Puleaina o pest

O le a le "Nemabakt" ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina e faasaga i faʻamaʻi

O faʻalavelave masani e aʻafia ai vaega sili ona tausia lelei o le togalaau. Peitai o le au saienitisi e le tutu mausali i le sailiga o auala aoga e tetee atu ai i le sasa, ma o le taimi nei mo le faʻaumatiaina o parasite, e mafai ona e faʻaaogaina ... isi parasite. O lenei tusiga o le a faʻamatalaina ai se tasi o ia auala - o le sauniuniga "Nemabakt", o le gaosiga o le kamupani a St. Petersburg "Biodana".

"Nemabakt": o le a lenei vailaʻau ma o loʻo fefe ia te ia

O le auupega autu o le bioinsecticide "Nemabakt" o se taufaasese nematode - o se vailaʻau o le microscopic, faʻapea foʻi ma se siama o loʻo i ai, ma o loʻo latou faia ai se faailoga faʻapitoa.

O le nematode e ulu atu i totonu o le iniseti vavave, lea e ai ai le siama mo ni nai aso ma, i le isi itu, maua ai le nematode ma se punavai o meaai; o le anufe e galue malosi i totonu o le alova, ona lafoaʻi lea o le atigi avanoa e maua ai se isi iniseti. Nematodes vave televave vave ma amata ona vaavaai mo punaoa fou o meaʻai, o lona uiga, o meaola iniseti. Nematodes i luga o se fanua e faaauau pea ona faʻamamaina mo le lua i le tolu tausaga; i le faaiuga o le tautoulu, latou te sulufaʻi, ma i le tautotogo ua toe faʻafouina.

E te iloa? Mo le taimi muamua, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi pepe (insect-parasitic) faʻataʻitaʻiga mo le puleaina o faʻamaʻi manu e amata i le 1929. Peitaʻi, e leʻi oʻo i le 1970 ma le 1980, faʻatasi ai ma le atinaʻe o tekinolosi, na mafai ai ona faʻaaogaina lautele i tekinolosi tau faʻatoaga.

Le fualaau faasaina "Nemabakt" e tusa ai ma faatonuga na faʻaaogaina tetee:

  • Faʻataunuʻu a le Californian;
  • fugalaau fuga;
  • musika moa;
  • kapisi lele;
  • vevela;
  • så akerise (i luga o fualaau faisua);
  • pusa ipu tioata;
  • uaea;
  • pepa afifi;
  • fatugao fatu;
  • sami sami;
  • Colorado potato beetle;
  • Me talo;
  • Fia;
  • se kiliki;
  • paʻu paʻu.
E te iloa? Moles, lea e lauiloa e aumaia ai foi le manuia o le togalaau i le togalaau ma le togalaau, e sili e alu poloka, osofaʻia e se namato matamata.

O fualaau oona

Le mafaamatalaina taua fualaau faasaina "Nemabakt" o mea nei:

  1. E leai se afaina i tagata, manu feʻai, iʻa, pi, iniseti aoga ma vailaau.
  2. A maeʻa togafitiga e tasi o se fanua o loʻo i ai fualaau faasaina, o loʻo faʻaauau pea ona "galulue" le nematodes mo ni nai tausaga, ae mafai ona ola i le palapala mo le lua tausaga e tusa lava pe leai se meaʻai (iniseti larvae).
  3. E vave faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi i anufe i luga o le vavae, ma faʻaitiitia ai le leaga e ono mafai ona tupu i laau toto.

Felauaiga

Nematodes i le afifiina o loʻo i anabiosis. O le mea lea, e tatau ona ave ma le faaeteete le meafaigaluega. Aveesea o fualaau faasaina - e oo i le 8 itula. I le taimi lea, ua amata ona minoi le nematode ma mafai ai ona vave alu i le eleele. I le vevela e oo atu i le + 28 ° C, e tatau ona afifi i ni fasi pepa, ma afai e maualuga le vevela, aumai se ato e sili ona lelei ma oe.

Tulaga o le teuina

Ua fesuisuiai le vevela o meaʻai mai le 2 i le 8 ° C. O le ola maloloina o le bioinsecticide e sili ona puipuia mai vailaʻau oona ma iniseti. E le gata i lea, aua le tuʻuina atu le malamalama i luga o fualaau faasaina.

E taua! Faaaoga le fualaau faasaina i le taimi lava e uma ai le faatau.

Talosaga talosaga "Nemabakt" ma faatonuga mo le faaaogaina

I le initaneti "Nemabakt" faleoloa e taugata, ae o le tau e faʻamaonia ao faʻaaoga.

Ia tatou amata sauniuni le meafaigaluega mo talosaga.

Muamua e te manaʻo e faʻaumatia le ola o le bioinsecticide. Liligi le vai i totonu o pakete ma tuu nusi namu i pito o pusa. A maeʻa lena, e tatau ona liligi ipu taʻitasi i luga o le afifiina o fualaau faasaina. O le vevela o le vai e tatau ona fetaui ma le vevela o le palapala ma le ea.

E mafai ona e siaki le saunia o le tali mo le faʻaaoga. Mo lenei mea o le a e manaʻomia se tioata e faʻateleina ai le 20x faʻateleina. Afai e alu ese anufe, ona sauni loa lea o le vailaʻau. Aumai le "Nemabakt" i le taeao po o le afiafi, i se aso timuga pe timuga. O le vevela e tatau ona oʻo i le 26 ° C, ma le maualuga o le ea - 80% ma le maualuga.

O le taimi lava e te amata ai ona "sasaaina" ia mea e sao i totonu o le eleele, aveese le masi.

A faʻamaligi, taumafai e aua neʻi pauu i luga o laʻau o laau totō - o meaʻai o loʻo totoe i lau o le a faʻamago ma mate. I le afa itula pe a uma le talosaga, ia toe faʻafoʻi le fale. E tasi le pakete o le fualaau faasaina o le a lava lea mo le 100 tikeri o le fanua.

E taua! E sili atu le vave faʻamalo le eleele, aemaise lava pe afai o le eleele e matua leaga lava.

"Nemabakt" e faʻaaoga i soʻo se fualaau aina pe a iai meaola mai le lisi, o lea e aoga ai le faʻatau ma le faʻaaogaina i lau togalaau.