Laʻau

Belarusian late pear: o mea uma e uiga i se tamaitai lalelei ei ai aʻa Farani

Na taʻua e Homer fua o le pi le meaalofa a atua. I aso nei, e sili atu ma le tolu afe ituaiga o nei fualaau lauiloa. O le filifiliga e tele, ae o le totonugalemu o togalaau e faapitoa le fiafia i pears o le filifilia o Belarusian, lea e puipuia mai faʻamaʻi ma malulu malulu. O se tasi o ia ituaiga o le Belorussian ua leva.

Auiliiliga e uiga i le Belarusian paʻu tuai

O le Belarusian Latema na aumai e N. Mikhnevich, G. Kovalenko ma M. Myalik - tagata faigaluega a le Belarusian Research Institute mo le Faʻateleina o Fua. Na tupu mai i fatu o le faʻasalaina saoloto o le French French pai Louise. O le ituaiga o loʻo aofia ai i le Resitala a le Setete o Belarus (1989) ma Rusia (2002).

O le Belarusian Late na faia e tagata faigaluega a le Belarusian Research Institute of Fruit Growing

O le pito i tua ole Belorussian laau e le maualuga, o le pale e lautele, o lala ma pito e faasino agai i luga. O le mea autu e alu ese mai le ogalaau i se itu e sili ona saʻo.

O lanu lanumeamata lanumoana e laiti, eliu, ma pito i luga o gauga. O fugalaau paʻepaʻe papaʻe e iloa i luga o le totini lima. Latou te manatu o le tagata lava ia, ae o le a sili atu le seleselega pe afai o peresi latalata ane Bere Loshitskaya poo Oily Loshitskaya e tupu - o le au palota sili mo le Late Belorussian.

E le mamao mai Bearusskaya Late le fatuina o isi ituaiga - Bere Loshitskaya poʻo Oily Loshitskaya

O le laau e amata ona fua vave, ua i ai i le tausaga lona 4 o le tuputupu aʻe. E tele le seleselega - e mafai ona maua mai i se pearisa talavou se 100 kilokalama o fua, ma o se matua matua - e oo atu i le 180 kilokalama. O fua o le leva o Belorusskaya ituaiga e tutusa ma le lapopoa (110-120 g), ei ai le foliga masani lautele ma foliga tutusa lava le tele. Ua ufiufiina i latou i se paʻu mafiafia mafiafia ma togitogi enaena. I le taimi e aveese ai mai le laau, e vali lanu meamata i le lanumeamata lanumumu-lanumumu. Fua e masani lava ona oʻo i le faaiuga o Setema, ma e mafai ona teuina seia oʻo ia Fepuari o le tausaga a sau ma le umi. A oʻo ina oʻo atu fua i le tagata faʻatau, o le lanu e suia i le samasama samoa, latalata i le moli, ma o le fefaʻatauaʻiga ua avea ma fugalaau.

Luga Pe Belarusian o fua o fua masani ma toetoe tutusa lava le tele

E i ai ni pupuʻu pupuu, e faʻaogaina, ma se faʻaoloa vavalo papaʻu. O fatu o fua e laʻititi, e laʻititi le faʻaloloa. O fatu e lanu enaena, laitiiti. Paʻepaʻe paʻepaʻe o mea manogi, mafiafia, agavaivai. O se suamalie suamalie lelei ma sina suamalie na taua i luga o le pusa i le 4.2-4.4 points o le 5.

Belorussian late is universal for its purpose purpose, e mafai ona faʻaaoga fou, mo le sauniuniga o meaʻai ma fualaau mama, mo le faʻasaoina.

Itu lelei ma leaga o le ituaiga

O le le mafaamatalaina o le lelei o le paʻu Belarusian tuai o:

  • mea faigata o le taumalulu;
  • amataga;
  • gaioiga galue;
  • o le avanoa e teuina umi ai fua.

O le le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • le manaʻoga e faʻaumatia le pale paleni;
  • fua tele;
  • faaitiitia o le fualaau aina suamalie ma se aofaiga toatele o ia mea;
  • le ono mafai ona faʻamaʻi pe faʻaleagaina le laau ma fualaau aina e iniseti.

Faʻau toto

E sili atu le totoina o le pelani Belarusian tuai i le amataga o le tautotogo 5-14 aso pe a uma ona faʻavaivaia le ufitia o le kiona. E mafai foi ona totoina le totoina o le autumn i le va o le laulaʻau ma muamua fulufulu.

Aʻo leʻi faʻatau le taloina o le pelarini Belarusian, ia iloilo pe o iai ni tulaga lelei mo lona tuputupu ae lelei ma le atinaʻega. O le faagasologa o le a alu lemu pe a fai i le nofoaga e tatau ona totō ai le laau:

  • vai e tumau pea;
  • mamafa mamafa poʻo oneone leaga;
  • itiiti le susulu o le la.

E fiafia tele le uila i le malamalama ma le mafanafana, o le eleele lafulemu lea e faigofie ai ona ulu mai le ea ma le susu. E le gata i lea, e tatau ona vaevaeina le laau pe a ma le 16 m2 (fausaga 4x4 m).

A faʻatau se fatuga, ia vaʻaia ma le faaeteete le laau ma aʻa. O lala e tatau ona ola, o le pale e tele, o le paʻu e lamolemole e aunoa ma vao tuitui, o laulaau e maloloina, o aʻa e lava le susu.

Saunia mo le tulaʻiina:

  1. Mo se fatu laau, ia eli se lua tulaʻi e tusa ma le 1 mita le lautele ma le loloto o le 0.8 m.

    O aʻa o le laau e tatau ona fetaui saʻo i totonu o le pusi toto

  2. O le eleele na filifilia mai le malologa e fefiloi ma le 2 pakete oneone, o le aofaiga tutusa o mullein, 30 g fugalaau o le potash ma le 20 g phosphate.
  3. O le eleele ua saunia ua toe foʻi i le lua, faʻafeinuina ina ia avea le palapala ma asini.
  4. E teu fatu i le vai mama mo le itiiti ifo i le 3 itula aʻo le i totoina.

    Ina ia suamalie aʻa i le susu, e teuina le fatu i le vai aʻo le i totoina

Faʻatoʻaga o fatu:

  1. E tuʻuina le fatu i totonu o se lua ma salalau aʻa ina ia maua saoloto, e aunoa ma le punou ma e le faʻafefe o le tasi.

    O aʻa o le aʻa e le tatau ona punou pe punou le tasi i le isi

  2. O le pu e ufiufi i le palapala, ma tuʻu ai le ū u i le maualuga o le 5-7 cm i luga aʻe o le eleele.
  3. O le palapala o loo siomia ai le fatuina o loo afaina.
  4. O le laau e fafagaina i le 3 pakete vai, o loʻo faatalitali mo le faʻaaogaina atoatoa.

    O fualaau taʻitasi e fafagaina i se voluma o le itiiti ifo i le 3 pakete

  5. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻiina ma le faaeteete le fatuina o le fatu i se pine.
  6. O le lio poloka e mafai ona matala. Ona tatau loa lea ona vele. Ina ia faʻamalosia le palapala, e mafai ona e totoina lanu lanumoana, lanu mumu, faʻaoʻo iinei. E sili le lelei o le mulumuluina o le eleele i autafa o le fatu laau ma le paʻu laau po o le paʻu paʻu.

    O le fanua i lalo o se fua o le a le faatagaina vao e ola ma taofia le susu

I se taimi mulimuli ane, e mafai ona mulimulu le lio i le mutia mowed. E le gata ina puipuia le eleele mai le mago ma le faʻamalosi i le taimi o le timu ma le vaʻaia, ma aʻa mai le vevela, ae tuʻuina atu foi i le laau nisi meaʻai.

Mūmū vao e pei o se mulch o le a puipuia ai le eleele mai le faʻamamago ma o le a avea ma fuga

Faʻasalalau Belarusian pear care

O le peʻa o Belarusian pear e le faʻapitoa i ona manaʻoga mo le tausiga. O le mea autu o le fafagaina lea o le laau i se taimi talafeagai, tata le pale ma togafitia faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le lāmala, e faaluaina le vai i le vaiaso, faʻaaoga e oʻo i le 70 lita o le vai.

Laʻau teuteuina

E taua tele le tipi saʻo o le paʻu ina ia mafai ai ona faia se pale matagofie ma ni paʻu malolosi. Pe a totoina, e seleseleina le fatuga mo le taimi muamua, faapuupuu le pitonuu tutotonu autu ile kuata lona umi. Latou te taumafai e fausia ni lala laiti i luga o le laau, o lea na o le 3-4 laupepa sili ona malosi mai le itu o le itu ua faapuupuuina e ala e lima.

Vitio: teuteuina o se paʻu talavou

Mulimuli ane, o le teuteuina o paina e faia i le tautotogo ma le autumn, talu ai o le ituaiga e faigofie ona faapaleina le pale. ◊Oti tipi vaivai, paʻu ma le faʻamaʻi, lala mamaʻi, faʻapea foi ma i latou e paʻi le tasi i le isi pe faʻanenefu isi.

Fafagaina o pears

O le 2-3 tausaga muamua o le fafagaina o Belarusian e le manaʻomia ai se laau tele i meaʻai na folasia i le taimi o le totoina. I le lumanaʻi, o le laei aʻa e masani ona faia:

  1. I le tautotogo, i le taimi o le fugalaau galue o se laau, o le pitonuʻu poloka o loʻo faʻasuina i se vaifofo o le kulimi 1:50 (mo 1 m taʻitasi2 eleele 30 g) ma se vaifofo o le urea (90-110 g i le 5 lita o le vai).
  2. A oʻo ina uma le fuga, e 3 pakete o le solution nitroammophoska e sasaaina i lalo o le pi i le faʻatonuga o le 1: 200.
  3. Autumn i le faaiuga o Setema mo le 1 m2 o le poloka o le poloka na foaʻiina atu le 1 tbsp ma faʻamaʻi i le 10 l o le vai. l potassium chloride ma le 2 tbsp. l superphosphate. 1 m i le palapala2 i le loloto o le 0.1 m latalata ile 120-160 g o fafie.
  4. Afai e manaʻomia, o loʻo faʻapipiʻi le paleni pito i luga o le taumafanafana i le afa lona lua o Iuni. E togafitia le laau i se vaifofo o masima ma fululaku. E mafai ona avea ma ammophos poʻo nitroammophos, 2% magnesium sulfate. O tapenapenaga ua saunia e tusa ai ma faatonuga i le afifiina.

Laʻau e taumalulu

E ui o le Belorussian late tolerates lelei le malulu malulu, e tatau lava ona saunia mo le taimi malulu.

O le Pepe Belarussian e faigofie lava ona ola i gutu, ae o laau laiti e tatau ona gaosia

Mo le puipuia o le ogalaau, e tatau ona afifi i pepa ma faʻamaonia i se fusi. O se puʻupuʻu faapitoa e mafai ona puipuia atoatoa le malosi mai le vevela vevela.

O se mea faapitoa e puipui ai le laau i le taumafanafana - mai le mu, i le taumalulu - mai le malulu

O se laulau o paʻu laau e mafai ona avea o se puipuiga lelei o aʻa pito i luga mai le malulu malulu.

O fili ma faʻamaʻi o le Belarussian ua leva

O se tasi o faʻamaumauga pito sili ona taua o le leva o le ituaiga o Belorusskaya o lona uiga o le tetee atu i le paʻu siama. Faatasi ai ma lenei maʻi, o lanu enaena e aliali i luga o lau o le laau ma fua. Ina ia fesoasoani i le laau e tetee atu i le faamai, e togafitia le talo i le tolu taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le vai o Bordeaux:

  • ao lei amataina, 3% fofo;
  • i luga o fatu ma pe a maeʻa ona tupu - 1% fofo.

E mafai ona e faʻaogaina fualaau faʻafeiloaʻi e tusa ai ma faatonuga.

Faʻatasi ai ma le mataʻu, e aliali mai lanu enaena i lau o le laau ma fua

Ole puipuiga e le gata ina puipuia ai le laau mai le paʻu, ae puipuia foi se isi faamai - moniliosis, poo le pala.

Moniliosis Faʻateleina le Pear

O se faʻamaʻi matautia faʻamaʻi o se siama siama. E aʻafia le fugalaau i fugalaau ma faʻalautele vave. I ni nai aso, e feliuliuaʻi ma faʻapogisa laʻau ma ovaries, e peiseai ua mumu i le afi. I le mauaina o le maʻi, muamua lava, o lala uma ua aafia ua vavae ese ma le totoa ma susunuina ina ia le salalau le siama ile togalaau. O le laau e togafitigaina i se vailaau faʻamaʻi (Streptomycin e sili ona lelei), ona fai lea i aso uma 10 aso, o le pear e togafitia i se vaifofo o le faʻafefiloi o vailaau faʻamalosi e faʻamalosia ai lona puipuiga: 4 otaota o Citovit ma Zircon ua solo i le 1 lita o le suavai, e lua fatu o le Healthy Garden ua faaopoopoina.

E vave ona salalau le vevela i pale paleni, o lona uiga la e taua tele le teuteuina o laau i le taimi tatau ma le agavaa.

Faailoga o se siama siama - vevela, lau vevela

O se pepe lelelelei matagofie e mafai ona mafua ai le tele o mea leaga i le fua o le fatu.

Aeterfly hawthorn e mafai ona faʻaitiitia le fua o le fatu

O le anufe e puʻeina mai fua o le anufe e 'ai le buds, lau, tumutumu. I le taumalulu, latou te taʻalo ma tautau i luga o se laau. Ina ia faʻaumatia ia mea faʻavevela, e aoina ma susunuina cocoons, ma i le amataga o le tautotogo o loʻo togafitia le laau i le vailaʻau tumu o le urisa (0.7 kilokalama o le vailaʻau ua faʻamaʻapeʻa i le 10 l).

O le anufe o le Hawthorn e fafaga i luga o laulaʻau ma tumutumu

O le tele o pears i luga o se laau e mafai ona faaleagaina e caterpilla e oso mai i fuamoa na faataatia e le moa pepe. Na te lafoaʻi ni fuamoa i luga o le fua o le fualaau aina, ma o lana "fanau" e togi le pi ma o mai i fatu latou te fafagaina. Pupae o nei anufe taumalulu i lalo o se laau i le eleele. Ina ia faʻaumatia lenei sasa, e tasi le masina talu ona tupu, pe a oʻo i le taimi fou e tuʻuina ai fuamoa, e togafitia le laau ma le iniseti. Fitoverm e maua se iʻuga lelei.

O anufe moa Pearisa e selesele fua ma o atu i fatu

O le apu pi-eater (o se tamai anufe anufe) e fafaga i luga o fatugaʻo ma tuu ai fua i totonu o tamaʻi fugalaau e leʻi tatalaina, ma o aʻa, pulou, 'ai i totonu. I le tau faasaga i lenei meaola, o se fusi faʻatau i luga o le ogalaau o le fesoasoani. E mafai ona e faʻamalo ese 'ie ma ao mai i le lima pe a fai e le tele le feaveaʻi i le tau malulu. O le pito sili ona maua e maua mai i le togafitia o le laau faʻatasi ai ma iniseti pe a ulu mai pupu i le vaʻa lanu meamata.

Laʻau o le Apple Fugalaau e 'ai fualaau mai totonu

O caterpillars o le pear lipfly e mafai ona faʻaumatia toetoe lava atoa. O le iniseti tamaʻitaʻi e oʻo atu i le fitu sefulu ma le lua ni fuamoa i le pito i lalo o le lau. Faʻafeiloaʻi e anufe faʻapipiʻi se upega tafaʻilagi ma 'ai laʻau.

O 'anufe a le Pear sawfly e' aina laau i le tele o mea

Faatasi ai ma se vaega toaitiiti o anufe, o latou nifo e mafai ona aoina ma susunuina. Afai e tele naua, e tatau ona togafitia le laau ma se iniseti.

E mafai ona vaaia green green aphid i luga o laulaʻau ma pito i luga o le mama. Pests e fafagaina a latou sua. E mafai ona e faʻaumatia aphids e ala i le pulumuina o se laau ma le paluga o Fitoverm ma le 1 tbsp. l suauu suavai ua soloia i le 1 lita o vai. Afai o le laau e laʻititi ma maualalo, e mafai ona aʻafia laʻau i lenei vaifofo ma fufulu ese meaʻai.

Pests e 'ai laʻau ma tafe le suka

E taua tele:

  • a itiiti mai o le masina ao le i seleseleina, taofi uma le gaioiga o le laau ma vailaʻau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • pe'ā e galue i fualaau faasaina, mulimuli i faʻasalalauga uma.

Tau o le lauiloa

Mo le tele o tausaga o lona soifuaga, ua lauiloa lautele le pelaria Belarusian. O le tele o faifaatoaga e totoina, o le tele o fua o fualaau aina e iloa lelei uiga lelei o le ituaiga. I luga o le maketi e mafai nei ona e mauaina ituaiga eseese Belorusskaya i le vaveao, vevela Belorussian, ma isi. O igoa faapena e tuuina atu i pears e ala i le talafaatusa ma se igoa lauiloa, ae e le faamaonia lenei.

Faʻamatalaga e uiga i Belarusian Late Pear

Taʻu laʻu fautuaga "Belarussian Late". E i ai aʻu laau e 2, na tuufaasolo mai ia te au faatasi ai ma le fanua, o le lona lua na ou faatauina ma le iloa. O laʻau e laʻititi lona lapopoa, e fua tele i tausaga taʻitasi, e amata vave ona fua mai le laau. E vave lava ona i ai i le faaiuga o Setema. Ae afai latou te momoe i lalo ma talu mai Oketopa ua naʻo se meaʻai, suamalie malie, tasi siʻusiʻu tumau, pepelo, ae i tausaga talu ai sa matou taumafai e 'ai i luma o le Tausaga Fou. O le ae le salamō i ai, ma o le laau ua lelei ona fausia, e le maualuga ma matua matagofie.

4aika

//www.forum.kwetki.ru/lofiversion/index.php/t11282.html

Ou te lagolagosua i failauga uma talu ai i luga o le autu o pears. Pepa o Belarusian - o se "fataulima" - o se mea lelei, leai se lelei, o ni pears e teuina. Ma o le tofo e le ufiufi, ae peitaʻi o sina mea itiiti, pe a matua (pe a uma ona pisi), o le aano o le tino e matua lelei lava. E moni, afai o lea, e tofo i se mea e vevesi. Ma o se isi mea lelei - o le laau e maualalo.

Lilacina

//www.forum.kwetki.ru/lofiversion/index.php/t11282.html

I luga o le upega tafailagi e mafai ona e maua ai le tele o feʻau ma faʻamatalaga e faʻamatala ai uiga matagofie o le paʻu o le Pelarusian paʻu. Ae pe a filifili i le galueaina o lenei pi, e tatau ona amanaʻia itu leaga e fesoʻotaʻi ma le ituaiga o fualaau 'aina ma faafitauli e tulaʻi mai pe a tupu lenei laau.