Laʻau

Ardizia: ituaiga taʻutaʻua ma tausi fale

Ardizia o se vailaʻau vaomatua o le aiga Primrose. O le fugalaau ei ai laulaʻau paʻu, i luga o le pito o loʻo i ai ni fuga ninii, latou te fesoasoani ai e faʻaaogā le vevela. Afai e te faʻaumatia, ona fuga lea o le fugalaau.

Le mea e manaia i le ardiziya

Mai le Eleni, o le igoa o le totonu o le laau ua faaliliuina o le "aū". Ua taua e tagata o le "Kerisimasi", ona o ona fua na amata i le faaiuga o Tesema. Sa fiafia fugalaau Florist i lenei laau ona o loo tumau pea ona foliga matagofie i le tausaga atoa.

I le natura, o meaola e tupu i vaomatua o Amerika, faapea foi i totonu o vaomatua o Asia ma motu o le Pasefika. E mafai e Ardizia ona ave le foliga o se laau, vao mago. O le tele o taimi, o lona maualuga e le sili atu i le lua mita, ae o nisi ituaiga e mafai ona oʻo atu i le valu.

Ardizia, ua ola i le fale, o se laau faʻatapulaʻa ma lanu lanu moana lanu meamata. E i ai foliga o se "vaʻa" eloni ma pito i luga. O le laʻau olaola e fuga mai i fugalaau laiti, pei o se aū. O fuga e suia i tamai lanu-lanu meamata. A o latou matutua, latou te mauaina se lanu mumu lanu mumu ma e le tele ni nai masina. O le vao e tasi le fatu pe a uma.

Manatu lauiloa

E tusa ma le 800 ituaiga o laau, e ui i lea, na o nisi o na mea e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu.

Aisisia angustica (roll)

O le laau e mafai ona ola e oʻo i le lua mita le maualuga. O lanu lanumeamata o le lisi o le faasologa o igoa o le lisi o le faasologa o igoa. Paʻu paepae poʻo le kulimi e tuʻuina atu se manogi manaia. O vine muamua na i ai se kuluga malu, ae mulimuli ane maua se lanu mumu. E mafai ona latou nonofo i luga o vao i le gasologa o le tausaga.

Ardizia e suʻe

O se laau teuteu ma maualuga e le sili atu ma le 80 cm. O lau lanu lanumeamata o le laau ei ai itu taua. E fuga mai ia Iulai, o fugalaau lanu piniki e pei o fetu ma sosogi fiafia. O lanu lapotopoto ei ai se lanu mumu mumu ma e le pauu seia oʻo i le isi fugalaau.

Ardizia maualalo

O le sikuea e maualuga lona sili atu ma le 25 cm. O lau lanu meamata e mafai ona oʻo i le 15 cm le umi. Fua muamua i le lanu mumu, ona maua ai lea o se lanu uliuli.

Ardiaia leapani

E le sili atu ma le 40 cm le maualuga ma le laʻau e foliga mai e le o se laau. O fugalaau laʻititi ei ai le lanu paʻu enaena, o fua ua seleseleina e maua ai se uliuli ma le paʻu enaena.

I togafitiga Saina, faʻaaogaina le ardizia Iapani e tau ai le kanesa.

Aiga Tausi

O le felafolafoaʻiina o mea e talafeagai mo se fale teuteu, o le mea lea e tatau ai ona tuʻuina fagu i le itu i saute sasaʻe o le potu. E le aoga le tuʻuina atu o se faʻailoga i luga o faʻamalama, talu mai le susulu o le la e afaina ai.

Lisi numera 1. Tulaga Tutupu

TaimiTulaga o le vevelaMalamalamaFaʻamamaga o le ea
WinterI le taimi o le malolo, o le ea vevela e tatau ona i le va o le 15-18 ° CI le taumalulu, e manaomia e le laau se malamalama atili. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se pipi faapitoaO le maualuga o le manava o le 60%. E manaomia e le laau le suʻeina masani
TautotogoO le vevela e faasolosolo malie lava i le maualuga o le taumafanafanaFaʻaleleia faʻasalalauga manaʻomiaI le vaitau o le fugalaau, e mafai ona e faʻaleleia le maualuga o le susu ma le fesoasoani o pusa vai tuʻu i tafatafa o le ardisium
SummerO faailoga i le thermometer e tatau ona i le 20-24 ° C. O le vevela vevela e mafai ona mafua ai le lafoaia o vine
PauO le vevela e faʻaitiitia le faʻaitiitia i le taumaluluE tatau ile 50%

Faʻaiga ma fafaga

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu vai masani i le siaki, ae le tatau i le vai ona paʻu i totonu o le eleele. I le taumalulu, e faʻamaligiina le palapala pe a magoto. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le vai mafanafana.

Mai Mati ia Setema, e faalua faalua ona fafagaina le fale ile faalua i le masina. I luga o laei, o fugalaau faʻapitoa e faʻaaogaina mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o laau toto.

Suiga ma teuteu

E manaʻomia e tamaiti laiti se faʻaopoopoga faaletausaga. E faia i le tautotogo e ala i le faʻaaogaina o le laau i totonu o se fagu tele. Faʻalautele le laulau o loʻo taoto i le pito i lalo ole fagu. E pei o le palapala e faʻaaoga ai se faʻafefiloi o vaega tutusa o le peʻa, oneone ma oneone. O taʻavale e oʻo atu i le tolu tausaga e toe faʻapipiʻi tasi ile 2-3 tausaga.

Ardizia, tupu aʻe i totonu, e faigofie lava ona faʻalautele. Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le laau se foliga faʻatusa, i le tautotogo e tatau ai ona tipi le tipi na gau mai le pale.

Tofiga

I le fale, e mafai ona e faʻaleleia se laau teuteu e pei o ni fatu po o ni tipi. E sili atu ona lelei le faʻatau o meaʻai i totonu o se faleteuoloa faapitoa poʻo le aoina mai mai se laau totō.

Vaʻaia o le tuputupu aʻe o le arisia mai fatu:

  1. O fua e maua mai ia Ianuari mai fua tetele.
  2. Afai e faigata tele le fatu, e faʻavaeina ma faʻafefe mo le 6 itula i se soliga Zircon (4 gogo i le 100 ml o le vai).
  3. E totoina fatu i le eleele susu i le loloto e le silia le 1 cm. O le mea e tatau ona aofia ai vaega tutusa o le peat ma le oneone.
  4. O le pusa e totō fatu e ufiufi i le tioata ma teu i le vevela ile 20 ° C. O le greenhouse e masani lava ona tatalaina mo le 10 minute mo le faʻaleleia o le ea. Mai lea taimi i lea taimi ua susu le eleele.
  5. O tupu muamua e tupu mai i le 1-1.5 masina. Laʻau faʻamalosi e pipiʻi i pusa eseese. O le laau e amata ona fuga i 2-3 tausaga.

Vaʻaia o le faʻalauteleina o le faʻapitoa e ala i le vaʻaia:

  1. I le tautotogo, e selesele ai le 10 cm le umi o le 'apical stalk.
  2. O le faagasologa ua gase mo le 20 itula i Kornevin (1 g o le biostimulants i le 1 lita o le vai).
  3. Ua totoina le seleselega i totonu o se fagu o loʻo i ai palapala lelei ma faʻafefiloi i se pusa paʻu. E mafai ona e tuʻuina i luga o se masini mafanafana, o le vevela i lalo o se fale kati e tatau ona i ai ile 25 ° C. E aveese le afifi i aso uma mo le 10 minute mo le lele. E faʻamaluluina le palapala aʻo faʻapala.
  4. O le aʻa o aʻa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se ulo e tusa ma le 10 cm le lautele. O le a amata ona ola le Aryisia i le 1-2 tausaga.

Maʻi masani

Pau lava le le lelei o se fale teuteu o le faʻafitauliina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le le lelei o togafitiga i le fale e mafua ai faafitauli.

  • Lafoaʻi lanu lanu ona o le tele o moli.
  • Lanu samasama e taʻu mai ai le ea vevela i totonu o le potu poʻo le leai o ni meaʻai faʻamalolo i le eleele.
  • Brown i luga o laulaau e mafua ona o le tele o vaiinu po o le tele o le susu.
  • O pito māgo o laʻau e taʻu mai ai o le laau o loʻo i totonu o se ata poʻo totonu o le potu ma le faʻalauteleina o le susu.
  • Lafoaʻi curl ma maua ni laʻau vaivai ona o le maualalo o le vevela o le ea.
  • O lanu mumu i luga o le laʻau e taʻu mai ai mu, lea na foliga mai o se taunuuga o le aafia i le susulu o le la.

Lisi numera 2. Pests a Arisisia

PestFaailoga o mea tutupuMetotia o tauiviga
Aphids O se faʻafelaʻau popo e faʻaalia i laulaau. O le fualaau o le popoto ma ua mou atu le taimiTau le faʻaaogaina o le pefu laupapa. O se ipu ufiufi o loo tauanau i le 5 lita o le vai mo le tolu itula, ona solo ese ai lea o nofoaga ua faaleagaina
Shield Laititi laʻitiiti o lanu enaena po o samasama e aliali i luga o lau. O le laau e taofi le tuputupu ae, o laulaau e lanu samasama ma paʻuMo le taua e faʻaaoga ai le fualaau faasaina Aktara. 4 g o le iniseti e faʻamamafa i le 5 l o le vai ma faʻavasega i luga o le laau
Mealybug O se paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali mai i laulaʻau ma vine, e foliga mai o le fulufulu mamoe o foliga maiFitoverm e faʻaaogaina e tau ai. 2 ml o le fualaau faasaina ua faaitiitia i le 500 ml o le suavai ma o se laau ua faaleagaina ua soloi i se omomi

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma o le tausiga, o le Aisisia o le a fiafia i le tagata faʻatau vine i le faʻataʻitaʻiina o tausaga taʻitasi. O fua lanumoana-lanu mumu e le mafai ona afaina, o le mea lea, ina ia aloese mai taunuuga leaga, e le tatau ona tofoina.