Fua o le gaosiga

Gledichiya masani

Gledichiya masani o se tasi lea o ituaiga siliva o laau, e le fefefe i le oge. E ola lelei i le vaomatua, eleele malulu, i nofoaga e masani ona fasiotia ai isi ituaiga laau toto. E ui lava i le mea moni e faapea o le togafitiga e mafua mai i le ituaiga o laau oona, o ona laulaau ma fualaau aina ua manatu o se punavai taua o punaoa sili ona taua e faaaoga ma puipuia ai maʻi eseese.

Faʻamatalaga

O le masaniga a Gledichiya o se ogalaau lapopoa leki, o loʻo i ai ni mea teuteu ma faʻamalolo, o loʻo manatu o se fale lelei o le meli. O le lauʻeleʻele o le togavao o Amerika i Matu, ae o le asō e mafai ona maua i itu uma o loʻo i ai se tau lelei.

E pei foi o le masani ai ile vao, o le legume aiga e aofia ai foi: pi, pi, ufiufi, ola, broom, legumes, peanuts, acacia, chertsis, vetch ma peʻa suamalie.

Gledichia - laʻau uumi o lona umi e mafai ona oʻo atu i le 40-45 mita. I fafo atu, e foliga tutusa ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, o laʻau fulufulu tutusa e tusa ma le 30 cm le umi, fugalaau laʻitiiti o le lanumeamata lanumeamata-samasama ma se manogi lelei ma susulu. I le mavae ai o le 8-10 tausaga talu ona totoina, o fua muamua e amata ona fua - o le legume beans, 18-23 cm. O fualaau mamago e mafai ona tumau i luga o le laau mo le taumalulu atoa. O lala ma puʻu e ufiufi i vao talatala i le umi atoa; ona o lenei mea, o le tilotilo i le laau, e foliga mai o le ufiufi i le uaea paʻu.

E te iloa? Gledichiya ona o le tele o vao tuitui na totōina e puipuia ai le vaomatua. E faʻaaogaina foi e fausia ai se pa puipui, lea e leai se mea ola e pasi.

O le vailaʻau vailaʻau o le aganuʻu o loʻo faʻatusalia e alkaloids, glucosides, epicatechins, flavonoids, e aofia ai le acrammerin, olmelin, fustin, ma le fisetin. O le pi o le laau e mauʻoa i saponini, sugar, ma leaflets e mauʻoa i antraglycosides, tannins, ma vitamini K. I laʻau ma fualaau, o le acid ascorbic e maua i voluma tetele.

Nofoaga

Gledichia - otaota vevela totogo lea e maua lelei i luga o vaipanoa maulalo, toafa tuʻuga eleele, i luga o eleele malulu. E tupu i le itu i saute o Rusia, Iukureini, i le North Caucasus, i le itu i sasae o le Iunaite Setete, Asia Tutotonu. E le fefe le laau i meaola faalafua eseese, e puipuia i faamaʻi. E vave ona tupu, e malosi ma malosi ona aʻa, o lona uiga o le mafai ona faʻaputuina le eletise e ala i moli faapitoa o loʻo i luga o aʻa, ma faʻatamaoaiga ai le palapala.

O laau e mafai ona tumau i le umi o le vaitau e aofia ai le samasama acacia (tree caragana), birch, laau laʻau, privet, deicia, oak, caragana, cotonear, larch, roses, lilac, skumampia ma le kiona.

O lenei ituaiga o fafie e le fiafia i eleele vaivai ma le le lava o meaʻai. E mafai ona ola i le toetoe lava o itu uma o loʻo i ai tulaga fesuiaʻiga.

Aoina ma le seleseleina

Gledichia faʻaaoga lelei Isi vailaʻau mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. O lau ma fua o le laau e faʻaaogaina e avea ma vaega o le faamalologa. O le seleseleina o fua e amata i le taimi pe a oʻo ina lanu uliuli ma malepe. A maeʻa le aoina, e faʻamago i le vevela pe a ma le 50-55 tikeri pe tuʻu i totonu o le auala, i le paolo.

E taua! E mafai ona paʻu o ni fatulala o se laau i le faaumiumi ma le tiga o le paʻu o le paʻu. O le mea lea, pe a faʻapotopoto mea faʻapitoa e fautuaina e faʻaoga meafaigaluega puipui.
I le masina o Iuni, pe a vevela ma vevela, ia aoina lau lau. Fufulu i latou i lalo o le paolo, salalau solo i se mea manifinifi, ma faʻafefiloi faʻamalosi. Taʻu fualaau suamalie ma lau i taga tapoleni poʻo atigipusa laupapa. O le ola ola o mea e gaosia e le o le 24 masina.

Talosaga faafomaʻi

O le tamaoaiga o minerale ma fualaʻau o le laʻau ma fua o le laau na mafai ai ona faʻaaoga i le avea ai o se fomaʻi togafitiga ma faʻasolosolo. Gledichiya o loʻo i ai vitamini C ma K, flavonoids, alkaloids, mea mucous, trittepenovye saponins, e maua ai le antiseptic, astringent, anti-inflammatory, analgesic effect.

I le faaopoopo atu i le masani ai o le togalaau, o laau nei e iai foi le aafiaga e tetee ai-lemu: yucca, vormwood uaua, aurorod, meaai, siaki siliva, birch, tricolor violet, sage (salvia) nutmeg, dogrose, sedum paʻu, birch, anemone (anemone) ma le blackberryberry blackberry.

Laʻau mai fualaau aina ma laulaau e faʻaaogaina mo le soligaina o le gasegase, gasegase, gastritis gasegase, colitis, mimiti o le gallbladder. O le laau e fesoasoani e taulimaina le malosi.

E le gata i lea, o le masani ai, o le taele, calendula, sage (salvia) vao vao, linden, chervil, lyubka, cress, yucca, dodder, viburnum buldenege, aurorod, aniani-slizun, piuga, e aoga tele i le galuega o le gastrointestinal tract. oregano (oregano) ma kāpeti kāpeti.
Mo le masaniga masani teuteu o lālā matutu o fua: 10 g o le meafaitino e sasaa mai i le 1 ipu vai inu, faamalosi 2 itula, faamama. Ave vailaau mo le 1 st. l faatolu i le aso.

E fautuaina foi e ave se teuteuga o le pi pi i:

  • cholecystitis;
  • toto maualuga;
  • maso maso.

Mo le togafitiga o le gastritis, o le mumu o le gallbladder ma le maʻi o le manava ave lenei fala: 10 g o le atigi fualaau aina e sasaa mai i le 250 ml o le vai vevela, kuka i totonu o le vai taele pe a ma le 10-15 minute. Faʻaosooso 30 minute, faamama. Faaaoga 1 tbsp. l e oʻo i le fa taimi i le aso. O le togafitiga e 2 vaiaso.

Faʻasolosolo i le gasegase ma le vein O le fua o loʻo i lalo e faʻaalia: 4 pata, sasaa le 500 ml o le vai, kuka i le vevela vevela mo le tusa ma le 10 minute, faʻamalosi 2-3 itula. Faʻafefete faʻasusu ave 1 tbsp. l faalima i le aso.

E taua! O le laau e afaina, o le mea lea, pe a faʻaaoga ona fua ma laʻau mo togafitiga faafomaʻi e tatau ona matua matau lelei le fua. Pe a matauina le ulavavale, paʻu le paʻu, leisa, ma le fulufulu, e taua tele le faʻatinoina o manua gaogao ma alu i le falemaʻi.

O fua o le laau e faʻaaogaina e pei o meaai fagafao, ma o ona fatu e masani ona avea ma sui sui o le kofe.

Faʻaaoga tatau

I le faaopoopo atu i vaega o faʻamalolo o le glaciation o loʻo i ai se mea teuteu. O se mea teuteu matagofie o paka, togalaau, sikuea, ua totoina i luga o auala o le aai, auala, auala, puipuia o togavao.

Totoga faaleaganuu

Gledichia - tulaga ese, muamua ma matua le masani ai laau faatasi ai ma se pale matagofie ma le fugalaau manogi. Ona o le foliga muamua, ona o le tele o legumesu tautau, ua faaaogaina i le mamanu o le laufanua e fausia ai se puipui faapitoa, teuteuina paka ma sikuea. E faʻamaonia e le laau se lauulu lelei, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Fausia i togalaau ma paka i le itu i saute o Rusia, le Caucasus, Central Asia.

E te iloa? Gledichiya muamua na aliali i le 1637 i paka o D. Tradescant latalata i Lonetona. Na ulufale atu i le teritori o Europa i le amataga o le 17 seneturi.
E tele le laau taumafa o le meli taumafanafana lea e mafai ona tuʻuina atu faʻataufaʻailoga aoga. O le uiga ese o le ituaiga e mafai ona maua ai le manogi suamalie ma manogi e oo lava i le taimi o le tau vevela. O pi i le tau uma o le tau faʻafefeteina i fugalaau ma faʻasao i le tele o nectar.
I le faaopoopo atu i le selu o le meli, o laau o le meli o le: apalai, karuti masani, phacelia, linden, sucker, secacia samasama (laau laau), se resha manogi, se slug bow, se irga ma se maple.

Wood

O Gledichiya e malosi, mafiafia ma faigata laupapa, lea e masani ona faʻaaoga e avea o se mea fale. E tusa ai ma lona tulaga faaletino ma vailaʻau, o le fafie o le laau e foliga tutusa ma le paʻu o le oak ma o loʻo i ai i le vaega o maʻa faigata. E faʻaaogaina mo le gaosia o tagata moe, faaputuga, pou. O laupapa ua faʻaaogaina i le kamuta, le fausiaina o mea teuteu, meafaigaluega eseese a le fale.

O le meafaitino o loʻo i ai se laʻau matagofie e mafai ai ona faʻaaogaina mo le gaosia o plywood sheets, meafale, mea i totonu.

O se tulaga uigaese ma le masani ai - tioata - e mafai ona avea o se faaolataga moni mai le tele o faamai. Mai i ona fua o loʻo saunia ai le tele o infusions ma decoctions, o mea lelei atoatoa ia i aga masani o togafitiga. Ae ui i lea, e tatau ona tatou manatua o le vailaau oona, ona o le le puleaina o le mauaina o tupe e faavae i luga e mafai ona oo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, e aofia ai le inisua.