Fua o le gaosiga

Faamaumauga o le totoina o togalaau hydrangea

O se tasi e fiafia i laau totō, pe a ia vaaia se fugalaau, e matua taumatea lava: pe faapefea ona maua i lau 'upega lenei togalaau matagofie. O le vao e le lelei ma e tusa ai ma tuutuuga o le taumalulu i le vaitau o le vegetative o loʻo faʻaalia i le tele o fuālaau. Faʻapenaina o le hydrangea e mafai ona avea ma auala eseese.

Tulafono mo le tuputupu aʻe o le hydrangeas


O lenei mea e fiafia i ai tele o le lao le mea lea, e fautuaina e totoina i le avanoa. Ae pe a faʻapea o le a puipuia ai mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga.

E le manaʻomia e Hydrangea soʻo se tausiga faapitoa. E naʻo le taua le filifilia o le eleele lelei lelei mo ia - e fiafia i ai o ia sina gasegase, faʻataunuʻu ma atoatoa e le taliaina toleniga lime. E le talafeagai le oneone mo le oneone, talu ai o meaʻai e faʻafefeteina mai le maualuga i luga.

O isi tausiga e aofia ai le faʻamalosia ma le faʻasusu. I le taumalulu, e tatau ona i ai vao fale, talu ai ona e vevela ma e le talia se faʻaititia o le vevela.

O le faʻaleleia o vaomatua e manaʻomia le teuteuina o le tautotogo. Fufulu pito o tumutumu, ma tuu i luga o fugalaau taʻitasi taʻitasi pe fa.

Faʻafefea ona toe gaosia e hydrangea?

Afai o oe poo au uo e ola i luga o le saite, o le a mafai ona e maua ni vaomatua faaopoopo e faaaoga ai laau vegetative.

Vaeluaina o vao

O sea ituaiga auala e mafai lava e tusa lava pe o se tagata fai togalaau amata.

Ua faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogoi le taimi lava e fafagu mai ai le laau mai le falemaʻi ma amata ona tatala le lau muamua. Eli ma vaeluaina le togavao i ni vaega. O le valavala e tatau ona faia i se auala o kopi taitasi aʻafia o fatugao.

Laʻau vaeluaina faʻafefiloi ma le koale mo le faʻapalapalaina. O taʻavale e totoina i totonu o vaieli, e aunoa ma le eliina o le ū, ua matua inu ma mulumulu.

A uma ona totō, e tatau ona ola pritenyat laau ina ia latou maua aʻa.

Tuʻu


Faatulagaga o le taatia - o le auala taatele faʻaleleia. Ina ia maua se laau fou mai se vaomatua matua i le amataga o le taumafanafana, e filifilia ai se fana e matua malosi lava. O se pu e faia i tafatafa o le togavao (20 cm. Depth) ma faʻafeinu.

O loʻo faʻapipiʻiina le fuʻaina o pine ma tuʻu i totonu o se pu, ma sausau i le eleele. Mo le faʻalagolago, e tatau ona faʻaleleia le sola ese ma se pine laupapa poʻo se uaea. O lou fatu lea i le lumanaʻi. O susu ma meaʻai e maua mai i le taimi e fafaga ma fafaga ai le togavao. Tausia le palapala susu mo nai vaiaso muamua.

Mo le faʻavaeina o aʻa, o le vaega o le a tuʻuina i le eleele e vaʻaia pe tipi i se liʻo. O loʻo faʻamanuiaina le faʻapitoa i le faʻalauiloaina o le tuputupu ae.

O le pito i luga o le lua ua eli-faataatia ua tuu i luga, ma ua nonoa i luga o se pine i autafa aʻo lei tupu.

E latalata i le tautoulu, pe a vaeluaina le hydrangea ottsvetda, mai le vao. Aua nei eliina i le taimi lava e uma ai. - tuu mai ia ou faʻaaogaina i le ola tutoʻatasi.

E fautuaina tagata totō fugalaau e faʻapipiʻi faʻamau i lalo lua tausagape a ia suʻeina le aʻa ma tuʻu ai ni fuʻa. Bush eli ma se faaputuga eleele ma totoina i totonu o se pu valavala. O le taunuuga o se fatuga ua maeʻa, lea o le a sosoo ai ma le isi tausaga o le a fausia ai se laau totoa.

Fugalaau i luga o le siama na maua e ala i le taoto i le tolu tausaga.

Mauaina o le mdrangea mai le oti

Faʻafouina o le vaʻaia o le hydrangea. Totoina laau.


O lenei auala faʻaleleia e iloiloina sili atu ona taugofie ma aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faapipiiina, e vave ona e maua mai le tele o laau mai le vao vao.

Taimi mo le faapipiiina o soʻo se mea talafeagai. Na o le tipiina o le hydrangea i le tautoulu e aʻafia ai le totoina o mea totino i le fale, sosoo ai ma le totoina ile eleele. Faʻapenaina e ala i le tipi nisi vaega:

- Faʻatauga o meafaitino.

O le taofiofia o avanoa avanoa e afa le manuia. O le tipi e fautuaina i le taeao po o se aso puaoa. Tuʻu faʻatasi tausaga taʻitasi fufulu mai le va o le sefulu senitimita tipi e tipiina ma le kuka ma le fagu.

Ave ese laulaau pito i lalo mai le tipi, ma tuu ai ni laulaau se lua e faaumiumi ma lua pe tolu pamu.

- Faʻasologa.

Oti ese le mea faigaluega e nonoa se vaega tolu pe fa. O le pito i lalo ifo o loʻo gaosia e le aʻa - e le na faia, le pito i luga - e ala i le vaifofo (paluga oona, lanu meamata).

Mo le totoina e saunia ai se faʻafefiloi o turupa, peʻa ma le oneone (1X3X4), lea e togafitia i le vaʻa mo le faʻapalapalaina. O le meaʻai o loʻo tanumia i le 5 cm i totonu o lenei mea. O le seleseleina e tele taimi e faʻaalu i le aso mai se fagu sulu.

E tatau ona ufiufi faʻamalama i paʻu manino. Faatasi i le vaiaso, o le tulaueleele ua faʻanofo. O aʻafiaga e maua aʻa i le tusa o le masina. I le taimi lea ua aveese mai pu mai ia i latou.

I le isi itu, o le faia o aʻa e mafai ona faia i le vai. E tatau ona tuu ese le vai e aveese ai sima. A tutupu aʻe aa i luga o lapisi i le tele 2-3 cm, latou te nonofo i totonu o ipu i palapala.

- Totoina totogo.

Afai o le faapipiina sa faia i le tautotogo po o le mafanafana, e mafai ona vave utaina i luga o le nofoaga ua saunia. I le taimi e ese ai, o le totogo e vave amata ona avea ma aʻa. Laʻau totino ma le totoa fale mo le taumalulu.

I le vaitau o le autumn e seleseleina i totonu o fagu ma ola i totonu o potu. O le faʻaaogaina o fanua i fafo e faia pe a uma le taufaamatau o le kiona ua pasia.

Totoina o Fatu o Hydrangea

Mai lau lava vaomatua ia maua lelei se fatu laau faafitauli, aua e seasea ona maua le taimi e matutua ai i se vaitau puupuu.

O le taimi sili ona talafeagai mo fua o faatoaga - autumn E mafua lenei mea ona o le amataina o le vevela o le a saunia ia laau toto mo le faʻamalosi i fafo.

Mo faʻalaʻau, 'ua saunia pusa faʻamafola,' ua tumu i le faʻafefiloi o le oneone, paʻu ma le eleele. O fatu, vevela poʻo le totoina muamua, e salalau i luga o le fogaeleele e aunoa ma le faʻafefeteina. O fualaau e susu i se fagu moli ma ufiufi i le tioata.

Mo germination, o pusa e tuʻuina i se mea manaia, mafanafana, ae le o lalo o le la.

Afai o le susulu o le la i luga o se atigipusa ma mea totō, o le a faia se gaogao i lalo o le tioata ma o le a mate fatu.

O le tioata mai le tane e tatau ona aveeseina i le taimi lava e aliaʻe ai pine muamua. E masani lava, o laau e foliga mai e le fiafia, o lea e tatau ai ona lūlūina e le aunoa.

E lua taimi e sasaa ai vaovao - i le laasaga o le fuga o cotyledons ma pe a uma ona aliali mai 4-5 laulaau moni. I le taimi o le togi lona lua, o fatu toto e totoina i ni ipu eseese. A maeʻa, e tatau ona e amata amata ona faʻamalosi laau. Ina ia faia lenei mea, i aso mafanafana, e ave i fafo i le auala.

Ia mautinoa e le pauu laau i le la, e tatau ona puipuia faapitoa i le paolo.

O Hydrangeas e tupu aʻe mai fatu ile laufanua e fautuaina e totō naʻo mo le tolu tausaga. O faʻataʻitaʻiga talavou e le faʻafefeteina, o lea mo le taumalulu latou te aumaia i totonu o le fale. E oo i le tautotogo lona tolu o le a atiina ae ai e laau vao se aʻa lelei, ma e mafai ona totoina.

Afai o le totogo mai i le tausaga muamua o le a aoina mai ai pulumu, e manaʻomia ona aveese.

Tamaiti hydrangea

O pepe e taua o le itu i luga o laʻau autu o le hydrangea. O lenei faagasologa, lea na tupu mai i le fatugaʻo, vave ona atiina ae aa ma liua i totonu o se ogalaau. E fautuaina le totoina o pepe i se faʻafefiloi o eleele palapala, oneone ma peʻa. E tatau ona faʻamalosia le faʻafefiloi.

Mo le faleteuoloa sauniuni eleele mo azaleas (rhododendrons).

O le pepe e vavae ese ma le vaʻaia mai le ogaumu autu, togafitia i le pito i lalo o aʻa-muamua ma tuʻu i totonu o se fagu. O le faʻatinoga o loʻo faʻatino i le tautoulu ma totoina se kopi i le fale. E mafai ona totōina le togavao i eleele tatala mo le lua tausaga, pe a maeʻa i le vaitau muamua vegetative.

A aliali mai fugalaau i luga o le vaomatua, e vave ona vaʻaia, puipuia ai i latou mai le faʻateʻaina. I le faagasologa o le tuputupu aʻe o le pepe e tatau ona fafagaina i le mineral ma organic fertilizers.

Le toe gaosia o togalaau o le hydrangea - o se faagasologa e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa poʻo taumafaiga faapitoa. E oʻo lava i se fai togalaau e mafai ona taulimaina - o se mea fou.

Ata

Isi ata o le hydrangea vaai i lalo: