Fualaau aina

Faʻaleleia ma sili atu le lelei o le "Juvel" pateta: faʻamatalaga eseese ma taua tele pe a tupu

O ituaiga o meaʻai vave e masani ona maua mo le au faifaatoaga ma le aufaifaatoʻaga. Toto toto e tele meaʻai, ma o loʻo faʻatau lelei foi. Soo se tasi e fuafua e totoina ia pateta i totonu o la latou togalaau e fautuaina e gauai atu i le eseese o ituaiga - meaʻai ma fua.

O fua muamua na eliina pe a uma le 50 aso, e lamolemole, matagofie, lelei, lelei mo le faʻatau poʻo le faʻaleagaina patino.

Paluga Juvel: faʻamatalaga eseese, ata

Igoa tulagaTelevel
Gestation period50-65 aso
Manatua Pule10-15%
Masima o fai pisinisi80-150 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oo i le 20
Tuuina atu700 kg / ha
Quality Consumertofo masani, vailaau masani, talafeagai mo le faʻavelaina
Faanatinati94%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se palapala ma le tau
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻataʻitaʻi i le nematode o le pateta auro, kanesa, PVYn siama ma le tuai o le fatu o le fatu, ma le faʻamautu i le tuai.
Vaega o le tuputupu aemalulu, ma alofa i eleele susu ma nofoaga lafulemu, e manaʻomia le suāsusu.
FaʻatonuBavaria-Saat Vertriebs GmbH (Siamani)

O uiga autu o le ituaiga pateta "Juvel":

  • tubers e lapoa, e mamafa mai le 80 i le 150 g;
  • foliga faʻalelei, e laʻititi ona faʻaloloa;
  • pateta e tusa lava, lelei, lalelei;
  • paʻu samasama, e lanu tutusa, felanulanuaʻi, lamolemole;
  • mata e papaʻu, papaʻu, toalaiti;
  • o le pulupulu o le tipi o le samasama;
  • o le manava o loʻo i ai le tulaga lelei, mai le 10 i le 15%;
  • maualuga mea o carotene ma le polotini.

Vaʻai i le ata "Juvel" - ituaiga o pateta ma fua muamua:

O ituaiga eseese eseese o le pateta o loʻo i ai Juvelle o se faʻailoga pepelo mo le tele o faifaatoaga i itu eseese.

Ae o nisi o taimi e manaʻomia ai le tele o le matua po o le matua ua leva ona tuai. O faʻamatalaga e uiga ia i latou o le ae mauaina i vaega talafeagai o le saite.

Uiga

O ituaiga eseese o le Juwelle e aofia ai le faleteuoloa ma le vave ona matua. O le gaosiga e maualuga maualuga, i tulaga lelei. sili atu i le 700 pasene o pateta e mafai ona aoina mai le 1 heta. E tusa lava pe feagai ma tulaga leaga o le tau, e mafai ona e faʻatupe i 300-400 centres i le hectare.

Muamua totoga muamua i le amataga o le taumafanafana (50 aso talu ona totoina), ae o le ituaiga e oʻo atu i le fua aupito maualuga i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe (70 aso).

E le maualuga maualuga ia laau pipi, maualuga, ma le agavaʻa. O laulaau e laʻititi i lapopoa, lanumeamata lanumeamata, faigofie, ma le pito i luga o laʻau. Lulu lanu violē lanu tetele e faʻaputuina i pusa paipa. Sprouts lanu viole, sina laititi.

O loʻo aʻafia lelei le aʻa, o laau taʻitasi taʻitasi e tuʻuina atu i le itiiti ifo ma le 10 fatu, ma o le numera aupito i maualuga e oʻo i le 20. O pīsiti e lamolemole ma lapoa, o le numera o mea e le o ni mea tau oloa e itiiti.

O le vailaʻau e le faʻaogaina i tekinolosi tau faʻatoaga, o loʻo tumau le toʻa i le lamala, vevela poʻo le faʻaitiitia o le vevela. O le gaosiga e faʻatatau i le maualuga o le susu ma le taua o le eleele. Ina ia maua le maualuga maualuga, e tatau ona mataʻituina le fafaga ma le itiiti ifo i le 2 taimi e fafaga ai. E mafai ona faʻaumatia vao i le fesoasoani mai o vaovao, o se taimi e manaʻomia ai le itiiti ifo i le 2 mauga.

Juvel e puipuia i le tele o faamaʻi matautia: kanesa o le potato, paʻu masani, cyst nematode. O lo latou amataga faaititia le lamatiaga o le paʻu o le laulaau ma laʻau. O aʻafiaga e ono lamatia ai le pala ma faʻamaʻi faʻaleaga.

O meaʻai e le faigofie i le pa'ū, o pateta mo le totoina mulimuli ane e mafai ona aoina faʻatasi. Mo se puipuiga sili O fatu e tatau ona totoina aʻo le i totoina.

Juvel Potatoes e manaia le tofo: agamalu, tumu, aua le suavai. Laʻau e fufulu i luga o sina mea itiiti, e talafeagai mo le faʻatumu o soupisi, faʻafeʻaiga, loloto-fuga, kuka keke. I le taimi o le seleselega ma le kukaina o pateta e le faʻapogisaina, aʻo tausia se lanu samasama matagofie.

O le laulau e maua ai faʻamaumauga i luga o fua o isi ituaiga vave pateta:

Igoa tulagaTuuina atu
TelevelMai le 1 hectare e mafai ona e aoina mai le silia ma le 700 quintals.
FaifaatoʻagaMai le 1 hectare e maua ai le sili atu ma le 200 centent.
Meteor200 - 400 pasene i le hectare, e fuafua i le itulagi ma le tau.
Fortuse asoMai le 1 hectare e mafai ona aoina mai le 200 i le 300 quintals.
MinervaMai le 1 hectare ao mai le 200 i le 450 centent.
KaratopE mafai ona e aoina 200-500 centent per hectare.
VenetaO le fuainumera e 300 pasene i le hectare.
Zhukovsky vaveE tusa ma le 400 senituri i le hectare.
RivieraMai le 280 i le 450 pasene i le hectare.
KirandaMai le 110 i le 320 pasene i le hectare.

Amataga

Vaʻalo tele potato potato fafagaina e le au faipisinisi mai Siamani. Fautuaina mo le galueaina o faatoaga tumaoti ma faatoaga. E mafai ona faʻatau le faʻatau, e teuina pateta mo se taimi umi, e aunoa ma le leiloa o meatotino faapisinisi.

O le ituaiga e talafeagai mo itulagi o loʻo i ai se vaʻavaʻa, continental, faʻasolosolo i le tau. O le gaosiga e faʻatatau i le taimi o le faʻaleleia ma le fua o le eleele.

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei;
  • maualuga fua;
  • vave matua;
  • o kulupu e faʻasalalau, oval, lelei mo le faʻatau;
  • pati lautele, e talafeagai mo le tunu po o le kuka;
  • ua lelei ona teu tubers;
  • afaina o le lamala;
  • o le vailaʻau e faʻafefe ai le vevela ma le pisapisao;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

O mea leaga e aofia ai fafaga lagona. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o fatu e fai ma mea papaʻu, o le numera o ovaries i lalo o le togavao ua faaitiitia.

I le tele o timuga, o pati e tele, ae o le tofo e suavai.

Lalo o le laulau e mafai ona e vaʻai i uiga faʻatusatusa o le mamafa o meaʻai o tubers ma lo latou tausia o le lelei i isi ituaiga faʻatoʻaga:

Igoa tulagaMasima o fatu o meaʻai (kalama)Faanatinati
Faifaatoʻaga90-11095%
Meteor100-15095%
Minerva120-24594%
Kiranda92-17595%
Karatop60-10097%
Veneta67-9587%
Zhukovsky vave100-12092-96%
Riviera100-18094%

Vaega o le tuputupu ae

Le talisapaia uma o aoga o le vave pateta vave, Juvel totoina i le tautotogo, e aunoa ma le faatali mo le vevela atoa o le eleele. O vavave e talia lelei suiga i le tau, e aunoa ma le mafatia mai se faʻaititia o le vevela.

Lelei - faaiuga o april po o le amataga o le, i le taimi nei ua tumu le eleele i le susu ma ua vave ona amata ona tupu le pateta. I itulagi o loʻo i ai se tau malulu, o aso e mafai ona suia i se vaiaso.

A o lei totoina, ua fautuaina e totoina fatu. I le taimi o le faʻatoʻaga o le tausisia lea o le faasologa o le faʻavaivai. O le mataʻutia o le a faʻaitiitia ai le fua, o pateta o le a laiti. O le faʻateleina o le suāsami o le a faʻateleina ai aʻa, ae sili atu ona faʻaleagaina o latou uiga faʻatau, o tubers o le a maua se tofo suamalie.

O se auala lelei e alu ese ai le suavai, lea e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le susu i totonu o le eleele e aunoa ma le faaleagaina.

E taua tele le timuga ma le faʻavaeina o luga o mauga i luga ae o vao. Mo le vaitau, e fautuaina le vao fafaga pe a ma le 2 taimifaʻaaogaina o mea faʻapitoa i minerale poʻo fugalaʻau faʻasaina (faʻafefete mullein, paʻu manu). O le ituaiga e matua tali lelei lava i luga o laei ma e le faigofie i le faaputuputu o le palapala.

A o leʻi seleseleina, e fautuaina e tipi pito i luga. Ae maise lava o laau vao ma le tele o pateta o le a avea ma faavae mo mea e gaosi. Fualaʻau paluga "Juvel" matua maeʻa, faʻavasegaina ma teuina eseese.

O le eseese o loʻo i ai se paʻu manifinifi, lea e ono mafatia pe a eli. I tulaga tau alamanuia e faʻaaoga ai le seleselega i le itu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga Juwelle e puipuia lelei mai le kanesa o le potato, paʻu masani, cyst nematode. O le amataga o le puipuiga e puipuia ai fatu mai le leva o le paʻu ma Alternaria.

Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, togafitiga o le eleele aʻo lei totoina ma faʻapitoa le faʻataʻitaʻiina o fatu uma i le taimi o le seleselega ua fautuaina. O le faʻaleagaina, latou te avea ma mea e gaosia ai meaola leaga.

O le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le phytosporin o loʻo faʻaolaina foi mai le gaʻo. E le manaʻomia le faʻagaloina o faʻamaʻi pe a tupu.

E mafai ona lamatia Potatoes e Colorado beetles ma kiliki pusi. Ina ia puipuia le totoina o laau, e fautuaina ia suia taimi i le vaitau, ma togafitia i latou i iniseti, togavao ma le totoina o vaega, legumes, ma le radish Malin.

Juvel - o se filifiliga lelei mo tagata vave pateni. O pusa na aoina i le ogatotonu o le taumafanafana e lelei ona teuina, o le mea e le fatuina e le faʻaititia. E le manaʻomia e le togavao le tausiga sili atu, e faʻamaonia lelei ai mo le amataina. O le ituaiga e talafeagai mo le gaosiga o falemaʻi poʻo le faʻaaogaina patino.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i ituaiga eseese o pateta e eseese o latou uiga:

Taeaga tuaiLaititi vaveTuai amata
MelodyPeniuliuliBellarosa
MargaritaNevskyTimo
AlladinLotoArosa
LototeleLe Alii eTautotogo
MatagofieRamosImpala
MiladyTaisiyaZoraka
LemongrassLapotColette
GrenadaRodrigoLyubavaMozartBelmondoMollySonnyRed FantasyLaʻau mumu
O le Colorado potato beetle e mafai ona faʻaleagaina ai le totoina o pateta, o lona uiga atonu e te manaʻomia ni faʻamatalaga i auala aoga e foia ai.

Faitau uma e uiga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma vailaau.