Taumafa

Maʻa faʻamaʻi ma foliga o latou togafitiga

O le manu o se fagafaʻai lauiloa lea e maua ai le maualuga o le susu, susu susu. E le lelei, e fetaui lelei i soʻo se tulaga, taumafa toetoe lava o meaai uma, e faigofie ona maua meaai ma, ma le tausiga lelei ma tulaga, e le afaina ai faafitauli. E le masani ona maʻi gase, ae e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻavae mea e le faia e le manu ma pe faapefea ona togafitia. O lenei mea o le a talanoaina i lenei tusiga.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona vaevaeina i ni mea e leai se afaina, faʻaleagaina ma le parasitic.

O faʻamaʻi e leai se faʻamalosi

O nei faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o manua, le lelei poʻo le le lava o mea taumafa, meaai le lelei, fualaau oona poo vailaau faʻasaina, ma le le lava o le tausiga ma le leai o se tumama.

O se 'oti ola maloloina e fiafia i taimi uma, ma se manaʻoga lelei. O le fatu o le fatu fatu 70 - 80, manava 15 - 20 i le minute, vevela 38.5 - 40 ° C, i le 41 ° C i tamaiti.

Afai e leai se susu o se 'oti, o loʻo i ai le fatu vevela, fiva ma le le fia taumafa, o lona uiga e le lelei ma e tatau ona iloa pe o le a le mafuaaga o le maʻi.

E taua! I le tulaga o soʻo se faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomai manu, e mafai ona faʻaolaina uma le soifua maloloina o le manu mamaʻi ma tagata soifua maloloina o loo siomia ai.

Avitaminosis poʻo le hypovitaminosis

O le avitaminosis e masani lava ona tutupu i tamaiti ma tamaiti laiti ona o le leai o vitamini (A, D e le masani ona masani ai B, C, E) ma minerale.

O le le atoatoa o le suamalie e faʻaalia i le tuputupu ae lemu o le lafumanu, faʻaitiitia le tuinanau, le mautonu le savali, faʻavevesi, teena o vae. I manu matua, o loʻo i ai se faʻaititia i galuega toe gaosia.

Ia togafitia e ala i le faʻaleleia o le leai o se vailaʻau talafeagai. O lea, ua fausiaina le vitamini A i le suauʻu iʻa, kāloti, vaovao lelei, mea faʻapipiʻi o loʻo i ai le totini, o le vitamini B o loʻo i totonu o le paina, fatu totogo, kāloti.

E tele taimi e maua ai e tamaiti o le vao ni rickets (vaivaiga gaioiga), latou te faʻavaivaia, amata ona vaivai, ponaivi faigofie, manava po o le faʻaleagaina. E tele le vitamini D i susu, aano o manufasi ma ponaivi, lefete.

I mataupu ogaoga, o le fomai vailaau e faatonuina le faʻaofiina o vitamini talafeagai i totonu o le intramuscularly. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, e tatau ona savali le tele o tamaiti, avatu ni meaʻai eseese, e aofia ai le fafagaina o'oti, ma nofoaga e tausi ai e tatau ona matutu ma faʻalelei.

Gastroenteritis

O le mafuaʻaga o le mumū o le mucous membrane o le manava ma le fatu, e tusa ai ma le faasaienisi - gastroenteritis, e mafai ona:

  • leaga meaai:
  • palu lapisi po o beets;
  • fulufulu falaoa, fulufulu, fatu saito po o suauʻu suauʻu;
  • fafaga e aofia ai mamafa mamafa;
  • se suiga malosi o manu laiti i meaʻai fualaau aina;
  • i le fafagaina o'oti i le susu o le 'oti, o se tagata maʻi i le mastitis.

A faʻaitiitia le faamaʻi i 'oti ma le fia inu, manava manava poʻo le pupula, e tele meaʻai e le faʻaaogaina ma mūmū o sulugatiti, ae o le toto e seasea lava, o le manogi o otaota e matua le lelei, ma pe a paʻu i le manava, e tagi manino le manu. O nei mea uma eo mai faatasi ma fiva ma le manava vave.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o 'oti e pei o le "Alpine", "Lamanacha", "Bur".
I le amataga o togafitiga, e faʻamama ai le manaʻoga, e leai se mea e maua ai le manu ae na o le tele o le inu mo le aso. I le avea ai o se mea sili ona lelei, ia tuʻuina atu le 8% o vaifofo o le masima, 50-80 g. E mafai ona fufuluina le manava i le faia o le enema i sina vai malulu ma faʻaaogaina le malala. A uma ona fufuluina, o le iniseti ua faʻamaʻiina i le salol (3-8 g), faʻamaʻapeʻa i le gauga o le chamomile, o loʻo fautuaina pea e tuʻuina atu nisi o mea faʻamalosi, mo se faataitaiga, 3-5 g o tannin.

E pei o se togafitiga ua faatonuina e se vailaau fomai, vailaau faʻamaʻi ma sulfa o fualaau oona o loʻo faʻaaogaina.

Dyspepsia

Dyspepsia - e masani ona tupu i tamaʻi pepe fou. E mafua ona o le le lelei o le 'ai o' oti i le taimi mulimuli o le maʻitaga ma ina ua uma le fanauina, lea e mafua ai le leaga o susu.

O le iʻuga, o loʻo faʻaleagaina le tamaititi, o loʻo faʻalavelave ma faʻamaʻaloina le gasegase ma faʻaputuina o toxins i le tino.

Faʻaalia i le tulaga o le faʻalavelave i tamaiti, le faʻatagaina o meaai, manava manava ma le manogi malosi o le lanu samasama-samasama, o le vevela e mafai ona lalo ifo i le 38 °. E tatau ona togafitia faʻamaʻi vave, pe a fai e 4 aso mamoe e ono oti.

Faʻateʻaina maʻi ma mai le 6 i le 12 itula e le fafaga. Ona latou inu lea o vai inu pe o se vaifofo vai o le sodium chloride. A maeʻa ona faʻaleleia le tulaga o le manu e faʻatagaina i le u. Afai e manaʻomia, faʻaaoga le sulgin poʻo le phthalazole.

Pomaonia (pneumonia)

O le niumonia e seasea lava ona tulai mai na o ia lava, e masani lava o aʻafiaga o se isi gasegase po o le atuatuvale - le maalili o le maalili, vevela, ma isi, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le puipuiga. O le mumusu o le mama e mafai ona mafua ona o le le lelei o mea taumafa ma le le lava o le vaitamini A.

O faʻamaoniga e talitutusa ma na o le tele o faʻamaʻi: faʻalavelave, atuatuvale, leai se manaʻo, tale, afaina i le mama, siaki e sau mai le isu, ona tulei, faʻavevela le vevela, vave faʻavavevave, maualuga pulse.

O manu mamaʻi ua vavae ese i totonu o se potu malulu, mago. Faʻaliliuina i le maualuga o le fafaga. Ina ia toe faʻaleleia vitamini, e mafai ona e tuʻuina atu fofo o vitamini A ma D i se auala faʻafuaseʻi, e tuʻuina atu i tamaiti le suauʻu iʻa.

E togafitia i le norsulfazole (0.05 g i le kilokalama o le meaola faalua i le aso) ma le penicillin (200,000-500,000 iunite i aso taitasi o le vaiaso).

Ketosis

Ketosis, poʻo le acetone - e masani lava o le faʻaalia o lenei maʻi e mafai ona tupu i totonu o se 'oti i le taimi o le maʻitaga ma e fesootaʻi ma le le lelei o le fafagaina, le lava o mea e maua ai le vaomago ma sili atu le mamafa. O lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le gasegase ma le tupuga o le maʻi o le acetonemic i le meaola.

O le faailoga muamua o le kososis o se faaitiitia po o le leai o se meaʻai, moe, le mautonu o gaioiga, ei ai le manogi o le acetone mai le gutu, o se tali lemu, faamaʻi, o nisi taimi e vave ona manava ma palupū.

Aoao pe faapefea ona togafiti le ketosis i povi.
Togafitiga o le kososis o le suia lea o le meaai, toe iloilo le meaai, faʻamaonia le faʻaaogaina o le protein. O le meaʻai autu e tatau ona maua i le vao ma le haylage maualuga, faʻaitiitia le faʻaaogaina o mafaufauga ma pateta, faʻasaʻo le faʻaaogaina o pipi, silasila, pa ma meaʻai vevela.

E tatau ona faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina vitamini ma microelements, sodium gluconate, 10% glucose solution e faia i se auala vavalalata i le meaola, lactate sodium, chlorinol, propylene glycol e tuʻuina atu i meaai. Ina ia faʻaitiitia le eletise i totonu o le manava, e tuʻuina atu ai i le popo ni susu.

Mastitis

Udder mastitis poʻo le mumū o se faʻamaʻi e afaina ai le susu. O le mafuaʻaga e ono le tatau ai ona fefinauai, manua o le uila, le lelei le tausiga i nofoaga le mama poʻo le malulu potu. E le itiiti ifo ma le fa mastitis, ae o le faʻamaʻi pipisi i luga o le microbial o le faavae o mea uma.

O le faailoga muamua o le mastitis o le fulafula o le u, o le maʻi o le ū e faʻamaʻa ma e vevela, ma i le susu, afai o loʻo alu pea, e oʻo mai le laʻau ma le paʻi.

Togafitiga o mastitis i 'oti i le fale e faʻaititia i le faʻaitiitia o le tumutumu ma le faʻamautuina o le lactation. Ina ia faʻaitiitia le gaosiga o le susu, e suia e tamaʻi mamoe a latou mea taumafa, meaʻai manogi lelei, tuʻu le laxative (2 sipuni tele o le masima Glauber mo le 200 g o le suālaʻau manogi i le afa lita o le vai).

Ae paga lea, o le mastitis e masani ona maua i povi.
O se kulimi malulu malulu mai le eleʻele eleʻele ua tuʻuina i luga o le uʻamea (3 punetini o le vineta i le lita o vai). Fai ni meaʻai mai le tina inu ava (fuā) 2 sipuni i le paluga vai.

Ina ia faafaigofie le tulaga o le manu, e masani ona faia le milipolo, faia le massage, pe afai e tatau ai, ma le novocaine, o le tolauapiga po o le sulusina o le isesolol, e afifi i se mea mafanafana. I tulaga ogaoga, e faʻaaogaina ai vailaʻau.

Faʻatau

E masani lava ona tupu pe a taumafa hay ma se mea maualuga o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina po o vailaʻau oona. O le tele lava o taimi e tupu ai lenei mea pe a taumafa, a itiiti ifo - i le fafagaina o palu ua faaleagaina i le faʻamaʻi oona.

O aʻafiaga e faʻalagolago i le oona e 'ai, e mafai ona:

  • ogaoga o le galala - le teenaina meaai, vili, manava, manava;
  • vave vave oso ma manava;
  • vaivaiga, le mautonu, le fiafia, atuatuvale;
  • faʻaleagaina o le faʻalavelave faʻalavelave - faʻavevesi, faʻaleagaina po o le leiloa o le vaʻai, valea, maʻi pipili, ma isi.

Togafitiga o mea oona o le mea muamua lea i le faʻamamaina o le meaʻai. O le suʻega a manu na fufulu ai le manava, avatu se laʻau, faʻamaʻafia gaʻo, mufous broth. Tuʻuina le inu. Afai e iloa lelei le mea e afaina ai le 'oti, faʻaaoga le vaifofo manaomia.

Aute tympania

Tympania poʻo le afaina o se 'oti e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, a leai o se mea leaga. E tupu i le solia o le fusivaʻa ma le faʻateleina o le gaosiga ma le faʻaputuina o le kesi i totonu o le rumen.

O le mafuaʻaga e le tatau ai ona fafagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, fafagaina e mafua ai le faʻamalosi malosi, poʻo le fafagaina o kulimi i luga o se susu susu, poʻo le fafaga aʻo taumafa taumafa. O le faailoga autu o se manava ua tumu i le manava, i se faaopoopoga, o le 'oti e taofi le taamilo, foliga solo i taimi uma.

O le a le mea e fai pe afai o se 'oti e i ai lona manava. Ia, muamua, e tatau ona e faoa vave le meaʻai manu. Ona latou taumafai lea e faʻasaʻo le gaʻo, tuu le'oti i luga o vae, ma fai se maso o le manava.

Latou te taumafai e toe faʻaleleia le fusi, faʻalaloa le laulaufaiva i le 'oti ma fusi faʻamaʻi vao i totonu o lona gutu. E mafai ona faʻaalu le leo. Ua tuuina atu i le manu se vaifofo o le creolin, amonia (2 teaseti i le lita o le vai) poo le ichthyol. I le tulaga pito sili ona ogaoga, e mafai ona e togiina le 'ie ma se solo i le uaria o le faʻaipoʻa fiaaai.

E taua! E mafai ona e aloese mai tympania e ala i le fafagaina o le 'oti ma vaovao aʻo leʻi' ai i luga o le susu ma le mauoa.

Rheumatism

O peleti e vaʻaia ai le rheumatism faʻapitoa ma muscular. O le mafuaaga o nei mea uma o le tausia o lafumanu i le malulu, susu susu.

Faʻatasi ma le rheumatism muscular, latou te faʻamaʻaʻa, palasi, ma paʻi e mafua ai se tali tiga. O le rūmāmatika faʻatusa e oʻo atu ai i le fulafula o sooga, faʻaitiitia, fiva, faʻaitiitia le manaʻo.

I le tulaga muamua, o le tolauapiga o le tolauapiga o loʻo pisia i vaega o loʻo aʻafia i le tino, i le tulaga lona lua o loʻo sufuluina i le suauu mai le turpentine, o le suauʻu fuālaʻau ma le ammonia (faʻafefiloi i le fua 5: 5: 1) ma o le salicylate ua tuʻuina i totonu o le sodium 0.3-0.5 g. 'oti na tuʻuina atu i se potu malogo.

Manua

I le tulaga o se manua matala, e fufuluina i se vaifofo vaivai o le pasela, ma taofi le tafe, faʻafefiloi ma le iodine ma faʻafefete i le naphthalene.

I le taimi o le atigivae, o se fusi e faʻaaogaina ma fusifusia faʻamalosi, e faʻapulaʻa ai le gaioiga o le meaola na afaina. O faʻamaʻaloga matuia e togafitia i le tipiina o lauulu ile vaega na afaina, ona faʻafefiloi lea i le iodine ma le fusi.

Afai o se tino mai fafo, o se maa po o se mūlūlū, e alu i totonu o le limatusi, ona aveese lea e ala i le tipi ese o se pu, ma o le vaega mumū o le atigivae o le 'oti o loʻo fufulu ma faʻamaʻi.

Pipi tapoleni

O poloka i luga o nifo e tupu pe a le lelei le tuiina, ma mea e le mama, i le i ai o le le lelei o le lelei, o le mea e le lelei.

Saili i latou i le taimi o le milking. I le tulaga maualuga, e mafai ona latou taʻitaʻi atu i le mastitis.

Ina ia togafitia se 'oti, ona togafitia lea o le uʻu ma se vaifofo o le apocidic acid, ona faʻafefiloi ai lea i le suauu peu poʻo le pata. Mo le faʻamalolo sili ona vave, e mafai ona e faʻapipiʻi se lau o le aloe, se pulufana mai se siʻosiʻaiga o laʻau manogi ma le ava malosi, o se faʻafefiloi o le masima fuālaʻau kuka ma le suka, suauu o propolis poʻo Solcoseryl i vaʻa.

O masini mūmū e faʻafaigofie tele le faagasologa o le milipolo ma faateleina le numera o le susu. Aoao e uiga i togafiti sili ona lelei mo povi ma 'oti.

Udder furunculosis

O le Furunculosis e tupu i 'oti i le taimi o le lactation ma se mea le talafeagai. O fulufulu lauulu ma laʻau paʻu o loʻo i luga o le paʻu o le uʻamea e susulu ma fefete.

O le faailoga autu o le faamai o ni mea eseese o ituaiga eseese i luga o le ogatotonu, i le ogatotonu o ia o le aʻa o le lauulu. O le paʻu e faasolosolo mūmū pe liua samasama.

O nei vaega e tele ina paʻi ma mafua ai le tiga i le 'oti pe a paʻi atu. Pus mai i ia maʻi, e pau i luga o talatala o le paʻu, mafua ai le foliga mai o ni maʻi fou.

Pe a togafitia lenei maʻi i se 'oti, e selesele le lauulu i luga o le u, e fufulu le paʻu i le vai mafanafana ma le fasimoli ma faʻamaʻi, ona aveesea ai lea o gaʻo mago, ona togafitia lea ma iodine.

Faamai pipisi

O le mafuaʻaga o nei faʻamaʻi o meaola faʻapitoa ia e ulu atu i le tino o se manu i meaʻai, e ala i le faaleagaina o le paʻu poʻo isi auala, o nisi o mea e lamatia ai tagata.

Brucellosis

Brucellosis o se faʻamaʻi pipisi na mafua mai i le siama Brucella melitensis. O le faʻamaʻi pipisi e masani lava ona tupu i le faaleagaina o le paʻu i le taimi o le milipolo, e ala i meaʻai ma feusuaiga.

E te iloa? Brucellosis na faamatalaina e Hippocrates i le seneturi 4 senituri BC. I le 1887, na vavae ese ai se microorganism talafeagai i le motu o Malta, o lea na taʻua ai le faamai o le Malta poo le fiva Metitirani. Na salalau solo i tagata i le Metitirani i le 18-19 senituri.

I fafo atu, o le faʻamaʻi o 'oti e toetoe lava a le faʻaalia, e mafai ona mafaufauina faʻafitauli e masani ona faʻalavelave, e masani ona tupu e aunoa ma ni aʻafiaga mo le manu, ma le fulafula o suega i' oti.

O le faʻamaonia saʻo o le faʻamaʻi e ono mafai lava pe a uma le suʻega o le toto. I le avea ai ma tulafono, o le brucellosis e fuafua pe a uma le faʻamaʻi o tagata. O se tagata e tele lava ina afaina i le susu po o le sisi, e le masani ona faia i le taimi o le tausiga o meaola, tausiga o tamaiti ma togafitiga. E le togafitia le manuʻa o le brucellosis. O manuʻa mamaʻi ua fasia, ma o latou fale e faʻamaʻi. O le taua faasaga i le faamaʻi e aofia ai le siakiina o le lafu faalua i le tausaga ma le faatauina mai o manu lauiloa.

Puropneumonia faʻamaʻi

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se siama-microplasma lea e aafia ai le mama ma le tagi. O le maʻi e matua pipisi lava, e tupuga mai, o tamaʻi'oti e oo atu i le 3 tausaga le matutua e mafai ona faʻaogaina.

O le pathogen ua afaina i le tale, gasegase ma le faanatinati. O le afaina e tupu mai mai maʻi pe ua leva ona maʻi. O le taimi e faʻaalu ai mai le vaiaso i le 24 aso.

O le faʻamaʻi e aliali mai o le vave tele o le vevela (e le faʻaitiitia i le taimi o le gasegase), e paʻu le meaʻai i le atuatuvale, taofi le 'ai, galo le tino, afaina le muscle, o le mago susu e liu i le susu, gaogao malie mai le isu, o le' oti e manava malosi, ma le malosi.

I le tino sili, o le toto ua pisia ma ua mate le manu feʻai i le 12-16 itula. E leai ni togafitiga faʻapitoa, i le masani masani o le maʻi e mou atu i le 3-5 aso.

O tamaʻi gasegase e vavae ese, latou te faia le faʻapalapalaina o le potu. I fafo atu o le siosiomaga, o le siama e le maluelue, faigofie ona faʻamaʻi. O fualaau oona i le amataga o le faamai na maua ai taunuuga lelei Novarsenol.

E faʻafefiloi ma le 25% le vaifofo i le fua faatatau o le 1:25, o le fualaau 0.1 i le 10 kilokalama o le mamafa o manu. E manaʻomia le faaopoopoina o faʻamaʻi loto.

E te iloa? Faʻatasi ai ma le avian ma le puaʻa puaʻa, o loʻo i ai foi le fulufulu oti, o le SM / B2D2. O le faʻamaʻi o lenei maʻi na matauina i Netherlands. O vavaega vavaeese na matauina i le 2007-2008, ma o le numera o le faamaʻi i le 2009. I le itu i sasae o le atunuu, e 375,000'oti na lamatia, e 2,300 tagata na maʻi, ma e 6 maliliu. E oʻo mai i le taimi nei, e le o faamauina le siaki.

Mastitis mastitis

O maʻi faʻamaʻi pipisi e tupu pe a ulu atu se pathogenic pathogen i totonu o le initaneti, o le faʻamaʻi matua i 'oti o S. aureus (o isi maʻi e le o mafua ai se maʻi matuia), lea e oʻo atu ai i le mumū, e masani ona leaga, o le mammary gland, e oʻo atu i le oti, o nisi taimi i le 80% mataupu.

O le mea e maua ai le susu, masani ona fanau mai mo le taimi muamua, e maʻi. O maʻi poʻo manu mamai e avea ma punavai o siama.

O le faʻamaʻi e maua mai i le uila o le uila, o le lobe ua afaina, ua mausali, ua avea ma lanu violē.

O le susu e mou atu mai se 'oti, o se vai vai e amata ona alu ese mai le ū, ona oʻo mai ai lea i le toto. O le vevela o le 'oti e tulaʻi, e avea ma lethargic, taofi le' ai, leai se pulu.

O le maʻi maʻi e vaʻavaʻai i se potu mafanafana. Suia le meaai e faʻaitiitia ai le tafe susu. E masani lava ona totoina le susu, pe a uma ona faia se massage massage ma le novocaine (Novocain e fefiloi ma le jeli ma le boric acid i se fua faatatau mamafa o le 1: 20: 4). O taimi taʻitasi, e mafai ona lūlūina le ū i le tolauapiga ma vevela. I le amataga o le maʻi, penisillin, erythromycin e faʻaaogaina i le intramuscularly, o le norsulfazole e tuʻuina atu i le tautala, streptomycin poʻo isi antibacterial o vailaʻau faʻasaina i totonu o le uila.

Necrobacteriosis (faʻamaʻi faʻamaʻi)

O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai atigivae o 'oti - o le vaeluaga, o le gutu, o le paʻu. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o maʻi ma leaga manu, lea e maua mai ai faʻamaʻi ma feces, pala ma mea mate. O meaola ninii e ulu atu i manua ma maʻila i luga o paʻu ma mucous membranes.

Заболевшие животные начинают хромать, ткани копыт опухают, из них начинает выделяться гной, в случае запущенности может отделиться роговой башмак, на слизистых рта появляются очаги поражения (парша), коза теряет аппетит. Заболевших животных нужно содержать в сухом помещении.

Necrobacteriosis e togafiti ma togafiti faigata, faʻamaʻi mea e aafia ai, faʻaaoga vailaʻau e faʻamalosia ai le puipuiga o meaola, faʻamaʻi faʻamaʻi - Cobactan, Terramycin. Afai e tatau ai, faia se taotoga.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi i le necrobacteriosis, e le tatau ona e fafagaina povi i nofoaga susu ma vai mai marshes.

Totoga o pala

O le gasegase e mafua mai ai le Bacteroides nodosus wand, e mafai ona ola e tusa ma le lima tausaga i le solo, i fafo mo aso e 15, o le mea lea o lafumanu o manu autu ia. Faatasi ai ma lenei faamaʻi masani, o le gaʻo o le atigivae, e paʻu, o lona faavae ma pa puipui.

E amata ona vaivai limusu o manuʻa, ma tataʻi ma fufulu o latou vae. I le vaeluagalemu o le avanoa, o le paʻu e mumu, afaina le amata, e paʻu le lauulu, ma o le a aliali mai le fulafula.

E tele ni mea e faʻaaogaina i luga o le paʻu ma le manogi manogi; o le meaola e taofi le fafagaina ma le maua ai le mamafa. I le tulaga maualuga o le gangrene e mafai ona atiaʻe.

O maʻi e valavala i se potu malogo. Afai e manaʻomia, ia vaʻaia ese le tino o le atigivae. O le faʻafusiʻu afaina o loʻo fufulu ma fofo faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina i totonu o se pusa e iai le 10% formalin solution mo le 5 minute. Ona faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi.

Mo le puipuia o manu vevela ola maloloina e togafitia i le creolin. Falemaʻi na togafitia i le chloramine. O le togavao afaina e talafeagai lelei pe a uma le lua vaiaso.

Paʻu ma le gutu

Maʻi faʻamaʻi pipisi o povi na maua e le RNA virus. Faʻamasala i se foliga lapopoa, salalau vave vave, faʻamaʻi pipisi mai isi meaola, alalafaga, nofoaga e taofia ai ma tagata faigaluega.

O tamaiti e afaina tele, e oo atu i le afa o latou oti, e tele lava ina afaina i le susu, aufaigaluega ma oloa tausi. O le siama e matua faateleina i le epithelium, ona sosoo ai lea ma le tino atoa. I le 'oti, o manoa e tele lava ina afaina, e masani ona masani ai le uʻu.

E taua! O nisi taimi e afaina ai foi vae o le vae ma le gutu e isi meaola. tagata Tamaiti e sili atu ona aʻafia i le faʻamaʻi.

I le tulaga o se faʻamaʻi, mumu, fulafula, ona tupu ai lea o le maʻi ma le maivi i luga o le uʻu ma le gutu, o le kulūlū vai e oso mai mai le mai.

E amata ona paʻu le 'oti, faʻaleleia le pala, e vevela le vevela, vevela ma le faʻavauvau, ona leiloloa le fiaʻai, ma o le susu o le susu e paʻu malie.

E leai se togafitiga faapitoa. O le galuega autu o le puipuia lea o le lautele o le faʻamaʻi pipisi. O tamaʻi gasegase ua vave vavae ese. Ua kuka le susu. O fale e faʻamaʻiina i se vevela vevela (750 ° C) o le monochloride iodine. O maʻi e maua ai meaai mama, e mulumulu le gutu i se vaivaiga vaivai o le pasela e masani ona faʻaauau i le tele o taimi i le aso. O vaega ua aʻafia e togafitia i se fofo faʻamaʻi pipisi, atigivae o loʻo faʻafefiloi i le talo. E toe faʻaleleia manu i le mavae ai o le vaiaso ma e le mafai ona puipuia i vae ma gutu maʻi.

Maʻi faʻapitoa

O nei faʻamaʻi e pipisi foi, ae mafua mai i meaola e faʻafefiloi totonu pe i luga o paʻu o manu.

Dictyocaulosis

Dictycaulosis e mafua mai i se anufe fila, o se nematode e faʻapipiʻiina ai le auala ma le bronchi. O le faʻafitauli e mafua mai i mea taumafa poʻo vaiinu o loʻo i ai i totonu o le parasite.

I manu feʻai, faʻamaʻaʻaina le fiaʻai, faʻaalia le galo, o le mafanafana o le tale vaivai o le amataga e amata, ma o le siaki mai le isu e oʻo mai i luga. O loʻo fulafula, amata le anemia.

I le mea mulimuli, o le 'oti e oti ona o le vaivai poʻo le sophyxiation. O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e ala i le sailia o fua o anufe i le taimi o le falemaʻi.

O le Dictiocaulosis e togafitia i se vaifofo malosi o le iodine, 1 g o tioata i le 1.5 lita vai. Ua tui o ia i se tui i totonu o le auala. Tosite mo tagata matutua - 10 + 12 kalama, mo tamaiti ma manu laiti - 5-10 g. O le isi 25% o le vaifofo o le Ditrazina, e faia i le intramuscularly pe subcutaneously twice a day, o le 0.1 g i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Linognatoz

O se maʻi taatele e mafua mai i le lice. O le faʻamaʻi e mafua mai i fesoʻotaiga tuusaʻo ma manu mamaʻi poʻo le taimi e faʻasoa ai mea e tausi ai.

Faʻatasi ma le faamaʻi, o 'oti e amata ona vevela, faʻaitiitia le fiaai, faʻaitiitia le gaosiga o le suālaʻau, i tulaga maualuga, o le lauulu e paʻu i fafo ma le tele o dermatitis i le vaega o le talepe, neck ma le ulu.

Pe a togafitia e tatau ona vaʻaia le potu. Ina ia pulea le lice, e tele iniseti e faaaoga: foxim, karbofos, chlorophos, perolom, insectol. O le gaioiga o le potu e teu ai lafumanu, ma manu lava ia, e faalua ona faia i se malologa o le 10-14 aso.

Moniesiosis

O lenei faʻamaʻi e mafua mai i lipidorms o loʻo ola i le togafiti laiti. E afaina le gasegase i le taimi e taumafa ai i meaʻai, e masani lava i le tautotogo po o le autumn: faatasi ai ma le mutia, o manu e 'aina faʻataʻetaʻetaʻite - o loʻo feoaʻi ma helminths.

I siama gasegase, o foliga e tusa ma le masina pe a uma le faʻamaʻi: latou te avea ma le faʻaaogaina, galo le mamafa, faʻanoanoa o latou manaʻo, ma fulufulu le fulufulu mamoe, o feeseeseaʻiga e le ogatasi ma le tele o siaki, o nisi taimi ma ni vaega o le alofa.

O lenei faʻamaʻi e sili ona lamatia mo tamaiti: faʻatasi ai ma se faʻamaʻi malosi, e mafai ona latou oti ona o le faʻalavelave i le tui.

Albendazole, camberndol, suauu sulfate, panacure, sieadc, fenalidone, fenasal ua faʻaaogaina i togafitiga.

Piroplasmosis

O faʻapogai mafuaʻaga o le piroplasmosis o parasite protozoan e aʻafia ai le toto mumu. E tupu le faʻaleleia pe a mumu se meaʻai.

I totonu o se manu ua pisia, e tulai mai le vevela ma le pulusili vave, samasama o le mucous membranes ua maitauina, ua le toe i ai le manava, manava manava ma le toto i le urine, ma ua tupu le anemia. O manuʻa mamaʻi ua vaʻavaʻai ma tuʻuina atu i ai mea taumafa taumafa lelei. Faʻasoa faapitoa ma le diamine ma le azidine. E faia foʻi togafitiga faʻapitoa.

Strongylosis

Strongylosis e mafua mai i matagi, o meaʻai e aʻafia ai le faʻaogaina o meaola: o le manava ma le fatu. O meaʻai e ulu i totonu o le tino ma fafaga faʻasaina po o vai.

I lenei faʻamaʻi, dermatitis, gastroenteritis, manava, pneumonia o nisi taimi e atiaʻe ai. Lafu ma paʻu le fulufulu mamoe.

Taulima fualaau oona ma le immunostimulants. Phenothiazine e aoga.

Fascioliasis

O le afaina ma lenei maʻi e tupu pe a taumamafa i fanua. E mafua mai i anufe anufe o le genus Fasciola, lea e afaina ai le ate ma le talo. O se 'oti gase ei ai se foliga faʻapitoa, nofoa faʻasaʻo (ua suia fusi i le manava), o le fulafula e matauina i luga o le fatafata ma le auvae pito i lalo, ma ua tupu le anemia i luga o le taimi. E maualuga le vevela o tamaiti.

E togafitia i latou i fualaau oona, aemaise lava Fascoderm, Acemidophen, Dertil, Acetvicol, Fazinex, Urovermite. I le taimi lava lea e vaʻaia le potu o loʻo tausia ai povi.

Echinococcosis

O le gasegase o le aiga e mafua ai lenei faʻamaʻi e aʻafia ai totoga i totonu: mama, mimilo, ate, fatuga. E lamatiaina e le gata mo povi: e mafai foi ona afaina se tagata.

I le amataga, e leʻo faʻaalia le maʻi, i taimi mulimuli ane - faʻatasi ai ma manua o le tino, manava le manava ma o loʻo maua ai se tau vaivai, faatasi ai ma le jaundice o le ate, o le a amataina ai le jaundice. E mafai ona maua le manava. E leai se fofo.

E ui lava i le tele o faʻamaʻi i 'oti, o nei mea uma e mafai ona aloese pe afai e te mulimuli i fuainumera o fuataga, tuʻuina paleni paleni, faʻamaonia lelei, fafaga i nofoaga talafeagai, faʻatau i nofoaga faʻataʻitaʻiina, mauaina o lafumanu, suʻesuʻeina mo faʻamaʻi. O nei mea uma o le a fesoasoani i le faifaatoʻaga e aloese mai mea e leiloa, ma o le a le maumau ai se fagafao aoga.