Laʻau

Fugalaau fugalaau stefanotis floribunda e matua fuga mai

O fugalaau Stefanotis ua leva ona taua mo lo latou lalelei ma le manogi manaia. O se vine vevela ma ona lanu susulu pupula ma fugalaau kiona o se natura masani o fugalaau o le faaipoipoga.

Talafaasolopito o Stefanotis

O le fusi stefanotis (stefanotis floribunda po o Madagascar jasmine) o se tasi o ituaiga fugalaau e lima ua iloa i le ituaiga o laau vine. E sili ona lauiloa i totonu o togalaau i totonu. Fugalaau e tuʻuina i foliga o le vaapiapi, puʻu, ma le gaʻo e tusa ma le lua inisi le umi. O fugalaau taʻitasi e iai le pale i petelima e lima ma sima, o le mea lea o le igoa mai le Eleni "Stephanos" ("crown") ma "Otis" ("spike").

E pei o se fugalaau Stephanotis (Stephanotis)

O laulaau o paʻu, o foliga o le ova (e mafai ona fesuiaʻi) ma faʻafeagai, ma o laau o le laau e mafai ona ola e oʻo i le 20 futu i le vao. Talu ai o lenei mea faʻapitoa, faʻapitoa i le vevela, o faʻamatalaga i luga o le fugalaau o le stephanotis e talafeagai mo le tausiga i totonu, talu ai o le fugalaau e sili ona tosina i lona siʻosiʻomaga laʻitiiti.

Mo faʻamatalaga! O fugalaau Stefanotis e taua foi o le veli o le faaipoipoga, o le mama ma le fugalaau ona o lo latou lauiloa i fugalaau o fugalaau faaipoipo. Fugalaau faaopoopo i ai le tele o mea manogi i falaova e aunoa ma le tele o avanoa.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

O le toʻatele o fafine, o loʻo fatuina le palasi i lo latou fale, o loʻo galulue i le totoina o ituaiga fugalaau i totonu o ipu. Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa o laau totō matagofie o lo latou lava malosi, lea e le lelei i taimi uma.

E tusa ai ma le talitonuga lauiloa, o le stefanotis laau i totonu o le fale e faia le vaega o se faamama. E le gata ina aʻafia lagona le lelei, ae e faʻaitiitia foi mafaufauga ma lagona le lelei, ma faʻafeiloaʻi foi le lalolagi i totonu ma faʻanoanoa ai le agaga.

  • O se fugalaau mamago na te valoia le faʻamaʻi i ona tagata. E tusa ai ma talitonuga faʻalotu a Saina, o le laau o loʻo i ai "le manava oona." O le mea taua o le togavao e afaina ai tagata o siomia ai, ma o le leaga e fesootai ma laulaau foliga.
  • Ona o le manogi le masani ai e fasiotia ai siama o le pathogenic, ua tulai mai ai se talitonuga faalua. E tusa ai ma talitonuga lauiloa, o se fale vevela e aʻafia ai se malo mai fafo. Ae peitai, e na o tagata e le lelei le malosi.
  • O lapataiga a Sick Stefanotis e lapataʻi vave e leai se tala fiafia.
  • Afai e mou atu le togavao ma le faʻaeteete lelei, o le a leai se ola maloloina o tagata e ona le fale.
  • Afai e fiafia le laau i le saoasaoa o le tuputupu ae ma le tele o fugalaau, o le a toe faatumu le aiga.

E tele faʻamalologa le lelei e le o se faʻamaoniga, pe afai e te manaʻo e amata faʻatupulaia lenei faʻataʻitaʻiga. E taua le faʻalogo i ou lagona ma malamalama i manaoga o le fale.

E tusa ai ma isi faʻailoga, o le faʻaalia o se fagu fugalaau i totonu o le fale ua folafola mai ai le manuia o meaola, o le a aumai e le laau le alofa ma le sami o le fiafia i le aiga.

Mo faʻamatalaga! Talu ai o le laau e mafai ona fasia siama faʻamaʻi, o tagata faʻatau togafitiga faʻapitoa e fautuaina le teuteuina o falemai i nei fugalaau ma potu o tagata matutua mo le filemu o le mafaufau ma faateleina le malosi.

O se kopi tauagafau e mafai ona faʻafesoʻotaʻi sootaga a tagata o le fale mautotogi, e faʻaumatia ai fefinauaiga ma faʻailoga. O le malamalama o le Mutuale e toe foi mai i le aiga e ala i le liuaina o le malosi le malosi i le malosiaga lelei o le laau.

Totoina ma le tausiga

Rose Lydia Lovely (Lydia Lovely) - o le a le ituaiga fugalaau o le aiga floribunda

Ina ia totoina stefanotis, e tatau ona e filifilia se atigipusa tele mo le vine ma faatumu i humus, eleele lanu ma faapalaga. O mea o loʻo maua i totonu o mea e maua ai elemene talafeagai, ma e fesoasoani foi i le acidification o le palapala ile pH mai le 5.5 i le 6.5. Vine o se laau e talisapaia le lafoaia o eleele eleele mama, o lea e aoga ai le ufiufi o le pito i lalo o le fagu ma le paʻu paʻu po o isi mulch masani. E talafeagai le tuʻuina atu o le vine ma se mea e talafeagai lelei poʻo le faʻataʻitaʻitū e lagolago ai le uʻamea. A aunoa ma lea, o le vine o le a avea ma se mea leaga.

O lenei mea e amataina ai le fatu o le stephanotis

Tausiga

Tuutuuga mo le tausiga lelei o le laau:

  • filifili se nofoaga lelei, ae le o le susulu o le la;
  • aloese mai punaoa vevela (pamu, vevela, ma isi);
  • puipuia le laau i le taimi o le susulu o le la i taimi o vevela;
  • vevela e le tatau ona pau i lalo o le 15 ° C.
Stefanotis - tausiga ile

E mafai ona e ave se ipu o le stefanotis mai le faaiuga o le tautotogo i le amataga o le autumn, mataʻituina le vevela.

Afai o le laau o loʻo i totonu o se eria e fetaui ma manaʻoga mo le tausiga o stefanotis - timu timuga, maualuga maualuga, mafanafana mafanafana, ona mafai lea ona e totoina lenei fugalaau i fafo i le tausaga atoa.

Taua! O le tausiaina o stefanotis i totonu e mafai ona avea ma faafitauli. Fugalaau e masani ona afaina i le faateia pe a fesuisuiai o latou siosiomaga. O se tasi o mafuaʻaga e le i tusia atili e uiga i le tausiga o laau vavalaʻau o latou uiga faigata. O nei faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e le o ni togalaau sili ona faigofie e tausi ai.

Faʻapupulaina vave Stefanotis e sili ona faigofie le tupu i totonu o greenhouses, lea e mafai ona e gauai totoʻa atu ai io latou manaoga. E mafai ona e taumafai e faʻasolo pepe i meaʻai i le fale, e ui o le ae maua le tele o galuega.

Ina ia maua se siosiomaga e sili ona lelei mo fugalaau, o le tausiga o laau e tatau ona amata i le filifilia lelei o eleele. O nei laau toto e manaʻomia se eleele maulalo e tumau ai le susu, ae leai se mea e tatau ona e tuʻuina i totonu o se mea susu, o le a taʻitaʻia ai le laʻau ma le oti o le laau.

Fugalaau e tatau ona faʻamaʻaina ma se vaifofo mo faʻalaʻau teuteu teuteu faalua i le masina i le vaitau o le tuputupu ae. E le gata i lea, e tatau i vaalele ona maua le maualuga o le maualuga o le maualuga o le 80%.

Faʻalogo lelei! Ona o le manaʻomia mo le vevela ma le faʻaauau pea o le faʻamamafana, o loʻo aʻafia ai laau laiti i nai fasi pulumu.

O le vevela o le taumafanafana e sili ona lelei mo fugalaau, aʻo tumau pea le aofaʻi i le 22 ° C. Latou te mananao foi i po malulu i le vevela o le 13-16 ° C.

E foliga mai o se tamai togavao

O le taumalulu i le fale e tausi ai fugalaau stefanotis

O le tausiga o stefanotis e matua faigata lava i masina o le taumalulu, aua e manaʻomia le malulu i le 13 ° C. Afai e vevela le vevela, o le a mate le laau. E tutusa foi, afai e pau i lalo o le 10 ° C, ona mate ai lea o le laau.

Faʻalogo lelei! E fautuaina le fesiitaiga o le laau i se nofoaga malulu puipuia, mo se faataitaiga, o se pu.

Mea masani masani

Rose Goldelse - o le a le ituaiga floribunda

Fautuaga aoga mo le aloese mai mea sese masani:

  • aloese mai le suia o le nofoaga o le fugalaau, aua e le fiafia o ia mai se tasi nofoaga i le isi;
  • o se faafitauli taatele i le taimi o le fugalaau e le lelei le toe maua o fugalaau pe a maeʻa le tau malolo;
  • E pa'ū fugalaau aʻo leʻi tatalaina? Tele po o le itiiti o le suamalie e afaina tele ai le tuputupu ae o laau;
  • faia laulaau lanu samasama? E le mafai ona tupu lenei mea. O le mafuaaga autu o le paʻu o le vevela faʻafuaseʻi.

Taua! Talu ai ona o le manaʻomia mo le faʻaleleia pea ma le mafanafana, o laʻau Stephanotis e masani lava ona faʻaogaina i le tele o faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai ma mekasini mealy. E taua le faʻapipiʻiina vave i le vave e mafai ai ma faia lenei vaega faʻamaonia o le masani masani o tausiga o falemaʻi.

Faʻasalaga manaoga

Ina ia fuga ma ola lelei, e manaʻomia e le fugalaau i totonu o le fugalaau le lapataiga e uiga i le faʻamaina ma le faʻamala.

  • Suavai i taimi uma, ae le tele naua e aloese ai mai le suavai o aʻa. E tatau ona lava le faʻataʻi tasi i le vaiaso.
  • O le faaopoopoina o fugalaau fugalaau i laau toto i le lua vaiaso o le a faaleleia atili ai le tuputupu ae ma le tuputupu ae.
  • Stephanotis e manaʻomia le tele o le susu ona o lona natura natura o le vaomatua.
  • E tele taimi e tatau ai ona fufulu le vai malulu i luga o laulaau mai le fagu moli.
  • I masina o le tau malulu, o lenei laau e manaʻomia ai le itiiti o le vai, e pei ona aoina le sau i luga o laʻau ona o le susu. Fertilizers i lenei vaitau e le manaʻomia ona faʻaaogaina.

Tofiga

Afai ua ola le laau i se siosiomaga lelei ma tulaga lelei, o le a maua mai ai foliga o le pear-shaped or ovoid-about four inches long. O le fugalaau e tupu i totonu o nai masina ma o le a vaeluaina ma liu enaena. Ona faʻasese lea o le pulu, ma faʻaalia le tele o fatu lanu paʻu ma lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Faiga fai togalaau

<

E mafai ona e maua kopi fou o fugalaau e ala i le totoina o fatu ma tipi. O le filifiliga lona lua e sili atu ona lelei, ona o loʻo i ai se avanoa tele e talia ma tupu ai le laau. E le gata i lea, o le vaʻaia o se auala sili ona lauiloa o le faʻalauiloaina o stefanotis.

E ui i le mea moni o Stephanotis Floribunda o se fugalaau matagofie, e le mafai e tagata uma ona tausia. Ae o le taunuuga e matua taua lava le taumafaiga. Stefanotis o se faʻaopoopoga sili i totonu ona o lona matagofie ma le manogi. Afai e te mulimuli i fautuaga o loʻo i luga, e mafai ona e fiafia i le tele o fugalaau o lenei laau i le tausaga atoa.