituaiga meaola e faia ai mea lelei. O nei pulou 'aina e' aina, fou ma 'aʻau.

E faigofie lava ona iloa i latou - o loʻo i ai se pulou mumu, pulou mumu. I totonu o iʻa laiti o le taimi nei e lapoa tele - mai le 4 i le 18 cm le lautele. I le fanau mai, faʻafeiloaʻi, ae i le aluga o taimi, e faʻalauteleina ma fai ai se faʻaoga. O pito i lalo ua afifiina. O le fogaeleele e lamolemole ma susulu.

E laʻititi le vae i le tolu - 3-7 cm le umi ma le 1.5-2 cm le mafiafia. O le tele o taimi e tutusa lava lanu ma se pulou, o nisi taimi e valiina i lanu mama. Le foliga i le foliga o se paʻu, lea e vaeluaina.

Pulp tutusa lelei, lanu samasama-lanu moli.

O le lalaga lamella e aofia ai laupepa mumu lanu mumu.

Ryzhiki - o nonofo i vaomatua. Sau mai ia Iulai ia Oketopa. O pito i luga o fualaau aina o loʻo i ai ia Iulai ma Setema.

Liliu

O le igoa masani lea mo namotu anufe ma pulou lanu eseese i le ituaiga o elemene, faatasi ai ma fibrous pe scaly peʻu, lea e masani ona ola i laina. O se tasi o ituaiga sili ona suamalie o le Mongolian. Ole lapisi ole lapoʻa e 6-20 cm. A maeʻa ona foliga mai, o le leoleo poʻo le aloese, i le faaiuga o le olaga - faʻaputu, felafolafoaʻi, ma pito faʻataʻoto i lalo. O le ufiufi o loʻo ufiufi i paʻu paʻepaʻe

O le vae e tupu i le ogatotonu, e oʻo atu i le 4-10 cm le umi. Aʻo tupu le moa, o le lanu o le vae e suia mai le paepae i le lauulu po o le palapala lanu samasama.

O le tino e paʻepaʻe, e matua lelei lava ma e manaia.

O lenei mushroom e oʻo mai i Asia Tutotonu, Mongolia ma Saina.

I le homoynikov o le itulagi Rusia e sili atu ona taatele le moa le palapala, lilovaga, tautai, lapoa. Ridovki, o se tulafono, e fua mai ia Aokuso ia Oketopa.

E kuka e kuka le kuka, kuka, kuka.

Rulaula

Pe tusa o le afa o musika o loʻo maua i lalo o laau o loʻo i lalo o laau o loʻo i ai i Eurasia, Ausetalia, Asia i Sasae ma Amerika o russula. O le maualuga o latou foliga mai ia Aokuso ma Setema. Faʻatoʻa fuaina ia Oketopa. O nei pulou e le taua tele i le uiga o le tofo, ae ui i lea, o loʻo aoina ma le naunautai e le au mushroom pickers. O le mea e aupito sili ona manaia, o sui ia o latou pulou e valiina i lanumeamata, lanumoana, lanu samasama ma e pei o ni lanu mumu lanu e mafai.

O nisi musika e amata ona aliali mai i le tautotogo. Saili mea e tutupu i totonu o Me.

O se tasi o le sili ona suamalie syroezhek - lanumeamata pe pala. E i ai sona pulou lanumeamata lanumeamata lanu meamata, e ufiufi i vavae. E oʻo atu ile taʻi 5 i le 16 cm le vae o lenei Russula - 4-12 cm, paepae. O le tino e mafiafia, paʻepaʻe, maʻai e tofo ai. O papatusi e masani ona fai, vali paʻepaʻe pe kulimi.

O lenei sui o le Rulaula e mafai ona 'aina faʻatau, faʻamago, kuka, kuka, malaina.

E taua! E tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete e le faʻafememeaʻi se russula lanumeamata faʻaaogaina ma se vailaʻau oona, aua e foliga tutusa. O le eseesega autu o le vae. I totonu o le russula ua tupu, vaapiapi, paepae. I totonu o le toadstool o loʻo i ai se mea e faapipii i lalo, o se mama ma se lanu mumu po o se lanu samasama ma ni aʻa. I totonu o le toadstool o loʻo i ai foi se ata tifaga i lalo o le fua o le tino.

Forest Mushroom

O le vaomatua o vaomatua poʻo le alofatunoa e i ai se tamai pulou e oʻo i le 10 cm le lautele. A o laʻititi lona tuputupu ae pei foliga o se logo po o se fuamoa, i lona matua o le a faʻafefete faʻatasi, ma se mafiafia i luga. E lanu enaena i lanu.

O le vae o lenei mushroom e maualuga - e oo i le 11 cm, kulupu kalapu. O le mama e tupu ile tasi ma le afa senitimita. I lona talavou, papaʻe, ona sinasina. O kopi kopi ei ai le mama i luga o le vae, lea e sili atu ona mou atu.

O le tino e manifinifi, malamalama. Pe a paʻu, e liliu mūmū. Taumafa ma sosogi manaia.

O papatusi i lalo o le pulou e masani lava ona i ai. E papaʻe ma faʻapouliuligia ma le matua.

E ola le mushroom i vaega i conifers. E matua latalata lava i anthills. Fua mai Aokuso i Setema.

I le kuka, e faʻaogaina ai le mushroom forest e faʻavela ai falai, kuka, salimalie, ipu kuka, ma faʻagogo.

E te iloa? O le aso, o le mushroom pogisa na maua i le 2000 ua avea ma mushroom sili ona tele i le lalolagi. O le vaega o lona mycelium e 880 hectares o se paka a le atunuu i Oregon (USA). O le tagata o lo o umia faamaumauga o loo lisiina i le Guinness Book of Records e avea ma tino sili ona ola i luga o le fogaeleele.

I le faaiuga, matou te maitauina o le autumn e masani ona mafaufauina o le vaitau o mushroom, o lea o le filifilia o musika i lenei vaitau ua matua tele lava. O le maualuga o le moa o le mushroom e masani lava ona paʻu i le masina muamua o le autumn. I le taimi lea, o loʻo faʻaauau pea ona faʻafeiloaʻi ia musika i le taumafanafana ma le boletus, maso masusu, musigot, chanterelles ma isi meaola. Talu mai Oketopa, o le fua o le fualaau aina o loʻo faʻaitiitia, ae o loʻo iai pea puloʻo papae, puʻupuʻu aspen, russula, boletus, ma mosswort. O faʻavalava moa na faia i lenei masina e teuina umi nai lo taumafanafana. Ia Novema, sau saula, anufe meli, ryadovki. I se aotelega, i le taimi atoa o le tautoulu, oe fiafia i le "tulimatai filemu" e mafai ona fiafia e togi pulo.

Vitio: mushroom season, mushrooms baking