Laʻau

E faʻafefea ona fuaina le taufaifai - i le tautotogo, i le taumafanafana

O le togalaau faʻamafaʻau faʻasamaʻi e fiafia tele i le tele o mea faʻamalosi ma le manogi manogi. O le taimi lava e aliali mai ai se tagata ulavale i luga o le saite, vave ona i ai se manaʻoga e fai sana fatuga ina ia fatu ai se laʻau o le vaʻaiga o le vaʻaiga poʻo le faʻafefiloi. Chubushnik faʻapupula faigofie, ma e mafai ona e filifilia soʻo se metotia lauiloa.

O afea e mafai ai ona ou fanauina?

Chubushnik o le aiga o Gortenziev, ae ua taua e tagata o "jasmine togalaau." O le togavao na faaigoaina o le igoa Latin o le "Philadelphus" mo le mamalu o le Tupu o Aikupito, o Ptolemy Philadelphus, ma le "lubber" a Rusia, ona o le mea moni, o tagata e uu paipa ma fagu na faia mai lona ogaumu.

Chubushnik - teuteuga o toga

O le maualuga o le vavao e 1-2.5 m, o laʻau e fesuisuiaʻi, e faigofie, o laulaʻau e lanu meamata, malamalama. Fugalaau e aoina i mea e tutupu i luga ole laasaga masani. E mafai ona faigofie, puʻe, kapisi, lua-faalua poʻo terry, paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le kulimi.

O le fuga o le mockbird e tupu i le faaiuga o Iuni - Iulai mo le 3 vaiaso, a oʻo ina uma le lanu o le tautotogo, amata ona fiafia le Jasmine i lona matagofie ma lona manogi.

Fugalaau tauemu

Chubushnik o se laau e le lelei ma e mafai ona faʻaleleia i auala uma e iloa i le togalaau. Maʻeu le faʻailoga a Jasmine:

  • vaevaeina o le vao;
  • toso;
  • e ala i fatu;
  • lafoaʻi.

O le taimi e mafai ai ona faʻatinoina le faʻatulagaina e faalagolago i le auala e gaosia ai ua filifilia:

  • O le taimi lelei mo le vaevaeina o le vao o Mati-Aperila.
  • Pe a faʻaleleia e ala i le tipi, e tolu auala e faʻaaogaina: tautotogo, taumafanafana ma tautotogo-tautotogo. O le seleseleina o le seleselega o le autumn e amata i le maeʻa o lau. Lisiina selesele lanuʻale e vaeluaina ma tuʻu ai mo le teuina o le taumalulu i totonu o se pulou poʻo lalo ifo i le vevela o le 3-5 ℃ i luga o le zero, ae o loʻo faʻalolotoina atigi i se fagu oneone. O le totoina e mafai ona amata i le tautotogo pe a fuga le fugalaau. I le vaitau o le tautotogo, e filifilia ai laulaau lanumeamata lanumeamata aʻo leʻi amata ona ola le vao, pe faʻafefea ona faʻafefeteina le taufaaleaga e ala i le tipi i le taumafanafana - pe a uma le fuga.
  • O le faʻaleleia o fatu e faia i le tautoulu - ia Novema poʻo le tautotogo - ia Aperila.
  • E malolosi ia lapisi, ua lelei ona atinaina, ua eliina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, i le taimi o le vaitau, e le tatau ona galo ia vai, ma i le taimi o le autumn, o le lafoaia o aʻa o le vavae ua mafai ona suia mo le tumau tumau.

Fanauina o fatu

E faʻafefea ona faʻasusu gooseberries i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

E faʻapefea ona faʻaleleia fatu o le marshmallow? O le auala pito sili ona umi ma sili ona faigata o le toe gaosia. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei metotia, e le mafai ona e mauaina le mea e manaʻomia ona e na o ituaiga o ituaiga meaola e lafoina e fatu, ma ua leiloloa ia varietal. Ae afai ua uma ona i ai lau pusa faapelepele ma fatu i ou lima, e tau mai se vao vao, e tatau ona e taumafai e tupu se togavao.

Chubushnik fatu

A lūlū fatu i le autumn, e tatau ona faia laasaga nei:

  • Mai fatu na nutimomoia ia Setema ma seleseleina, aoina mai fatu, tuu i totonu o se taga po o se ato ma tuu i se nofoaga malulu. Stratification tumau mai le 50 i le 60 aso.
  • O le luluina o fatu o loʻo faʻatinoina i luga o le 'upega tafaʻi, i luga o le eleele. E tatau ona saunia se fasi fanua i le taimi muamua: eli, faʻamalolo, faʻailoga. Ia Novema, o le fatu e fefiloi ma le oneone ma sausau i luga o mauga. O fatu tumutumu o loʻo fufuluina i faapalaʻau matagogo po o vaomago ma ufitia i lālā e puipuia mai le matagi. A maeʻa le kiona, ona faʻamamāina lea o lālā, ma o le laufanua faʻatasi ma aʻa e faʻapaolo mai le susulu o le lā.

Chubushnik fatu o loʻo avanoa i le faleoloa.

I le tautotogo, o fatu e totoina ia Aperila i totonu o se pusa ua saunia i le palapala. Muamua fatu e tatau ona saunia:

  • Tuu fatu i totonu o se ato fagu ma togi i se ipu vai i le vevela o le potu mo le 2 itula.
  • Faʻasaga le taga o fatu i lauusiusi poʻo le peat mo le 3 aso. I le taimi lea, o le a totogo fatu ma ola vave pe a uma ona toto.
  • Faʻafefiloi fatu ua saunia i le oneone, lulu i totonu o se pusa ua saunia ma eleele e ufiufi i le tioata poʻo le kata i luga e faia ai se kiona
  • Faʻasalalauina le greenhouse i aso taʻitasi, ma faʻamalolo mea toto ile faalua i le aso. O fuā muamua e tatau ona faʻaalia i totonu o le vaiaso.
  • O fautuaga e fautuaina ina ia togafitia i se vaivaiga vaifofo o le potassium ia vave ona aloese mai le maʻi "lanu uliuli". Faʻaauau le falemalama ma faʻaauau pea le faʻaauau.
  • A maeʻa foliga mai o le fa fa, laʻau toto.
  • I le amataga o le taumafanafana, o fualaau matutua ua totoina i eleele matala, i luga o se paolo paʻu.
  • I le taumalulu, e puipuia mai le malulu, e tatau ona ufiufi le totogo i le faapago mago poo le peat.
  • O le tautotogo e sosoo ai, e fai ai se vao vaomatua, e tatau ona vavae ese le mea o le eletise ma faʻapipiʻi i se nofoaga tumau i le tautoulu.

Fatuina le fatu

Laʻau

Chubushnik Shneysturm - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

O le tipiina o le ulagia e fetaui lelei mo le faʻalauteleina o ituaiga o laau toto, o lenei auala e tumau ai uiga uma o le ituaiga. O lenei metotia e faigofie foʻi, aua e mafai ona faia ni meaʻai i le gasologa o le vaitau.

Fatuga o le marshmallow

Faʻalauteleina o le tautotogo e ala ile tipiina o loʻo faia i le faaiuga o Aperila - Me, ao le i fuga. Ina ia faia lenei mea, e momotu faʻatasi faʻamafanafana lanu meamata ma se mulivae (o se fasi uila mai le ata tele), lea e fesoasoani i le faʻaleleia o aʻa. O le uumi talafeagai o le auʻau e 5-7 cm. O pito pito i lalo o le 'au e manaʻomia ona vavae ese, ma tuʻu ai na o le tasi le paʻu, o le a alu uma malosi a le paranesi e fatuina le aʻa. I le taimi muamua, e tatau ona e saunia se ipu e kuka ai le palapala: 1 vaega o le peat e faʻafefiloi ma le 1 vaega o le oneone. Taofi mea na saunia i le eleele ua saunia i le maualuga o le 2 cm. Ufiufi le pito i luga o le ulo ma se fagu paʻu uamea e fatu ai se lau. E fautuaina ina ia faʻamaʻapeʻaina le vaʻaia i aso uma, aveese le pusa palasitika, ma sulu. O aʻa muamua o le a aliali mai i le 2-3 vaiaso, ma o le a mafai ona totoina totogo i totonu o le togalaau i le ogatotonu o le tautoulu.

Tipiina o le mockingbird i le tautotogo

O le toe faia o se taufaaleaga e ala ile toso i le taumafanafana e mafai foi. Afai e le lava le taimi i le tautotogo ma togalaau ua leva ona fuga mai Jasmine, ona vavaeina lea o le tauemuga i le taumafanafana. I le taimi lava na tupu ai le fugalaau, ia Iuni-Iulai (faʻalagolago i le ituaiga), e tipiina ai lala ma faʻataʻitaʻiga, ma faia se mea faʻasolo i lalo ma saʻo i luga o le pale. O isi gaioiga i le auala e tipi ai le marshmallow i le taumafanafana e tutusa ma taimi o le totoina o le tautotogo.

I le togoina o le autumn i le maeʻa ai o lau, ua uma ona vaʻaia faʻamaufaʻailoga i lala lignified, 15 cm le umi. E mafai ona teuina ni afaina i totonu o se pusa paʻu i totonu o le pusaaisa pe faʻaloloto i le oneone i totonu o le potu. E mafai ona e totoina ni meaʻai i luga o le eleele pe a uma ona vevela le eleele pe i totonu o se fagu i le amataga o le tautotogo. Lanu i totonu o le eleele i le fatuga luga.

Chubushnik toso i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae

Taua! O le vevela sili ona lelei mo le faʻavaeina o le aʻa e 20-22 ° C luga aʻe o zero. Pe a faʻamoemoeina le malulu, e sili atu le tuʻuina o le atigipusa ma mea e totoina i le fale.

Faatasi ai ma soʻo se auala o le faapipiiina, ua fautuaina e faʻataʻitaʻiina le vaʻaia aʻo le i totoina ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. Auala e aʻafia ai le taufaaleaga. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga o fale (aloe juice, vailaʻau o le fefete, vai paʻu vai) poʻo vailaʻau (aʻa, zircon, heteroauxin). Ua totoina se toto i totonu o le vaifofo mo se vaitaimi e 6 i le 12 itula.

Taua! Aua nei galo e uiga i le fafagaina, o le palapala lea e tupu ai le seleselega e tatau ona tumau pea susu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o se auala faigofie ma e masani ona maua ai ona taunuuga.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Chubushnik (jasmine) - totoina ma tausi ile fanua

E faʻapena ona faigofie le faʻaogaina o taufaaleaga e ala i le taoto. Faʻatoagaina e ala i le taina o se auala e sili ona lelei ma le faʻalavelave. Mo le faia o lenei mea, i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina, o mea nei e faia:

  • Fufulu le palapala ile vao, faʻamaʻi ma fai ni pu 1.5-2 cm loloto.
  • I pupu e faʻapipiʻi ai luga, luga i le vai ma fufulu i le eleele.
  • O le pito i luga o le taoto e le fetaui i totonu, e tatau ona nonoa i se pi ina ia mafai ai ona tuputupu aʻe lona tuputupu aʻe.

Taua! Mo le faʻalagolago, o pupuu o le tauemuga o loʻo faʻatutu i totonu o le pu ma ni pine o lala poʻo le uaea.

A mavae sina taimi, o aʻa ma totogo e tupuga mai i fatuga taitasi i luga o se ata na osofaia. A o tuputupu ae le taʻi talavou, ua totogo i latou i le maualuga o le 10-15 cm.

Faʻaleleia o Chubushnik e ala i le taoto

<

I le vaitau o le taumafanafana, o le totoina o togavao e tatau ona faasūsūina ma tatalaina. I le autumn, tipi ese ese mai le vao matua, eli ese ma tipi leisi i le va o tumutumu i vao. Saunia o totō e totō i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Bush division

E faʻafefea ona fai se tauemuga i le vaevaeina o se vaomatua? E mafai ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo, aʻo lei tataina, pe i le autumn, pe a uma ona paʻu. A vaeluaina le vao e te manaʻomia:

  • I le taimi muamua, mo se aso, o le jasmine ua maligi tele i le vai.
  • Ona eli lea ma le faaeteete le togavao ma faasaoloto mai i pulu o le eleele.
  • O le isi laasaga o le vaevaeina lea o aʻa o le togalaau o le togalaau i le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻi. O le fuainumera o togavao fou e mafai ona tusa ai ma le fuainumera o tipu, o le mea autu o lo latou lava o aʻa ua totoe. Afai e le lava le atinaʻeina o le aʻa - vaevaeina i ni vaega o ni vaʻa.
  • I le vao, o le vaega pito i luga o le tipu ma le vaega pito i lalo o aʻa ua teuteuina.
  • I se nofoaga fou, ua saunia ni pu i le loloto o uluaʻi pulupulu i luga o pupu. Faʻafefiloi le eleele i fugalaʻau, faapalaʻau po o peat, togafiti ma manganese poʻo fomaʻi. Sasaa se pakete vai i totonu o le lua.
  • Faʻapipiʻi pupuvao i pu, ufiufi ma eleele palapala, vai.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

<

I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, o le a totogo le vao ma faamalosia i se nofoaga fou i le tautoulu, i le taimi o le totogo, e tatau ai ona saunia ni togalaau mo le taumalulu - ia faatumuina i le paʻu mamago poo le ufiufi i lapnik.

Nofoaga mo le taumalulu

<

Tausia pe a uma le faʻatoʻaga

O fualaau laiti o mea taufaaleaga o le a muamua ona taulai atu i ai:

  • A filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau ona e mafaufau muamua o le laau e le fiafia i le umi o le taimi e faʻaalia ai le susulu o le la. Afai e le mafai ona maua se nofoaga paolo, ona tatau lea ona ufiufi vao laiti.
  • E manaʻomia e Chubushnik le faʻaleleia. A o totoina, ua uma ona tuʻuina atu le faʻamaʻiina i totonu o le lua, lea e tatau ona lava mo le lua tausaga, ae o loo i ai i ni mea laiti 2 taimi i le tausaga e le afaina ai le togafitia o le laau ma mea e gaosia ai le tino ma le mineral. I le tautotogo, e manaomia e se laau le gaʻo (o le paluga ua maeʻa o mullein ma le moa moa) ma le potassium ma le superphosphate i le taumafanafana e faamalosia ai le aʻa i le maeʻa o le malulu ma le fausia o le lanu meamata.
  • E tatau ona faʻafeinu vai masani i pini, e sili atu ona fai i le taeao po o le afiafi i se vai mafanafana ma lelei.
  • A uma ona faʻamaʻa, o le eleele i totonu o le liʻo vavalalata e vaʻaia e tuʻuina atu ai le okesene i aʻa. Ina ia taofia le susu, e mafai ona e ufiufi le eleele i le mulch.
  • O vaʻavaʻai ma se tagata ulavale e manaʻomia ona faʻaleagaina e aunoa ma vao.
  • I le tautotogo po o le tautoulu, faʻapipiʻi le teuteuina o togavao e fai ina ia maua ai se lapisi lapisi ma foliga manaʻomia.
  • I sauniuniga mo le malulu malulu, e tatau i se tagata ulavale ona nofo malu. O le faia o lenei mea, o se pusi kiriata, lala vavalalata, laulaʻau mamago po o le peat e talafeagai. E le manaʻomia e le tagata matua se puipuiga o le malulu.
  • I le tautotogo, a maeʻa le seleseleina o le tau malulu mai le vao, e tatau ona togafitia i latou i ni mea oona ma iniseti e puipuia ai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Chubushnik o se teuteuga malu ma le le lelei o le togalaau. Ina ia faʻaleleia, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se metotia o aganuʻu. O le faʻapenaina o le togalaau o Jasina e le tele se taimi e alu ai ma e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. O Bushes ei ai le malosi maualuga e aʻafia ma toe gaosia. O le iʻuga o le a faʻamalieina pe a mavae le 4-5 tausaga ma ni vaʻaiga matagofie vavave poʻo ni faʻamau faʻatasi ma se manogi matagofie.