Fualaau aina

Tatou te togafitia faʻamaʻi masani o kukama i le windowsill (faʻatasi ai ma le ata)

I totonu o le mafanafana o le mafanafana ma na o tagata alolofa, na avea ma foliga masani e ola ai kukama ma isi fualaau faisua i le fale. O le mea lea, o au laau o le ai lalo ifo o le mata mata ma fiafia i le tele o seleselega. Ae ui i lea, e oo lava i le aiga ua totoina fua e ono afaina i faamaʻi. E taua le iloa auiliiliga e uiga i faʻamaʻi o kukama pe a tupu aʻe i luga o le windowsill ma faafitauli e tulaʻi mai, ma o le ata o le a faʻaalia ai oe i le fili.

O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi o cucumbers o le fale

E ui o faʻamaʻi uma e tulai mai ma atiae mo mafuaaga eseese, e tutusa lava le latou punaoa. Ona o le mea moni o au atinaʻe e atiina ae ma e mo se taimi uumi i le eleele e tasi, o le a faasolosolo malie ona mou atu ana meatotino, e ui lava i le tele o le fafaga. E faapena foi i ia tuutuuga e fausia ai lona lava microclimate. O nei mea, faʻatasi ai ma mafuaʻaga faapitoa o nisi faʻamaʻi, fesoasoani i le tagata mulimuli ina ia vave tulai mai i au laau.

E mafai ona e tofo i le totoma o cucumbers e tusa lava pe leai se fanua o se fanua, e leai foi se tacha. I se tulaga faapena, na o le pau lava le faaolataga o le a avea ma kukumba ituaiga mo le faapaologa. Ia faamasani i le auala o le tuputupu ae o kukama i le fale.

Faamai o fualaau ma a latou togafitiga

Muamua faigata e tulaʻi mai e tusa lava pe o le totoina o fatu - toetoe lava o tagata uma e feagai ma lenei mea. I lenei vaega o loʻo i ai se faʻamatalaga o le faʻamaʻi o fualaʻau totoma i luga o le windowsill ma a latou togafitiga ma se ata o faʻamaʻi latou lava. O faafitauli sili ona taatele o le samasama ma le faʻalauteleina o fualaau. O le mea mulimuli e mafua ona o le tele o vevela poʻo le le lava o le malamalama. O fualaau e tatau ona teuina i se mea malulu, i le vevela e le maualuga atu nai lo le 22 ° C.

E taua! O le vevela e manaʻomia na o le vaitau o le feanu ma le totoina.
I le tulaga o sea faafitauli, ia naʻo le saunia o tulaga talafeagai, o lau laau o le a vave ona "toe faaola" ma alu i luma.

O le samasama o fualaau e tupu mo ni mafuaaga. A oʻo ina tupu aʻe i ipu, o aʻa ua liua, latou te leai ni meaʻai. I lenei tulaga, naʻo le faʻavasegaina o fatu.

Afai e lava le avanoa, o le faafitauli atonu o le le lava o le nitrogen pe a faʻaaogaina fomaʻi e pei o Azogran poʻo Vermistim. O le isi mafuaaga e ono umi se taimi e maua ai i totonu o ipu poo isi vailaʻau. O kukama e tatau ona faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau i le taimi, a leai e mafai ona e faʻaleaga ia i latou.

Afai o laʻau o loʻo i lau lanu samasama, o loʻo taʻu mai ai le leai o se malamalama. Na o le suia o le nofoaga ma o le a lelei mea uma.

E le gata i faʻamaʻi faigofie, ae tele atu fili ita. Faatasi ai ma le tele o taimi e tupu ai aʻa, paʻu o le paʻu, fusarium oe, penisoporosis ma isi. O se tasi o faamaʻi matautia o kukama o le vae uliuli.

Lanu uliuli

I le auala, o le vae uliuli e osofaʻi e le gata o kukama, ae tele foi isi togalaau. O le osofaʻiga lava ia ei ai lona tupuaga. Afai o le taimi o le aliali mai o le cotyledon e te iloa o aʻa o lau laau e amata ona liu samasama, ona oʻo loa lea i le maʻi. E le gata i lea, o le ua aʻa e maua ai se lanu uliuli ma se puʻuʻau e aliali i luga. I le taimi nei, o le vaega pito i lalo o le 'au e susū ma oʻo ai ina lanumeamata. Ona velo ai lea o aʻa, pala, ma o laititi pito i lalo e lanu samasama ma vaivai ai.

Faʻaleagaina i le vae uliuli e faʻaalia i lalo. O faʻamaʻi (fungi) e ulu i totonu o le laau e ala i lauulu poʻo ni tamai i totonu o le paʻu. E mafai ona latou i ai i le eleele, 'ai naʻo meaʻai o gaosi, ina ia e le matauina la latou faaputuga i le palapala. O faʻafuaseʻi faʻapogai o maʻi e mafai foi ona avea ma fatu, manulele ma peat.

E te iloa? O le laufanua o kukama o le vae o mauga Himalayan. E oo lava i le taimi nei e mafai ona maua i latou i le ituaiga o manu feʻai.
O faʻafitauli o le maʻi e mafai ona: fafaga i vai malulu; se faʻaitiitia faʻaitiitia i le ea poʻo le vevela o le eleele. Taulai atu i le igoa o le 12 ° C - o se mea taua tele lenei.

I le tau faasaga i lenei maʻi, o le mea autu o le mautinoa lea o le mamā o le palapala. Mo le siama, e mafai ona saunia le eleele ma le sauniuniga "Colloidal sulfur" aʻo lumanaʻi leʻi totoina. Faitau le 40 g mo le tusa ma le 10 lita o vai.

E mafai foi ona e faʻafefiloi Bordeaux: 100 g i le 10 lita o vai. E mafai ona e faʻaaoga nai lo le fualaau faasaina. I lenei taimi uma, o le vevela o loʻo siomia ai kukama e le tatau ona i lalo o le 20 ° C, ma o le vai i le 22 ° C. I le faaopoopo atu i le sigi, o togalaau e masani ona aʻafia ai faʻamaʻi viral. O se tasi o nei mea o se mosaic.

Mose

O le iloaina o le mosaic e matua faigofie lava. Afai e afaina lau laau totō, o le a amata ona ufiufi lau lanu samasama ma lau. O lenei siama e aʻafia ai le le gata o fatu, ae ua leva ona matutua tagata totō. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻamaʻi, o le mea e tafe ai. O le faʻamaʻi e matua vaivai lava le toto, pe a totoina se faʻamanuiaga lelei e le mafai ona faʻatali. O le fofo pito sili ona lelei o le aveese lea o fualaau aina ma sui i isi mea. O le faʻamaʻi e tupu mai i aphids poʻo le faʻaleagaina o laau toto ma vao leaga.

E taua! O le siama e mafai ona ola i aʻa i le taimi o le taumalulu.
O le Mosaic faatasi ai ma kukama e aafia ai pepa, tamato, kapisi ma le tele o isi mea totō. O faʻamaʻi faʻapitoa e le gata o le totoina, ae faʻapea foʻi ma vao matutua. Ae ua i ai nei a latou "meaola faalafua" lauiloa.

Maʻi faʻamaʻi matutua

O le tele o mafuaʻaga o faʻamaʻi o tagata matutua matutua o aganuu eseese o le solia o le totoina ma le tausia o fualaau. E tusa lava pe o maloloina lau laau, o taunuuga o tulaga sese e mafai ona faʻaalia i latou lava i le lumanaʻi i foliga o faʻamaʻi.

Afai o lau vao o loʻo i luga o le malulu tuutuuga, latou te le maua le ea fou, e afaina i le fesuiaiga o le vevela poʻo ua matua totōina. - o nei mea uma atonu e aafia ai le tele o aʻa ma aʻa. E pei foi o laau totō, e mafai ona osofaia e tagata matutua ia ituaiga faʻamaʻi ma sigi, o le tasi o ia o le paʻu paʻu.

Mealy dew

O le togafiti o Mealy ua manatu o le faamai masani e le gata o togalaau aina, ae faapea foi ma le tele o isi. Faʻaalia maʻi i foliga o lanu paʻepaʻe luga o le lau. O nei mea e mafua ona o le mycelium o le fuga. O tulaga autu mo le aliali mai o le fuga o le maualuga ma le maualuga o le vevela pe a ma le 15 ° C. Ua lava le taofiofia o au laau ile tulaga mo ni nai aso ma ua maua ai le faamai mo i latou. Faʻailoa e le Faatoaga e tusa lava pe lelei le tausiga, pe a oʻo i timuga malulu, o kukama e amata ona paʻu.

Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le la, o le a amata ai le gasegase malosi, o le faamaʻi e aofia uma ai kukama. Laveaʻi lau vao e matua faigata tele, o le mea lea, matou te fautua atu e faia ni togafitiga puipuia. E le gata o le anufe e afaina ai kukama, ae faapena foi i siama eseese.

Gau pala

Gagana pala e faigofie ona iloa e ala ile lanu enaena ma le paʻu o le lauulu. O lenei faʻamaʻi pipisi e aafia ai vaega uma o le laau i le taimi e tasi. O le mafuaʻaga autu mo le faʻalavelave o le tele lea o le timuga ma le maualalo o le vevela mo kukama. I lalo o nei tulaga, e tele lava ina lamatia i latou e maua le maʻi. Ina ia puipuia le eleelea, ia mataala ma le totoa au laau. O fualaau e tatau ona i ai i se mamao mamao mai le tasi ma le isi, ma i luga o moega e le tatau ona i ai ni tootoo - o loʻo i luga ia i latou le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. Afai ua uma ona aʻafia au laau, togafiti i latou i se mea malie. O nisi oi latou o "Bayleton" ma pasta "Rovral". O nofoaga e aafia ai e tatau ona vave aveesea. Ae o le isi faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i se auala eseʻese ma o loʻo faʻatatau tonu i aʻa.

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi kukumba, e faʻaogaina ai ituaiga fomaʻi: "Hom", "Acrobat MC", "Fesuiaiga", "Loto", "Ordan".

Laʻu aʻa

O aʻafiaga pala e mafai ona i ai uma uiga faʻamaʻi ma fuga. O le amataina o le maʻi atonu e mafua mai i fatu e masani ona maʻi pe o le eleele o loʻo aʻafia i maʻi. O le siama o le siama e avea ma eleele vevela ma vevela poʻo eleele masima. E mafai ona aʻoaʻoina faʻamaʻi i le mimiti o laʻau ile taimi vevela. O le aʻa ua pogisa, ua enaena ma pala. Talu ai e le mafai ona ia toe saunia le togavao i mea uma na te manaomia, e lemu le laau. A oʻo ina mate atoa le aʻa, e oti le kukama pe a maeʻa. Manua i laulaʻau e mafai ona taʻu mai ai se isi pala.

Slerinia (lanu paʻepaʻe)

O le paʻu paʻepaʻe e foliga mai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe e faasolosolo malie lava. O le vaega o kukama o loʻo ufiufi i le fugalaau paʻepaʻe, o loʻo susulu ma susulu. Le isi o le faagasologa o le pala.

O le mafuaʻaga ua faʻamaonia. Latou te sulufaʻi i le palapala ma faʻavave vave i tulaga o le susu tele. Ina ia toe totoina laau toto, aveese vaega o faamaʻi ma faʻagasolo vaega o loʻo totoe i le malala poʻo le lime. Afai e afaina tele le vao, ona aveese loa lea. O le isi faʻamaʻi e matua taufaasese lava. E atiina ae i totonu o le laau ma e na o le taimi lava e aliali mai ai ia lava.

Perinosporosis

Perogosporoz e faʻapitoa i le natura ma e mafai ona atiaʻe mai le taimi o le luluina, ma faʻaalia mai na o foliga o fua. O faʻamaʻi e tupu mai ona o fatu ua afaina pe o vailaʻau o loʻo aʻafia ile fungal mycelium.

E mafai ona e maua le faʻamaʻi e Shrovetide i luga o le lau. I le aluga o taimi, o le itu pito i tua o laulaau o le a ufitia i le fuga o le lauulu. Pe a tupu ae le laʻau ma faʻapogisa, e magoto. E mafai ona e faʻaumatia au vao i se taimi puupuu lava.

Medyanka poʻo le anthranosis

Medyanka poʻo le anthranosis ua lauiloa e le gata o laau totō, ae o fua foi latou o loʻo maʻi. E mafai ona e vaʻaia i luga o lanu enaena i lau. I le aluga o taimi, o le a atili ai ona liua. Ona pala mai ai lea o le togalaau ma ua pala, e peiseai na susunuina i se mea. O aʻa i luga o fualaau aina e afaina e mafai ona alu ifo ile 5 mm.

E te iloa? Na folafola mai e Napoleon e tauia se tasi na maua se auala e teuina ai kukama fou i le taimi o latou sopo.
O le faʻapogai o le maʻi o fatu ia o faʻamaʻi maʻi, ogalaau ma afaina ai otaota. E sili atu ona manaia le le togafitia o maʻi, ae ia puipuia ai. Mo lenei mea e tatau ona e auai soo i puipuiga.

O le a le mea e fai mo le puipuia?

Mo le puipuia o aʻa, e mafai ona e faʻaaogaina fatu mama pe fatuina fatu. O le palapala lea e te totoina, e tatau ona saunia ma e le faaleagaina.

Mai fualaau e mafai ona e faʻaaogaina "Fitosporin-M". E talafeagai mo togafitiga ma puipuiga. Mo le puipuia o le peronosporaz ia gauai atu i fatu. Latou te manaʻomia ona vela pe vevela. E mafai foi ona faʻaaoga ituaiga e masani ona faʻasao i ai.

I tulaga o faʻamaʻi pipisi, o lona uiga o le "Kuprostat" poʻo le "MC". Afai e te mulimulitaʻia tulaga uma o le vevela, faʻapipiʻi le eleele i taimi uma, o kukama o le a sili atu ona puipuia i faʻamaʻi. I le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, e fesoasoani tele le felafoaʻiina o le falaoamata.

E taua! Mai siama o lau kukama o le a faʻafefe ai le puipuiga. Taulima le eleele ma fatu aʻo lei totoina. E mafai ona togafitia i latou i se vaifofo o le paluga faʻasalalau.
Ia faʻamautinoa ma le faʻaeteete e leai ni vao, aloese mai faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma faʻamaʻi. Manatua, o le puipuiga e sili atu nai lo togafitiga.