Laʻau

E faʻapefea ona natia fale le mautonu ile luga ole saite

E le mafai ona e mauaina se nofoaga i le taulaga e aunoa ma se mea leaga, i soo se mea o loʻo i ai fale e le fetaui lelei i fafo. Ae afai ei ai sou taimi, faʻapea foʻi mafaufauga, e mafai ona faigofie ona liua lenei mea e fai ma faʻaopoopoga.

"Fafo" le pa

O le pa le fiafia o se mea le lelei o le togalaau. E mafai ona natia i tua o laau tetele, ae o le a tele se taimi, ma e taugata. E le gata i lea, o fugalaau po o laau talatala o le a tupu i luga o se nofoaga tele. O le mea lea, o lenei filifiliga e le fetaui pe afai ei ai sau vaega laiti.

Faatasi ai ma le taugofie ma sili ona lelei filifiliga o le "soloia" o le pa ma vine po o vine a teine. O le lalagaina o laau o le a puipuia uma ai le faafitauli ile fale ma tuʻuina atu i le 'upega tafaʻi foliga fou.

Leai se mea e natia ai le pa atoa, ua lava lea e faʻamaeʻa ai na o vaega taʻitasi. Soʻo se fugalaau lalaga e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Afai e leai se manaʻoga poʻo se tomai e toto ai laau, e mafai ona e faʻaaogaina le teuteuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele ni faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu mai maʻa, e mafai ona tuʻuina i lalo o le pa le tamai laʻau. E tele filifiliga.

Teuga o fale o faatoʻaga

Soʻo se fale e faʻaaogaina mo le fale, o loʻo i ai le "leai" foliga mai. Ina ia faapaleniina le ata, e mafai ona e nanaina le fausaga i tua o le lalagaina o laau poʻo le teuteuina o le fale, ma tuʻuina atu i ai se foliga uigaese.

Afai o le taualuga o le fale e laugatasi, e mafai ona tuu i ai fugalaau eseese. A faʻapea o loʻo sosolo - o le vao laʻau, pe o le natura, o le maa.

O nisi tagata atamamai e liliu le fale e avea ma faaputuga atoa ma se vaitafe lata ane. Ae e tatau ona e sauniuni o le faʻatinoga o sea manatu o le a tele se taimi ma tupe.

Totoga o fale, paipa vai, alavai

Faʻafeiloaʻi paʻu, vaieli, tane vaʻa

O le faʻaaogaina o alavai e le masani ona masani. Atonu o le a le faʻaaogaina ma faʻaleagaina foliga masani o le 'upega tafaʻilagi. Ae o lenei faafitauli ua foia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona liua i se tamai vaitafe. I itu e totō ai fugalaau laiti. O le a faʻatusatusaina se vaituloto.

Mo masini paʻu o vai, naʻo le leai o ni aʻau e faʻaaogaina, a leai o le a le faʻavelaina le vai. E mafai ona e totoina fugalaau maualalo, ma vali le pusa lava ia, faʻaaoga ni mamanu.

E faigofie lava le teuteuina lelei o se alavai, e mafai ona ufiufi i mea eseese. O le pulou o loʻo i luga o le tulaga lava e tasi ma le eleele e tatau ona teuteuina ma le faaeteete ina ia le faʻaleagaina.

Faʻatau teuteu ipu

O otaota lafoai e matua vevesi le ata tele. E mafai ona e natiaina i se pa puipui, o le mea lea e faʻamaʻapeʻa ai, faʻapipiʻi atu i le tulaga lautele poʻo le totōina i laau matagofie, ae ia i ai se fuaitau.

Ina ia tuʻuina atu i le tane le "foliga ola", e mafai ona e faʻaaoga se mamanu faigofie i ai, valiina i lanu paʻu poʻo ufiufi i vao vao.

"Toe faafouina" o laau mamae

O laau mate e le manaʻomia i taimi uma ona aveese mai le saite. E mafai ona latou fetaui lelei i le mamanu faʻafanua! Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaoga le puʻu o se laau e fai ma faavae mo le aʻeina o laau, ma i le tumutumu pito i luga e i ai se tamai fale.

Tipiina le tumutumu o le laau, e te faatulagaina se faitotoa faaofuofu ma se autu o le vaomatua. E mafai ona e teuteuina se laau mamago, tuʻuina atu i le 'upega tafaʻilagi foliga vaaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu ni moli uila i luga o le laau.

Faʻaaoga ma le paʻu le lelei. Afai e te taumafai, e mafai ona e faia se nofoa faʻaleleia poʻo se gafatia mo le totoina o fugalaau mai ia mea.