Faʻatoʻa totoina laau toto

Lisi o ituaiga sili ona lauiloa o logo

O loʻo i ai se talitonuga lauiloa o le logo e matua tupu lava i le fanua ma laufanua, ae o le taimi nei o loo i ai le tele o logo o le togalaau lea e faigofie ona tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma fiafia i la latou vaaiga matagofie.

Tatala - Sui o le aiga o Bellflower (Campanulaceae). O lenei mea totino e matua gaosia lava, e sili ona malosi lona ola i luga o le vaʻaia lelei.

O le tele o taimi, o le logo o loʻo faʻaalia o se papa laau, aua e fetaui lelei lava i tulaga eseese o le olaga.

E mafai ona vaevae maa i ni vaega se tolu, e aofia ai le tele o ituaiga o meaola, o meaola laiti, ma ituaiga o ituaiga. O lea, faʻamalosi vavave, uumi ma maualuga vaega o poliki. O le ae aʻoaʻo atili e uiga i sui sili ona taatele o nei vaega taʻitasi i lenei tusiga.

Vaega o logo

O vaega o loʻo faʻavaivaia o logo e valaʻaulia foi faʻailoga. I le nofoaga sao o le totoina, o nei fugalaau e mafai ona ola mo ni nai tausaga. O sea nofoaga e tatau ona malamalama, ma oneone oneone.

O ituaiga o lanumoana e maualalo le tuputupu ae e ola i le ituaiga o vao e oo i le 30 cm le maualuga ma le tutusa. O le foliga o le fugalaau e pei o le ulu, o laau totō e tutupu taitoatasi. Fugalaau e lanumoana, lanu viole, paepae. O latou lanu e ono fesuisuiai e fuafua i le ituaiga.

Bell Carpathian

Bell carpathian (Campanula carpatica) - totō faʻatasi ma se manoa manifinifi e oo i le 30 cm le maualuga. Stalk e aunoa ma ni laulaau. O nei logo e taua tele. O fualaau o lenei laau e aoina i totonu o se togavao e oʻo atu i le 30 cm.

O laulaau o foliga fuamoa, fugalaau - foliga faʻaofuofu, laʻititi, e oʻo ile 5 cm le lautele. E fuga mai mo le 60-70 aso i le lanumoana, lanu violē poʻo le paepae. O le fugalaau e amata ia Iuni, ma e mafai ona aoina fatu mai ia Iulai ia Aokuso. Mo le taimi muamua na maua ai lenei ituaiga i le 1770.

O faʻamaumauga sili ona lauiloa o lenei ituaiga:

  • Celestine fuga i le lanumoana.
  • "Karpatenkrone" - fugalaau lanu violē.
  • "Centon Joy" - fugalaau o lanu moana lanu moana.

O lenei ituaiga logo e manaʻomia ai se eleele vavalalata ma se tele o le susu. Ia mautinoa e faʻafefe le laau i le vevela uumi. Fugalaau e tatau ona vavaeina, aua a faʻapea o le togavao "pau" ma oti ai. O le togavao e tupu lemu, o le puaʻa e amata i le tausaga lona tolu.

E mafai ona totoina lenei laau totō poʻo le fatu fatu. Afai e te filifili e toto le laau i fatu, e taua le manatuaina e manaʻomia le teu i le taimi o le totogo ma atonu e le tasi. O lenei foliga e matua matagofie lava, ma o ona foliga vaaia teuteu o le a teuteu ai soo se togalaau.

O le lima o le lima o le birch

Campanula betulifolia - sui o logo logo. O nei meaola e le fefe i mea maualuga ma tupu i Turkey i le maualuga o le 200-300 mita. O lona igoa ona o le tutusa o laulaau o se fugalaau ma laʻau birch.

O le aʻa o le laau e saʻo, laitiiti (10-15 cm). O laulaau ei ai se lanu matagofie, lanu lanu meamata. I luga o le aʻa e mai i le 1 i le 4 fugalaau, e masani ona paʻepaʻe, faʻatasi ai ma se faʻasolosolo susu. O le fugaina o lenei ituaiga e amata ia Me ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso.

E te iloa? O lenei ituaiga o meaola e taua tele o le "ipu ma le saucers".
O le fugalaau e le lelei, e tupu aʻe i eleele suamalie ma le maualuga o le pH o le 5.6 i le 7.5%. E fautuaina e puipuia lenei meaola mo le taumalulu.

O le talo o le birchwood e masani ona faʻaaogaina e le aufaʻataʻaga o le laufanua i le mamanu o auala, tuaoi, faʻaoga o fugalaau. O fugalaau matagofie matagofie e foliga i vaega o laau i autafa o isi togalaau teuteu.

Gargan ata

Gargan bell (Campanula Garganica) - ogaoga tele laau totino. O le au o lenei sui foliga o le manava, fetolofi. O le laau e maua i foliga o se tamai togavao, e oʻo atu i le maualuga o le 15 cm.

O laulaau e laʻititi, lapotopoto, tolu-toothed. O fugalaau e oʻo atu i le 4 mm le lautele, o loʻo i le foliga o se faʻamau, lanu moana. O lenei ituaiga meaola e tele faʻapitoa e eseese la latou lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le "Major" o fugalaau e lanu enaena; "W.Hainana" e iloga i se lanu lavevela malamalama ma se paʻu mata ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le logo o le logo a Gargan e matua tele lava e le mafai ona vaaia se laulaau i tua o fugalaau. Na maua muamua le fugalaau i le 1832.

Mo le faʻaleleia o le tuputupu ae, e manaʻomia le tuʻuina atu o se nofoaga malulu ma le suamalie, laufanua mama ma le lelei alavai. Mo le Gargan le logo e tatau ona mautinoa le lelei o alavai vai, aua ona o lona malologa e ono mate ai le laau.

E tatau foi ona e mafaufau i le auala e ufiufi ai le laau mo le taumalulu, aemaise o vao laiti. O lenei ituaiga o meaola e faʻaleleia fatu laau poʻo fatu. E faʻaaoga i le tele o tulaga mo le teuteuina o auala savali, togalaau papaʻe, ma e lauiloa foi i le aganuu.

O le logo o le tele-lau

O le logo o le tele-lau ei ai le isi igoa - totoa le logo - Campanula cochlearifolia. O le laau e sili ona fiafia i maʻa maʻa ma e masani lava ona maua i Alps ma Carpathians.

O fuga o lenei fugalaau e fai ai se mea eleelea, e manifinifi ma salalau i luga o le eleele. O le tele o le vao e laʻitiiti lava - 15 cm. I le pito i lalo, o lau o le semi-oval, tino teuteu: elongated, small, with denticles at side.

Fugalaau e mafai ona sinasina, lanumoana poʻo le lanumoana. O latou maualuga maualuga e 1 cm le lautele. O le uʻamea e 1.2 cm le uumi, o le gaʻo e faʻamalosi i le faʻamalosi, pupuu. O le vaomatua e amata ia Iuni ma Iulai.

O nei meaola e tele ituaiga eseese e eseese i le lanu:

  • "Alba" - o le lanu e paepae.
  • "Miss Wilmot" - fuga i le lanumoana.
  • "R. B. Lodder" - fugalaau lanumoana ma se "terry" paʻu.

O lenei meaola ua lauiloa e le au fai togalaau talu mai le 1783.

Totoina lenei fugalaau e tu i se mea mamao mai isi laau totő, aʻo tuputupu ae vave le aʻa. O le nofoaga e lelei tele e filifili ai se malamalama lelei, mafanafana ma puipuia mai matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga. E tatau ona faʻaaoga le eleele i le faʻaleleia lelei o alavai, tausi maʻi ma e le o meaʻai.

E taua! E le mafai e le laau ona faapaleni le oneone, eleele susu!

E mafai ona faʻaleleia se laau totō (e ala i gaioiga ma vaevaega o laau matutu), faapea foi fatu e ola e tusa ai ma le mataupu o le totoina o laau. E tatau ona faʻalauteleina le laau i Fepuari-Mati.

O le laau e lelei e faʻaoga i togalaau, ona o le aʻa e faigofie lava ona tupu i lalo o maa poʻo paʻu pa. O nisi taimi o lenei meaola e tupu malosi ma fausia ai se "kapeta ola" o lanu lanumeamata ma fugalaau matagofie.

Vaega ogatotonu o lanu manu

Srednerosly vaega o bluebells e ese mai i ni mea e sili ona mamafa nai lo le tele. O vine nei mai le 30 i le 80 cm le maualuga. O fugalaau lanumoana e tele tele, e faʻapotopoto i ituaiga.

O le siakiina o foliga o le logo e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 3 cm ma e mafai ona ese lanu: lanu paʻepaʻe, samasama samasama, lanumoana ma le palanila. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Iulai. O ituaiga o aganuu i togalaau aina ua faʻaaogaina talu mai 1803.

Bluebell logo

O le fugalaau o lenei ituaiga e amata ia Iuni ma e oʻo ia Aokuso. O mauga o le Caucasus e taʻua o le fanau mai o le fugalaau, e tupu aʻe ai se tikeri sili atu i papa. O le laau e maualuga tele - mai le 50 i le 70 cm, e tele aʻa i totonu o le vaomatua, latou te lauiloa. E totogo le laau i le ova-fugalaau fugalaau e oʻo atu i le 3 cm le tele. O le toilalo e aoina i se pulumu e pei o le pulumu.

O Bush e sili ona fiafia ile eleele. Mo le tuputupu ae, e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga lelei. O le laau e totoina fatu na amataina ia Aokuso-Setema. E faʻaaogaina le logo e faʻataʻalo ai le faʻagalogaina o meaʻai, faʻapea foʻi ma le mamanu o togalaau papaʻa, mafaamanatu ma faʻamanatuga. O le faʻaaogaina o lenei vao i le aganuu na amata i le 1803.

Bell Grosssek

Bell Grosseki (Campanula Grosseki) - o se laʻau masani e oʻo i le maualuga o le 70 cm. O le Balkans o le laufanua lenei o lenei togavao. Laʻau totoa, faʻatasi ma lanu mumu-lanu enaena.

I luga o paranesi e tele fugalaau o lanu moana-violet po o le lilac paolo e oo atu i le 3 cm le tele. O le fugalaau e amata ia Iuni-Iulai. O laʻau o lenei togavao e vevela, lanumeamata i lanu. O le laau e totoina fatu na amataina ia Aokuso.

Mo le tuputupu aʻe o le logo o Grossek, e mafai ona e filifilia soʻo se nofoaga i le togalaau, ae sili atu pe afai e susulu. Talu ai ona o tulaga masani o loʻo totoina ai le laau i luga ole eleele, palapala papa, e le o se mea e sili ona manaʻomia ile eleele. E faʻaaogaina e le au faifaʻatatau lenei foliga e fuafua ai tuaoi, mixborders poʻo togalaau papa.

Sa tisa Bell

Bell Holed (Campanula Fenestrellata) - laau toto, ae maualalo. E oʻo atu i le 30 cm le maualuga. O laulaʻau e pei o le fatu-foliga, fuamoa, ma se pito faʻamau.

O le fugalaau o le asterla, o le salalau, ma le vaʻaia lelei. Faʻailogaina inflorescences. O fugalaau e tele, e oo i le 3 cm le lautele, lanumoana i foliga o asterisks. O le laau toto e matua tele naua ma umi se taimi - mai ia Iuni ia Setema.

E te iloa? Mo le taumalulu, e manaʻomia le malulu o le logo.
O le fugalaau e faʻaaogaina e teuteu ai paʻu alpine, mixborders, tuaoi ma togalaau papaʻe.

Bell Komarova

O lenei meaola e maua i totonu o mauga o le Caucasus. Bell Komarova - vao vao. O lona maualuga e oʻo atu i le 45 cm, o laʻau e matua manaia, o loʻo lalaga mai i lauulu sinasina papae. I totonu o le tasi togavao o loʻo i ai le 10 togi.

O laupepa pito i lalo i luga o pou e maualuga lava, o le pito i luga e le faatapulaaina. O le laau e fuga tele, o fugalaau e tetele tele - e oo i le 3 cm le lautele. Corolla tube, faatasi ai ma le pito i luga, "ufiufi" luga, susulu malamalama lanu enaena.

E le o toe fuga tele: o le lanu muamua e aliali i le ogatotonu o Iuni ma e faaiuina i le faaiuga o Iulai. Faʻaaogaina e le au mamanu i le mamanu o mixborders, tuaoi ma togalaau.

Paʻu puʻe

Paʻu puʻe ua tupu i luga o auvai o vaitafe vao i Eastern Siberia ma Sasaʻe Mamao. O lenei mea totino o se faʻalauiloa. O le aʻa e oʻo i le maualuga o le 50 cm, i le pito i lalo ma i le ogatotonu o le saʻo, o lala i fafo atu o le apex, o le tusitusiga e faigata.

O laulaau o nei ituaiga o meaola, pala, ma petioles. O le laʻau ei ai foliga o se fatu, fuamoa. O laulaau e tele, e tusa ma le 7.4 cm. I luga o le tasi paranesi e mafai ona oʻo atu i le lima fugalaau o le tele lapoa, o le pala. O le fugalaau fuga o se fuʻa paʻepaʻe paʻepaʻe, i le ogatotonu o se faʻataʻaleʻa.

O le laau e faʻasaina le taumalulu lelei, e ui lava e manaʻomia le ufiufi. Afai e tele le kiona i le taumalulu, o le fugalaau e mafai ona faʻaitiitia i le vaitau e sosoo ai. Faʻalagolago i ituaiga, o le lanu po o le tele o le laau e ono suia.

Bell Takeshima

Campanula Takesimana - laau toto e oo atu i le 60 cm. E tupu aʻe i le tulaga o vaega o alavai papa, ma avea ai ma vaovao tele. Laititi sina pala, vevela, fetolofi.

O laulaau e foliga mai i le fatu, ma se mataʻu. Fugalaau i raceman e laiti lava, e mafai ona sinasina, paauli po o fugalaau piniki. Le tele o fugalaau - 6-7 cm, latou te aliali i le taumafanafana.

O le laau o le malulu lea, e le o le mamafa i luga o eleele ma malamalama, ae e sili atu le filifilia o nofoaga malamalama mo le totoina.

E taua! Afai e te totoina se fugalaau i eleele palapala, e mafai ona e matauina le tulaʻi mai o le tele o fuʻa, lea e faʻaaogaina mo le toe gaosia o le vao.
O lenei ituaiga logo e talitutusa lava ma le logo o le logo, ae e ese mai le lanu lanu: o le laulaau laititi e itiiti lona lanu lanumeamata, e latalata i le vevela ona o le malosi o le pubescence, ao Takeshima o lona lanu lanu meamata lanuʻeʻe.

Lafoaʻi o le logo

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Caucasus Mountains. O le laau e lua tausaga le matua, mutia. Faʻamama saʻo, sisi. O laulaau e faʻatulagaina i se taʻavale, pito i luga, foliga faʻalelei ma le vaapiapi, faʻamavae i le pito i luga o le ala.

Fugalaau ua faatulagaina ma se panicle, lanu viole, e mafai ona i ai se lanu violē. Calyx o le fugalaau e ese, e le faʻamalosi, e vaevaeina le corolla i le siʻo i vaega e lima. O lenei laau e amata ona totogo i le amataga o le taumafanafana ma tumau seia oo i le ogatotonu o Aukuso. Faʻapenaina e fatu e mafai ona aoina mai le vao pe a uma ona fuga.

Faʻaaogaina i le aganuu mo le teuteuina o mixborders, ae foliga sili ona lelei i togalaau masani ma togalaau.

Tele vaega o logo

O le tele o lanu lanumoana e eseese ma le maualuga o le 150 cm, ma fugalaau e sili atu le manogi nai lo isi ituaiga. E sili atu i le 300 ituaiga o sui o logo uumi. Manatua naʻo tagata sili ona taʻutaʻua.

Fugalaau lanumoana

Campanula Lactiflora - o se tasi o sui tele o lenei ituaiga. O le laau matua e ola e oʻo i le 2 mita, ma o laʻititi laʻititi o loʻo i ai le maualuga o le 50-80 cm. O le aʻa o lenei laau e faʻalauteleina, laʻau, saʻo.

Laʻau pito i luga, ovate, lalo - petiolate, petioles pupuu. Fugalaau fuga, foliga-logo, e oo i le 3 cm le lautele, papaʻe i le lanu, aoina i mea e le maua. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Aukuso.

O le fugalaau e tupu i luga o lauʻeleʻele subalpine, i le Caucasus ma Asia Itiiti. Nofoaga mo le tulaueleele e sili atu ona lelei le filifilia o le la.

E te iloa? O nei ituaiga meaola e na o fatu e toe gaosia, o loʻo totoina i le lauʻeleʻele ona toto ai lea.
O lenei ituaiga meaola e tele faʻapitoa, e eseese i le lanu:

  • "Alba" - fugalaau o lanu sinasina-lanu sinasina.
  • "Pritchard's Variety" - lavender-blue. O lenei fugalaau e sili ona maualalo ma e le tupu i luga o le 50 cm.
  • "Cerulea" - fuga lauulu lanumoana lanumoana.
  • "Pouffe" - fugalaau lanumoana.

Bluebell

Campanula Glomerata, po o le logo na osofaia, - vao vao ma le aʻa o le aʻa. Laʻau toto e saʻo, sina laititi.

O ona laulaau e suia a o tuputupu ae: mo se faataitaiga, o se laʻau laʻitiiti e iai lona laʻau e pei o le fatu, e iai sina laʻau laʻitiiti, o laʻau vao e iai laʻau pito i lalo nai lo laulaau o se laau toto, ma o luga ei ai foliga, fuamoa, e amata mai i le 4 i le 8 cm le uumi ma le 2.5-3 cm i le lautele.

E masani lava o fugalaau lanumoana lanumoana, lanu-foliga, 2-3 cm i le lapopoa, e aoina i totonu o se mea e maualalo, e oʻo atu ile 5 cm le umi.

E faʻasaina e le laau le vaitau o le taumalulu, ae ia mautinoa e mafai ona e faia se fale puipui. O le logo ua tumu e le fiafia i le eleele susu, o lea e tatau ai ona faia le suavai i le na o le malosi o le lamala. O le laau e mafai ona faʻalauteleina laau (e ala i le vaevaeina o le vao) poʻo le metotia o fatu.

O le fugalaau e foliga matagofie lava i totonu o le togalaau teuteu "Lauga vao," ma e masani ona faʻaaogaina i le teuteuina o le fagu.

E taua! O le fuga o lenei ituaiga e puupuu - 30-35 aso, masani mai ia Iuni ia Iulai. Ae peitai, afai e vavae fugalaau, o le fugalaau e mafai ona tumau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

Tuʻu lima o le logo

Bellflower persikolistny (Campanula Persicifolia) - o le laau e pupuu, ma e masani ona maliu mo le 2-3 tausaga. E maua i Europa, le Caucasus ma Siberia. Ua maua i le 1554. O lona igoa ona o le tutusa o laulaau ma se laʻau o le pi: lautele, lafoaʻi, lanu uliuli ma nifo laiti i luga.

Laʻau o le tino, sao, e oo i le 100 cm le maualuga. O nei meaola e fuga mai ia Iuni e oʻo i le faaiuga o Aokuso, pe afai e te tipi ese le totogo. Faʻalagolago i le ituaiga o lanu e mafai ona eseese: lanu moana, lanu violē-lanu moana, fugalaau fugalaau papaʻe. Pusa o fatu e fatuina i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.

O le nofoaga mo le totoina o le sili atu lea e filifili ai se malamalama lelei, faatasi ai ma eleele eleelea e faʻamalosia ma humus. Ole suavai lelei e le afaina foi, aua e mafua mai i vai mama e mafai ai ona mate le fugalaau.

I totonu o le togalaau, o foliga o le logo i le mafutaga faʻatasi ma manu, ferns. O le talone pi o loʻo i ai le tele o pollen ma o le mea lea e foliga lelei i le va o atigi.

Faasalalau le logo

Broadlea, poʻo le Campanula Latifolia, - 130 cm le maualuga laau totoa faʻamau saʻo. O laʻau pito i lalo o le lapotopoto, o le fatu-foliga, le nifo i tafatafa o le pito, o mea pito i luga e le faʻatauvaʻa.

O fugalaau o loʻo i totonu o laʻau o laʻau pito i luga, foliga faʻaofuofu, oʻo atu i le 3.5 cm, faʻafefete i se pulumu e pei o se taliga, 20 cm le umi. O le fugalaau e amata ia Iulai ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. Faʻalagolago i le ituaiga, o le lanu atonu e eseese: lanu viole, lilac.

Nofoaga mo le totoina e sili atu ona lelei le filifili e le o se paʻu, e leai se eleele susu.

E masani lava, o le fugalaau e maua i totonu o fafie, ae i le togalaau faʻatoʻaga e ese le manaia i tafatafa o taisies ma meaʻai. Используется как для декорирования аллей, так и в качестве отдельного одиночного или группового растения на клумбе.

Как видите, колокольчик поражает своим разнообразием, и каждый желающий сможет найти что-то себе по душе. Главное - правильный уход и немного любви, вложенной в каждый цветок.