Laʻau

Juniper rocky: totoina ma tausi

Rocky juniper o se tasi o sui o le aiga o le cypress. Tufatufaina i luga o le konetineta o Amerika i Matu, e masani ona ola i luga o eleele papaʻe mauga. O lenei ituaiga meaola e le o se tasi o le sili ona atinaʻeina o le geniper genus.

Juniper Rocky Description

I lalo o le natura masani, e mafai ona tupu e tusa ma le 18 mita le maualuga, ae o le ogalaau e oʻo i le 2 m i le fusi. O se mea teuteu teuteu teuteuina e sili atu ona tauagafau, ma o lona pale e afua mai i lalo. I totonu o se laau talavou, o lala e fausia ai se foliga, ma o le a faasolosolo malie. E vali ata i fugalaau o lanu uliuli. O laʻau foliga e pei o Scaly e foliga mai o se rhombus, e oʻo i le 2 mm le uumi ma le 1 mm le lautele, ma o le a oʻo i le 12 mm. O faʻatalanoaga o le lanu lanumoana o le a fua mai i le faaiuga o le 2 tausaga. I le avea ai o se fua, o fatu e mumu i lanu, e oo i le 5 mm le lautele.

Laʻau eseese o le juniper rocky: Fisht ma isi

O le aganuu, ua toe maua mai i le afa muamua o le 19 seneturi, ua i ai nei le tele o ituaiga o ituaiga (e tusa ma le 70), ae na o le 20 o loʻo ola lelei, e aofia ai laau totoa eseese, pale pale, ma le eseesega o faʻala o latou nila.

O le tele o junipers e matua lelei lava mo le galueaina i soo se afā o fesuiaiga o Rusia.

VasegaFaʻamatalaga
IʻaPyramidal ma se pale lanumoana lanumoana-lanumoana. O nisi taimi e sili atu i le 10 m. O le malulu, e le o se mea e paʻu ai le eleele, ae e faigofie ona ele, o lea e le fautuaina e totō i tafatafa o laau fua.
SkyroketSky rocket - o le auala lea ua faaliliuina ai le laau mai se gagana ese, e taua tele mo lona tuputupu aʻe, alofa faʻavevela ma le faʻatonuga o le vaʻaina. O le faʻasalalau e taʻutaʻua i le itu i saute o le atunuʻu, ona o tulaga ogaoga o le siosiomaga e aʻafia ai ona aʻafiaga i fafo. O se mea e leai se faʻalelei e mafai ona tupu i se tulaga masani i luga o oneone oneone po o papa. O le a fiafia o ia i lona tuputupu aʻe faaletausaga.
Agelu ageluPulu-foliga, pei o le Skyrocket, ae o le lanu o le nila e sili atu ona tumu, siliva ma se lanu moana.
Blue Arrow (Blue Arrow)O le lanu lanu na fesoasoani i le lautele ma tufatufaina atu o lenei ituaiga, aemaise i le ogatotonu. Ona o le tele o fetuunaiga o paranesi, o foliga ma le lanu - na maua ai e le juniper le gagana talanoa Blue Arrow, lea e atagia lelei ai ona lelei. E maitauina e le manaʻomia e le fale le tausiga o le foliga mai.
Blue Heaven (Blue Haven)O le lanumoana lanu lanumoana o le laau o loʻo faʻaauau i le gasologa o le tausaga. I luga o le maualuga, o le pine o le pusa saʻo e tupu i le 5 mita, ma le lautele - 1.5-2 m. E masani ona faʻaaogaina i le totoina o kulupu. Juniper vave faʻafetaui, faʻamafanafana ma le vevela.
Blue Saber (Blue Saber)O se koluma vaapiapi, i le sefulu o ona tausaga e tupu ai le 2.5 mita le maualuga ma le 80 cm le lautele. Lanu lanu meamata, ae o se lanu moana lanu moana. Frost vavalalata ile -35 ° C.
Blue Trail (Blue Trail)O se ituaiga maualuga tele, e oʻo atu i le 8 m, e tusa ma le 2 m le lautele le lautele, o le lanu o le nila e lanumeamata-lanumoana ma se uʻamea.
Wichita Blue (Wichita Blue)Taofi se lanu-lanumeamata i le tausaga atoa. I fafo, e foliga tutusa ma le ituaiga o Fisht, peitai, e na o se auala laau e ola ai. Juniper e oʻo i le 6.5 mita le maualuga ma 2.7 mita le lautele. Laʻau mumu e faʻasaga i luga, i totonu o le vaega o le satauro e fai ai se tetrahedron.
Cologreen (Kologrin)Green pyramidal foliga e oo i le 6 mita le maualuga ma le 2 mita le lautele.
Totogi leleiGoa-lanu meamata. Aotelega 2.5x1 m.
MedoraFaʻasolosolo matala o le vaʻaiga vaʻavaʻa, ae faʻalauteleina le tuputupu ae o ituaiga.
Moffat Blue (Moffat Blue)Lanu lanumoana-lanu meamata, foliga lautele tele. Umi maualuga 6 m, lautele 1.5 m.
MonamLulu lanumoana lanumoana 0.6x2.5 m.
Moonglow (Munglow)E pei o le pyramidal foliga. O ona manulele lanumoana lanumoana e matua vaivai lava, i le taumalulu latou te maua ai se lanu moana lanumoana. O mea taua e sili ona lelei, o le leai o se susu ma le malosi o le matagi e mafai ona iloga.
Silver King (Silver King)Faʻasalaga faʻapipiʻi ma sela matagi (0.6x2 m).
Silver Star (Star Star)E foliga tutusa ma le Skyrocket ituaiga, ae itiiti ifo le manogi ma o le faatupulaia lemu. O loʻo i ai nilala paʻepaʻe paʻepaʻe, aua e leai se chlorophyll.
Pusa Ata SiliFolafolaga o le oval. O nila o le siliva-lanumoana. 2x2.5 m.
Welchii (Welkshi)Fua o le aisa. Pyramidal, o le nila e eseese lauulu lanumeamata, lanumoana ma le siliva. E tupu i le 3 m, ma le lautele o le 1 m.
Wishita Blue (Vishita Blue)Faateleina ona tuputupu ae. I le 3 tausaga - 1.5 m, i le 0 tausaga - 2x0.8 m, ona oʻo lea i le 7x3 m. E alofa o ia i le lā. Lanu Bluish i le taumalulu ma le taumafanafana.
Winter Blue (Winter Blue)Ola-lanumoana, salalau i luga o le 1.5 mita, e le sili atu i le 40 cm le maualuga.

Juniper Planting

O togavao faʻatasi ma se aʻa faʻamau e fautuaina e totō i le amataga o le tautotogo, e pei ona latou manaʻomia muamua le palapala. Ma mo sui o loʻo tapunia - soo se taimi o le tausaga e talafeagai.

Pe a totoina, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o se mea e matala, malamalama lelei, aʻo mamao ese mai le eleele (a itiiti ifo ma le 10 m). Mo ituaiga eseese, o eleele leaga o le a sili ona talafeagai, a le o lea o le a latou leiloa a latou mea. Ina ia mautinoa le alualu i luma o isi ituaiga, e tatau ai ona filifili se eleele maulalo e tumu i meaʻai.

O vaega o le aʻa e tatau ona aofia ai le afa o le tele o le lua eli. O le mamao o le 0.5 mita e tatau ona matauina i le va o le totoina o ituaiga eseese, mo le tele o faataitaiga o le vaeluaina e tatau ona sili atu ona tele, ma o le tele o lala tuputupu ae e tatau foi ona amanaia.

I le taimi muamua, e taua le faatumuina o le pu ile mea e faʻavaivai ai, o le mafiafia e tatau ona tusa ma le 0.2 m. Mo nei faamoemoega, faʻalauteleina le kele, maa paʻu po o piliki gau e talafeagai. Ma, e tatau ona faʻapipiʻi se laau i le totōina o le lua ma nofoaga e leai ni mea e tumu i le paʻu, o le turf ma le oneone i le ratio 2: 1: 1 e tatau ona faʻatumu. A maeʻa, e matua susu le togavao.

Ufiufi 8 cm ma se laulau o mulch, lea e aofia ai le peat ma le vao. Le maualuga o le aʻa i le taimi o le totoina e le tatau ona paʻu pe maualuga atu nai lo le maualuga o le eleele. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina o aʻa i le taimi e ave ese ai le fatu mai le fagu, e tatau ona tuu le fagu i le laau i le aso o le vai.

Juniper Care Guidelines

E leai se mea e manaʻomia ai le tausiga faʻafefe, aua e fetaui lelei i tulaga o le vaeluagalemu. O le 10 tausaga muamua, o le vaomatua e pei o le vine e sili atu ona lelei, ae o le a ulufale atu i le tulaga o le atinaʻe malosi.

Faʻasa

O le vaipuni e faʻamaʻaina faatolu i le vaitau, peitaʻi, i le taimi o le lāmala, e manaʻomia e le faʻavaomalo le faʻamautu faaopoopo. Mo vao laiti o loʻo i ai se isi metotia - faʻaleleia.

Laʻei pito sili

O le fugalaau e gaosia i le taimi e tasi, e masani lava i le tautotogo. E le manaʻomia le fafagaina o faʻatoʻaga matutua, ma mo le mea e totoe, o se vaifofo o Kemira-universal poʻo Nitroammofoski e talafeagai.

Teuteu

O lenei laasaga e manaʻomia e le juniper mo na o mea teuteu, e pei o le tuʻuina atu i le laau o le faʻatoga manaʻomia. O lala vevela i le amataga o le tautotogo e mafai ona aveese, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea aʻo leʻi amataina le tafe.

Togi

O le tele o ituaiga o le juniper e toʻafilemu le malulu o le malulu, peitaʻi, e aloese mai ituaiga uma o mea leaga, e tatau ona e faʻapipiʻiina lala i le ogalaau, ma ufiufi tagata faatoa totōina ma mea e leʻi faia.

Suiga

O le faagasologa o le gaosiga e sili atu ona faʻafeiloaʻiina e faʻataʻitaʻiga talavou, ao le suiga matua o le nofoaga e faigata. Ina ia aua le afaina le vine, e tatau ona e togafitia ma le faaeteete le otaota, o le na te taofia le aʻa ia te ia lava.

E tusa ai ma lenei, o le taimi aupito sili ona lelei mo le faʻaaogāina o le a avea ma vaitau o le faʻafouina o le aʻa, lea e paʻu ia Aperila. Afai e te faia le faʻatinoga i se isi taimi, o le a faʻaalu le tele o le taimi i luga o le fetuunaiga ma le toe faʻaleleia o le malosi.

Ina ia mafai ona faʻaleleia le gaioiga, e tatau ona fai se numera o laasaga faigofie laasaga i lea laasaga:

  • Lisi se pu o le tele talafeagai
  • Faʻatulaga le pito i lalo i se faʻalavai faʻavaivai;
  • Saunia le vaega talafeagai mo le moe (o le mea e tutusa e tutusa lelei ma le tulaʻi);
  • Fuʻu lau launiu pe tusa ma le 0.5 m;
  • Ave ese le laau;
  • Faʻaliliu ma le faʻaeteete i se nofoaga fou (e fautuaina e faʻaaoga se ata);
  • Toto e tusa ai ma faʻamatalaga ua uma ona iloa.

Juniper faalauiloa

E mafai ona faia i le tele o auala:

  • Laei;
  • Tuʻu;
  • Vaʻaia.

O le auala muamua e faʻavae i luga o le seleseleina o tipi, lea e faia i le tautotogo. O pamu tetele ua leva ona faʻamaʻaʻaina e lelei, e tatau ona vaʻavaʻalata ma se fasi laau o le vaega lea e ave ai le aʻa. A maeʻa le faʻatinoga ona faia lea i le tuʻuina o le tipi i totonu o se kiona. O le totōina ma le tausia lelei o fualaau e tatau ona faia ma le matua faʻaeteete ma ia tusa ai ma faatonuga.

E leai se mea e maua ai se mea lelei i se mea e le gaogao ma faʻamalosi e faia i le oneone oneone ma le peat, e maua i le tutusa tutusa. E taua le taulaʻi atu i le mea moni e faʻapea, e sili atu le lelei o le palapala o le kulimi popo i le neutral poʻo le alkaline, o lona uiga e le fautuaina le faaopoopo o le pefu poʻo fuamoa i le masini. O le mea e sili ona talafeagai o loʻo faʻaaogaina ai laupapa o loʻo faʻapipiʻi ma alavai. Aua e te faatofuina le vaeluaina o le loloto i le 3 cm i le eleele, aʻo taofi pea le maualuga o le 60 º. E tatau ona teuina i totonu o se vevela mafanafana, mago, ma le maualuga ma le faʻamalama. Aloese mai le susulu o le la i luga o laʻau, o lea e taua ai le ufiufi o le fale kesi pe a talafeagai ai. O laau laiti e manaomia le masani ona faʻainuina ma faʻaleleia.

O le taimi e faʻaaluina i lenei mea e ese mai le vasega i le vasega ma e mafai ona tumau mo le 1.5 masina poʻo le ono masina.

Ona tuputupu ae lea o le fatu mo le tele o tausaga i le aoga. O aʻa o le laau toto e manifinifi ma e matua afaina, o lea aua le vave faʻafeiloaʻi ma e sili atu le tuʻuina atu i le laau o se taimi faaopoopo e aʻa ai, pe tuʻu le vaipuni i se nofoaga fou ma le tausiga tele.

E mafai ona faʻalauteleina le vaipuni e ala i le taoto. O le fuʻa ua faʻamamāina o nilala ma tuʻu i luga o le eleele i le afiafi o le lapisi sauni latalata ane. A maeʻa le tasi le tausaga, ona maeʻa lea o le faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa, e tatau ona vavae ese le fesoʻotaʻiga ma le matua matua ma le totoina mo le totoina. O le metotia mulimuli e faʻalavelave ma e talafeagai mo na o togafiti poto faʻapitoa e iai tomai faʻapitoa. O le aano o le metotia o loʻo taoto i le mea moni e faʻapipiʻiina le ituaiga o laau taua i le juniper masani e ala i le tipiina o le pusa ma faʻapipiʻi i le faʻatau. Ona e manaʻomia lea e nonoa le nofoaga faʻafesoʻotaʻi ma se lipine manino. O lenei metotia e le o se mea e manaʻomia tele i le va o faifaatoaga, ona o le maualalo o le pasene o le ola o le sikola.

Maʻi ma faʻamaʻi, auala o togafitiga

O le maʻi masani masani o le vaipuni o faʻamaʻi pipisi.

Le faafitauliFaʻaaligaFaiga faʻavae
RotoLaʻau moli susulu i luga
  • Aveese vaega ua afaina;
  • Taulima le laau ma le fungicide.

Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e faʻaaogaina le Tilt, Ridomil, Skor ia Aperila ma i le ogatotonu o le autumn.

Lago faʻamagoO le tataina o nila, o le samasama o le aʻa, o le tuputupu ae o musika i luga o le ogalaau
TracheomycosisO le mea e gata mai ai le pala o le pala o le aʻa.
  • Oti vaega e mafai ona afaina i faamai;
  • Taulimaina le eleele i lalo ifo o le faamai.
Moth, aphid, miti vaʻaiaVaʻaia o se laau, apogaleveleve i luga o lau.Tausia le vao ma le eleele i lalo ma faataamilo i se tasi o sauniuniga nei:
  • Fitoverm (faasaga i aphids);
  • Decis (mai le moa);
  • Karbofos (mai siaki).

Na fautua mai Mr. Dachnik: o le faaaogaina o le vaomatua i le ata

O laau totino e masani ona faʻaaogaina e teuteu ma teuteuina ai togalaau faʻatoʻaga. E faʻaaogaina e le gata o se tulaga na o ia ma o se vaega o se fatuga tele (e masani lava faatasi ma se maa teuteu). O loʻo faʻapipiʻiina i autafa o tafatafa o alalaupapa, folasia o le eseesega i le faʻapipiʻiina o fugalaau. O le saʻo saʻoga o le papaʻi papa e maua ai se foliga matagofie.

E mafai ona avea ma tagata tutotonu o le togalaau atoa poʻo le faʻatoʻaga laau. E sili atu ona faʻaalia i vaega na faʻatino i le Scandinavian style. E faʻaaogaina e teuteuina togalaau alpine ma Iapani.