Laʻau

E faʻafia ona faʻainu le cactus: le numera o taimi ma filifiliga i le fale

O le talaaga o talafaasolopito o cacti o fanua toafa o Amerika Tutotonu ma le vailaʻau. O le laau, masani i le vevela vevela ma le umi o le leai o le susu, e le o se mea faapitoa i le tausiga, maua i luga o le windowsills. Ae mo le tuputupu ae lelei ma le fugalaau, e tatau ona ia faia ni tulaga talafeagai. E faʻafia ona faʻainu le cactus, o le a le vai e faʻaaogā, ma o le a le mea e tatau ona taʻitaʻia e le taimi e fausia ai se vai inu?

Faʻavae ma tulafono o le fafagaina o le cactus

Tusa lava pe o le a le mafuaʻaga na e faʻatau ai se cactus - faʻaleleia o se aofaiga telē, teuteuina se faamalama sill faatasi ai ma ni fugalaau fugalaau poʻo se meaalofa i se pele - e tatau ona e manatua tulafono o tausiga ma fafaga. O se faʻataʻitaʻiga lelei ma le faʻamalosiaga o le a faʻamautinoa ai le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, fuga ma le tupu mai o ni vaovao fou mo le toe gaosia.

Cacti i luga o le windowsill

E sili ona talafeagai le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le faʻaleleia o le au failaʻau i fualaau fugalaau, ona o le le lava po o le tele o le susu e mafai ona afaina ai le foliga mai o se pupuʻu maloloina.

Pe a filifilia suʻeuʻu o se fale fale, e le tatau ona e ave ma le faʻaeteete ma vaʻavaʻai i tulafono o le fafagaina o ou tamatamailima. O le faʻaaogaina o le vai sese, o le tele o le faʻamalosiga poʻo le faʻaaoga sese o vai e mafai ona mafua ai le oti o le laau i se taimi puupuu.

E masani ona faʻafeinu i le vai

Ole taimi ole fausiaina o se cactus ile aiga e faalagolago ile tele o mea. O mea sili ona taua o loʻo faamatalaina i lalo.

Ituaiga laau

Cactus astrophytum: filifiliga mo ituaiga eseese ma faataitaiga o tausiga ile

E tatau i le tagata faʻatau ona faʻamatalaina lenei mea, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o faatonuga mo le tausiga o se ituaiga mea eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e aumai se peti mai le toafa i le lumanaʻi - o le a le soona fiafia ma faʻafefe. O nei togalaau e manaʻomia sina faʻafefeteina i le vaiaso, tasi ma le afa, ma e oʻo lava i lena - na o le vevela vevela.

Taua! O fualaau e aumai mai le vaʻaiga e fiafia i le tele o le susu, o lea latou te manaʻomia ai le faʻafefeteina i taimi uma i le taumalulu ma le taumafanafana.

E leai se mea e sili atu nai lo faatonuga i le auala e inu ai se Decembrist poʻo se prickly pear - latou te le fefefe i le vai i soo se aofaiga. O Mammillaria o se laau e le taua.

Nofoaga Faʻamataʻu

Afai e te tuʻuina le laau i le fale i luga o se faamalama o loʻo i luga o le la, po o tafatafa o se puʻa malosi, faʻavevela, faʻaleleia o se komepiuta poʻo se komepiuta - o le a manaʻomia ai le sili atu o le susu. I totonu o le malulu ma le itiiti o le malamalama o mea e te manaʻomia e faʻaitiitia ai sina vai.

Pusa mea

E oo lava i na mea le taua e aafia ai le taimi. O le suka ma le falaoa e fai sina saofaga i le faʻafefe o le susu, o le a sili atu ona masani ona inu ma inu ai le suavai. Faʻatasi ma palasitika ma tioata, e tele naua faafitauli.

Cactus tausaga

Afai o le laau e laʻitiiti lava, e sili atu meaʻai mai le vai ma mea e fai mo lona atinaʻe ma le fuga. O le mea lea, e manaʻomia e ia le sili atu o le susu nai lo ona tagata matutua.

O ituaiga eseese o cactus e manaʻomia se eseesega o le fafaga

Taimi o le olaga

A amata le vaitau o le tuputupu ae, o lona uiga, e amata ona tupu malosi, ma o ituaiga o fugalaau e foliga mai o le ovary - e tatau ona e saunia mo le masani ona susu. E masani lava o le vaitau lenei mai le tautotogo o le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn

Ona o le toe faʻaleleia o le solomuli i se isi siosiomaga, o lona taamilosaga masani e mafai ona se ese, ma o le vaitau tuputupu ae e amata i le taumalulu. E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete suiga o le amio ina ia le tuua le fale e aunoa ma le suavai taua i lenei taimi.

Substrate Condition

O se mataupu e ese ma taua tele pe a tupu aʻe se cactus maloloina ma malosi, talu ai o le tele o mea e taʻua i luga o faleoloa, o le mea moni, e aofia ai le tele o vaega e matautia mo le fale. O nisi taimi o le lelei o le eleele e faigofie lava ona lafoaia le tele o mea e manaʻomia: o le faʻaauauina pea o le peat mass e le tuʻuina atu le vai i aʻa, ma le tele o laʻau oneone po o le omea, i le isi itu, e mafua ai ona pala.

Faʻalogo! Faʻasaina o le cactus ma ona taimi e faʻalagolago i le lelei o le vai ma faʻaopoopoga i totonu. Atonu e umi se taimi e matauina ai le soona inu o le susu ma le tulaga o le pisapisao ina ia mafai ai ona fuafua le taimi sili ona lelei.

O le a le vai e fafaga ai le cactus

O vai mamā atoatoa i le lalolagi nei, aemaise i megacities, o se tala faʻasolopito. O le tele o totoga fale e faʻaleleia le taimi ma tali lelei i vai masani. Ae o le au fai togafiti, ona o uiga o lo latou tupuaga, ua matua tigaina i le leaga o le vai. E faʻapefea ona faʻaleleia atili ma faʻamalosia faʻamaʻi?

Auala e faʻafefe ai le aloe: taimi masani ma filifiliga i le fale

O le auala sili o le faʻaaogaina o timuga ua faʻafefe poʻo le faʻafefe o vai. Ae o lenei filifiliga e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le onosai, o lea e le fetaui mo tagata uma. O se manatu sili ona faigofie o le faʻafefe ma faʻaliliu le vai ina ia faʻaitiitia lona malosi ma faʻaititia le maualuga o le pH. O lea e mafai ai ona e aloese mai le alkaliina o le palapala ma le aʻafiaga o le vai i luga o le aʻa pe a fafaga le cacti.

Faʻalogo lelei! Afai e leai se taimi e faʻaaogāina ai le vai, e mafai ona e faʻaaogaina ni fale masani a le fale pe piki se atigipusa ma tuu i lalo mo le 2-3 aso aʻo leʻi faʻamamaina.

O oloa nei e mafai ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le lelei o le suavai ma le pito i luga luga:

  • oxalic pe nitric acid (aua nei galo ia tuu e faʻafoe ma faʻamalo le tuusao);
  • succinic acid (na o le tasi le pasene vaifofo e talafeagai);
  • teteʻa teteʻa;
  • vineta 9% (e sili atu nai lo le sipuni i le lima lita).

Vai vai

Faʻafefea ona suia se cactus: filifiliga i le fale

O iinei, e faigofie lava mea uma: e leai se mea e tatau ona e faʻafeinuina ai le au suauʻu i le malulu. E tatau ona i ai le vevela vevela, ma e sili atu le vevela nai lo le vevela o le ea. O le malulu ma le sili atu o le susu o ni fili autu ia e lua o lau laau; o cacti e maʻi ma feoti ai.

O le cacti maloloina e maua i taimi uma sina eleele malogo.

O le faʻapitoa o le suāsusu e faʻatatau i le vaitau

E ui lava o le taamilosaga o le olaga o se mea sili ona taua, o se isi fuafuaga e manaʻomia i vaitau eseese.

Pau

I laau, o le tuputupu aʻe o le vaitau e masani lava ona maeʻa ma o sauniuniga o loʻo amata mo le "sulufaʻi". Ole aofaiga o le susu e tatau ona faaitiitia, ma ole taimi ole fafaga e faaitiitia - e tasi ile masina ole a lava.

I le taumalulu

O tagata suʻamuʻu e liliu moni lava i se setete e pei o se miti: e tatau ona tuʻuina i se nofoaga malulu, ma faʻafefe e tatau ona faʻaititia i se mea maualalo. Afai o le taimi o le tautoulu o le fafagaina o le cactus e tasi i le masina, ona oʻo lea i le taumalulu o le a lava le taimi pe faalua mo le vaitau atoa.

Taua! Aua e te fefe pe afai o le tamaʻi fagafao e fai si laʻititi - o le masani masani lea ma e le o se faailoilo ua faia se mea sese.

I le tautotogo

O le fafaguina o le tautotogo e telegese lava, o le mea lea e toe foi uma atu ai laau i lo latou tulaga muamua e ala i le ogatotonu po o le faaiuga o Aperila. O le faailoga autu o le laau e ulu atu i le vaitau o le vegetative o le foliga mai o ni nila fou i le pito i luga ma le lanu fou.

Muamua e na o sina mea itiiti lava e te susu ai le meaʻai, sili ona lelei i le vai vevela. O lenei mea o le a fesoasoani i le laau ia ala mai vave. Afai o le tau e susulu ma o le laau e "malosi", e tatau ona e faʻaauau lemu i le taeao pe'ā maeʻa maeʻa le eleele. Ona faasolosolo malie lea o le faateleina o le fausiaina i se taimi o le 7-10 aso.

Taua! I le taumafanafana, fafagaina o le cactus e tatau ona sili atu ona faʻaauau, aemaise lava pe a tu i le la. Ae o aso timuga ma i le maualuga o le timu e leai se mea e tatau ona vai - o le a aveesea e le laau mea uma mai le ea.

Cactus Watering Methods

I le faamautinoaina o le faalagolago o le taimi o le fafagaina o le cactus i luga o le tau, o lona faapogai, nofoaga ma isi mea, e taua le malamalama i le faʻaogaina o faʻamatalaga o le mataupu.

O lea e le mafai ona e inu

Faʻasaga mai luga

E le mafai ona e sasaa vai mai luga i luga o le fagu, puʻeina le aʻa ma le fugalaau o le pulu. O le vai i le laau e tatau ona alu mai le aʻa, ma e na o sina mea e mafai ai ona fufulu mama mai le tagata e sili ona lafoaʻi pe afai o le tele o le pefu, oneone po o paluga e aoina ai.

Faʻasalaina o le cactus mai luga e mafai, ae o le galuega autu o le puipuia lea o le meaʻai mai nisi faʻalaʻau faʻaopopo. O se tamai fagu vai ma se kiona vavao o le a manaomia e pulea ai le tafe o le vai. Faatasi ai ma le tumutumu o le vai, e tatau ona e taumafai e avatu le tele o le suavai ma o le kulimi atoa o le fagu e vave ona tumu, ma o le vai e oʻo atu i aʻa.

Taua! E le fautuaina le tosoina o le laau i le faasolosolo malie ma i ni vaega laiti mai luga, aua e sili atu le faigofie ona toe faatumu le laau ma faia ni tulaga le lelei mo ia.

Faʻasaʻo le apa

O lenei filifiliga e manaʻomia ai sina sili atu sauniuniga, ae sili atu ona aoga:

  • Ua faʻamauina le vai ia aua le pauu i luga o le meaʻai ma o le a le afaina ai le atinaʻe ma le tuputupu ae o le mea e sili ona lelei.
  • O le aʻa o le aʻa o le cactus o le a sili atu ona vave faʻaleleia.
  • O minerale mai faʻaopoopoga ma le meaʻai o le a mulumulu atili, tuʻuina atu le mea totino ma se siosiomaga matagofie mo le atinaʻeina, toe gaosia ma le fuga.

Cacti i se palanikeke taitoatasi

Mo le faʻasusuina o se paleti, e fautuaina e filifili ni pusa palasitika laiti ma ni pu ile pito i lalo. E sili atu ona lelei le faʻatau o se paleti i luga o le pito i luga ina ia le tafe le vai i luga o le laulau ma le faamalama sill. I le faaopoopo atu, e faʻatatau i le telē, o le paleti e mafai ona tuʻuina atu ai le susu i se laau e tasi ma se tuufaatasiga tele o le cacti. O le mea autu e le o le faʻagaloina atonu e manaʻomia e nisi o le suauu se mea faʻapipiʻi faaopoopo, poʻo le isi itu, o se aofaiga itiiti o le vai, o lea e sili atu ai le tuʻu eseese.

A faʻamaligiina i totonu o se pani, e sili atu ona faigata le suʻeina o le tele o le susu i totonu o potopotoga taitasi, o lea afai o cacti e faʻapitoa ma manaʻomia se vaʻaia ese o le suavai, e sili atu le le faʻaosoosoina. Afai e faigata ona fuafua pe o le a le susu o le palapala, e talafeagai le faʻatau o se masini faʻapitoa mo le fuaina o le susu ma fetuunai le fuafuaga o le suauu palapala e tusa ai ma ona faailoga.

Taua! A maeʻa le 20-30 minute pe a uma ona faʻasusu, e tatau ona aveese le tele o le vai mai le palu ina ia aloese mai le sili atu o le susu o aʻa o le pulu.

Pe a faʻapipiʻiina se laau toto, e tatau ona e faʻamamaina le palapala pe a uma ona tuʻuina atu i se isi atigipusa ma tuʻu ai mo sina taimi, matauina le tulaga. E maua e tagata o loʻo i ai le aʻafiaga o le atuatuvale, o lea e mafai ai ona latou faʻaitiitia le vaivai.

Filifiliga ile Mataʻaiga

I le avea ai o ni laau e le lelei le taua, e le manaomia ai e le cacti se tausiga faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga lelei, e mafai ona e faʻatau pe faia se faiga saʻo o le faʻaleleia o le vai, lea o le a maua ai le eleele ma le aofaiga talafeagai o le susu.

Soifua maloloina ma le matagofie o cacti ma le tausiga lelei

O le a e manaʻomia se fagu palasitika, lea e tatau ona tuʻuina i luga aʻe o le laau, ma se puʻupuʻu laiti - o se falemaʻi maʻi poʻo se faʻamalolo masani. E talafeagai le faia o se pu iila i le tapuni o le fagu ma faʻaofi i ai le paipa iina. O se ituaiga masini faigofie e puipuia ai fugalaau ma le aʻa o le cactus mai le tele o le susu, ma o aʻa o le a maua le aofaiga talafeagai o le vai.

Taua! Mo laau totō masani i se lauʻeleʻele malulu, o lenei metotia o le faʻavaivai e le talafeagai.

E mafai i le filifilia o se metotia e fafaga ai le cactus, e tatau ona faʻaaluina le tele o le taimi ma faia le sili atu ma le tasi le suʻega. Ae o le filifilia o se tasi e mautinoa le talafeagai o metotia, e mafai ona e faasaoina oe lava mai le tele o vaega.

A faʻamamaina se cactus, o le mea sili e manatua ai, e le fiafia o ia i le faʻaleleia o le vai ma e manaʻomia tele le suavai nai lo isi laau totō. O le fuafuaga o le faʻavaivai e tatau ona fetaui lelei ma le ituaiga o solo, o foliga o le taamilosaga o le olaga ma le vaitau.

E le mafai ona e faʻatumu aʻa ma faʻaleleia le laau i le tele o taimi i le taimi o le faʻauʻu. E taua le taulimaina o le lelei o le suavai ma mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le peti lanumeamata. O le mulimuli i nei tulafono faigofie o le a mafai ai e le cactus ona ola maloloina ma fiafia i lē e ona mo le tele o tausaga.