Fua o le gaosiga

Venidium: uiga o le totoina o fugalaau Aferika, ituaiga laau

I lo matou eria, o le Venidium ua na o le mauaina o le lauiloa. Masalo i ni nai tausaga o lenei fugalaau matala o le a avea ma vaega taua o moega fugalaau ma otaota o tagata fugalaau fugalaau fugalaau. I lenei tusiga o le a tatou talanoa auʻiliʻili e uiga i le faʻamatalaga faʻamaonia o le Venidium, o le a tatou malamalama i tulafono o le totoina ma le tausia o se lanu lanu.

Faʻamatalaga

O Benidium e taua foi o le malo o Aferika po o le pope pule. I le nofoaga masani, o lenei fugalaau e masani ona maua i le teritori o Namibia ma Aferika i Saute. I lena tau mafanafana o le itu i saute, o le Venidium e tasi le tausaga ma le lua-tausaga le matua, ae i le teritori o lo tatou atunuu o le tupu o le steppe e na o le tasi lava le vaitau e ola ai, lea e fesootaʻi ma le tau malulu i le tau malulu.

E taua! Ina ia mafai ona totoina fatu o Venidium i le vave e mafai ai, o le atigipusa ma fualaau e tatau ona tuʻu i luga o le sill i saute.

O Venidium e iai i laau o le aiga o Compositae poʻo Aster. I lona ituaiga, e tusa ma le 30 ituaiga o fugalaau. I luga o le teritori o lo tatou atunuu, na o ni nai ituaiga o chamomile Aferika e lauiloa i teuteuga ma le fausaga. O loʻo i ai i le laau se aʻa faʻalaʻau, lea, e ui i lea, e tumau pea le papaʻu e tusa lava pe vevela ma vevela vevela o Namibia. Laʻau ma laulaau e ufiufi i sina lauulu lauulu lauulu. O lau o loʻo valiina i totonu o se lanu lanumumu lanumeamata, faʻaopoopoina i se isi auala i luga o le alalaʻau, o loʻo i ai se fausaga faʻapipiʻi poʻo se fale. Na atagia mai i totonu o le la le pusa o ponuncles ma se paolo susulu pupula.

I le faaopoopo atu i le venide, o sui o le aiga o Astro o laau totō foi: o suauu, burdock, artichoke, laumei, scorzonera (kāroti uliuli), letusi, chicory, sunflower, aster, dahlia, calendula, marigold ma chamomile.
O le chamomile Aferika e oʻo i le maualuga o le 70-80 cm, o ona fugalaau e foliga tutusa lava i foliga o chamomile uma poʻo le sunflower (na e mateina pe o fea le laau ei ai le igoa Aferika Aferika). O fugalaau fugalaau ei ai le faʻafefe o le fausaga ma le pito i luga o le faʻailoga. O Venidium e mafai ona lelei le mata i lanu o moli, samasama, paʻepaʻe ma piniki piniki. O le tele o fugalaau e masani ona eseese mai le 10 i le 12 cm, i nisi o meaola e sili atu - e oʻo i le 14 cm, i nisi mea laiti - e oo atu i le 5 cm.

I luga o le teritori o lo tatou atunuu, o le tupu o le steppe e fiafia i le mata ma lona lau mai le amataga o Iuni i le muamua kiona. Ma i luga o le nofoaga o fugalaau fugalaau, o mea fou e vave ona fausia (e masani lava, pe afai e lelei ma talafeagai le tausiga o le laau). A maeʻa le vaitau o le vavao, ona amata loa lea o le faagasologa o fualaau aina. O fua e maua mai i foliga o ni fatu e leai ni fatu.

Meaola

O le lauiloa o faifaatoaga i le taimi nei ua manumalo na o ni nai ituaiga o venidium. Ae o lenei lauiloa ua tupu i tausaga uma, ma o le a sili atu le tele o galuega mo le aufaipisinisi. I le taimi nei, i luga o fugalaau ma togafiti o lo tatou atunuu e mafai ona e mauaina ituaiga ituaiga o chamomile Aferika:

  1. Venidium o le calendula. I Namibia ma Aferika i Saute, o nei ituaiga laau toto e masani. I luga o le teritori o lo tatou atunuu, o se aganuu le totoina i totonu o potu e teuteu ai totonu o fale poʻo le ofisa. O Benidum marigold fiafia i lona fuga mo se taimi umi. O fugalaau e le sili atu i le 4 inisi le lautele, e ui i lea, e iloga i latou i peti matagofie matagofie, o le mafuaaga latou te tutusa ai ma le calendula poo le marigold.
  2. O Venedium e ofoofogia. O le matagofie o lenei fugalaau e fiafia tele ma e le tuua ai e le toʻatele tagata uma o fugalaau fugalaau. O lenei ituaiga o aloalii o le a foliga matagofie e le gata i fugalaau, ae faapena foi i le faapaologa po o le vazonnyh plant decorative. O ato o lenei laau e oʻo atu i le lautele o le 12 cm ma maua ai se eseesega lanu lanu. O ituaiga afumanu uma o Aferika o loo lisiina i lalo o ituaiga eseese o le matagofie o Venidium.
  3. "Orange Prince". O lenei ituaiga o Venidium e foliga tutusa lava ma se teuteu vevela vevela. O ona fugalaau ei ai lona maota matagofie, o lafumanu e faʻafefeteina tele i le pito i fafo o le pito i lalo o le ponuncle.
  4. "Prince Zulu". O se laau manaia ma se lanu paʻepaʻe-e sinasina tagata e fiafia i fugalaau paʻepaʻe. O le faapitoa o le "Prince Zulu" o lona uiga autu o se lanu masei, ma o le auivi o nisi o pamu e mafai ona faamalieina i nai lilac dashes.
  5. DwarfHybrids. Laʻau vavalaʻau matagofie o le laʻititi laʻitiiti (e oo i le 30 cm). Faʻailoga i lanu paʻepaʻe-lanu paʻepaʻe poʻo le moli o fugalaau, o lona faavae o loʻo i ai le paolo o le lilac. E lelei tele ia DwarfHybrids mo le totoina i totonu o koneteina poʻo luga o paʻu alpine alpine.

E te iloa? Aferika afuafuga lanumoana-o se tasi o ituaiga o Venidium. E maua e le gata i Aferika i Saute ma Namibia. Ua tupu foi i Mekisiko, ISA ma Ausetalia, lea ua avea ai ma vao lauiloa. I nei atunuu, e matua faʻaumatia e tagata le fua o le vao o lenei laau.

Faʻamasinoga

O le tuputupu ae o le afu Aferika o le metotia aupito sili ona totoina. O le totō saʻo o fatu i nofoaga tatala, e na o itulagi e maua ai le malulu ma mafanafana, o le itu i saute o Rusia ma Crimea.

O le totōina ile lauʻeleʻele e mafai ona faʻatino i nisi itu i matu, ae i lenei tulaga, o le vaitau o le fuga o le Venidium o le a amata i le masina ma le afa mulimuli ane. I le auala, o loʻo lamatia pea i le itu i saute Rusia, ona o le tau o lena itulagi e mamao tele lava mai le tau o Aferika i Saute. O le a tatou talanoa e uiga i le laasaga i lea laasaga ma le laasaga o le tuputupu ae o le tupu o le steppe e le metotia o fatuga, lea e sili ona lauiloa ma sili ona lelei:

  1. Mo le totoina o fatu laau, e tatau ona e faʻaaogaina se pusa faʻapitoa, atigipusa mo tipu, ipu poʻo le afifiina o meaai.
  2. O le eleele mo laau toto e tatau ona avea ma le eletise, le gaogao ma le faʻaleleia lelei.
  3. I le pito i lalo o le faatoaga, e tatau ona fausia se alavai, ona sasaa lea i le eleele na saunia muamua (o se paluga o peat ma le oneone oneone).
  4. O fatu o le laau ua tanumia 3-5 mm i le palapala. O vavao i le va o fualaau aina e tatau ona i totonu o le 3-4 cm, a leai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mafiafia o fualaau.
  5. A uma ona totō, faʻamama le palapala ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. O lenei mea o le a fausia ai se microclimate mautu, lea o le a fesoasoani i le vave faʻafuaseʻi o fatu.
  6. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o laau e 20-24 ° C. E masani lava ona foliga mai o le 15-20 aso pe a uma ona lulu. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona tatalaina le pusa faʻatasi ai ma laau toto (aveese le ata tifaga poʻo le ipu tioata) ma aua neʻi galo e uiga i le suāinu (naʻo le maeʻa o le masini).
  7. O le isi tulaga taua e tumau ai le faʻasalalau masani o tipu. Afai e itiiti le la (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaauau pea ona vaʻaia le tau), ona tatau lea ona maua ni faʻamalamalamaga faapitoa. A aunoa ma se malamalama, e mafai ona tulaʻi pine i se faʻatuai tele.
  8. O le vaitaimi sili ona lelei mo le faʻaaogaina o loʻo faʻatupeina i le ogatotonu o le masina o Me (mo le vaeluaga). Ae, toe faʻaopopo, e tatau ona e taulai atu i le tau ma tulaga masani o le itulagi. Ua matauina e tagata popoto e tatau ona totoina laau toto i eleele matala pe a maeʻa ona le toe i ai le mataʻu o po. O le aofaʻi ile aso vevela ole ea e tatau ile va ole 14-16 ° C.
  9. Manatua o le afami aferika e fiafia i nofoaga lanu, ae e matua nofouta lava i ata. Saute i sisifo poʻo itu i saute-sasae i luga o le saite, lea e mafai ona puipuia mai matagi malolosi, e sili ona talafeagai mo le totoina.
  10. E totoina i luga o le eleele avanoa e tatau ona na o fugalaau sili ona atiae ma mamana. Pe a totoina, e tatau ona tuu le potu atoa i le aʻa o le fatu. O vavao i le va o pu mo laau toto e tatau ona i ai i le lautele o le 25-30 cm. I le pito i lalo o le totō totoga e mafai ona e tuʻuina ai ni fugalaau faʻapitoa e faʻatau atu i toetoe o soo se faleoloa fugalaau.
  11. I le taimi lava e uma ai ona totō, o fugalaau e faʻafeinu ma malulu mo ni nai aso. O le masani ona inu susu e le talafeagai, aua e lamatia ai le faʻaleagaina o le tino. E le gata i lea, o le Venidium e masani ona ola i le vevela vevela o le Namibia ma Aferika i Saute, lea o le timuga o se togafiti e le masani ai.
Totoina o Venidium

E taua! I fualaau o fugalaau e malosi, e manaʻomia ona faʻamaʻaʻa. Ina ia faia lenei mea, ao e tuputupu aʻe, e tatau ona faʻaitiitia le faʻavevela i totonu o le potu, ma nai aso aʻo leʻi totoina ile eleele, e tatau ona totoina laau toto mo 2-3 itula i le auala.

Afai e te manaʻo e totō se chamomile Aferika i le taimi lava lea i le eleele, ae le o le totoina o fatu laau, ona tatau lea ona e totoina muamua nai le ogatotonu o Aperila. O le eleele ma le totoina o togafitiga e tatau ona maitauina le tutusa e pei ona tatou faailoa atu mo le metotia o fatu. I le taimi lava e uma ai le totoina, o le fatu fatu e ufiufi i se ata tifaga, e tatau ona fetaui lelei le vevela i le vevela o le potu. E mafai ona tatala le ata pe afai o le vevela i aso taitasi e le itiiti ifo i le 15 ° C ua faatuina i fafo (o le tulaga lenei ua i ai le toto laau).

Tausiga

Afai e te manaʻo i le Venidium e faʻamalieina oe i se vavao matagofie ma matagofie mo se vaitaimi uumi, e tatau ona e tausia lelei lona tausiga, lea e aofia ai gaoioiga nei:

  1. Faʻasa Tusa, e le silia ma le tasi i le vaiaso. I le taimi o le vevela o le taumafanafana e mafai ona faʻatutuina 3-4 taimi ile 2 vaiaso. O le tele o le suavai e mafua ai le atinaʻeina o se siama afaina i le aʻa o le laau.
  2. Laʻei pito sili. Faalua faalua i le vaitau atoa o le tuputupu ae. Muamua - ao le i fuga mai (sili ia Me), le lona lua - i le vaitau o le fugalaau galue (Iulai-Aokuso). E mafai ona e fafagaina se fugalaau ese ma ni mea faʻapitoa faʻamalosi pe faʻalaʻau.
  3. Tatalo. I le i ai o le taimi avanoa e tatau ona faia i taimi uma e mafai ai. O le faʻamalosi e faʻaleleia ai le lelei.
  4. Faʻamamaina o gafa. O le taimi lava e muta ai le fugalaau, e tatau ona aveese. I lona tulaga, e 2 tamaʻi tama laiti o le a faia i le taimi e tasi. O lea la o le a sili atu le matagofie o le togavao ma sili atu le matagofie.
  5. Laʻau e teuteuina le tuai. Faʻaauau pea mo le faʻamalosia o le fugalaau fugalaau. Laʻau faʻasolosolo e toso ese uma ai le sua, lea e le lava le toto.
  6. Garter. E faia mo sui maualuga atu o le Venidium. O le faʻalagolago e mafai ai e le laau ona tatalia matagi malolosi o le matagi.
  7. Totoina E tatau ona masani, e pei ona pikiina e vao vao uma mea aoga mai le palapala ma toso ai le tele o le susu i luga ia te ia lava.
O le faʻamalosia o le eleele ma fafagaina laau, faʻaaoga fualaʻau faʻasamaʻi: vaovao, paʻu lupe, Florex falala suamalie, fasi falala, meaʻai, fagu, peta potato, compost, fuamoa, faʻi paʻu ma le pefu asu.

I le faaiuga o le taimi mafanafana o le tausaga, o fatu e aoina mai fua o le Venidium, lea o le a talafeagai mo le totoina o le totogo e sosoo ai. O fatu e teu i teutusi pepa poʻo taga pepa. E tatau ona teuina i se nofoaga mafanafana i le vevela o le 20-25 ° C.

E te iloa? O le isi igoa mo le venidium o le arctotis (Arctotis). Faaliliu mai le Eleni, o lona uiga "taliga taliga".

E le talafeagai le saunia o fugalaau mo le taumalulu, e pei o la tatou afa feʻafeʻaʻi, o le veni e faʻateleina e pei o se faʻalausaga taʻitasi. O le malo Aferika e le mafai ona tatalia le malulu malulu (seʻi vagana ua faʻaaogaina e pei o se fale ile fale). I le maeʻa o le tautotogo, eliina ma faʻaaogaina vao vao mamago, ma i le tautotogo e toe faia le faʻatoʻaga.

Faamasani oe lava i le lelei o le faʻaaogaina o le suavai, faʻapea foʻi ma le auala e faʻapipiʻiina ai se faiga o le faʻavaivai i le va.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le aotelega, e le faalavelaveina e le meaola faalafua le Venidium e masani ona tupu. O nisi taimi o le chamomile Aferika e mafai ona taia e se osofaʻiga a aphid, lea o loʻo faʻaumatia ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Iloaina aphids uliuli i fugālaau fugalaau e mafai ona i luga o mafuaaga:

  1. I luga o laʻau talavou, o pulupulu ma luga o laulaʻau ma mata le lava, e mafai ona e vaʻaia se fuifui o lanu uliuli po o enaena lanu enaena.
  2. Paʻu paepae "lumps" i le tele o faʻamaʻi pipisi o loʻo ufiufi na latou lafoina i le faagasologa o le olaga.
  3. O nofoaga afaina o le laau o loʻo ufiufi i se vai inu, lea e maua mai ai aphids.
  4. O le mea e aʻafia e laʻau ma faʻamago pe a mavae sina taimi. E leiloa e le laau lona teuteu, fugalaau ma lau paina ua amata ona mou atu.
I le faaopoopo atu i le venidium, o aphid o se tasi lea o mea e sili ona afaina ma taatele i laau faapena: apu, kapisi, kukama, pi, viburnum, plum, dieffenbachia, currants, calico, hydrangea, sunflower ma azalea.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o iniseti, e mafai ona ave faamalosi le aphids: sasaa vai i luga o laau toto mai lalo o le pulupulu. Ae o lenei metotia e le o se mea e sili ona leaga, talu ai o le tele o le vai e mafai ona faaleagaina ai le aʻa o le veneta. E lata ane i le tupu o le steppe, e mafai ona e totoina se daisisi Dalmatian, lea e togi ai se aphid blackish.

E taua! Pau lava le ituaiga o faʻamaʻi e lamatia ai le ava malosi o se ituaiga o siama e mafua mai i sigi. Ina ia faʻafetaiaʻia i latou, e mafai ona e faʻaogaina fualaau.

Faaaoga i teuteuga ma le faʻasologa o le laufanua

Venidium o lona natura moni lava o se fugalaau pupula ma le lanu lea o le a avea ma malo tulaga ese ma o le autu autu o soo se teuteuga teuteu fugalaau e faʻaaogaina i luga o moega fugalaau, laufanua, ma paka o le laufanua. O le a avea foi o ia ma tagata maoae e mafaufau i ai o se taufaasese. O le taisini Aferika e le o se taimi umi, o lea e fautuaina ai e faaaoga i le faatufugaga o lebanabana.

Faitau e uiga i laau taʻitasi taʻitasi e pei o le vao vao (sicenus), vao tuʻufua o Turkirana (alissum), bidens, echinocystis, iberis brachikoma, faʻapologa, nigella damask, Drummond phlox, argiranthemum ma pentas.

O lenei ua e iloa le auala e te ola ai se laufanua matagofie o Aferika i Saute na oe lava. Tuuina atu tausiga lelei mo le Venidium, ma o le a fiafia oe i lau laau i le taimi atoa o le taumafanafana ma vaega o le autumn.

Faʻamatalaga mai tagata faʻaaoga i luga o le fesootaiga a Venidium

O le tele o fugalaau, e masani ona taʻua o "daisies", ma o le Venidium e le masalomia o se tasi oi latou. E na o le lua lanu - lanu moli ma lanu paepae, e mafai ona pala ma e le o faaluaina ae leai se "daisies" e matagofie, uliuli o le masini vevela o le ogatotonu, lea e faasolosolo malie ona suia lona lanu ma le fausaga o le fogaeleele, aua o le ogatotonu e leai se mea ae o le uiga o le fugalaau fugalaau, e pei o "daisies." O le Benidium o se tausaga taʻitasi, e sili atu ona malulu, e mafai ona tupu e aunoa ma ni fualaau, ma o nisi taimi tuputupu aʻe le tagata lava ia. Peduncles umi ma faʻamalosi malosi, talafeagai mo le tipi. O le timu ma le timu e le faʻaleagaina le foliga mai o fugalaau, o fatu i la tatou tau e masani ona tupu.
Vera Severe
//irecommend.ru/content/chernyi-kvadrat
Vaitausaga taʻitasi e ola i le 70 cm le umi, faʻapipiʻi le ufiufi, paʻu paʻepaʻe. O taʻavale e lautele, faʻalalauina. Lea laititi e laiti, e le faʻavasegaina, faila i luga ifo o le lyre, pito i luga ole laina i le vavalalata, sessile poʻo sulu. Inflorescences e oo atu i le 10 cm le lautele i luga o laina uumi. Ligula fugalaau fugalaau lanumoana, lanu viole-lanu enaena i lalo; pulupulu - laiti, lanu-paauli i foliga o se tamai pulou. E susulu tele ma matua tele mai le faaiuga o Iuni ia Oketopa. O fatu e tumau pea le aoga mo 2-3 tausaga. E iai ituaiga eseese ma lanu eseese ma le maualuga. Nofoaga: O Venidiums e faʻapitoa, e manaʻomia le puipuia, nofoaga la, o le faʻaogaina o vai e le faʻafefe.

Soʻo: sili atu le malamalama, vaʻaia lelei, eleele palapala

Toe faʻaleleia: lūlū fatu i atigi pusa mo tipu ia Mati-Aperila, i totonu o greenhouses poʻo greenhouses. Totoina i luga o le eleele avanoa pe a uma le tautotogo o le tautotogo, tausia le mamao o le 25-30 cm.

Faaaoga: mo moega fugalaau, vaega, vases, mauga papa ma tipi.

Feona May
//otvet.mail.ru/question/36965838

Vitio: Venidium