Fua o le gaosiga

Vaega o le faʻamaʻiina o paʻu i le tautoulu: o se fuafuaga mo le fausiaina o se togavao mo togalaau faʻapitoa

O le faigata atoa o le togafitia o le vavao o loʻo i ai i le taimi e faʻaalu ai taimi o le teuteuga o le autumn. Mo lona uiga lelei e tatau ai ona iloa pe faʻapefea ona fuafua le uta i luga o lālā o se fale gaosimea ma mea e aʻafia ai lenei faʻaaliga.

Aisea e te manaomia ai le tipiina o le blackberry i le tautoulu

Blackberry o se vao ma se taamilosaga e lua-tausaga o fualaau aina. O le mea lea, o le tausaga muamua o lona soifuaga, ua faʻamalosia ai i tatou e faia mea uma mo ia e matua ma manuia ai i le taumalulu.

E oʻo atu i le taumafanafana o le a ufiufi le togavao i tumutumu ma o le a maua ai se seleselega lelei, mulimuli ane o le a tatau ona aveeseina lauʻau fugalaau. Afai e le faia lenei mea, o le a faʻafefeteina e le vaotuʻau le vao ma o le a le faʻatagaina le talavou e matua. O berries o le ai ai foi i lalo o le paolo ma le maua ai le suamalie. E le gata i lea, e manaomia e le laau le teuteuina ina ia:

  • e tuʻuina atu ai i lālā talavou le avanoa i meaʻai i le aofaʻiga maualuga;
  • ina ia faateleina le malosi o le malulu o laau tafe (o le tele o lapisi tuai e faatapulaaina ai le avanoa i le la i le ogatotonu o le vao);
  • faafaigofie le faagasologa o sauniuniga mo le taumalulu;
  • faaosofia ai le fuga o le lumanai;
  • ia tufatufaina atu le avega o fualaau aina i luga o lala, o lona uiga, ia faamalosia le vao.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se blackberry

Aʻo leʻi tipiina se vao, e tatau ona faʻatusatusa saʻo le uta i luga o ona aʻa, ma mafaufau i le malosi o le tuputupu ae o le aʻa. E mafai ona mafai ona oʻo atu i le 8 laupepa e fua mai ai laʻau laiti, o lona uiga, ia le itiiti ifo i le 8 ma e le silia le 10 togi e tatau ona ulufale i le taumalulu. E manaʻomia le faʻaagaga pe a le o lala uma e ola i le taumalulu.

Pe a faʻatulagaina le avega, latou te amanaʻia le malosi o le tuputupu ae, faʻapea foʻi ma le malosi o aʻafiaga o aʻa ma isi uiga eseese. Ole fuainumera o tipu e tatau ona faʻatusatusa i le maualuga o le faʻamaʻiina: o le tele o taimi e te faʻaaoga ai le fatịlaʻau, o le tele o faʻavaopoga e mafai ona e alu. Ae faʻatasi ai ma le sili atu o le aofaʻi o fua o le agrochemistry ma le faʻaogaina o vao e faʻamalosi ai, o le blackberry o le a sili atu ona faigofie i le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi ma osofaʻiga e faʻamaʻi.

E taua! E le tatau ona tuʻuina i le taumalulu ia faʻamaʻi faʻamaʻi leaga, aua o le a le ola.
Faʻamau faʻamaufaʻailoga totoe i le kuata o le uumi (luga aʻe o le pi). E faia lenei mea e faʻamalosia ai le togavao, faʻasalalau laʻau, ina ia tele atu fualaau aina i le tausaga a sau.

Siaki ituaiga ituaiga o telefoni pei o le "Giant", "Chester Thornless", "Thornfrey", "Ruben", "Black Satin".

Tausaga taʻitasi

I le tautoulu, o taʻausaga taʻitasi faʻapipiʻi vave i luga o tumutumu ina ia latou o atu ai i le itu o laau. Mo le faʻavaeina o togi, e patipati i le maualuga o le 1.9-2 m, mo mea fetolofi - e le silia le 3 m.

E taua foi le aveeseina o fatulaʻau laiti e leai se taimi e faʻamaʻa ai. O lala laiti ma puupuu e le mafai ona taumalulu.

Pusa o mea lelei

O lala uma e lua ua maeʻa ona fua mai fua e tatau ona aveeseina. Oti i latou i le aʻa.

E taua! Aua nei tuua ni suauu: e mafai e se manufeʻai ona nofo i luga ia i latou poʻo le faʻagasologa o le pala e mafai ona amata, lea o le a fasiotia ai le laau i le taimi o le taumalulu.
O lala uma e faʻaaogaina (e aofia ai mea leaga) e tatau ona susunuina ina ia le salalau faʻamaʻi ma meaola faalafua i luga o le saite. A maeʻa lena mea, e sasaa le sisi poʻo le peʻa i lalo o se vao vao, lea e mafai ona taofiofia le susu i le palapala ma puipuia aʻa mai le malulu.

Tulafono ma foliga o le faʻavaeina o vao

Aʻo lei oʻo i le tau malulu o le a fausia ai le saʻo lelei o le togavao. E foliga mai e sili atu le malosi o le faʻaaogaina o le tino i le kiona nai lo le fusi. Ae i le taimi lava lea e tasi, e sili atu ona leaga ma e le mafai ona fetuunai. O le mea lea, o ituaiga eseese e fautuaina ina ia "tatala" e avea o se meaola, ma e tatau ona vaeluaina ia mea fetolofi i le 2 vaega: vegetative ma fuga.

O le teuteuina lelei e taua foi mo laau e gaosi ai vine: currants, gooseberries ma raspberries.

Faiga saʻo

Le faia o se mea e te manaʻomia:

  1. I le tautotogo e toto i luga o le vao na ola mai le taumalulu, i se tulaga i luga tonu i luga aʻe o le rhizome.
  2. Faʻataʻitaga faʻamaʻamilo laiti i laulaʻau tuusaʻo mai le fua o le tuputupu ae: nonoa i lalo le uaea pito i lalo i le eleele.
  3. I le tautoulu, tipi le lua-tausaga o le tutotonu tutotonu i le aʻa, ma tuu ai le itu itu.
  4. Tina laiti e punou laitiiti, tuu i le aofaiga o 8-10 fasi. O le malolo (faʻavaivaia) aveese.
  5. O le afaina o le a oʻo i le taumalulu, faʻapuʻupuʻu ma punou i le eleele. Ufiufi luga
  6. I le tautotogo e toe faʻaleleia ai i latou i se tulaga i luga o le laina i luga o le laina pe a uma ona latou mafanafana ma sili atu ona fetuutuunai.

Folafiti faʻailoga

O le fuga o foliga e sili atu ona fetuunai, ae itiiti ifo le taumalulu-faigata. Ina ia fausia, e tatau ona e:

  1. Lūlūina i luga o lala o loʻo ola mai le taumalulu. Faʻasaʻo i latou i le taumatau e faatatau i le tuputupu ae.
  2. Uu i le itu tauagavale mai le itu e tasi uma tamaiti.
  3. I le tautoulu, aveese uma mea totogo ma aveese le laau mai le taʻavale. Faalautele le vine i le eleele.
  4. Oti ese lala uma, vagana ai 8-10 mea maloloina e leʻi fua mai.
  5. Gagau le sasa ma le faleoloa i vaʻa mo le teuina i le vaitau o le taumalulu. E le gata i lea, e aofia ai le faʻamalosi ma le faʻamautuina o arcs.
E te iloa? O fugalaau fou e mafai ona tineia ai lo latou galala, galue i luga o le tino o se febrifuge ma le faʻamalosia.

Faʻafefea ona ufiufi le blackberry mo le taumalulu

Ole televave e faigofie ona maua i le malulu, o lea la o soʻo se ituaiga e manaʻomia ai le malutaga mo le taumalulu. E oʻo lava i vailaʻau faʻamaʻi e malolo i le leai o se faʻaopoopoga faaopoopo i -20 ° C, o isi uma-i -17 ° C.

Muamua togafitiga

E mafai ona e faʻapipiʻi muamua laau totō na saunia muamua: faʻavae, tipi ma lelei le tuʻuina i luga o le eleele (i totonu o le uamea). E ala i le faasaolotoina o laau mai lala e le talafeagai, e mafai foi ona e aʻafia ai pine e ulu atu i le taumalulu i ni fusi ma punou i le eleele. E fautuaina e faʻapipiʻi i latou i matau i le palapala. E faʻaaoga lenei mea i ituaiga fetolofi e punou lelei. O paranesi e mafai foi ona faataatia i totonu o pitonuu ma faamautuina i auivi uʻamea.

O ituaiga meaʻai e manaʻomia ai se faʻaoga faapitoa. Ina ia faʻapipiʻi pea lala ina ua maeʻa ifo i lalo, i le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana e fesoʻotaʻi i luga o latou pito. I lalo o la latou mamafa, o le vaʻa lava latou e masani lava ona i ai ile eleele. O le taimi lava e tafiesea ai e le laau le laʻau, o le a liliu tele lala ma ufiufi le vao.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i le teuteuina o le pi, plum, apricot, apple, pear, cherry, cherry cherry.

Aʻo leʻi malulu, ua fautuaina foi e togafitia le vavao ma le copper sulphate poʻo le faʻamalosi e puipuia ai le atinaʻe o le galo i le taimi o le taumalulu. E le gata i lea, o le sone basal e tatau ona afaina i le mulch ma laupapa. E le tatau ona taoto i luga o le eleele susū.

Tulafono faʻapitoa

Faʻapitoa mo le malutaga e mafai ona e faʻaaoga:

1. Lalaga e leʻi faʻalanu. E mafai ai le tafelelei o le ea ma le susu. Filifili se tapoleni ma se lautele o le 1.6 mita ma le maualuga o le 50 g / 1 sikuea. m 2 faaopoopo pe 100 g / 1 sikuea. m - i le 1 faʻaopoopoga. O ia mea o le a tumau i le silia ma le tasi le vaitau.

2. Polyethylene film. I le avea ai o se nofoaga tutoatasi - e le o se filifiliga sili ona lelei. E mafai ona avea ma se faʻaopoopoga lelei i se mea sili atu le mamafa. Afai latou te filifilia i le tele ma faʻamautu lelei i le pito, o le a le mafai e le susu ona ulu atu i lalo o le malutaga.

3. Laʻau, laʻau, afu. O se filifiliga lauiloa lenei i totonu o le au faifaatoaga, ae o loʻo i ai foʻi ni mea faʻapitoa. I le laʻau ma vaomago, e masani lava ona maua mai moa e olo le vao. O lenei tulaga e mafai ona aloese pe a fai e togafiti le blackberry i se vaifofo e aofia ai le 0.5 lita o le suauu manogi ma le 50 g o le creolin. E mafai ona avea se mea leaga ma se poloka o le aisa, ma faʻafefe ai le susu. I le tautotogo e vaevae ai lala o fualaau aina mai le fale o le a toetoe lava a le mafai. Ma o le a liusuavai uma mo se taimi umi lava, o le mea lea o le a le mafai ai e le togavao ona atinaʻe malosi. O le mea sili ona lelei mo fale saogalemu lelei. O le a le sola o ia i le susu ma faʻaalu i le vao.

4. Laʻau lala e mafai ona faʻaaoga e faʻaoga ai se togavao. E le fiafia i ai, o le a le saogalemu le blackberry. O le fufuluina o le vai e le tele se taimi. Lapnik e talafeagai uma o se fale nofo tutoatasi, ma o se faʻamalosi e faʻapipiʻi faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi faʻamalosi poʻo se ata tifaga.

E te iloa? E i ai le meli lanu - manino, e pei o le vai, ma se manaia lelei. E tusa ma le 1 kilokalama o le meli e maua mai i le 1 ha o vao vao.
A maeʻa le taumalulu, ona ufiufi lea o mea faʻatasi ma arcs ma matau, pe afai ei ai. A maeʻa le vevela, o lālā ola maloloina e faʻaleleia, susulu ma enaena, ma faʻamaisa e avea ma uliuli, matala ma le pala. Aveese nofoaga ua faaleagaina ma faʻatali mo le seleselega mai ni vaʻa ola maloloina.