Faatoaga faatoaga

Faʻasoloina Rusia Russian Crested Chickens

I aso nei, e tuʻuina atu e le faʻatoʻaga mo le fausiaina o ituaiga ituaiga eseese o moa a le aiga, lea e iloga ona o latou manaoga i tuutuuga o le taofia, faailoga o le gaosia ma le toe gaosia, faapea foi ma le faamoemoe (ituaiga aano o manu fasi). Faatasi ai ma lenei ituaiga, e tasi le ituaiga e sili ona paʻu i le alofa i faifaatoaga moa, o le russia Rusia. Sei o tatou tilotilo totoa i lenei moa ma saili pe aisea ua masani ai ona ave i ai le faamuamua.

Se vaega o talafaasolopito

E ala i metotia o le filifiliga a le atunuʻu o le tele o ituaiga o hens. O i latou ia o le Ropotene o le gutu o Rusia, lea na i ai i le faaiuga o le 19 seneturi i luga o le faatoaga a tagata faipisinisi Rusia ona o le faifai pea o le sopoia, e mafai ona taua. O le taunuuga o se mea faigata i le malulu o le tau, lea o le aano o manu ma fuamoa, o lona uiga, lautele. O loʻo i ai se isi faʻaliliuga o le faʻapogai o lenei ituaiga: o latou tuaa o manulele ia mai Asia. E ui lava i feeseeseaiga a le au faifaatoʻaga i lenei mataupu, e leʻi faia le faaiuga mulimuli i lenei mataupu.

E te iloa? Faatasi ai ma lona fuainumera, o moa a le aiga e sili atu i le numera o tagata uma i le lalolagi: o le fua faatatau e tolu i le tasi.

Uiga ma uiga

O le eseesega i fafo atu i le va o moa a Rusia ma isi ituaiga o manu felelei o lo latou lush tuft i luga o le ulu. O manulele nei o loʻo atiaʻe faʻatasi, e le o se tino tele, e le o ni fulufulu lima ma ni lanu eseese. O lea ia tatou nonofo i le faʻamatalaga manino o le moa a le Rukotese ma taʻu atu ia te oe uiga o le ituaiga, o le natura o meaola, gaosia ma le gafatia e sosolo ai.

Faʻaaliga

O moa gaogao e matagofie ma foliga mai muamua:

  1. Ulu faʻasaga i le paʻu mumu, faʻapipiʻi mumu mūmū, e le maualuga tele le laʻau-pei o le selu e pei o le selu, o loʻo faʻaleleia ma tautaliga uʻu lanumumu ma taligalu i ni papa papaʻe.
  2. Tufts e mafai ona eseese foliga: felafolafoaʻi solo, lapotopoto, fusi lauulu, pulou pulou poʻo le afaina. E afua mai i le isu ma alu i lalo o le ulu.
  3. O mata e mafai ona samasama, lanu mumu-lanu po o le lanu enaena, e fuafua i le lanu o le fulufulu.
  4. Malolosi, pipiʻi ma le uumi puʻu ma le lanu mai samasama e toetoe lava uliuli.
  5. O le tino ua faʻaloloa, faʻasaga i le siʻusiʻu, faʻatasi ai ma se fagu muscular convex.
  6. O le ua o loʻo faʻasolosolo lelei, i le foliga o se pa.
  7. O le pito i tua o le manulele e saʻo ma lautele.
  8. Faʻamau saʻo le siʻusiʻu o le ulu.
  9. Faʻasaʻu tuʻu ifo apaʻau tetele.
  10. Laʻu vae malosi e aunoa ma ni fugalaau.
  11. O fugalaau mafiafia ma tuʻituʻi tuʻituʻi i lalo.

Faitau foi e uiga i le siliki Saina, Hungarian sili, Kuban red, Poltava, maa siliva a Adler.

Rooster ma moa: o eseesega

E leai se eseesega tele i le va o tama ma tamaʻitaʻi i chicken russia, ae ui i lea, o nisi o foliga o loʻo faʻaalia i uiga feusuaʻi. Poula:

  • ia i ai se mafiafia, mafiafia, ma pulumu lapisi lea e manaʻomia i taimi taʻitasi ona teuteuina;
  • o le tino e laʻititi laʻititi nai lo alii;
  • afa sili atu e pei o se moa;
  • tumutumu faʻamalosi;
  • mamafa mai le 2 i le 2.5 kilokalama;
  • pito i luga o le laʻau e leai ni fulufulu uumi.

Roosters:

  • laititi o le laititi ma le mitamita nai lo tamaitai;
  • manua manu o loʻo i ai;
  • o le tino e telē ma e sili atu le malosi nai lo o moa;
  • tane e mamafa mai le 3 i le 3.5 kilokalama;
  • o le tumutumu o sina mea itiiti lava e pikiina;
  • maualuga lapopoa tafatolu tafatafa o le siʻi uumi, uʻamea i le pito o faʻamaʻi.

E te iloa? O le sperm sperm e umi lona aafiaga, ma o le taimi e tasi o le tele o fuamoa e mafai ona fufuluina mo le 3-4 vaiaso.

Lanu

O le lanu o le manulele fusi e eseese. O tulaga faʻasalalau e faʻatagaina uma lanu lamolemole ma lanu, faʻapea foʻi ma le tele-lanu i soo se faʻasalalauga:

  • mama;
  • tupe siliva;
  • fawn;
  • uliuli
  • lanu enaena;
  • lanumoana;
  • "calico";
  • gutu
  • mūmū;
  • samani;
  • uliuli ma le auro;
  • lanu uliuli;
  • cuckoo

Afai o moa gaʻo e iai ni fuga papaʻe, ona tusa ai lea ma le tulaga masani e le tatau ona lafoaia le samasama. E le gata i lea, o tamaʻi manua lanu enaena ma le fusi fuluʻu fusi e tatau ona uliuli.

Uiga

E ala i le natura o lenei faʻafesoʻotaʻiga ma moa a le aiga e le o faʻamalosia e le fefefe i se tagata ma e faigofie ona lavelavea. O le mataʻutia o loʻo matauina na o sootaga i le va o tama.

Lafoaia o oloa ma fuamoa

E amata mai le 5-6 masina le matua, ma latou gaosia 150 i le 190 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o le mamafa o fuamoa taitasi e 56 kalama. O le gaosiga o le fuamoa aupito maualuga e ausia i le uluaʻi 1.5 tausaga o le soifuaga, ona faʻaititia lea o le gasologa o lenei gaosiga.

Faitau foi e uiga i le vaitau o le fuamoa o fuamoa i pullets ma vitamini mo le tuʻuina o seni.

Hatching lagona

Lrest Rusia e natura matua matagofie matua: e fiafia tamaiti e nonofo i lalo mo le faʻavevelaina, ona avea lea o ni matai alofa mo pepe moa faatoa fananau mai. O le mea lea, e leai se manaʻoga faanatinati mo mea faʻalavelave.

Tuutuuga o le taofia

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga e le lelei, ina ia mafai ai ona ausia taunuuga maualuga o le gaosiga, faapea foi ma le maualuga o le ola i se malulu ma le malulu o le tau, o meaola o lenei ituaiga e manaomia ai tulaga lelei mo o latou fale.

E tatau ona mafaufau i faʻaaliga nei:

  1. O se paʻu lelei e fausia faʻatasi ma faʻamalama e manaʻomia.
  2. I le faʻaopoopoga i le perches, e tatau ona faʻatulaga lelei le fola o le fale ma se mea talafeagai e ufiufi ai.
  3. Vaʻavaʻai i totonu o se fale puipui i lalo o se faʻalavelave i soʻo se taimi o le tausaga (sei vagana ai gutu malulu).
  4. Faatulaga tatau o fesuiaiga o vaalele i totonu o le falemoa.
  5. O le fausiaina o meainu ma mea e tatau ai.

O lenei o le a tatou talanoaina auiliili nisi o vaega taua mai le lisi o loʻo i luga.

Fautuaga mo le amataina o faifaatoaga moa: aʻoaʻo le ala e fausia ai se faamoega ma oso ai mo le tuʻuina o hens.

Coop Manaoga

E pei ona uma ona taʻua, o lo latou ola ma le ola maloloina e faalagolago i tuutuuga o le tausia o chickpea, o lea latou te manaʻomia ai se fale manava fiafia.

E taua! O manu felelei e mafai ona ulu i totonu o le coop e aunoa ma se faavae talafeagai e ala i le eli i lalo o puipui. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e eli faataamilo i le nofoaga o le fale o uʻamea po o se filifili i le loloto o le itiiti ifo ma le 50 simita.

O manaʻoga nei mo lona fausiaina ma masini:

  1. E talafeagai le suʻeina o le moa moa i se mamao e mamao mai fale o tagata, o lea e le manogi le manogi mai le taua o le gaosiga e le ita ai.
  2. E talafeagai le fausia o fale mo moa i se nofoaga maualuga o le 'upega tafaʻilagi ina ia mafai ai ona e alofia le tafe i vaitau timuga ma tafega
  3. E tatau ona fausia se fausaga faavae ma se sima, e manaomia le fausia o ni pa laau ina ia saogalemu, saogalemu ma vateatea le fale, lea e mafai ai e le aofaʻi o pusa vai, fafie, paʻu ma mea e faʻaaogaina.
  4. Nofoaga e tatau ona tuʻuina i ni nofoaga e faigofie ona maua, sina paolo.
  5. Ia mautinoa e laina le pito i lalo o le faamoega ma se moega vaovao po o ni meaʻai laupapa.
  6. Tusa fale mo moa e tatau ona faʻatasi ma le numera o moa: mo aiga e oo atu i le 20 tagata taitoatasi potu talafeagai 2x3 mita, ma le numera tele atu - i le faʻatulagaga o le 6 sikuea sikuea mo sini uma e 20.
  7. O le fola e fausiaina i luga o fafie: e tatau ona afaina, faatasi ai ma se moega vaovao, vaovao, togavao laupapa po o vao.
  8. Perches faia laupapa (vaega o le itiiti ifo i le 4 i le 6 cm). O lo latou maualuga mai luga o le fola e tatau ona 30 mai i le 60 centimita.
  9. E tatau ona manatua tulaga mama: aveese le otaota eleelea i le taimi ina ia leai se faʻateleina o le manogi i totonu o le potu ma le toe gaosia o pathogens.
  10. Faatulaga faapitoa faʻamafanafana i le falemoa e le talafeagai. Ua lava le faapalapalaina o faitotoa faamafanafana ma ia mautinoa e leai ni pu e tafia i puipui.
  11. Taimi lelei mo le taumalulu moli totonu o le moa moa ina ia le pa'ū le fuamoa moa pe a vave ona pogisa. O le a maua ai foi le mafanafana mo le potu.
  12. Malosiaga lelei i totonu o le falemoa e talafeagai.
  13. I totonu o le potu e te manaʻomia e faʻatulaga ai pusa oneone ma le faʻaopoopoga o le pefu laupapa mo le taʻele manufelelei.

Aoao atili e uiga i le faʻaleleia o fale mo moa: filifilia ma le faʻatauina o se moa moa, faʻaleleia o oe lava ma le faʻaleleia o fale o se moa.

Savalivali laufanua

Totonu o le fale ma le lotoa mo manu felelei - o uiga taua o mea o loʻo iai manu felelei. O le mea lea, e taua le:

  • e tatau ona lava le lautele o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo fusifusia i totonu o sela o le pito i lalo;
  • o le pito i lalo o le upega e tatau ona eliina i le eleele ina ia le mafai e manulele ona o atu i totonu o le fanua, ma e le mafai foi e le au faomea ona eli;
  • O le pulou e mafai ona ufiufi i le paʻu po o le tutusa.

Fafaga ma tagata inu

O le tausia o le mama i totonu o le moa moa, faapea foi ma le tausia o fagafao mai le palapala palapala ma o latou fulufulu fulufulu, pusa ma meainu e tatau ona faatulagaina lelei.

O nisi nei manaoga mo lo latou faʻatulagaga:

  1. Palu falaoa ma fafaga mo moa e tatau ona talafeagai i le numera o lafumanu, o latou tele ma tausaga.
  2. E tatau ona fufulu faigofie ma faʻamaʻi vailaau i taimi uma.
  3. O koneteina poʻo pusa palasitika e sili atu ona talafeagai mo meaai mama (mash), ma laupapa mo meaai mama.
  4. E tatau ona tuʻuina ipu fagu i totonu o le falemoa ma luga o le savaliga. E tatau ona faatumuina i taimi uma.

E taua! O le tele o le vai e faʻaaogaina i le aso e le moa e tasi e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le ituaiga o fafaga ma tulaga o le vevela ile totonu o le moa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo mai le vevela o le ea e uiga i +19° С, o le moa o le a inu e tusa ma le 300 mililiters o le vai i le aso.

E faʻapefea ona tumau i le malulu malulu

Ua uma ona matou taʻua o le Russia o le gaosia o moa e puipuia i le malulu ma e mafai ona lagona le lelei i le maualalo o le vevela masani oo tatou latitudes. Afai o loʻo i ai i le fagafao se paʻu o le moa ua faʻaleleia lelei ma lelei, o le a latou le fefe i le malulu malulu. Pau lava le mea e tatau ona e manatua - aua le tuʻuina atu moa i le laufanua savali i le vevela i lalo -40 ° C. I le maualalo o le vevela, e mafai e moa ona faigofie ona savavali i totonu o le ea fou mo le 30-60 minute i le aso e aunoa ma le lamatiaina o latou talipupuni matagofie ma fusi e puipuia e fulufulu paʻu.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai e le o gaoioi lelei moa, ave fuamoa laiti, tatu fuamoa.

Moult

Molting i totonu o moa o se gaioiga masani lea e tupu i tagata soifua maloloina e aunoa ma ni faʻafitauli faapitoa. A o faagasolo lea vaitaimi, o le a faʻaititia le fua o la latou fuamoa. O le mea lea, e taua le mataʻituina o latou tausaga faʻale-soifua maloloina, ma i totonu o le 2 masina mai le amataga o le molimauina, o le a maua e au fagafaʻi ni manulele matagofie ma o le a toe faʻaleleia la latou fualaʻau.

E te iloa? O pou e naʻo le malamalama lelei. Afai ua oʻo i le taimi e lele ai, ma ua pogisa i luga o le auala poʻo totonu o le falemoa, ona mafai lea e le laulauvave ona tolopo le taimi mo le faʻatauina o fuamoa seia oʻo i le taeao po o seʻia oʻo ina moli.

O le a le fafagaina o tagata matutua

O le lisi mo se tagata matua e tatau ona aofia ai meaai maloloina ma le tele o vitamini ma le calcium.

O fautuaga nei mo a latou meaʻai:

  1. Afai e te fafagaina fatu vao o le hen, e tatau ona eseese. Fafaga sili ona talafeagai.
  2. Mo le foliga teuteu o au fagafao, faʻapea foi ma le tausisia o le puipuiga mai a latou meaʻai e tatau ona avea ma suauu.
  3. I le tau mafanafana ma le taumalulu, e tatau ona lanumeamata i le fafaga. Mo le tau o le taumalulu, e seleseleina laulaʻau i le taimi mafanafana: masini matagogo matagogo, eleele i le falaoamata ma teuina i se nofoaga malulu. I lenei fafaga, o meaʻai e teuina i le 90%.
  4. E tatau ona tuʻuina le lapisi i le tausaga atoa. I le taumalulu, e fautuaina e ofoina atu i le manulele i le ituaiga o vevela, ina ia mafai ai e le fulufulu mamoe ona mafanafana i le taimi o le taumafaina o meaai, ma le leai o se taimi e malolo ai.
  5. I totonu o le fale faʻamamafa e mafai ona e faʻapipiʻi se atigipusa o le oneone, tamai laumei ma le atigi - o le a avea ma punavai faaopoopo o mea faʻaopopo minerale ma fesoasoani i le sili atu galuega o le manava i totonu o fagafao.

E taua! O lea la, o moa, faapea foi ma tagata matutua, e leai ni faʻamaʻi o le manava, o se vaivaiga vaivai o le potassium e tatau ona faaopoopo i tagata inu faalua i le vaiaso.

Totoina o moa

Talu ai ua maua e le au Rusia se faʻaleleia lelei o le faʻavae, e faigofie lava ona fausiaina i latou i le fale. O le uluai fuamoa e mafai ona faʻatulagaina i le lima poʻo le ono o masina o le ola, pe afai ua e saunia lau hen ma le tausiga lelei ma le tausiga. E masani lava, 80-90% o le moa moa. Mafaufau i mea e manaʻomia mo lenei mea.

Ia faamasani i ituaiga o moa moa, fuamoa, aano o manufasi, fuamoa, teuteuga teuteu.

Hatch chicks

O mea e manaʻomia muamua mo le tosoina o moa e faia e tamaʻitaʻi i le tautotogo: i lenei taimi o le tausaga, o la latou moa moa e faʻapitoa ona atiaʻe. O le taimi lenei e sili ona lelei ona o le tamaititi o le a tupu i le taimi mafanafana.

A amata ona sosolo se moa, e teu i totonu o le faamoega ma togi i lalo ma fulufulu mo le faʻapipiʻi o le faamoega, ona oʻo lea i le 3-4 aso o le a mafai ona tuʻu le fuainumera talafeagai o fuamoa e fetaui lelei mo moa gaosia i lalo. O le taimi e faʻaolaina ai e 21 aso. I le taimi lea, o le matuamoa e manaʻomia meaʻai uma ma inu. E mafai e le moa ona nofo mo se taimi umi i totonu o le faamoega i luga o fuamoa, e aunoa ma le lafoaia, o nisi taimi e tatau ai ona faʻamalosia le faʻamalosi ese o le moa mai le faamoega ma tuʻuina atu le avanoa e toe faafou ai. E mafai foi ona faʻaaogaina faʻamafanafanaga fale mo le fausiaina o le tamaʻi Rukati.

E te iloa? E lagona e le moa le lagona pe a iai ni pepe ua oti i le pipii: e mafai ona toe fuli i tua se fuamoa pe tanu ese i totonu o se faamoega.

Tausia le talavou

A maeʻa le luasefulutasi aso o le amataga o le faʻavelaina, ona amata lea ona tupu mai moa mai le isi. O au taga:

  1. Mai uluai itula ma aso, e mafai ona tuua le tamaititi i le "tina". Ua faamafanafanaina e ala i lona mafanafana, ua vave ona vele ese ma amata ona taitaia se olaga ola malosi, i soo se mea e mulimuli atu i matua.
  2. E faʻatagaina foi e aveese faʻamaʻi pepe ma tuu eseese i pusa ma atigipusa e susulu mai luga ma faʻamafanafana mai i lalo.
  3. O le pito i lalo o pusa ma atigipusa o meaola laiti e tatau lava ona ufiufi i se mama ma mamago. I totonu o le atigipusa, e tatau ona sili atu le lelei o le vevela, +30 tikeri, aua o tamaʻi moa e matua nofouta lava ile fesuiaiga o le vevela ma faʻataʻitaʻiga.
  4. Ia mautinoa e maua e moa ia vai mafanafana ma mama ia latou ipu. E manaʻomia le i ai o tagata inu inu i se fausaga, pe a faʻaaogaina pe o le a le mafai e moa ona fufulu o latou vae ma tumutumu.

Mai aso muamua o le olaga, e tatau ai i moa ona maua ni mea paleni paleni talafeagai.

Nati

O le uluai fafaga mo moa matala e tatau ona avea ma oloa nei:

  1. Millet ma le vevela ma le fugafuga-fuamoa ua fufusi faatasi ma le faaopoopoina o lala o le fennel talavou. I le tulaga o le inupia e tatau ona avea ma suavai fou po o totoa fou o le pulumu ma le chamomile. O sea ituaiga meaai e tatau ona i ai i le lua vaiaso muamua o le olaga.
  2. Mai le aso lona 14 ma oʻo atu i le tasi ma le afa masina, e mafai ona e faʻaopoopoina le eleele semolina ma gutu o sana i le fuamoa, faʻapea foi le siʻisiʻi kulimi, greens, ma le mashula fuamoa ma le gaogao. I luga o moa savali o le a vaavaai mo pepe iniseti.
  3. Mai le tasi ma le afa i le fa ma le afa masina i moa, o le tuputupu aʻe malosi o le maso maso ua mataituina, o le mea lea i le fafagaina e tatau ona taulaʻi i oloa gaosia: fafagaina faʻatasi ma proteins, susu susu ma le kusi cheese, mash on broth meat.
  4. I le taimi o talavou laiti, faʻaopoopoga o meainu, protein, vitamini mai fualaau faisua ma laulaʻau e sili ona taua i le taumafataga, ina ia mafai ai ona saʻo lelei fuamoa muamua.

E te iloa? Faʻateleina o fuamoa na faʻaaogaina i Aikupito anamua mo le 1500 tausaga TLM. u. O le taimi lena, na o ositaulaga o le malumalu na auai i le fausiaina o manulele, ma faia ni mea tetele i luga o ni paʻu mafiafia ma le tele o afe o fuamoa. O le vevela o loʻo manaʻomia o loʻo faʻamautuina e ala i le fesoasoani a ipu masima ma se vai faʻamautuina i se vevela. Afai e tupu lenei mea, ona faʻasaoina lea o le vevela e ala i vaovao vevela, - na faʻaaogaina e vevela puipui puipui, ma tuʻuina atu lemu vevela.

Suiga o le vao

I luga, matou te taʻua le fuainumera o tausaga o le gaosiga o sulu tuai Rusia. O nei fuainumera e na o naʻo moa e oʻo i le tolu tausaga. E ui o le moa e mafai ona ola e tusa ma le 10 tausaga, pe a mavae le tolu-tausaga o le gaosia o fuamoa, o le a le toe aoga.

O le mea lea, o le toe suia o lafumanu e faʻatino pe a uma le lua poʻo le tolu tausaga. Manatua o moa o lenei ituaiga o loʻo maua ai le maualuga o le ola, pe a fasi manu moa "tuai", e vave lava ona toe faʻaleleia le lafu manu.

Le faʻasolosolo o le ituaiga o maʻi

O le moa a Rusia o loo i ai le malosi malosi faalenatura, o lona uiga o lona tetee atu i faʻamaʻi pipisi e faʻatusatusa i le tetee atu i faʻamaʻi i manu felelei. Ae afai, afai e teuina i totonu o se falemoa, lafoai tulaga masani o le tumama ma le mama, ona mafai ai lea ona pisia mai moa mai se puna o siama o loo i totonu ole vai.I le faaopoopo atu i le faamamaina faifai pea ma le lelei o le ea i totonu ole fale o le hen, mo faamoemoega puipuia, e tatau ona faaopoopoina i taimi ole fusi falala mo le inu.

Aoao atili e uiga i togafitiga o faʻamaʻi o moa: manava manava, pasteurellosis, coccidiosis, colibacteriosis.

Malosiaga ma vaivaiga

E mafai ona fai mai o lenei moa e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei.

Faʻapitoa:

  • maualuga gaioiga ma le gafatia;
  • meaʻai suamalie ma lelei;
  • malosi faʻamaʻi;
  • foliga teuteu;
  • tumau i le maualalo o le vevela;
  • filemu ma le fiafia;
  • fesootaiga lelei ma le tagata;
  • atiina ae le atinaʻe pepe;
  • tausiga faigofie ma tausiga.

Faʻafitauli:

  • le malosi o alii e fesootaʻi i le tasi ma le isi;
  • faʻalavelave atili i lē e ona pe a manaʻomia ona e faʻapipiʻi pea le tupu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i eseesega ma le tausiga o ituaiga ma laʻau moa: bielefelder, Pavlovskaya, Haysex, Hubbard, Amrox, Maran, Master Gray, Dominants, Broan Brown, Redbro, Viandot, Black Bearded, Fireball, Riddles.

Vitio: Faʻatasi Rusia o moa

E pei ona mafai ona vaaia mai le pito i luga, o le moa a Rusia o se manulele le lelei lea e maualuga lona gaosiga, foliga teuteu ma meaʻai ma fuamoa aupito maualuga. E le gata i lea, o le teteʻeina o faʻatoʻaga i tulaga matuia o le tau ma le faigofie i ona anotusi o le a faʻamalieina ai faʻatoʻaga uma ma faʻamalosi poto.