Fua o le gaosiga

Amonaium Sulphate e pei o Fertilizer

O taunuʻuga a le falemaʻi kemisi ua umi ma tumau le nofoia o se nofoaga taua i tagata soifua. O le sulfate o le Ammonium e faʻaaogaina e tagata i aso faisoo, faatasi ai ma lana fesoasoani latou te tunu falaoa ma ola ai falaoa i le fanua, faia ni vailaʻau gaosi ma faʻamaʻi vai inu.

Fua faʻatatau

I le fua faatatau o le ammonium sulfate (NH4) 2SO4 o loʻo manino le iloa e aofia ai le nitrogen i le ituaiga ammonium. Nitrogen i lenei pepa e sili atu ona faigofie ma sili atu ona gauai i laau totō nai lo le foliga o le palapala. I luga o le tamaititi e le i tausia, o le eleele taupou mo la latou suiga i eleele eleele ua faʻaaogaina le nitrogen i lenei pepa. Ma o lona i ai i le palapala palapala ua i ai sona aafiaga malosi i le seleselega i le lumanai. O le faʻaaogaina o le ammonium o le eletise i luga o le atinaʻeina, o eleele o loʻo galueaiina e le maua ai ni taunuuga matagofie, talu ai o le a pasi mai le pepa oona i foliga o le nitrate.

Maota faaletino ma vailaau

O le Ammonium sulphate e faʻaaogaina i le tele o alamanuia, e aofia ai le vaega o faʻatoaga. I le gaosiga o fualaau taumafa e faʻaaogaina faʻapitoa i mea faʻafefiloi ma faʻalaʻau eseese, talu ai ona o lona mamanu o le a le o se fusi faʻalavelave.

Tagata faʻatoʻa faʻamalieina le salmon ammonium mo vave vave.

E te iloa? Tukas o mea ia e faaopoopo (faʻaopopo) i le palapala, faʻatumu ai elemene aoga e misi e faʻaleleia ai gaioiga i le lumanai.

Faaletino meatotino: tioata manino, le lanu ma le leoa. I foliga o le eleele o le tutusa o le paʻu. O nisi taimi o le paʻu atonu e mama samasama po o le piniki. E leai se suauu e mafai ona suauu i totonu o le vai ma le kulimi. E matua le mafai ona gafatia i le ethanol, acetone ma le diethyl ether. Vailaau faʻamaʻiA: O le sulfate o le Ammonium e aofia ai le sulfuric acid, nitrogen ma le vai. O le fua faʻatatau o nei elemene i le ammonium sulfate e eseese e fuafua i aafiaga e faʻaaogaina i le vailaʻau.

O fualaʻau minerale e aofia ai foi le phosphorus-potassium, Akvarin, Kalimag, Plantafol, Kristalon, Kemira, Ammophos, potassium nitrate, Stimul, Azofoska.

O faʻamanuiaga

O le sulfate o le Ammonium o se vailaʻau vailaʻau ma le tele o faʻamatalaga i vaega eseese o pisinisi faʻaonaponei. I le gaosiga o meaai i le Rusia, o lenei vailaʻau faʻaaogaina talu mai le 1982.

I totonu o le faleoloa o meaʻai, o loʻo faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalama faʻamalosi i suauu ammonium. O lenei vailaʻau e le afaina ai le ola maloloina o tagata, faatasi ai ma lana fesoasoani e faʻamalo ai vai (chlorinate) i nofoaga e inu ai le faitau miliona o aai. I Rusia, o lenei vailaau e taua foi o le masima ammonium o le sulfuric acid, ua tuʻuina atu le makaina e tusa ai ma le GOST: 9097-82. E le gata i lea, ua lauiloa o se taumafa taumafa e taʻua E 517.

Ua faaopoopo i le falaoamata mo le taoina o oloa gaosi (e avea o se mea e faamautuina ma faamalolo): O le 517 o se vaega lelei mo le atinaeina o aganuu fefete.

E te iloa? O i latou e alofa i falaoa paʻu e tatau ona iloa o lenei mamalu e maua mai i le faaopoopoina o le sulfate ammonium i le paluga.
O lenei vailaʻau e faʻaaoga foi i fale gaosi oloa. Faatasi ai ma le fesoasoani o salmonium salts, viscose ua gaosia. I totonu o le pisinisi o meaola oona, o le ammonium sulfate o loo faaaogaina i le faamamaina o polotini. Ae na talisapaia e le faifaatoʻaga le aoga o le ammonium fertilizers.

Mo eleele

O le sulfate o le Ammonium ua salalau i le toetoe o itu uma. Sa talitonuina le au faifaatoaga i le faatinoga: o le i ai o le eletise ma le sulfur i lona tuufaatasiga - o se mea malosi malosi i le amataga o le totoina o fua o faatoaga, afai e le faaaogaina le ammonium, o le a leiloloa se vaega o le seleselega i le lumanai.

E tatau ona manatu le au o le a le mea e tatau ona faʻaaogaina lenei mea faʻapitoa ile eleele ile eleele ma mea e masani ai, ona o lona i ai ile eleele e faʻapupulaina ai le eletise.

Mo mea totō

O fualaau faisua, e faʻaolaina e le ammonium dressings, fausia ai le tele o aʻa ma lau laʻau nai lo mea e mafai ona siaki i poloka o le pulea ma le tutusa, ae le faʻapalaina, totō. Pe a faatusatusa, aʻa o laau toto po o fualaau lanu meamata e maua mai i le fauina o eleele. Ae maise lava le tali atu i lenei vailaʻau faʻamalosi o pateta, beets, kāloti, kāpeti ma geta.

Fautuaga mo le faaaogaina

E le afaina pe faʻaaogaina le ammonium sulfate. - E talafeagai mo soʻo se fanua.

Ae maise lava o le manuia o lona faʻaaogaina i le tautotogo e suaina ai le eleele, o lona vaega o le eletise e mafai ai e laau totō ona faʻalautele le laʻau i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe.

E mafai ona faʻaalu se isi 2 po o le 3 'ofu i le ogatotonu o le faʻataʻotoga o le totoina o fua. O le a sili ona talafeagai pe a fai e le lelei le tau (malulu, lamala). E i ai se aafiaga lelei i le taunuuga atoa mai le galueaina o togalaau ma togalaau.

Mo mea laʻau e talafeagai

E leai se aoga o le sulfate o le Ammonium i le fafagaina o oats, flax, saito, buckwheat, po o le soya, talu ai e leʻo le faʻalauteleina ma e le talafeagai mo nei laau toto. Ae o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le fafagaina o aiga faasatauroga e maua ai ni faʻamanuiaga lelei.

O fua o le kapeti, radisa, daikon, radisa, meaʻai ma pusi laisi e faateleina ai.

Potato toga

E tali atu le Potatoes i le faʻaofiina o laʻei pito i luga ma le televave o le tuputupu aʻe, faʻateleina le tele o pateta ma maua ai le maso. O le vaega o le eletise o le faʻalaʻau e puipuia ai pateta mai le aafia i faʻamaʻi e pei o le fatu ma le paʻu.

E taua! O le faʻaaogaina o le ammonium sulphate e le aʻafia ai i le tulieseina o iniseti e afaina ai fua o le fanua, o le mea lea, faatasi ai ma le ammonium fertilizing, e tatau ona togafitia le pateta mai le paluga o le potato Colorado.
O le mea sili ona manuia o le ammonium o le le faʻapipiʻiina i le pateta ma isi aʻa aʻa i le ituaiga o meaʻai.

Fale faʻataʻavale

Aʻo fafaga faʻatasi ma lenei vailaʻau faʻasolosolo i luga o kāpeti, e tatau ona amanaʻia le taimi e mafua ai le tuputupu aʻe vave o le tele o vegetative. Afai e tupu lenei mea, o le a le maua e le laau se taimi e nonoa ai se ulu o kapeti, ma o le kaleleleni o le a alu i laulaau ma o le a le nonoa ulu.

Ae o na taunuuga o le, pe a faia e le aufaifaatoaga ia lavalava i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe o kapisi. E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau i laʻau pupuʻu poʻo le taimi o le totoina o le tautotogo, pe 10 aso talu ona totoina le 30-aso e fai ai tipeti i le fanua.

Laumei lanumeamata

Mo aganuu lanumeamata uma, o faʻaopoopoga o ammonium o le a sili ona lelei le faʻaleleia o le ola. Pe a latou faia ni laumei faigofie ona faateleina le lapisi lapopoa, lea e taua mo le lelei o le seleselega o laau vevela. Mo le kulumu, pasili, mint, laumela poʻo le fua faʻatoʻaga o le sinapi ma suauu ammonium e aoga i soo se laasaga o le tuputupu aʻe.

A maeʻa muamua le seleseleina o laʻau, e tatau ona faʻamalosia le faʻamaʻiina o le ammonium, ona o le faʻatoʻaga lona lua e le gauai i le muamua.

E te iloa? O loʻo faʻaaogaina lelei lavalava o Ammonium i le galueaina o aʻafiaga o aʻa (pepa kāloti, beets, pateta, atisito o Ierusalema). E faaopoopo atu ai le leai o le sulfur i laau, ma o aʻa e tupu tele ma e oo lava. O le le lava o le sulfur e mafua ai ona piopio ma afifi aʻa.

O loʻo faʻaaogaina foi le mineral fugalaau mo le faʻaleleia o fualaau aina suamalie, lea e faʻapupulaina ai oloa i totonu o latou juicier ma sili atu ai i suga. Fua umi i le umi o le taimi e teuina ai e aunoa ma le fesuiaʻi.

Faʻamatalaga ma Faʻafitauli

O le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi e maua mai ai fua tele, e tatau ona e mulimulitai i tulafono masani o le taumafaina.

Ua fafagaina foi le Ammonium sulphate e vine, kelati, apu, laau aina ma laau afu.
Fertilizer application rate:
  • i luga o laʻau pusa: 10 sikuea sikuea. m - 300 g o le vailaau;
  • mo pateta: 10 sikuea sikuea. m o palapala e saofaga atu i le 250-400 g o le masima;
  • fuālaʻau faʻaaogaina i laʻau lanumeamata i le fua faatatau o: 10 sikuea sikuea. m. - 200 g o le masima.
O le sulfate o le Ammonium e matua ese lava mai isi mea o minerale, o le a matua faʻamalosia uma lava e laau i totonu o vailaʻau suavai ma faʻagogo.

O meaai i le tulaga o se vaifofo vai o le a vave ona faʻaleleia, ma o le totoina o le a faʻafefiloi i fualaʻau mama i ni nai aso. O le fua faatatau masani o suauu ammonium - 300-400 g i le 10 sikuea sikuea. m

Mo le puipuia o le "acidification" o eleele, e faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le lime-fluff poʻo le penisina maʻa. O le sulfate o le Ammonium e fefiloi ma le lime (chalk) i le ratio 1: 1.

E taua! I le faʻaaogaina o lenei mea faʻaaogaina o le mineral e leai ni tulafono faʻamalosi, o le tulaga autu e tatau ona faʻataunuʻuina o le faʻamutaina lea o lana talosaga 2 vaiaso aʻo le i fuafuaina le seleselega. A leai, i le pito i luga o le vaega o le laau o le ai ai le maualuga o mea o le palapala.
I le mea na tupu ai, e mafai ona e faʻaopopoina isi vaega o meainu. E le mafai ona aofia ai mea taua e pei ole tomanshlag ma fafie ash.

Faʻamanuiaga o le faʻaaoga

O lenei kemisi faʻatoʻaga o loʻo nofo lelei i le nofoaga muamua i totonu o faʻamalaʻau.

O se mea matagofie lenei:

  • e le o se keke ma e le manaʻomia ni tulaga faapitoa e teu ai;
  • leai se toe ma faʻalēaogā vave i le vai;
  • e le afaina i le ola o le tagata ma le ola maloloina;
  • tumau pea le nitrogen i le palapala.
E taua! O le sulphate o le Ammonium e tatau ona teuina mo se taimi umi e teuina ai i lalo o laʻau e le pa'ū ai le kiona ma le timu i luga o le vailaʻau.
E le faigofie ona 'ai O meaʻai faʻamalosi e mafai ai e oe ona faigofie ona tufatufa i luga o le eleele i le taimi o le tautotogo eli (suō).

Mo lenei mea, o faʻamalaʻau poʻo le paʻu o loʻo faʻasusu i le tutusa o aofaiga (faʻavae i luga o le masani) i luga o le eleele. I le tulaga o le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le mea vevela, o le a faʻamaʻoina le tulaga i le maeʻa ai o le suōina. O masini elemona e vave ona tali atu i le faʻasalalau ma le eleele, ma o latou vaega uma e tufatufaina atu i le palapala.

O ia meatotino o le solubility i le vai, e faʻatagaina oe e vave fafagaina faatoʻaga, ma fafagaina e mafai ona fai uma aʻa ma lau.

Talu ai o vailaau ammonium e toetoe lava le le mafai ona faʻaaogaina faatasi ai ma eleele, e le tuua e le eletise le pito i luga o le palapala mo se taimi umi, e le faʻavave, ma e leʻi fufuluina e ala i le vaʻaia. O lenei mea e saofaga i le faʻaaogaina o fualaʻau faʻasaina.

Ina ia puipuia le eletise mai le ammonium sulfate mai le suia i le fuga, e sili atu le lelei o le faʻamalaina o faʻatoʻaga ma le vai o le ammonium nitrate. O lenei mea o le a le mafai ai ona gaoioi le eletise i le faʻamamaina ma le eleele. O suauu Amoni e lelei ona e le faʻaputuina le kulimi i totonu o le fua, e tusa lava pe le atoatoa le tausisia o tulafono o le folasaga. Pe a faʻaaogaina fomaʻi ma lenei falu, e mafai e tagata faigaluega ona leai ni laei ma ni masini, talu ai o lenei mea e le faʻafefe ai le vevela ma e le afaina ai le tino o le tagata.

I le avea ai ma faʻamaoniga, e mafai ona talia e faʻaaogaina se vailaau faʻasaina i le gaosiga o mea taumafa, faatasi ai ma lona fesoasoani, o loʻo faʻaaogaina le palatini.

E te iloa? I le umukuka, o le ammonium sulfate o loʻo faʻaaogaina e avea ma auala e faʻaitiitia ai le ono maua mai o le faʻasao faʻafuaseʻi o le okesene i totonu o mines. Ina ia faia lenei mea, e faaopoopo atu i mea pāpā. O le mea na faʻamoemoeina o le faia mulimuli ane o se mea e pei o le helium i le maea ai o le faʻalavelave, lea e faʻatumu ai le moa.

O isi fuālaʻau faʻasaina, e ui lava e sili atu le taugofie nai lo le ammonium sulphate, e le taugata, ae e le faigofie tele i le teuina, aua e leai se mea e mafai ai ona faʻafefe (urea), o nisi e mafai ona paʻu pe a televave (ammonium nitrate). Ma o suauu ammonium o le a faʻapupulaina fua o gaʻo i luga o le tele o nofoaga o faʻatoaga faʻatoʻaga, ma i luga o ni mea totino laiti.