Fualaau aina

Vaitau o le tuputupu ae o radishes: o le a le taimi ma pe faapefea ona toto i le tautotogo i luga o le eleele?

O le Radish ua leva ona avea ma fualaau suamalie e sili ona fiafia i ai. Sauniuniga o le tele o salata ma ipu e le o iai. O lenei fualaau faisua e aoga tele - e aofia ai le tele o vitamini ma elemene e maua ai le soifua maloloina o tagata.

O le radis sili ona aoga o le mea lea ua tupu i lana lava togalaau aina, talu ai e le o aofia ai ni palapala.

O le tusiga o le a tilotilo i tulafono ma laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o le radis i le tautotogo ile laufanua, ma saili pe faapefea ona ese le toto i le tautotogo mai se isi vaitau.

Faʻasaʻo taimi

O le taimi sili e totoina ai le radis o le tautotogoO lenei mea e mafua mai i uiga masani o lenei laau. O le tulaueleeleina e tatau ona faʻataunuʻuina e leʻi vave oʻo i le faaiuga o Mati.

Fesoasoani! O le kulisa o se togalaau e le o le malulu, o ona fatu e masani ona faapalepale e faʻaitiitia le vevela i le itiiti ifo o le 5 tikeri.

O le tulaga ese o le totoina o le totogo o le, pe a uma le seleselega, e mafai ona e toto isi fualaau faisua i le eria lava e tasi. (pateta, kapisi, eggplants). E le gata i lea, o le radish ua taua o le lelei muamua mo le tele o fualaau faisua. O le radisa ei ai sina vaitau tuputupu ae. Ma o le taimi o lona aoina e faʻatasi ma le amataga o le totoina o isi mea totō. O lenei mea e mafai ai ona toe faʻaaogaina le fanua lea e lua taimi.

O le a le mea e ese mai isi vaitau?

O le vevela e matua tele lava e uiga ile tau o le vevela. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae o le 15-18 tikeri. Afai e maualuga le vevela, ona amata lea ona ola malosi le lau laau i totonu o lenei laau, ma o le aʻafiaga o aʻa e tupu tele. O le mea lea, e sili atu ona lelei le lauʻeleʻele i le amataga o le tautotogo. Pe a totoina i le tautotogo o le tautotogo, e afaina tele le radisa i itula uumi ma le maualuga o le vevela. E atagia mai lenei mea i le tele o aʻa.

Mo le totoina o le susulu e manaʻomia se malamalama puupuu. Faatasi ai ma se aso umi umi, e malosi malosi ai le radisa, ma o le aʻa, i se isi itu, e tupu aʻe le leaga.

Ituaiga ituaiga laau toto:

  • totoina o le tautotogo;
  • taumafanafana (o fua o le a aoina i le tautoulu);
  • oso i le taumalulu (o le seleselega o le ai ai i le tautotogo).

Aiseā e filifilia ai le totoina o le toto?

  • I le tautotogo o loʻo i ai le tele o le susu i le eleele, e talafeagai mo le tupu atoatoa o laau.
  • Poto puupuu itula (lea e tau atu i le atinaʻe o aʻa, ae le o tumutumu).
  • O le vevela o le ea, lea e fuafua ai foi le atinaʻe o aʻa, ae le o lau.
  • O le avanoa e faʻaoga ai le 'upega tafaʻilagi pe a maeʻa le seleseleina o le radisa, mo le totoina o isi mea toto.
  • Le aoga - o le manaoga mo le susulu e maualuga tele i le tautotogo, o lea e sili atu ona aoga le totoina i le tautotogo.
Faʻalogo! O le radisa ua masani ona avea o se punavai totogo i Rusia.

O afea e tupu ai?

  1. I Siberia. I Siberia, o le totoina o le totoina o fualaau aina e amata i le taimi mulimuli ane, e oʻo atu i le faaiuga o Aperila. O le tulaga autu mo le totoina o radishes o le vevela lea o le eleele, ua afaina le kiona, ma ua maeʻa le eleele ma ua talafeagai mo le gaosiga. I le taimi lea, e mafai ona e amata totoina lenei fualaau faisua.
  2. I le Urals. I totonu o le Urals, o le totoina o loʻo faʻatino mai i le ogatotonu o Aperila, i le leai o se kiona, e le mafai ona toe faʻapalaina le palapala, ma e leai se mea e mafai ona iai ni gutu fou.
  3. I le totonugalemu o Rusia (Moscow region). O afea e mafai ai ona ou totoina ni susulu i le eria a Moscou? I le totonugalemu o Rusia, mo se faataitaiga, i le eria a Moscou, e mafai ona totoina nei fualaau faisua i le amataga o le tautotogo, i le faaiuga o Mati (e lei muamua atu). O le matua taua mo le totoina - o le le lava o le kiona ma le kiona i le palapala.

O le a le mea e tu ai le vevela ma mafai ona ola mai le malulu?

E fefe le laau i fugalaau? O le laisa e mafai ona maua le kiona e aunoa ma se mea e le maua e itiiti ifo i le lima tikeri. O le malulu malosi ma le faigata i le malulu, lea e sili ona taua i itulagi o Siberia ma le Urals.

O lenei aganuu e malulu, ma le maualalo o le vevela lea e amata ona tupu ai fatu + 5 tikeri. O pati o le laisa e tutu ai le kulimi e itiiti ifo i le lima tikeri.

O le malulu i lalo ifo o le valu tikeri e mafai ona lavea ai laulaau, faʻatasi ai ma fulu faaumiumi e mafai ona faaleagaina ai aʻa. Le leai o se vevela e taofia ai le atinaʻeina o laau.

Fesoasoani! Mo le tuputupu aʻe o lenei fualaau faisua, o le vevela aupito maualuga o le 18-20 tikeri. I le vevela i lalo ifo o le +10 tikeri, faʻaauau pea le tuputupu ae, ae telegese.

Tulafono ma taʻiala i lea laasaga taʻitasi

Vasega talafeagai

O le filifiliga o le fesuiaiga e fuafua i tulaga nei:

  • taimi e tulaʻi mai ai;
  • se nofoaga mo le totoina (fanua tatala po o se fale kesi);
  • itulagi

Mo le toto i le tautotogo i le eleele avanoa e faʻaaoga.

"Lavea Mumu"

Vaʻaiga amata ma maualuga-fua mai. O fua e lanumoana le lanu, ma le pulupulu maaleale. O le vasega e masani lava e le fanaina.

"16 aso"

I le vave lava ituaiga, o fualaau aina e ola i aso e sefuluono, maua ai le lanu piniki. O le kulisa ei ai lona tofo ma le lanu paʻepaʻe o aano. O fua e toetoe lava a le taʻe.

"Vevela"

O le vasega muamua, e tupu i le 20 aso. Le lanu o le lanu ulaula, lanu piniki. O le tofo o se mea vevela laitiiti.

"Farani Farani"

O lenei ituaiga e tupu i le 23 aso., fua o fualaau aina - faʻaloloa. O le tino e paʻepaʻe, o loʻo i ai se tofo faʻamalosi.

Mo le tuputupu ae i tulaga o Siberia ma le Urals, o ituaiga o meaola e vave ona matutua e sili ona fetuunai:

  • "Taofi";
  • Presto;
  • "Poker F1".

O loʻo faʻaalia i le tele o teteʻe i le maualalo o le vevela. A aunoa ma le faʻaituau, latou te onosaia fulufulu pupuu ma e mafai ona ola i tulaga leaga fesuiaiga.

Faʻatauina o fatu

I Moscow ma St. Petersburg, e mafai ona faatauina mai fatu (radiant packaging weighing 3 grams) i le tau mai le 10 i le 35 rubles. O tau e ese mai le lanu ma le gaosi oloa. O le ituaiga o ituaiga eseese mai gaosi oloa atonu e ese le tau.

Saunia mo le lulu

A o lei totoina fatu i le eleele latou te manaomia e faatulaga ese. O fatu tetele ma le iʻu i le tolu mmulu e maua mai ai ni paʻu lelei, ma se seleselega tele. O fatu laiti ma matutua e maua mai ai fua maualalo ma e faigofie lava i le tsvetushnosti.

Faʻalogo! O le tele o fai togalaau e le o fatu muamua. Ae ia faʻaleleia atili le totoina o fatu, e manaʻomia ona tu i totonu o le 1 aso i totonu o se ie susū. E mafai foi ona teuina i totonu o le vai mo le sefululima minute i le vevela o le 45 tikeri - o le a mautinoa ai le amataina o le germination.

E faapefea ona saunia le palapala ile togalaau?

Mo le totoina o le radisa e tatau ona e suatia le palapala ma le vevesi. Mo vaega laiti, eliina ma galue i se rake, mo le faʻamaʻapeʻaina tetele o le eleele.

O le faʻaofiina o le moli i totonu o le palapala e faʻatagaina mo na o le 1 le tausaga ae leʻi totoina se susulu, ae le o muamua. E mafua lea mea ona o le susulu o le susulu e le tali lelei i le togafiti fou.

E fautuaina le teuteuina o le eleele i le masini ma le phosphate fertilizers (superphosphate ma le potassium nitrate). Fafagaina e tatau ona faia faʻamautinoa e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei oloa.

O a mea e mafai ona e totoina?

O lenei totogo e maua ai le fua tele pe a tupu aʻe pe a uma:

  • squash;
  • kukama;
  • squash

E le mafai ona tupu lau susulu pe a uma le kuka ma le faʻatau faʻatau.

E faapefea ona toto ma filifili le loloto?

  1. I luga o le laufanua o loʻo tulaʻi ai, e fausiaina le loloto o le 2 simita.
  2. E manaʻomia le liligi ifo o sina oneone laiti ma le palu i le pito i lalo o moa. O le mamao i le laina i le va o fatu e tatau ona 5 cm. Loto laina - 15 cm.
  3. A uma ona totōina, o fatu e ufiufi i le eleele i se vaega o le 1 centimita.

O le vevela e loloto le loloto e maua mai ai aʻa ma fualaʻau. O le faʻaleleia o fanua e faia, e pei o se tulafono, ma le lima. Mai le lisi o oloa e manaʻomia: rake, chopper. A uma ona totō, e tatau ona faʻafefe le moega ma faʻamalo e puipui ai le susu i le palapala.

Tausiga

Faʻalogo! Faatasi ai ma le le lava o le susu i totonu o le palapala palapala e ono afaina.

Faia se suāsusu masani lelei o fualaau aina i le tasi taimi i aso uma e lua. E taua le taofia o le i ai o vao leaga i le togalaau ma i le taimi e aveese ai. Afai e manaʻomia e laau faʻamafanafana ni togalaau. Afai e umi le ao, e fautuaina e faʻaitiitia le taimi o le malamalama. - A maeʻa le 18 itula, ufiufi moega.

I le tulaga o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi ma meaola faalafua, e tatau ona togafitia vave togalaau ma iniseti ma fomaʻi. O le vevela e faigofie lava i le faaputuputuina o kulimi i fua. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻatinoina o lona faʻamalositino ma le faʻamaʻi faʻasa. E faʻaaogaina fugalaʻau i le palapala i le tautoulu aʻo leʻi faʻaputuina le tautotogo e faʻaaoga ai le kulimi ma le superphosphate.

Seleseleina ma teuina

O le seleselega e faia e pei o le faalauteleina o aʻa. Toto amata amata le seleselega pe a mavae le 18 aso, i le ogatotonu o le vaitau i le mavae ai o le 25 aso, ua leva ona matua-maeʻa pe a uma le masina. Aoina o fua o loʻo teuina i totonu o pusa paʻu i totonu o le pusaaisa poʻo le potu. E mafai ona oʻo ile ola ile 1 masina pe sili atu. Muamua e te manaʻo e faʻapuupuu le vavae ma tipi pito.
E le mafai ona e faʻamalamaina le susulu i totonu o le palapala - o le a le aoga fua.

Faigata

  1. Fuga - faʻafeloloa pulu e mafai ona faʻaitiitia ai fua o fualaau aina.
  2. Pests ma faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai radishes, ae o le pulea oi latou i iniseti ma fomai e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.

Faʻamanatuina le faʻatoaga o meaola faʻatoʻaga ma tulaga lelei, o le ae maua se seleselega tele ma o le a leai ni faʻafitauli.

O le tuputupu ae o le radisa i le tautotogo o le a mafai ai ona i luga o lau laulau se meaʻai suamalie ma vevelalea o le a faamamafaina ai le atemotu o le tautotogo. O le laisa e manaia le tofo ma e tamaoaiga i vitamini, e faigofie foi ona tupu.