Laʻau

Tillandsia Anita - tausiga ile

Tillandsia Anita o se laʻau matagofie e totoina e le toʻatele o tagata ola i le fale. Mo se aganuu e atiina ae masani ma olaola tele, e tatau ona tuuina atu tausiga lelei. E tatau ona aofia ai le faʻasusu lelei, faʻamaʻi.

O le a le foliga o le aiga

O le aganuu eo le aiga Bromeliad. O se laʻititi laʻititi o le vao ma se laʻau eleʻele o laʻau o le basal pouliuli. O se vaega o le laau o se mea lautele e foliga mai e pei o ni mea e tutupu, lea e tupu mai i luga o se tamai pulou mai se rosette o laulaau. O le aganuu e faʻamalamalamaina i fugalaau lanu lanumoana e vavalalata ma le vaʻavaʻa piniki.

O fugalaau e le masani ai o uiga ia o tarlandsia o lenei ituaiga.

Taua! A maeʻa le oti, ona aliali mai lea o tamaiti laiti i totonu o le lau, ma ua mate le fale o le tina. O isi vaomatua e tatau ona faʻamoemoe mai laau laiti.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

Tillandsia Anita o se lala o Cyanaea. O se aganuu sili ona teuteu, lea na faia i luga o le lanu lanumoana - o se laau epiphytic mai le aiga Bromeliad.

Homeland o le laau

O le tina tina e sau mai Peru ma Ekuatoa. E tupu i vaega e 550-1000 mita i luga aʻe o le sami.

Tillandsia: tausiga ile

O le aganuʻu e faʻaalia i aʻa o loʻo aʻafia, o lona uiga o le tausia lelei o Anita i le fale e le mafua ai ni faigata.

Lulu

Tillandsia - tausiga i le fale ina ua uma ona faatauina, fuga ma totoina

O le laau e mafaufauina e sili ona lelei. I totonu o le potu e manaʻomia ona e tausia le vevela i le maualuga o + 17-26 tikeri. Aganuʻu e le taliaina lelei le fesuiaiga o le vevela, o lea e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga. E moni lenei mea i le taumalulu. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le fugalaau i le faapaologa.

Malamalama

Aganuʻu e le manaʻomia le malamalama tele. I le tautotogo ma le taumafanafana e mafai ona teu i le windowsill north. I le taumalulu, o le a itiiti se malamalama mo le fugalaau, o lea e tatau ona fesiitai atu i le faamalama sisifo po o sasaʻe.

Faʻasa

Faʻasagaina o le togalaau e fautuaina i vai mama. E tatau ona puipuia poʻo tapena. Ina ia faʻamaluluina le suavai, e faʻatagaina e faaopoopo le lamon po o le vinika i ai. A uma ona faʻamalosi, e tatau ona susu le palapala, ae le susu.

Taua! Pe a faʻafeinu, e fautuaina e sasaa vai i totonu o le laʻau. E tatau ona tu mo sina taimi, pe a maeʻa ona tatau ona tafe le vai.

O le laau e tatau ona faʻaleleia lelei

Lafoaia

O taimi taʻitasi, o lau laʻau e tatau ona sosolo. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau foi ona faʻaaogaina vai malulu ma faʻamamafa. A oʻo ina totogo, e fautuaina e fai ma le faʻaeteete le faiga ina ia leai se vai i luga o le puipui.

Totogi

E manaomia e le laau ni siosiomaga sili ona lelei o le suavai - i le maualuga o le 70-80%. I le taimi o le mafanafana, e tatau ona faʻateleina faʻailoga faailoga. Ina ia faia lenei mea, tuu le fugalaau i luga o se palanikeke ma ni susu mafiafia pe faʻaaoga foi fale faʻapitoa fale.

Soo

Mo le totoina o le aganuu e manaʻomia ai se mea faapitoa. Ina ia faia, e tatau ona e faʻafefiloi i le tutusa o le palapala laupepa, masi sphagnum, paʻu paʻu paʻu.

Laʻei pito sili

Soʻo se 2 vaiaso e fautuaina e fafagaina le fale i le faʻaaogaina o le vai. E faʻatagaina e faʻaaoga le vailaau mo vailaʻau. I lenei tulaga, o le vailaʻau o loʻo faʻasino i luga o le pusa e fautuaina ina ia faaitiitia i le 2 taimi. E iloa lelei e le laau le pipiʻi pito i luga. E mafai ona sosoloina i se vaifofo vaivai o le faʻaogaina.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Bromeliad family - tillandsia, pineapple, bromelia ma isi

Ina ia mafai e le laau ona fuga lemu ma le tele, e tatau ona e tausia faalelei. Faafetai i lenei mea, o le aganuu o le a taofia ona mea teuteu.

O se uiga lelei o le laau o se faʻaogaina tele. E i ai sona pulou ma o loʻo tu i luga o se tamai pulou. O le fuga e aofia ai fugalaau i totonu o se mea lanumoana loloto. O lona fausaga e aofia ai foi ma piniki piniki mumu. Latou te fevaaiaʻi le tasi ma le isi.

O vave fugalaau e vave faʻavave, ma o le totoa ma maʻa e tumau umi lava. A maeʻa ona fuga i le laulaau, ona fai lea o faagasologa. O le tina o loʻo oti.

Faʻasalaga lelei, e fesuisuiai ulu o valandsia

Teuteu

Laʻau echmea - tausiga ma toe gaosia i le fale

Trimming potted tillandsia e le fautuaina. E lafo ese e le laau ia lavalava tuai.

E faapefea ona fua

O le tele o fai togalaau e fiafia i le faʻaleleia o aganuu. O lenei faiga e faia i auala eseese.

Fatu

O mea totō e mafai ona saunia i le fale pe faʻatau i totonu o se faleoloa. Ina ia totoina fatu, e te manaʻomia:

  1. Fai se faʻataʻitaʻiga e faavae i le oneone ma le peʻa.
  2. E tatau ona matua susu.
  3. Tuu fatu ile luga i se tamai laulau, aua le ufiufi palapala.
  4. Faʻamasa le mea faʻapipiʻi.
  5. Ufiufi le atigipusa i le afifi ma alu i se mea e susunuina. E taua le faatumauina o le maualuga o le vevela iina. E tatau ona +25 tikeri.

E foliga mai e foliga mai pe a ma le 1 le masina. O le a totogo le laau pe a mavae le 5 tausaga.

Vaevaega ina ua maeʻa

A maeʻa ona tupu, e tele tamaʻi tama teine ​​ua faia i luga o le laau. Ina ia faʻalauteleina le aganuʻu, e tatau ona vavae ese ma faʻafeiloaʻi i ni koneteina fou. E faia lenei mea i tamaiti oe ua matutua ma ua i ai aʻa.

Ina ia toto se laau, e tatau ona e faia se mea faapitoa. Ina ia faia lenei mea, o le oneone ma le peat e faʻafefiloi i vaega tutusa. Pe a vavae ese tamaiti, e tatau ona togafitia ia mea ua faaleagaina i fafie.

E tatau ona tuʻu laumei i se mea malulu. E tatau ona i ai le pulega o le vevela i le maualuga + 22-25 tikeri. E manaʻomia le maualuga o le 3 masina i aʻa atoatoa. A maeʻa lenei vaitau, e manaʻomia le totoina o le aganuu i totonu o se koneteina fou. I lenei tulaga, o loʻo faʻaaogaina se mea e fai mo toso.

Taua! O le faʻasologa o togafitiga e fautuaina i le tautotogo poʻo le taumafanafana. O le a totogo le fatu i le tusa ma le 2 tausaga.

E mafai ona faʻaleleia le fugalaau i le vaeluaina

Suiga

Ina ia ausia le atinaʻeina o aʻa ma fugalaau, e tatau ona faʻapipiʻiina faʻapipiʻi le laau. O le taimi muamua e faia ai lenei faʻatinoga pe a uma ona maua. Ae e tatau ona e faia lenei mea pe afai e le fuga le laau.

Taualumaga

  1. Faʻaaogā le lapoʻa lapoa ma faʻafeiloaʻi e ala i le faʻafefeteina.
  2. O le isi avanoa e tumu i le eleele.
  3. Faʻasalaina le palapala pe a uma le vaiaso. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona e suluina le lau.

O le lautele o le ipu e manaʻomia mo le gafa. O le aʻa o le aganuu ua tupu ona o le fausiaina o tamaʻitaʻi. I totonu o se atigi pusa loloto, e ono amataina faiga e pala i le suavai.

O le isi gaioiga e sosoo ai e faia i le maeʻa o le 3 tausaga. E faʻatagaina e faʻataunuʻu pe a uma le fuga. Mo lenei mea, e aoga le faʻaaogaina o le eleele e fetaui lelei mo vaovao. O lona tuufaatasiga e tatau ona aofia ai le paʻu ma le peat.

Taua! A maeʻa ona totoina, o le fugalaau o tillandsia e manaʻomia le tausiga. O tautotogo taitasi uma lava, ua suia le pito i luga.

Aganuʻu ua fautuaina ina ia faʻapipiʻi i se taimi talafeagai

<

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Afai e te solia tulafono mo le tausiga o tillandsia, o loʻo i ai se faʻafitauli o faafitauli eseese.

Pests

E toetoe lava a le o feagai le laau ma osofaiga o manu. I se tulaga e le masani ai, e osofaia e se fuainumera o iniseti poo mealybug. I se tulaga faapea, o vailaau iniseti e faaaoga.

Isi faafitauli

Faʻatasi ma le le talafeagai o le tausiga o le lanumoana lanumoana, atonu e ono tulaʻi mai faafitauli nei:

  • O le leai o se tama teine ​​- i lenei tulaga, faʻaaogaina le tonisi.
  • Liliuina o le aʻa - aʻo faʻaitiitia le numera o le fafaga.
  • Faʻamamaina laʻau - e manaʻomia ona faʻaleleia le vevela o le ea.
  • Totoina o le pusa - i lenei tulaga, e manaomia e tamaiti le malosi ma ave i latou i ni koneteina fou.
  • Laʻau grey i luga o le laʻau - e tatau ona togafitia le togavao ma ni fomaʻi.

Tillandsia Anita o se fugalaau lauiloa e sili ona lelei mea teuteu. Ina ia ausia le manuia i lona galueaina, e tatau ona e saunia le aganuu ma le tausiga lelei.