Fua o le gaosiga

Totoina ma tausia le hibiscus Suria

O le taimi lava e malolo ai le malulu ma oʻo mai aso muamua o le tautotogo, nofoaga autu o togalaau ma faleoloa mo tagata fai togalaau ua amata ona ofoina atu ituaiga uma o toga, varietal Roses ma isi mea totino teuteu. O nisi taimi o tagata faʻatau e ofoina atu ni mea e le masani ai ma totoina ma se igoa e le masani ai ma manatuaina "Hibiscus".

O tagata e faatau mai ua fenumiai ma masalosalo pe faatau se ituaiga o fatu, aua ua iloa o hibiscus o se fale o loʻo i ai le fale e iloa e le au faifaatoaga i lalo o le igoa lona lua o le "rose Saina". O le fale faʻatulagaina e moni lava o se hibiscus, ae o se togalaau hibiscus, auala, ma lona igoa sao o le Hibiscus o Suria. I lenei tusiga o le a tatou taumafai e tuʻuina atu i le tagata faitau le malamalama o le auala e tupu ai le togalaau o le hibiscus, pe faapefea ona tuʻuina atu ia te ia le tausiga saʻo ma mafai ai ona toe gaosia le ituaiga.

Faamatalaga faʻamalosi

O Suria Hibiscus (Hibiscus syriacus) o se fale vevela, e matua le fetaui lelei lava ina ia ola ai ile tau malulu. I totonu o nofoaga masani e sili atu ma le 200 ituaiga o laau. I le fale, o le hibiscus o se laau laʻau vao, o iina e fuga ai le laau i le taimi mafanafana. I la tatou vaʻaleleʻa, e fuga mai le hibiscus i le taumafanafana uma, e amata mai le vaitau ia Iulai ma tumau ai seia oʻo i le faaiuga o Setema. E i ai le tele o fugalaau i luga o se laau, o lea o le puupuu o le ola o fugalaau taʻitasi e le faʻaʻesea mai le matagofie o meaʻai o le laau. I totonu o le lua aso o le fugalaau e pasia le vaega mai le fuga mai i le faasolosolo malie ma le faamaligi.

O Hibiscus o le aiga Malvaceae. Lavatera, cotton ma abutilon e aofia ai foi i lenei ituaiga.

O le lanu o fugalaau fugalaau e sinasina, paʻepaʻe, ulaula ulaula, mūmū, violē, - o la latou lanu e faʻalagolago i le ituaiga o hibiscus.

O le maualuga o le fugalaau fugalaau e oʻo i le 1.5-2 mita i le autumn.

E te iloa? O Hibiscus e le gata o mea e ofo ai ma fiafia ai tagata totō fugalaau ma se manogi matagofie ma le matagofie, o le fugalaau matagofie - o le toto o ona fugalaau o le faavae lea mo le gaosia o se meainu suamalie, ua taʻua o le ti manuʻa.

O fea e toto ai se togavao

Suria hibiscus - fugalaau togalaau, lona nofoaga i le togalaau, togalaau ma togalaau fugalaau. E matuai vavalalata lava i le vao o rosa ma vao o lavender, o loʻo siosiomia ai le togavao o le hibiscus. O le manogi o le lavender o le a teuteu ai se mafanafana mafanafana o le taumafanafana ma o le a le tuʻuina atu se tamai meaola, aphids ma isi iniseti leaga, nofo i luga o lau o le hibiscus. Ma o le mea moni, o le mauaina o se laau totana faapena, e sili atu le aua le nanaina i se tulimanu mamao o le togalaau, aua o lena fugalaau matagofie e manaomia ai tagata matamata fiafia. E sili ona lelei le sailia o se nofoaga manaia mo le hibiscus i le totonugalemu tutotonu poʻo luga o le faapaologa o le fale, aua o taeao uma o le a totogo ai fugalaau vevela fou tele i luga o se mutia.

Nofoaga ma moli

Afai o le totoina o se fugalaau fugalaau o se malolo malolo, o le tagata fugalaau e manaʻo e avatu ia te ia le tulaga sili ona lelei, e tatau ona e filifilia se nofoaga manaia lelei, saogalemu mai le itu i matu, matagi malulu ma tusi e ala i se ituaiga fausaga po o se pa, o lona uiga, ia mautinoa o se laau tele e faatuatuaina. Afai e mafai ona e ofoina atu i le hibiscus na o se paolo malulu malamalama - o le a fiafia pea le tagata fou ia te oe i laʻau matagofie. O le sogasoga i totonu o se mutia e na o le pogisa, matitiva i nofoaga o le la.

E taua! A e faʻatau se varietal hibiscus mo le avanoa e tatala ai, ia faia se filifiliga e fiafia i ai se laau ma fugalaau terry (multi-layered). E eseese ma fugalaau e lua e itiiti le faʻafefe i le malulu i le taimi malulu.

Laʻau tuputupu aʻe

E pei o so o se laau totō tuputupu aʻe, o le matagofie o le vevela e manaʻomia le eleele lafulemu. O le fugalaau e fiafia i eleele ma le lelei maration ma alavai, aua pe a paʻu le eleele palapala ile vai i le aʻa, o le a mafua ai le pala ma le saua i le tuputupu ae o le fugalaau, ma atonu o lona maliu. Afai o le fanua ile lau fugalaau e matitiva, e le faʻamalolo mo se taimi umi, ona muamua lea ona totoina hibiscus e tatau ona e aumaia i le tulaga manaomia. Afai o le palapala i lau togalaau fugalaau e manino, e mafai ona faasaʻo i le faaopoopoina o le afa pakete o paʻu paʻu paʻu i sikuea sikuea taʻitasi o luga o le fugalaau. I le taimi lava e tasi ma le faʻamalosia o le vaega o le vaega o le palapala, e mafai ona e faʻaopopoina le faʻalanu (fuga vao, humus, fugalaʻau). O mea uma matou te mananaʻo e aumai i le eleele o la matou fugalaau fugalaau e salalau i luga o le eleele i totonu o se papa ma eliina i luga o se vaʻa ma se avanoa o le bayonet.

O le eliina eleele ua faʻafefiloi ma se fagu ma faʻafeinu. Ua saunia le eleele mo le tulaʻi mai o tagata tafafao. O lenei laufanua e sili mo le tusiina o le laufanua rosa.

Afai ei ai lau oneone, ona e le tatau ai lea ona e faaopoopo i ai le afa-pakete o le fanua faʻatoʻaga masani ma eli i luga se togalaau fugalaau i le lumanaʻi.

Totoina tulafono tulafono

Mo le faatauina mai o se fua e manuia ai, e tatau ona mulimuli i ni nai tulafono faigofie pe a totoina i le eleele avanoa:

  • pe a e aumaia i totonu o le fale se laau i totonu o se atigipusa, e le manaʻomia ona faʻafeinu - aʻo leʻi suia le fugalaau, e tatau ona faʻamamago atoa lona aʻa;
  • A o le i faʻaaogaina le laau, e tatau ona saunia (eli i luga) le totoina o le fugalaau. Afai o le eleele i totonu o le fugalaau e leʻi muaʻi faʻamaʻaina, ona oʻo lea i le lua 20-25 cm le loloto e sili atu nai lo le mea e manaʻomia mo le totoina, ma tuʻuina le humus i totonu pe faʻamumu le masima (se atigipusa). Fertilizer fefiloi ma le palapala. A o leʻi totoina, o le loloto o le lua e faʻaleleia ai e tatau ona tutusa ma le loloto o le pusa faʻatasi ma le fatu;
  • o le koneteina o loʻo i ai le fatu, e tatau ona e pipiʻi lemu i luga o puipui ma se naifi, ma fesoasoani ai i le coma basal e vavae ese mai le ulo. E ala i le faapipiiina o le atigipusa, o le a mafai e le fai togalaau ona aveese le potu otaota ma tuu ma le faaeteete i totonu o le lua ua sauniuni;
  • pe a faʻatutu le hibiscus i totonu o se lua mo le totoina, o le itu o le avanoa e tumau pea le le lava o loʻo lilo i le palapala;
  • manatuaina ao le i totoina le fugalaau e manaomia ona faʻafeinu, sa lelei ona faʻafeinu.
E taua! O lea togafitiga faʻapitoa e valaʻaulia "felafolafoaiga" ma maua ai pe tusa ma le selau pasene le ola o laau i se nofoaga fou (i totonu o se fagu telē poʻo totonu o se fugalaau fugalaau fou). O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se laau totō taua.
E tatau ona manatuaina o le totoina o se hibiscus Suria e manaʻomia ai se avanoa ina ia mafai e le fai togalaau ona tuʻuina atu le fugalaau i le fafagaina ma le tausiga i le malae. O se tagata matua e maualuga ma lautele - e mafai e le vao ona ola e oʻo i le 70 cm le lautele - o le mea lea, o le tolotolo o pu mo le totoina o le saito e tatau ona le itiiti ifo i le tasi ma le afa mita le va.

Tausiga i le avanoa mo le fugalaau o le a faʻamafanafanaina ai le lagolago lea o le a nonoa ai le mutia pe a tupu. O fugalaau e le mafai ona lofituina i matagi mamafa po o timuga mamafa.

Le faʻaleleia atili o le fale

O le Hibiscus e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se lua:

  • lūlū fatu;
  • lanu meamata.

Fatu

E mafai ona toto fatu laau o le Hibiscus mo fatu laau i totonu o se pusa fatu laau poo se togalaau. Afai o le a totoina le pusa i totonu o le pusa fatu i totonu o le fale, e mafai ona e totoina fatu i le amataga o Mati, afai o le a totoina e le fugalaau fufulu i totonu o se fale lauʻeleʻele, o aso o le luluina o le a siitia i le afa lona lua o Me po o le sefulu tausaga muamua o Iuni. O laau o le Hibiscus o loʻo tuʻuina i mua o le totoina o sela (o lona loloto e le sili atu i le 1 cm), lilo i palapala ma faʻafeinu. Aʻo le i oʻo i le fuālaau muamua, o le pusa fatu e ufiufi i le polyethylene, lea e naʻo le foliga mai o le uluaʻi tupu. Sa tapunia foi le fale tipi a le auala, ma tatala ai na o le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le ea.

O le tausiga lelei o fualaau o le malo i saute e aofia ai le tatalaina o eleele i le va o laina, i taimi e fafaga ai, togafitiga o le iniseti mai aphids ma mimiti laau. Ina ia iloa pe o le taimi e faʻanatinati ai fualaʻau i totonu o le vasega pepe, e mafai e ala i le faʻaalia o laʻau muamua muamua e lua o laau. Pe a oo mai fugalaau 5-6 lau moni ma le maualuga o laau laiti e oʻo atu i le 15-25 cm - e mafai ona tafe i totonu o se fugalaau, i totonu o fagu poo se pusa tele fatu fatu.

Laʻau

Ina ia faʻaulu le togavao o loʻo ola i le togalaau, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo i le faaiuga o Iulai, pe a faʻaputuina e le vao se laʻau lauulu e lava mo le faapipiiina. Mo le seleseleina o mea e seleseleina ai le mataʻupu. O le umi o sea tipi e tatau ona le itiiti ifo i le 12-15 cm le umi, e tatau ona aofia ai 2-3 internodes. O le afaina ua gase mo le 10-15 minute i se vaifofo faapitoa mo le tuputupu ae o le aʻa.

I le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga sauniuniga sauniuni mo le "Kornevin" poʻo le faʻaaogaina o meaʻai i se vaifofo o le vai ma le meli (10: 1.5) poʻo se vaifofo vai ma le aloe (10: 1).

A maeʻa ona faʻapipiʻi le vaʻaia ma sauniuniga o aʻa, e totoina i totonu o ni koneteina ma faʻafeinu. A maeʻa, o le fagu o loʻo faʻapipiʻiina mea e ufiufi e ufiufi i se paʻu palasitika, lea e puipuia ai le faʻaliliuina o le susu mai le palapala ma faʻaleleia ai le faʻavaeina o aʻa talavou i luga o le oti. E fesuisuiaʻi se mea e fai. O pusa mai se ato e teu ai e tatau ona ave i aso uma e faʻamalosi ai ma tafiesea ai le faʻasalaga lea e fai. A maeʻa vaiaso e lua, ona tatala lea o nofoaga e faʻaleleia ai (aveese polyethylene). O le isi tausiga o hibiscuses talavou o le fausiaina lea ma le faʻaleleia o le eleele. Afai o se osofaʻiga i le togafitia o le iniseti o iniseti leaga, e mafai ona togafitia i latou i soʻo se iniseti.

A maeʻa le 40-50 aso, o loʻo tilotilo i aʻa e ese mai i le 3-5 lita. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona fausia le laau e ala i le tataina o lala o le skeletal, lea o le a maua ai le malosi i le fugalaau mo faʻalaʻau faaopoopo. O le toe gaosia o le Syriac hibiscus e ala i le vavaeina o se auala faigofie ma e mafai ona maua e oo lava i se tagata fugalaau teuteu.

E taua! O le hibiscus talavou e maua mai fatu o le a fuga mai i le lona tolu po o le fa tausaga talu ona toto, o lea e manaʻomia ai e le fai togalaau ona onosaʻi.
Mo le totoina o togalaau e faʻaaoga ai lenei paluga oneone:

  • 1 fasi laufanua lauolaola;
  • 1 vaega o eleele maso;
  • 1 vaega o le humus;
  • 1 vaega o le oneone tele;
  • se lima o le fala o le ponaivi;
  • se lima o le efuefu.

Faʻafefea ona tausia le vaaiga

O le togalaau o le hibiscus o se laau e le lelei, ae pe a uma ona totoina le auai o le tagata galue i le togalaau o le fugalaau e le muta iina. Manaomia le tausiga masani ma le gauai. Ina ia mafai e se tagata matua tuputupu aʻe mai le tolotolo ona faamalie se tagata fai togalaau ma lauolaola le masani ai mo le 15-16 tausaga, e manaʻomia lona veleina, fausua, teuteuina, fafagaina o le laau ma le puipuia mai faʻamaʻi. E tatau i le tagata fai togalaau ona piki mai fugalaau vaivai ma mama i luga o se togavao, o le a fesoasoani lea i le tagata lelei e faʻalautele le vaitau o le vaitau. Southerner e tatau ona nonoa i se lagolago malosi.

Faʻaiga ma fafaga

I le taimi o le taumafanafana, e tatau ona fafagaina tagata matutua hibiscus i le masina. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻasalalauina o mea faʻapitoa o minerale faʻataʻitaʻi latalata ile aʻa (luga aʻe o le eleele), lea o le a oʻo atu i aʻa o le fugalaau faatasi ai ma le susu i le taimi e faʻainu ai. E mafai ona e fufuluina i ai faʻamaʻi suamalie i luga o manulele o manulele poʻo toega o faʻatoʻaga. O lenei suāsusu e na o le aʻa e faia. O ituaiga uma o fafaga o mea sili ona taua o le gaosiga o le eletise ma isi elemene talafeagai i se auala e faigofie ona maua mo le asiasia o laau. Faʻafefiloi faʻapitoa le faʻaofuina o manulele manu:

  • afa afa o manulele manu (moa, lupe, kusi, pato);
  • faaopoopo se pakete palapala i le pito i luga i le vai, tapunia le tapuni ma tuu i se nofoaga e mafai ona maua e ave o le la;
  • faʻafefiloi mea o le pakete 1-2 taimi i le vaiaso.
A maeʻa le 14 aso, ona sauni loa lea o le faʻalaʻau. Latou te manaʻomia le faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ina ia aua le muina aʻa o fugalaau. Mo le laei pito i luga, o le fagu lita o le mafaufau e sasaa atu i totonu o se pakete vai malulu mama, faʻaosoina ma inu i lalo o aʻa.

Fuga falaoa e faʻavae i luga o mea faʻatau fualaʻau:

  • Soʻo se fagu lapoa (pakete, falala) e ave ma faʻatumu i le afa o le voluma i soʻo se mea e ola ai (vao, vao, uila);
  • ona tumu loa lea o le atigipusa i le pito i luga i le vai, tapunia ma se tapuni ma le agavale i se nofoaga lamolemole mo le fausiaina;
  • faalua i le vaiaso o mea o loʻo i totonu o le tane.
A maeʻa le 20 aso faʻapena ona faʻapitoa. A o leʻi fafagaina laau, e faʻafefeteina le faʻalaʻau faʻafefiloi i le vai (faaopoopo le 7 lita o le vai malulu i le 3 lita o le mafaufau). O le Hibiscus e le o se "vai-hollow" tele, o le mea lea, afai o le taumafanafana e timu le timu, e le mafai ona e faʻaaogaina ma le lima. Afai o loʻo i ai se lamala faaumiumi i le ea i luga aʻe o le 28 ° C, e tatau ona tuʻuina atu i ai laau ma le susu i le aofaiga e 10 lita mo tagata matutua matutua i vaiaso taʻitasi.

O fualaau totogo e le manaomia e faʻafeinu i luga o laulaau, talu ai ona o le susu e maua mai ai fugalaau fugalaau manaia, ma ua leiloa o latou foliga teuteu. O le filifiliga aupito sili ona talafeagai mo le fafagaina o le hibiscus - o le faʻaliliuina faasusulu.

O le timu ma le faʻafefe faʻavaivai e faʻamafu ai le palapala ile liʻo o le laau, lea e faigata ai i le okesene ona oʻo atu i aʻa. E totogo vao i taimi uma ma naunau e ola i luga o le eleele lelei i tafatafa o fugalaau. Ina ia puipuia vao mai le aveeseina o meaʻai mai fugalaau, e tatau ona tatou veleina (e tasi i le 10 aso) le fugalaau lea e tupu ai le hibiscus.

E te iloa? O le fugalaau mumu fugalaau o le hibscus o se taulaga e ofoina mai e tagata talitonu i malumalu Hindu na faapaiaina i le atua fafine Kali.

Teuteu

Ina ia mafai e le laau ona fiafia i se laʻau vave - e tatau ona fausia lelei. Afai e le faalavelave le tagata fai togalaau ile fauina o se fugalaau, ona fuga mai ai lea ma le le fiafia. O nisi tufuga e faʻaaogaina le togalaau e le gata ina faateleina le numera o fugalaau i luga o se laau, ae o loʻo faʻapipiʻiina foi le togavao i latou i foliga o foliga o foliga. Fugalaau fugalaau i totonu o le hibiscus ua faataatia i luga o laau talavou. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o ia lala ma fugalaau, e tatau ona tipiina le fugalaau i le tele o taimi i le taumafanafana. O lala, lea ua fuga mai fugalaau ma ua mamae, ua faapuupuuina e le afa, i le 2-3 vaiaso fou o fugalaau fou o le a aliali mai i luga ia i latou. E le faʻaleagaina le laau e ala i le teuteuina, pe a uma ona totōina lala laau matutua, e sili atu ona matagofie le togavao. Ma o le mea pito sili ona taua - o lona fugalaau o le a sili atu ona matagofie ma sili atu ona tele.

A maeʻa le auala o le hibiscus ua maeʻa le vaitau o le tuputupu ae, o le a amata ona faʻavaivai lona aʻa - o lona uiga e manaomia e le laau le teuteuina atoatoa (luga o le eleele). O le teuteuina lea o le taumalulu, pe a maeʻa ona faʻapipiʻi uma ai lea o le kiona i tafatafa o le hibiscus i le amataga o le kiona muamua, e lilo i le mulch (peat-crumb, sawdust, shavings, vao). I le tautotogo ua aveeseina le 'mulch (warming) mai le fugalaau.

E te iloa? O tamaitai o Atumotu o Hawaii latou te teuteuina i aso malolo faatasi ai ma fugalaau o le hibiscus i totonu o se laau, e faia mai i latou laau, e fusi i o latou lauulu. O lenei fugalaau susulu matagofie i Hawaii e taua o le fugalaau o le alofa.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le togavao o Hibiscus (auala) e ono aʻafia i le osofaia o meaola faalafua. E pei o laau toto, e fiafia tele hibiscus i aphids.

E totoina i autafa o laau mama (lavender, marigolds) poʻo le togafitia o fugalaau faʻatasi ai ma sauniuniga insecticidal o le a fesoasoani e foia lenei sasa. Afai e le lava le gaosioka po o le uʻamea o le laau, o ona laulaʻau e mafai ona susulu ma sili atu ona susulu, o le a faʻaalia manino veins i luga oi latou. O lenei faafitauli e taua o le chlorosis, o lona uiga o le laau e faailo i le tagata fai togalaau e manaʻomia ai le fafagaina faaopoopo.

Afai o le fugalaau e lafoaia laulaau, ona mafua ai lea ona pau le aʻa. E mafai ona tupu lenei mea i taimi masani, tele le faʻamalosia o le suālaʻau, lea e le fiafia i ai le laau, po o meaola faalavela e mafai ona amata mai i aʻa o se fugalaau (pito i luga o le May bele, wireworm).

O afifi na faʻaalia i luga o laupepa laʻau o le itu i saute: atonu e mafua mai i pala o le galo po o faʻamaʻi o le natura siama. O ia lau e vavae ese ma susunuina. O le fuga o le maʻi mama e lūlūina i le filogides.

I le itu i saute, o le hibiscus e faʻaaogaina o se puipui fugalaau olaola, mo nei faʻamoemoega e mafai ona faʻatulagaina le laau e ala i le teuteuina. O le taunuuga o se pulu mumu ma le fugalaau fugalaau fugalaau. I le taimi lava e totōina ai i totonu o le togalaau se laufanua manaia matagofie ma fugalaau vevela susulu, tagata sili ona lelei, o le a mafai ona faamemelo tagata fugalaau i mea e sili ona matagofie, mafiafia mo le tele o tausaga. Ua lava lea e faʻaali ai sina onosai, alofa, tausiga - ma o nei mea matagofie uma o le a totogo mo oe i tausaga taʻitasi.