Faatoaga faatoaga

O tamaʻi tamaʻi manulele e toʻasā - o moa o Sibright

O le vaomatua o le vaomatua Seabright e sili ona lauiloa i faifaatoaga o manu felelei oe na alolofa ia i latou ona o lo latou tulaga muamua, o le mamafa, mamafa o le ita ma le malosi. E iloga i latou i le agavaʻa, faʻaletonu ma le faʻaleaogaina, e faigofie ona latou tausisia ma faigofie ona taofiofia.

Seabright fafaga manu felelei. Na fafagaina i Egelani i le amataga o le 18 seneturi ma sa latou faafetai atu i le faifaatoaga - Sir John Seabright.

O moa feʻaveaʻi o lenei ituaiga na lauiloa i le vasega a le au Peretania, talu ai o le Alii Seabright o se tagata taʻutaʻua ma mamalu.

E tusa o le 1800, na amata ai e John ona fatuina se ituaiga fou o moa. Ina ua mavae ni nai tausaga, na iu lava ina ia mauaina ni moa ma faailoga o mea taufaaleaga ma mea e manao i ai.

E ala i le sopoia o le moa Bentamka ma le henani Polani ma ni fugafulu mafiafia ma "faaopoopo" i le totoga o moa a Hamburg, ma maua ai foi le fugalaau, na talia e le alii le ituaiga o mea manaomia.

I le ogatotonu o le 19 senituri i Egelani, na faavaeina ai le kalapu o le fanau mai o le Seabright, o Sebrightclub, o lona sui auai o ni tamalii tamalii.

O le tau o moa Seabright i le ogatotonu o le 19 senituri na amata mai i le 15 i le 30 pauna le taʻi lua. Afai tatou te amanaia le mea moni e faapea, o le tupe maua i vaiaso taʻitasi o tagatanuʻu lelei-e-o------------------------------------

Faʻailoga faʻamatalaga Sibright

O manu felelei, o loʻo i ai se uʻamea tele, faʻataʻetaʻi, foliga-maualuga, o le pusa faʻataʻavalevale, o le vevela lapotopoto, o le tino, o le siʻi matagofie pei o le siʻi.

O fulu taitasi e i ai se lanu uliuli lanu uliuli. I le paluga o loʻo i ai se mamanu faʻamaonia manino.

Faailoga o le va o Seabright:

  • nai ulu ulu, lanu piniki ma "penina"
  • o le gutu e fai si pisi ma o le pogisa po o le piniki piniki
  • foliga e mumu, o mata e lanu enaena
  • earlobes o le lapopoa, e mafai ona valivali i soo se lanu, ae o le fiafia e tuʻuina i le mumu
  • taliga lanu, lelei, mafiafia foliga
  • o le pito i tua e pupuu, pe laugatasi, poʻo se mea faʻafefe, e sosoʻo malie i se siʻusiʻu
  • ua pupuu le ua, faʻafeiloaʻi tua ma faʻaloaloa atu i le tino
  • o le tino e lautele ma totoa ae matagofie
  • o vae ua manino ma vaʻaia ma ufitia i apaau
  • o paʻu o se paolo lanu uliuli, lautele na tuʻuina, lamolemole.

O chicken o le Seabright ituaiga o Kuroper, o lona uiga ituaiga uma e lua o laʻau e tutusa lava lanu. Felafolafoaʻi lautele, ma pito i luga. O le moa e leai sona fulufulu umi i totonu o le fulufulu o le mane ma le puimanava, o loʻo faʻamalosi i le siʻusiʻu.

Faʻafitauli le lelei:

  • Lotu ma umi le tino o lapoa lapoa
  • Luga maualuga pe latalata i le tino
  • Paʻu i totonu o le siʻusiʻu, fulufulu mafiafia i le mane ma lalo ifo o se moa
  • Lua fulufulu uʻamea po o le leai o se fausaga
  • Fuga o fulufulu mamoe, faʻafefeteina o fuga uliuli
  • Semilunar e felataʻi fulufulu nai lo le faʻaauauina pea
  • O le lanu o manulele o le siliva (o le lanu tele o le siliva-paʻepaʻe ma se lanu uliuli o fulufulu taitasi) ma le auro (o le lanu tele o le auro lanu enaena).

Faʻasologa o Ata

I le ata muamua, o se silivili Sibright e fai mo le mea pueata e aliali i luma o lau vaai:

Se ulugalii matagofie siliva siliva matagofie:

I ata nei e tolu e mafai ona e vaʻai i le sela o le Sebright:

Tina i totonu o se fale, saunia mo le faaaliga:

Ma i luga o le ata mulimuli, o le tasi tagata o lenei ituaiga, savali i luga o le fanua:

Faʻapitoa

O le faasee ifo i lalo e toetoe lava o le eleele, o le pipii atu i le tino o se tasi lea o vaega pito i fafo o lenei ituaiga.

E le manaomia e chickini ni tausiga faʻapitoa, e faigofie lava ona faʻamalosi, o le mea lea e sili ona lauiloa i faifaatoaga moa.

Aʻo filifilia se cage e tatau ona gauai atu i le mea moni e felelei lele manulele o lenei ituaiga.

Robbers Seabright pugnacious, o moa ua faʻailoaina e le maualalo.

O aano o moa o lenei ituaiga e maua ai le manaia lelei ma e foliga mai o le meaʻai anufe.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E faigata tele ona ola tupu pepe o Sibright, aua latou te manaʻomia le matua faʻaeteete.

Ina ia faʻapupulaina le moa, e tatau ona tuʻuina fuamoa i lalo o le moa i taimi sili ona manaia o le tausaga. E sili atu le faigata nai lo le auro.

O le fausiaina o fuamoa e mafai ona faia i se tulaga faʻapitoa ma se incubator. O le fanau e aliali mai i le aso muamua atu nai lo fua o fua tele.

E fafagaina aiki i falaoʻo moa ua faʻapipiʻiina i falaoa fefiloi. Ona mafai lea ona e ulu i totonu o le susu o le millet susu, anufe vao ma greens. I le taimi muamua, o le vaeluaga o feedings o moa e tatau ona tusa ma le 2 itula, ona tatau lea ona faaitiitia le taumafa i le 5 taimi i le aso.

O pou o lenei ituaiga e le lelei le fafagaina, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu ia i latou meaai e tasi e pei o moa o lapoa lapopoa. I a latou mea taumafa e mafai ona aofia ai le susu, laina faalilolilo, kusi cheese, fesuiaiga, suauu o le saito, pateta, lefete tao, kāloti fou ma otaota meaʻai. Fafaga faga manu matutua e tatau ona faatolu i le aso.

O manu felelei e mafai ona faʻasalalau ma e mafai ona pagatia mai le faʻalauiloa i le taimi o se suiga vave o le tau. O le mea lea, i le taumalulu, e tatau ona mafanafana le pupuni, faʻaofiina moli ma faʻamalolo, ma mo le fola e faʻaaoga ai le loloto.

Uiga

O le mamafa o le moa e tusa ma le 600 g, moa - 500 g.

Lafoaʻiina o ituaiga o Bentemock Seabright amata amataina fuamoa i le 7-8 masina. Mo le tausaga latou te tauaveina ai le 50-100 fuamoa ma sili atu. O lapisi e sili atu ona suamalie nai lo isi ituaiga ma e mamafa le 15-45 g.

Faʻatoʻaga faʻatoʻaga i Rusia

  • Vasega pepeRus Zoo"- Moscow, ul.Kravchenko, 20, telefoni +7 (926) 152-41-99, +7 (965) 165-15-56, +7 (915) 898-56-72, i-meli info @ rus-zoo.ru, site rus-zoo.ru.
  • Faletalimalo tutoatasi a Marina Mikhailovna - Itumalo o Moscow, Orekhovo-Zuyevo, ul. Krasin, i-meli [email protected], telefoni +7 (929) 648-89-41, +7 (909) 681-28-08, website fermarina.ru.
  • Faatoaga "Nuʻu manu"- Yaroslavl i le telefoni, telefoni +7 (916) 795-66-55, +7 (905) 529-11-55, ptica-village.ru.

Analogs

O se faʻavae tutusa o le tino ma le mamafa (moa - 800-900 g, moa - 500-600 g) ei ai le Bentamka Altai. O le fua o fuamoa o moa o lenei ituaiga e tusa ma le 50-70 fuamoa i le tausaga, o le mamafa o fuamoa e tusa ma le 35-40 g.

E mafai foi ona e iloa se ituaiga Bantamok, e pei o Iapani (moa Shabo). O i latou, e pei o Seabright, ua faʻapitoa - o le mamafa o le mamafa e 575-725 g.

O le wyandot o le siliva o tupe siliva na aliali mai i le laasia o le Sibright ituaiga ma Cochinchans.

O la latou fuamoa fuamoa e 120-140 fuamoa i le tausaga, o le mamafa aupito maualalo o fuamoa o le 35 g. Faatasi ai ma manulele o Sibright latou te tutusa i lanu paʻu siliva, tino malosi o le tino, ae maua le mamafa maualuga - o le moa e mamafa 2.5-3.5 kg, moa - 2 -3 kg

O le asō, o se tasi o le faatauina atu o moa o se ituaiga o moa papaʻe a Moscow. E faitau selau i latou i le atunuʻu atoa.

O e amata amata ona e siva i le fale? Ona i ai lenei tusiga mo oe!

Talu ai nei, ua salalau lautele lava Bentams ona o lo latou aoga, talu ai ona o le maualuga o le fua o le fuamoa o fuamoa, o nei manulele e sili atu le fafagaina o meaai nai lo moa o lapoa lapopoa.

E le gata i lea, o aano o nei manulele e sili ona lauiloa - e matua agaalofa ma lelei. Ma o le faʻagatuaina o pepe i moa ua matua ofo lava - o le moa e taumafai e amata ona fufuluina ona fua i le vave e mafai ai.