Laʻau

Abelia: tausi, faʻatupulaʻia fautuaga

O Abelia o se laau totogo malie o le aiga Honeysuckle (Liniius). Tufatufa atu i Sasaʻe ma Southeast Asia. E seasea lava i Mekisiko (2 ituaiga) ma i le itu i saute o le Primorsky Territory o Rusia (Korea). O le maualuga ma le lautele o le vao e masani lava e le sili atu i le 1.5-2.5 m. O le lalagaina o laulaʻau lauulu o foliga o le ovaliga e masani lava ona valiina i le lanumoana. Laititi, e seasea lava, o fugalaau teuteu le vao mai ia Iuni seia oo i le muamua kiona, lea na avea ma faavae mo le lauiloa o Abelia i le va o togalaau. O le isi faʻasagaga o le galau o lona tetee i le teuteuina, lea e avea ai ma mea lelei mo le fausia o pa puipui poʻo le tuputupu ae i foliga o se fale fale ma se palealii faigofie ona faia.

Foliga lauiloa o mea leaga

E tusa ma le 30 ituaiga o lenei fugalaau i le lalolagi. Ae na o le 4 na salalau.

VaʻaiFaʻamatalagaFuga
Tele-fuga (grandiflora)Vaʻaia e oʻo i le 6 mita le maualuga. O le tele o fugalaau e pei o ni fugalaau e faʻapipiʻi i pito o pana, e ui lava o loʻo maua i lalo o le fana.

Paʻepaʻe, lanu piniki po o le violē Le manogi.

Mai Iuni ia Setema.

SainaLaʻau tele (e oo atu i le 2 m) lapisi teuteu lauulu, pe a uma ona fuga fugalaau, suia le lanu o laulaau i le apamemea.

Snow-paʻepaʻe ma vela mumu e pei o logo.

Me-Iuni ma seia oʻo i le amataga o Oketopa.

KoreaWinter-hardy shrub semi-evergreen, pe a uma ona fuga, suia le lanu o le lanu i le mumu-lanu moli.

Paʻepaʻe po o le piniki, malosi malosi.

Me ia Oketopa.

VariegateLaʻau le lelei e suia ai lanu i le autumn i lanu samasama lanu mumu.

Paʻu papaʻe ma le manogi o le meli.

Mai Iuni ia Setema.

E leoleoina e Apelia i le fale

O le tele o taimi e faʻaleleia e avea o se faʻatoʻaga fale. Tulafono faʻavae mo tausiga ile:

FactorTautotogo / TausagaPau / Winter
Nofoaga / MalamalamaPenumbra i se nofoaga puipuia mai le matagi.Le malamalama lelei e aunoa ma le susulu o le la.
Lulu+ 20 ... +25 ° C, ae, i le noatia ma le fai fuafua i le pulega o le suavai, e mafai foi ona faapaleni le vevela o le taumafanafana.Sili + 10 ... +15 ° C, pa'ū pe a faʻapala.
TotogiE tali lelei i le vavave taimi i le malulu.I totonu o greenhouses ma tulaga potu latou te sulu i le tulaga muamua.
FaʻasaTalia, pe a uma le vevela o le pito i luga o le eleele.Faʻailoga, e le faatagaina le faʻamagoina o se coma.
Laʻei pito sili2 taimi i le masina faatasi ai ma minerale tuufaatasia mo laau toto.Leai.

Suiga, teuteu

O le aʻa e le fiafia i tulaga vavalalata, o lea la o laau laiti e totoina i totonu o potopoto tetele i punavai uma. O le faʻafefiloi eleele e aofia ai le oneone, humus, eleele ma le peat i se fua faatatau o le 1: 2: 2: 2, i le faasologa. O le puipuia o le pala o aʻa e maua ai le suavai lelei.

O le teuteuga e faia i le tautotogo, pe a mate le laau ma taofi le tafe, pe i le faaiuga o le taumalulu. O Abelia e faigofie lava i le fausia o se pale lush, lea e faapuupuuina e tusa ai ma ona manaoga. O le puupuu o laʻau o totoe, o le tele o le faʻalauteleina o le togavao o le a avea.

Tofiga

E tele auala e faʻaleleia ai numera o fualaʻau o le leaga:

  • E seasea ona faʻaaogaina afaina ona o le le lelei o le ola. O vaega pito i luga o le togi o loʻo totoe pe a uma le seleseleina e sili ona talafeagai. E mauaʻa i se paluga o le oneone-peat mixer + 18 ... +20 ° C. A maea le faʻavaeina o aʻa, ona tuʻuina lea o totogo i ni ipu eseese.
  • O fatu e faʻailoaina i le maualalo o le germination. Mo le faʻalauteleina i lenei auala, ua totoina ia Ianuari. I le amataga o le tautotogo, e totoina ai manu laiti.
  • O pati Basal o le auala pito sili ona faigofie. Ina ia faia lenei mea, e vavaeese ma se vaega o le aʻa o le tina ma totoina i totonu o se ipu. Aua le faʻaaluina ao leʻi oʻo i le taumalulu.

Abelia Diseases and Pests

O le mafuaaga sili ona masani o le fuga o le fugalaau o le pala o lona aʻa ona o le suavai ma le le lava o le alavai.

FaʻaaligaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Faʻasusu ma le uila. Sugar secretions. Mobile.Aphids.Maea lelei le faamamaina o meaola faalafua, mulimuli ane e manaʻomia le suluina o le laʻau i vai paʻu (aloese mai le pa'ū i le palapala). Ona lua togafitiga lea ma iniseti ma se vaeluaga o le 1-2 vaiaso.
Laʻau o fugalaau ma vine. Leloaloa o mea e le aoga. Lanu samasama pe le lanu i laulaau, pupu, vaega siliva. Masini e paʻu ma pa'ū lau.Thrips.Shower, ona le itiiti ifo ma le 2 togafitiga faʻatasi ai ma iniseti ma se vaitaimi o le 1.5-2 vaiaso.
Nofoaga lanu samasama poʻo pale samasama, o loʻo ufiufi i se itulau mūmū mai le itu sese.Spider mite.Faʻaofuofu, pe a uma ona faʻasalalauina le fale i le iniseticaricides. E fautuaina le toe tuiina pe a uma le 7 aso.

Pe a iloa uluaʻi faʻamaoniga o le faamai, e taua le vavaeeseina atoatoa o le laau.