Laʻau

Birch - fugalaau fale, fugalaau fale

Ole Birch o se fale ile fale e le manaʻomia ai le tele o le gauai poʻo le tausiga tigaina. I le taimi lava e tasi, e tupu vave le fugalaau, e talafeagai mo teuteu teuteu. E tele taimi e mafai ai ona e mauaina sea kopi i totonu o potu potu tetele, faalapotopotoga lautele. O le laufanua o le laau o le togavao, o lona uiga o le laau e fiafia i le maualuga o le vevela, malamalama ma lelei le faasusu.

Birch - o se fale, e pei o se birch

I le tele o ofisa, aʻoga ma avanoa lautele lautele, e mafai ona e mauaina se ituaiga fugalaau e tafe i luga o le puipui poʻo, faafetai i luga o le tulaga, pei o se laau. O tagata o le a kopiina sea ituaiga birch.

O foliga mai o se potu birch

Birch o se fale fale e fetaui ma le atoatoa i totonu o totonu ma fesoasoani e faʻafetaui le avanoa, faʻaola atili. Faʻafetai i le faʻasolosolo, soo se foliga ma le lapoa e mafai ona fausiaina.

A aunoa ma togafitiga, o le umi o le kalama e pei o le masina e mafai ona ausia le 1.5-2 mita le umi. E tele tagata totō laau e fiafia i le fugalaau o le birch e pei o le laau ona o lona le mautonu i le tausiga ma le alualu i luma.

O le a le igoa o se fale e pei o le birch-like? Birch o se fugalaau potu, ua tupu mo le matagofie o le matagofie ma e toatele e le mafaufau i le igoa faasaienisi o le laau. Ae ui i lea, o le fugalaau o le fale ei ai le igoa saʻo, lea e le o iloa e le toʻatele ma e itiiti foʻi le faʻaaoga i le olaga i aso faisoo. E faalagolago i ituaiga meaola, o le cissus poʻo le roicissus.

O foliga mai o se potu birch

E tele ituaiga o laau. O le sili ona lauiloa o le rhombic roicissus, lea o loʻo faʻaalia e se fausaga lapopoa ma e sili ona fetuutuunai ina ia ola i le fale.

O le a se foliga o le birch?

O le birch fugalaau fale e patino i laau o le vine vine. O sea faʻavasegaga e faʻamoemoeina e uiga i fafo:

  • o le ogalaau po o se vine;
  • o le pale e liua lanumeamata i le tausaga atoa;
  • fuʻa e mafai ona ola mai le 60 cm i le tele o mita;
  • e mafai e le lau ona i ai ni lanu - mai le lanumeamata uliuli i le lanumeamata.

Toto i totonu o le mamanu

Faamatalaga Faaopopo! Faʻafetai i le faʻasolo, e mafai ona faia se pale talafeagai. I le leai o se tausiga faapena, o le a ola le birch aiga e pei o vine vao i itu uma.

Vaega o le tausia o se fale birch

Marant o se fugalaau, o se fale i totonu - e aoga ona tausia i le fale

O faifaatoaga tomai e faapea mai o le a leai ni faafitauli i le tuputupu ae o roicissus. O nisi tagata e faatusatusa le laau ma se fagafao e fiafia e ai ma taele.

O le birch o se fale fale, o lona tausiga e faia e tusa ai ma le faiga faigofie o le faʻaleleia o vai, togafitiga eleele, faʻamalama ma le faʻatulagaina o le faigamalo o le vevela.

Lulu

E taua le faʻapipiʻi saʻo o le vevela mo le tuputupu aʻe masani ma atinaʻe. E mafai ona e uuina se kopi i totonu o se potu e maua ai le vevela:

  • i le taumafanafana o le a +20, +25 tikeri;
  • i le taumalulu - +15 tikeri, +20 tikeri.

O le laau e masani lava ona ola i laʻau manogi i le vevela i le +5, ae mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi eseese.

Malamalama

E fiafia le laau i le malamalama, ae e sili atu le faʻapipiʻi o se fugalaau i luga o faamalama faamalama mai sisifo poʻo le itu i sasae. E talafeagai foi le itu i matu, ae o le fugalaau o le a tupu malie. Faʻasalalau le susulu o le la e mafai ona faaleagaina ai laʻau - e tatau ona faʻasalalau le malamalama.

O le faamalama matala lelei mo roicissus

Faʻasa

E fiafia lava Roicissus i le susu, ae tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa o le vai i totonu o le fagu e le o se mea. O le taimi faatulagaina mo le faʻaleleia o auala e faigata ona faʻatuina - e tele mea e faalagolago i le malulu o le ea, vaitau ma le vevela.

E tatau ona faʻapipiʻi le susu o le meaʻai. O le vai e tatau ona i ai i le vevela o le potu ma e sili atu ona folasia.

Lafoaia

E fiafia Roicissus pe a felafolafoai laulaau. E mafai foi ona e aau i vaiaso taitasi.

Ave le laau i le faletaele ma fufulu laʻau taʻitasi i vai i le vevela o le potu.

Totogi

O se tulaga taua mo le tuputupu ae masani o roicissus ua faateleina le maualalo. E mafai ona e tuʻu se pusa vai i tafatafa o le fugalaau e faʻalauteleina ai le manogi.

A maeʻa le taele, e fautuaina le tuua o le fugalaau i totonu o le faletaele mo ni nai itula, o le pale ma le eleele e sili atu le susu.

Soo

O le eleele e tatau ona malamalama ma mafai ona felelei le ea. O le mea lea, pe a uma le suāsusu, e fautuaina e faʻamalo le pito i luga. Ua lava le suʻeina o le eleele i se laau. Ina ia aloese mai faafitauli i le malulu o le eleele ma le fuga o le pito i luga, e tatau ona e filifilia le mea saʻo, tuufaatasia, tutusa tutusa:

  • turf land;
  • pepa palapala;
  • humus;
  • oneone lapoʻa.

Faʻavae tapenapenaga

O lea la e leai ni faʻafitauli faaopoopo i le palapala, e aoga le filifilia o se atigi ipu mo le tuputupu ae.

Laʻei pito sili

E fautuaina e fafagaina e le aunoa, faʻailoa mai faʻamaʻi faʻanatura.

E aoga tele le faʻaaogaina o laʻau faʻapitoa - i le faagasologa o lenei faʻatinoga, e laulauina lau o le laʻau i se vaifofo o le faʻamalolo ma le vai.

Taua!E le mafai ona e faʻasusuina le eleele ma faʻamalo le pale i ni vaifofo paleni.

Fertilizer e mafai ona faʻaaogaina 1 le taimi i le 3 vaiaso i le taimi o le tautotogo-taumafanafana. I le taumalulu, e tatau ona faasee atu le roicissus i le taimi e moe ai. E leai se ofutino luga ma le totoina e tatau ona faia.

E le lava le iloa pe faapefea ona tausia se fugalaau, o se fale o le birch, e tusa ai ma tagata atamamai, e manaʻomia ona teuteu masani.

Teuteu

Nettle poo le faleplant Coleus

O le tane i totonu o se fagu o se faʻaaogaina lelei o laau mo i latou e fiafia e faʻataʻitaʻi ma faia. Faafetai i le teuteuina, e mafai ona fausia se pale.

O lala e mafai ona aveesea, o vaega e le o iai, o le paʻu o lau laau, faapea foi ma vaega leaga o laau toto. E mafai ona e aveesea na vaega o le pale lea e le talafeagai i foliga o le laau. E le fautuaina e aveese le tele o vaega i le taimi e tasi.

Cissus crown crown

O le taualumaga e faapenei:

  1. Saunia meafaigāluega: faʻamatalaga maoaʻe, faʻamalosi carbon powder.
  2. Faailoa mea e manaʻomia ai le aveese.
  3. Otioti le faagasologa o le aufaʻataʻitaʻi, faia le 1 saʻo saʻo.
  4. Ia togafitia nofoaga o faatosinaga i le paʻu mai le gaʻo ua faʻaaogaina poʻo se visepisi mo laau toto.

E taua! E tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga i le amataga o le tautotogo, seia oo ina pasia le tulaga i le vaega ole tuputupu ae malosi. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻapipiʻi i le taumafanafana, ae i laʻititi.

E faʻapefea ona avea se ituaiga birch?

Aniani aiseti (tilotilo vao) pei o se fale toto

Roicissus e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se lua - felaʻuaʻiga ma faiga. O auala e toetoe lava a tutusa ma e ese foi i le auala e maua ai. Mo le faʻataʻitaʻiga, o lala ua selesele i le tautotogo e faʻaaogaina.

Faʻapenaina e le auala Cherenkov

Faʻasogaina o ni afifi

O le faʻapenaina e ala i le tipi o le ituaiga sili ona lauiloa o le totoina o laau. I le avea ai o se faavae, e faʻaaogaina lala e 2-3 laʻau lelei. O le faʻataʻitaʻiga nei e faʻatinoina mo le lelei o aʻafiaga:

  1. I totonu o se tamai ipu palasitika, sasaa se tamai alavai ma se mea talafeagai.
  2. Seti le kopi saunia i le ulo.
  3. E tatau ona ufiufi le lala i le eleele 3-4 cm.
  4. Sulu le pito i luga o le meaʻai.

Ina ia mafai ona mauaa le aʻa, e tatau ona tuu le "mea faigaluega" i totonu o se potu ma le vevela e le itiiti ifo nai lo +20 tikeri. O le potu e tatau ona avea o se malu malu. O aso uma e te manaʻomia e palu ai le palapala e faʻaleleia ai le masani lelei.

Birch transplant

O totonu ole laʻau o le birch e le masani ona manaʻomia le toe gaosia, ae a maeʻa le 3 tausaga, e tatau ona faʻatino le faʻatinoga ona o le faʻaitiitia o le palapala ma le faʻaitiitia i le avanoa o le ulo mo le aʻa.

Suʻeina o se potu moe

Le algorithm o le faʻatinoga:

  1. Saunia se meaʻai ma se ipu 2-3 cm lautele lautele mai le tasi muamua.
  2. I le pito i lalo o le tane e faʻamauina se alavai, lea o le 1-2 cm.
  3. Ona faataatia ai lea o sina vaega o le centimita o palapala.
  4. Vaavaaia le faiga o aʻa. Faʻasoʻatoa vaega. O fasi keke e togafitia i le paʻu mai le carbon carbon activated.
  5. Seti le totogo i le ogatotonu o le koneteina.
  6. E oʻo lava i le faʻatulagaga o aʻa faataamilo i le nofoaga o le ulo.
  7. Sulu aʻa i le eleele e aunoa ma le afaina. E le sili atu i le 3 cm le maualuga o le maualuga.

Faʻalogo lelei! E mafai ona faʻataunuʻuina se mea faʻapitoa i le tautotogo - i le taimi e tuua ai le setete malolo. I le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae, e le fautuaina le tauaveina o sea faiga.

Faʻalu le palapala e ala i le pulumuina o le meaʻai i le vai mai se fagu sulu. Aveese le suʻega faʻapipiʻi i totonu o le paolo mo le 5-6 aso. I le taimi lea, o le aʻa o le a sili atu le malosi ma o le vaega pito i luga o le a agai i le tuputupu aʻe.

O ni faafitauli ono tutupu i le tuputupu aʻe o laau birch

E faigofie lava ona fuafua pe aisea e tutupu ai nisi o metamorphoses ma roicissus, talu ai e tali le laau i suiga i le microclimate i totonu.

O a faʻamaʻi ma vailaʻau e aʻafia ai se fugalaau:

  • Le tele o le susu e masani ona oʻo atu ai i foliga vaaia o faʻamaʻi faʻaleagaina lea e mafai ona aʻafia ai luga ole eleele ma lalo o le vaega toto.
  • O eleele le lelei e mafai ona avea ma faavae mo le foliga mai o se paʻu, o se pefu pefu.
  • Afai e amata ona mago le lau, ona mafai lea ona maua le siama i le aʻa. O lenei faafitauli e tupu pe a fai e le mafai e le mea ona tuʻuina atu le ea, e leai se vai faʻavaivai ma le tele o vai e tumau i totonu o le ulo.
  • O le "malolo" masani o le paʻu paʻu. Ae o le faʻamaʻi e na o le aʻafia ai o laau e faʻavaivaia pe a uma le paʻu o le vevela.

Potu maʻi birch

<

E mafai ona togafitia Crohn i se vaifofo mataga mo soʻo se ituaiga parasite ma siama, ae pe afai o le fomaʻi o le maʻi e le o taʻavale. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona tatau lea ona faʻaaogaina se mea faʻapitoa e faʻafefe ai faʻamaʻi.

O le teuteuga o le roicissus o se filifiliga sili lea mo le galueaina e ni tagata e le o malamalama lelei i le togalaau e mananao e teuteu le fale faatasi ai ma se fugalaau. O se filifiliga lelei mo lea ituaiga o laau o le a avea ma fale ei ai tulaga o le tau "tropical". E le manaʻomia e le fale le tausiga faʻapitoa, e faʻaleleia e le auala muamua.