Faatoaga

Laʻau matagofie ma vave tele vine Julian

O faifaatoaga, e masani i le uaina i totonu o aiga, e masani lava ona fesiligia i latou lava le fesili: o le vine e sili atu ona toto i luga o lana togalaau, ina ia fua mai ai, faamolemole ia mata ma fagua le matauʻa o ona tuaoi?

O le filifiliga e le tele naua, aua e le mafai ona galo e uiga i le malo malosi Rusia.

O le cultivar Julian e alofagia e le au fai togalaau ona o lo latou le lelei, o le gaosiga ma le matagofie o le matagofie o fuifui.

O le a le ituaiga?

Julian o se laulau o ituaiga vine mamago o le matua-vave ona matua. E faʻaaogaina i le uaina mo le faʻafefiloi o vine mamago, faapea foi i sua suamalie ma fualaau oona.

White Miracle, Pink vine ma Tason e ese foi i le vave matua.

O nei vine e mafai ona teuina ma feaveaiina e aunoa ma le fefe mo le saogalemu o ona ata ma uiga o le tofo. Mo lenei mea ua matua manaomia lava.

Grape Julian: faʻamatalaga o le ituaiga

O le tuputupu ae o le vao e sili atu i le averesi. O le fuifui e tele lava (mamafa o le 1 kg), faʻasolosolo, faʻapipiʻi pei o se paʻu. I foliga vaaia, e talitutusa lava ma le "matua" Rizamat, o le friability tele, e aunoa ma se peʻa. O vine o le lanu auro, i le malamalama o le lilac, lapoa, mafolafola, tusi i le pito i lalo, e matua palasi ma e mafai ona ola.

O le aʻa e umi, malamalama lanumeamata. E paʻu le paʻu, ae o le manava, e toetoe lava a le mafai ona iloa pe a faʻaaoga i meaai. Fugalaau o hermaphrodite. Sola ese lanu enaena lanu enaena ma lanu mumu. Vine malosi, paʻuuli enaena. O le lau e laʻititi lona lapopoa, lapotopoto, fatu-fatu, vaeluaina.

Montepulciano, Haji Murat ma Tien-Shan ei ai fugalaau fisexual.

Ata

Ata o vine Julian:



Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga o Julian na fafagaina e le faufautua o le Kapelyushny V.U. Faʻaalia o se taunuuga o le laasia o ituaiga Kesha ma Rizamat. E ui lava i le faʻamatalaga a le au faifaatoʻaga e uiga i le tetee atu i le malulu, ae o loʻo sili atu le lelei o le lelei ile itulagi ma le mafanafana ma le maualuga o le tau, pe a leai se malulu malosi.

O le Crimea, Ukraine, Moldova, le Caucasus. O le ogatotonu faʻatasi ma ona "miti" e mafai ona leaga mo Julian. I le tulaga lautele, o uiga o le ituaiga o loʻo faʻataʻitaʻiina nei.

O lona lima foi e aofia ai le Ataman Pavlyuk, le Descendant o Rizamata ma le Crimson.

Uiga

O le vailaʻau o loʻo i ai le malosi o le kiona - e oʻo atu i le 23 tikeri Celsius. E matua aʻafia lava i le paʻu palapala, lanu gutu, vaʻavave mite. Wass Julian toetoe lava a le fefe. Faʻailo i luga o le maualuga o le suka - e oo atu i le 28%. O le tofo o vine e suamalie, nutmeg, faatasi ai ma se tamaoaiga mulimuli ane ma le malamalama o le vaomago.

Faʻatasi lelei ma isi ituaiga ma rootstocks. O le gaosiga e maualuga, o lea e manaʻomia ai e le togavao ni mata e teuteu ai taimi. Tulaga masani o mata - e le silia le 45 i le vaomatua.

Faatasi ai ma ituaiga o le malulu e mafai ona taʻua o Vanyusha, Zagrava ma Pink.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faifaatoaga oe filifili e totoina lenei ituaiga i luga o le fanua o se laki - E toetoe lava a le fefe o ia i le ita e pei o le afaina, pala, pala, ma le oidium.

Toeitiiti lava - talu ai ona o le maualuga (mai le +25 tikeri) ma le faʻamafanafana, o le tulaga e ono tupu mai ai osofaʻiga ogaoga. Ma, ioe, e sili atu le fefefe i se osofaʻiga "mai le ea" - o manulele o uluai tagata saili ia fiafia i fualaʻau paʻu.

Faatasi ai ma manulele, e faigofie lava mea uma - tuʻu se manoa maʻaleʻale, ma tuʻu ia latou lele seia oʻo ina latou le fiafia.

E sili atu le faigata i siama, pe afai na o le pau lava le mea e le o faʻatoʻaga uma e iloa le amataga o le maʻi. O a ni mea leaga e mafai ona osofaʻia vine Julian?

Alternaria O se maʻi ogaoga lenei, lea, ona o le faʻaalia o fafo, o nisi faifaatoʻaga e manatu o se oidium. E afaina ai aʻa, fatuga, lau, vine, ma le le talafeagai mo meaai. Ina ia puipuia, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le teuina o vine. Afai ua uma ona faamaonia le faʻamaʻi, o le taua lea e ala i le totoina o togavine ma le lua pasene vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux.

O isi faʻamaʻi, e lamatia foʻi, e maua ai le anthracnose. Faʻaalia i foliga o ni lanu pogisa i luga o laulaau, faʻatasi ma nofoaga mate i totonu.

O le maʻi moni lea o vine o Iukureini, o Crimea ma Moldova, o le Kalasnodar Territory ma le Caucasus. Ma talu ai o Julian e fai si faigata, o ia foi ua lamatia ai o ia. O le tauivi ma lea mea o loʻo faʻaaogaina foi se vaifofo o le paluga Bordeaux - pe a oʻo i le 10 cm le fua muamua.

E pei o le paʻu poʻo le palapala, o Julian e puipuia, ae i le maualuga o le maualuga o le tulaga maualuga o le maua o maʻi e faateleina. O loʻo latou tauivi ma le faʻamaʻi e ala i le suʻeina o le vai vitriol solution ma le fomaʻi oona. Faatasi ai ma i latou o le au, o le captan, dichlorfluanid, thiram, ma isi.

E ui lava i le mea moni o Julian o se malosi, e le o se uiga lelei, e manaʻomia pea e faifaatoaga ona faia le puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma matauina tuutuuga o le teuina o fualaau aina. I faailoga muamua o le toilalo, e tatau ona vave faia fua, ona le manaʻomia ai lea o le tele o le taimi ma le tau o le tau faasaga i le faʻamaʻi. E le afaina foi le faia o se gaioiga e faasaga i chlorosis, bacteriosis, rubella ma le kanesa.