Maota, fale mautotogi

O le a le mea na tupu i le balsamic, aisea e paʻu ai laulaau ma pa'ū maʻi ma pe faʻapefea ona lavea le fugalaau?

Mo se tagata faʻatau, soo se tulaga faʻaleagaina o ana fagafao e masani lava ona faʻavaivai. O le palsam leaves na suia o latou foliga vaaia e mafai ona taʻuina i le e ona le mea tonu lava lea o maʻi ua aafia ai le laau. I le taimi, o mea na matauina - o se tautoga e faʻaola le fugalaau mai le oti. O laulaʻau o se faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona vego, sui le lanu, laʻau, ma ufiufi i ni mea ma pauu. O nei mea uma lava o loʻo i ai ona lava mafuaaga, ma o le mea lea o le a ese ai auala o tauiviga. Atonu e tatau ona e suia tulaga o le tausiga, tausiga poʻo le faʻasaʻo manuʻa. I luga o mafuaʻaga o le palsam o le maʻi, metotia o le puleaina ma le puipuiga, faitau i le ...

Faʻaputuga o laau i totonu

O le balsam teuteu tuusaʻo e faʻalagolago i le tausisia o le faigamalo o le fafaga. O ona laʻau ma puʻu e matua suamalie, o loʻo i totonu o la latou tuufaatasiga le tele o vai. Lenei o le saturation o le susu e tatau ona tausia pea. Masalo, e faʻafetai i fugalaau fugalaau faʻatautaia o le balsam na faʻaigoa "Roly wet", ona o le mamafa o le faʻavaivai, tamai laʻau suamalie o suavai suamalie o loʻo tafe i autafa o le lau.

Mai le vitio o le ae iloa ai uiga o le palsam ma tausi ia te ia:

O a faafitauli i lau laupepa ma aisea?

Mumu


O mafuaʻaga mo lenei faʻamaʻi atonu e tele:

  • Le faʻatoʻilaloina o le apogaleveleve. E mafai ona faʻaumatia le pusi faʻatasi ma le fesoasoani o sauniuniga insecticidal, ma e tasi le togafitiga o le a le lava, o totoe o totoe e tumau ma, a mavae sina taimi, toe amata ona i ai se aafiaga leaga. O le mea lea, o togafitiga e fautuaina i vaiaso uma seia maeʻa le leiloloa o le parasite.
  • E malulu foi le ea i totonu o le potu. Afai o le pusa e tu i tala ane o le la, e tatau ona e siitia atu i se isi nofoaga, e māmā. O le mea autu ia mautinoa o le vevela e le laʻititi tele. Mai le balsam malulu e faʻafefe lau.
  • Laʻau maualalo i totonu o le potu. Mo le fofoina o le tulaga, e tatau ona e faʻasalaina le laufanua faʻataʻamilo i le fale faalua i le aso.
  • Afai e le toe totoina se balsam mo se taimi umi, o ia, e ave mea uma e tatau ai mo le atinaʻe lelei o se mea mai le eleele, amata ona mafatia mai le leai. I lenei tulaga, o le a fesoa- soani i le faʻaleleia poʻo le suia.
  • Laʻau o loʻo faʻaalia i le susulu o le la e susunuina ma mago. Balsam e sili ona tausia i se puipui malulu.
  • Afai o le palapala e tele naua pe o le palapala eleele e faigata tele ona o le leai o se faʻavaivai, o aʻa e le mafai ona tupu atoatoa. Ona o lenei balsam e mafai ona faʻamago.

O ā faʻamaʻi ma paka palsam pests e mafai ona faʻaumatia ai le fugalaau, faʻapea foʻi mafuaʻaga o mea tutupu ma faʻatonutonuga, faitau i inei.

E taua! O laʻau tipi e tatau ona 'aveʻeseina mai le laau ma, i se taimi vave e mafai ai, amata ona fai ni fua mo le toe faʻaolaina.

Liliu papaʻe

O mafuaʻaga ua mafua ai ona le maua e le balsam le lanu lanu o lau lanu e pei ona taua i lalo:

  1. Ua susunuina le laau i le susulu o le la. Ina ia maua le faʻamafanafanaga o le balsamine, e tatau ona faʻamaonia.
  2. E le lava le fauina o le kulimi. O le faafitauli e foia e ala i le faia o ofu talafeagai.
  3. Le malamalama e le lava. Le faagasologa o le photosynthesis e le amataina.
  4. Afai ua maua e laulaau se ofu lanu enaena ona o se osofaiga, ona aafia ai lea i le paʻu palapala. O lenei mea o se faʻamaʻi faʻaleagaina e mafua mai i le maualuga o le susu. E mafai ona e fesoasoani i le laau e ala i le faʻaaogaina o fualaau.

Pau i lalo


O mafuaʻaga aupito sili ona taua o le faafitauli o:

  • Le faʻatoʻilaloina o le laau e le whitefly. O laumei, i foliga o ni paʻepaʻe paʻepaʻe, e tatau ona suʻe i le isi pito o le lau. E mafai ona e fesoasoani i le vailaʻau ma iniseti.
  • O se suiga faafuasei i le vevela po o se suiga i tuutuuga o le taofia e faaee atu ai le balsam i se tulaga o le atuatuvale. O se vailaʻau faʻamalosi atoatoa i lenei talaʻaga e mafai ona faʻamamaina ona lālā. E tatau ona puipui le fugalaau mai mea leaga poʻo, pe afai ua uma ona mafatia, e le faʻalavelave ma faʻatagaina ia toe faʻaleleia.
  • Le auala tonu o le faʻaleleia o vai mo le balsam - pei o le pito i luga o le eleele e mamae. E mafai ona faʻafefete le palapala i luga ole palapala.
  • O eleele mugo e mafai foi ona mafua ai le leiloloa o laʻau.
  • Afai e le lava le malamalama o le balsam, nai lo lala teuteu e mafai ona e vaʻaia ni pupuʻu uumi. Afai e tatau ai, e tatau ona i ai le dosvechivat.
  • Le lava o meaʻai i totonu o le palapala poʻo le faʻaleleia atoatoa o aʻa o loʻo fai ma aʻafiaga e mafua ai ona pa'ū laʻau. I lenei tulaga, e tatau ona fafaga pe suia le fugalaau.

Aisea e paʻu ai puaa ma fugalaau balsam, faʻapea foʻi ma auala e foia ma puipuia ai lenei faafitauli, faitau i inei.

Talia

Mafuaaga o faaletonu:

  1. E tafe vai ile laau. E le fautuaina e sosolo tonu le palsam i lau.
  2. Faʻaleagaina o masini e mafua mai i faʻamaʻi pipisi. E tatau ona aveese faʻamaʻi ma togafitiga le palsam ma iniseti.
  3. O aʻa e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi faʻaleagaina e tupu i tulaga o le maualuga maualuga o le susu, sili atu le gaʻo i le palapala ma faʻafuaseʻi suiga i le vevela. Faʻaitiitiga o le faʻaleleia o vai, faʻaleleia o aiaiga o le taofia ma togafitiga faʻatasi ai ma fomaʻi fesoasoani e taofia ai le maʻi.

Aisea e lanu samasama ai le palsam i le potu ma pe faʻapefea ona toe faʻatumu le laau, e mafai ona e maua i fafo.

Twisted


O lenei faailoga o loʻo faʻamaonia ai le faʻamaʻiina o siama i siaki. O le mafanafana o le ea e mafua ai le tele o meaola faalafua. O le faafitauli e fofoina e ala i le faʻaaogaina o tapenaga o inisetiids mo gaioiga masani ma fetuunaiga o tuutuuga o le taofia.

Faʻalogo! Tuu le ipu o le palsam mai mea faʻavevela ma faʻafefete le ea i totonu o le potu.

Fuafuaga puipui

Ina ia aua le vaavaai mo ni auala e foia ai faafitauli o se balsam lea ua uma ona tulaʻi mai, e talafeagai le faia o puipuiga i le taimi, e taua

  • Fatuina tulaga lelei mo le tuputupu ae o laau ma atinae.
  • Faʻatulaga se tausiga agavaʻa (pe faʻapefea ona tausia lelei le balsam, ina ia fuga, aʻoaʻo iinei).
  • Faia fua suʻesuʻega fugalaau masani mo meaola faalafua.

Ina ia mafai ona avea ma pule o le palsam, ma taofiofi i lona teuteuina, e tatau ona mafaufau ma le faaeteete i le faatulagaina o se auala talafeagai o le tausia o se fugalaau. E naʻo se falemaʻi ola maloloina e mafai mo le tele o tausaga ona avea ma teuteuga tulaga ese.