Laʻau

Fua o le toto toto (Kalini) - faʻamatalaga

O se sui iloga o le aiga Pink o le faquefoil lea o Potentilla erecta. O lona vaega pito i luga e faʻaaoga e teuteu ai le saite. O aʻa ma aoga aoga o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Cinquefoil Uzik, Dubrovka, faʻasaina cinquefoil ma galangal o igoa ia o le laau lava e tasi.

Faʻamatalaga

O le gaquefoil faʻasaina o se vaʻaiga o le vao e 10-40 cm le maualuga. O le aganuu e iloga i se vavao mafiafia, lea e faigofie ona faʻaleleia i le natura.

Plant Cinquefoil mai le aiga Pink

I le faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo fai mai o fugalaau o le tagata saʻo e samasama lanu samasama, ma e tusa ma le 1 cm le lapoa. O se mea manogi lelei e manatuaina ai, faʻamanatuina le manogi o se rosa. O tumutumu e tasi na o latou i luga o pine uumi. O le taamilosaga o le ola o fugalaau e mai ia Me ia Setema.

Faamatalaga faaopoopo. O le igoa cinquefoil na maua mo laupepa tutusa ma vae o manulele.

Totoina o se laau

Bloodroot Abbotswood - faʻamatalaga ma le tausiga

E totōina le cinquefoil saʻo i se nofoaga lelei. O le palapala i luga o le saite e tatau ona mama, lelei.

Fatuina fatu

E lūlū le masini i le tautotogo poʻo le autumn. O le uiga ese o fatu o le aganuʻu, latou te manaʻomia le faʻamalosi. E naʻo le maeʻa ona tausia i le maualalo o le vevela e mafai ona latou faʻaleleia ma atiaʻe lelei. Faatasi ai ma le totoina o le autumn i le matala, o le a maua ai e fatu fatu se fausaga masani.

A maeʻa ona teuina i totonu o le pusaaisa mo 2-3 masina i le tautotogo e totoina i latou:

  1. Lafoaʻi le palapala ile sasaa ile mea papaʻu.
  2. Ua tuu fatu i le luga.
  3. Ufiufi i latou i ata tifaga poʻo tioata.
  4. Pe a tupu le totogo, ona aveese lea o le fale.

O se fagu e iai fatu e teuina i se potu mafanafana. A oʻo mai le laʻau 3 i luga o laau totō, e totoina vao i ni ipu eseese.

Fatuina saʻo

Totoina o laau i luga o le eleele

A lelei le lalolagi, latou te amata ona lauʻeleʻele. Ina ia faia lenei mea, eli lua i le loloto o le 20 cm i se mamao e 30 cm le tasi i le isi. Ua totōina totō o le patato i totonu o latou faʻatasi ai ma se paluga eleele. O suasusu e faʻamalūlūina, mulumulu.

Faʻafefea ona tausia se mea taufaʻailoga saʻo

O le aganuu e manaʻomia le faʻasaina, laʻei pito i luga, vaʻaia le palapala, aveeseina vao vao i ona tafatafa. Mo le tausia o se foliga teuteu, ua aveeseina mai le pulupulu.

Faʻasa

Cinquefoil Goldfinger - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

Ole maualuga e le manaʻomia ai le suavai. Vai le laau i le taimi o le lāmala. Afai e lava timuga e tupu i le taimi o le vaitau, e le manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo. Ina ia faasaoina le susu i totonu o le eleele, o le poloka o le poloka e mulimulitaʻi.

Laʻei pito sili

Fertilizing e fesoasoani i le atinaʻeina o laau, fesoasoani ia i latou e teteʻe atu i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. E masani ona fafagaina le galangal vao i taimi taʻitasi: i le amataga o le tautotogo, aʻo lei tupu, i le amataga o le tautotogo. Faʻaaoga vailaau oona e faʻamoemoe mo le faʻasusuina o laau totō teuteu.

Taua! Aʻo leʻi oʻo i luga o laʻei, o loʻo aʻafia le aʻa i le vai manino.

Teuteu

O le teuteuga mama e faia i le taimi atoa. I lenei tulaga, ua aveeseina lala mamago, momomo, ma mama. I le autumn, e vavae ese ai le vaega eletise.

Faʻatauga auala

Grassy cinquefoil - totoina ma tausi

Faʻasolosolo i luga o le 'upega tafaʻi saʻo cinquefoil i luga o le' upega tafaʻilagi: fatu, vavae, tuʻuina ma vaevaeina le vao. O le auala muamua e faʻaaoga i le tautotogo po o le tautoulu. I le taumafanafana, faʻaaogaina ma faʻalauteleina e ala i le faʻaaogaina.

O loʻo i ai i le laau se mea mamana mamana, ma faigofie ai ona faʻaleleia.

Afai o le vao o le cinquefoil e 4 tausaga, e mafai ona vaevaeina i ni vaega. Mo lenei mea, ua eliina le laau mai itu uma, vaevaeina i se suo i ni vaega se 4. O tufatufaga uma e totoina i se isi pu.

Suiga

Faʻasolosolo cinquefoil i le tautotogo poʻo le autumn. Taualumaga

  1. Fuʻu se pu 2 taimi le tele o le coma.
  2. I le pito i lalo o le tafe mai o tamai maa, piliki gau.
  3. Ona sasaa lea o se mea e aofia ai laufanua togalaau, humus, oneone.

Ua totoina pasi ina ia le loloto le ua. E ufiufi i le eleele, faʻafeinu, ona mulumuluina lea i le paʻu, sawdust poʻo le mutia mowed.

Maʻi ma meaʻai

O le Potomeila erecta e seasea afaina ai faʻamaʻi ma meaola faalafua. Faatasi ai ma le tafia o le suavai i le vai malulu, e mafai ona afaina ai vao i le paʻu palapala. I lenei tulaga, o laulaau ma pulu e pei o pulu ma le falaoamata.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, o loʻo faʻasalalauina vao i le vai Bordeaux i le amataga o le vaitau. Faʻatasi ma le mea sili ona leaga o le aganuu - faʻaleleia le pepe - latou te faʻaaogaina iniseti.

Vaitaimi

O fualaau o le laau e amata ona fuga mai ia Me. A aunoa ma se malologa, e tumau le aganuu vavalalata seia oʻo ia Setema. I le mea e tasi, o loʻo taʻuina mai i totonu o le faquefoil, o le fugalaau e 4 lanu samasama susulu. A uma ona tupu, o le pusa e fatu fatu.

Fugalaau toto

Sauniga o le taumalulu

Kalgan o se laau malulu-malulu, o le mea lea e le manaʻomia ai se fale mo le taumalulu. Faʻatonuina le liʻo eleele o na o na vao ua totoina i le tautoulu. O lea la e mafai e le cinquefoil ona faʻafefe saogalemu le taumalulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Upright cinquefoil, o le aiga lanu pinumoana o se agavaʻa tuga. O ona meatotino e faʻaaogaina e teuteu ai se mauga maualuga, o se togalaau papa. E lelei le Kalini i le paʻu paʻepaʻe, lily ma reseda.

E mafai ona totoina le aganuu e avea o se vao tuusao pe tuufaatasi ma isi ituaiga o cinquefoil, faataitaiga, kusi, Nepalese, Apennine. O lanu lanu meamata o le galangal o le ai ai muamua le eseesega ma laulaau o le silver cinquefoil.

Mea aoga

O le root cinquefoil poʻo le galangal e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi. Na togafitiina o ia pe a le o faia ni vailaʻau. O maʻi nei ua togafitia i aʻa o le laau:

  • afaina o le gastrointestinal tract;
  • lanu;
  • maʻi faʻamaʻi;
  • afaina o le oral ora;
  • paʻu paʻu.

Laʻau aʻa

Ona o le fuainumera tele o elemene aoga, o le galangal root e faʻaaogaina e avea o se mea e faʻamalosi ai, bactericidal, anti-inflammatory agent. Faʻaaogaina i se foliga o se teuteuga, faʻafefete.

Totogi gauai! Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai i nisi tulaga e faʻaleagaina le faʻaaogaina o le sami.

Upright cinquefoil e le gata o se matagofie, ae o se laau aoga foi. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le fanua. I le faʻaaogaina o vailaʻau, cinquefoil, root Kalang, e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. E faigofie ona tupu se togavao. Ua lava le totoina i totonu o se nofoaga lelei, e masani ona fafagaina, fafagaina, tipi ese pulupulu vaivai.