Potatoes

Mea aoga, faʻamatalaga faʻamaʻi ma togafitiga ma fugalaau pateta

Potatoes o le gaosi sili ona lauiloa: atonu e leai se tagata faapena e leʻi 'aiina ni pateta i lona olaga. Ioe, ma o le totoina o lenei fualaau aina o se tasi lea o nofoaga muamua - e totogo toetoe lava o fai togalaau uma.

E foliga mai o le lauiloa o pateta o loʻo faʻamatalaina faigofie, ae e toaitiiti lava tagata e iloa e tusa ai ma fugalaau o lenei aʻa o le aʻa, e mafai ona faia ni mea sili ona matagofie. E tusa ai ma lenei mea, faʻapea foʻi ma mea masani o fugalaau pateta, o le a tatou faʻamatala atili.

Faamatalaga faʻamalosi

O fugalaau fugalaau e laiti, faʻapipiʻiina i tafaoga. O i latou lava o loʻo faia ni suʻesuʻega a le tagata lava ia, faatasi ai ma le fafagaina uma. Lanu - paʻepaʻe, lanu piniki, lanu mumu po o le violū (faʻalagolago i le ituaiga).

O le gaoioiga o le fugaina i ituaiga eseese eseese. O nisi meaola e naʻo le fatu ma e le fuga mai, o isi atonu e fuga, ae e le tupu fua.

O le vevela ma le vevela o le ea e aafia ai le gaioiga o le gaioiga. I laufanua vevela, vevela, o fugalaula e fuga mai le itiiti ifo nai lo le itu i matu.

Saili pe faapefea ona aoga le pateta, pe mafai ona tio, pe faapefea ona teu le pateta i se fale mautotogi.

Vailaau faʻamaʻi

Fugalaau i la latou faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatusalia ai se seti tulaga ese o elemene aoga ma a latou fuataga lelei.

O loʻo aofia ai vitamini C ma nisi elemene (magnesium, uʻamea). Ae o le vaega autū, faafetai lea e faʻaaogaina ai mea faʻaleagaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, o le solanine, o le glycoalkaloid oona.

E te iloa? Potatoes e aofia ai le 35% o elemene talafeagai mo le tino.

Mea tau vailaau

O mea faʻamalolo o fugalaau pateta e mafua mai i le steroid alkaloid solanine (o le mea sili ona malosi), o loʻo i ai i le po atoa. O lenei fomaʻi e maua i vaega uma o le fualaau faisua, ae o le maualuga maualuga (1580-3540 mg) o loʻo i totonu o fugalaau. O faʻamatalaga o fugalaau pateta e taua mo le mea moni e faapea:

  • faʻafeiloaʻi ma le fausiaina o le isu;
  • fesoasoani e faʻamaonia le mamafa o le toto;
  • faʻamalosia le muso o le fatu;
  • faʻamaonia le faʻamalosi;
  • fesoasoani i allergies;
  • faamalosia puipui o toto toto ma capillaries;
  • faʻamalolo manuʻa ma le sasa;
  • faaitiitia le tiga o faailoga;
  • fesoasoani e tau ma fomaʻi ma faʻamaʻi faʻaleaga;
  • aoga i le siama o le tuberculosis.
E te iloa? Solanine e mafai ona maua mai fatu mago ma totogo pateta.

Faaaoga i vailaau masani

Mo se taimi umi, o isi vailaau faʻaaoga ua faʻaaoga fugalaau pateta mo le sauniuni o ituaiga meaola e fesoasoani i se tagata e feagai ma faʻamaʻi sili ona lamatia ma ogaoga. O nei meafaigaluega e lauiloa i aso nei. E ui lava i le mea moni o nei fuakasi e aoga tele, o le tekonolosi o la latou gaosiga e faigofie.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi pateta i le i ai o faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona lelei ma leaga. Afai o le mea e fai ai fafo, ona faʻaoga lea o laumei. O fesuisuiai lelei o fugalaau e fesoasoani e taulima ai le malulu. Ma afai e te faʻaaogaina le meafaigaluega i se pulumu pulumu aʻo leʻi fufuluina ou nifo, e mafai ona e faʻateʻa ese lau caries ma faʻamamaina ou nifo.

Aoao pe afea ma pe faʻapefea ona toto, pe faʻapefea ona spud, pe faʻafefea ona faʻafefe, pe faʻafefea ona gaosia le pateta.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O fatu o le patato o se vaega o le tele o maso paʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei meafaigaluega e mafai ona e faʻaleleia atili le tulaga o le paʻu, faʻafaigofie atili, faʻateʻa ese mea leaga.

Vailaʻau e aofia ai meaʻai pateta, fesoasoani i le togafitiga o le laititi ma papillo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E ui lava i le mea moni o le vevela i le tele o doso o le mea oona, i ni mea laiti e mafai ona fesoasoani e faʻateʻaina ai faʻamaʻi tele (pe faʻaitiitia o latou faʻaʻailoga):

  • susu o ituaiga eseese ma atinaʻe;
  • malala purulenti luga o le paʻu;
  • gasegase;
  • faateleina le faasee a le tiapolo;
  • malie;
  • sinusitis;
  • pruritus;
  • faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi o le faʻaleleia o le tino.

Faʻaleagaina ma le itu

Faʻaaogaina mo le togafitiga o le fugalaau fugalaau pateta, e taua le matauina o le metotia. O se taunuuga o le tele o le masani, o aʻafiaga aʻafiaga e tulai mai:

  • oona i le gutu;
  • mu i le laulaufaiva;
  • taʻavale;
  • vulu;
  • tigā;
  • faaitiitia le gaioiga o masini ma mafaufau;
  • faailoga o le le atoatoa o le fatu;
  • tiga o le tino.

E taua! E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le solanin e foliga mai e faaputuputu i totonu o le tino, ma e aveeseina malie. O le mea lea, ao lei togafitiga, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi faapitoa.

Contraindications

E leai se tulaga e mafai ona e faʻaaogaina ai se mea oona o vaega nei o tagata:

  • maʻitaga ma fafine lapatai;
  • tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga;
  • maʻisuka;
  • tagata ei ai maʻi le atoatoa;
  • faia faʻamaʻi pipisi i feusuaiga.
E le gata i lea, e le fautuaina le faʻaaogaina o le solanine mo le togafitiga o tagata e faʻateleina le fausiaina o feusuaiga, mafatia mai faʻamaʻi o le inumaga (colitis, enteritis, etc.) ma le solia o le paleni-faavae.
Aoao pe faʻapefea ona puipuia paluga mai le uaea paʻu, Colorado potato beetle, scab, blight, Alternaria.

Seleseleina ma teuina o meafaitino mata

Potatoes - o se aganuu e sili ona vavalo taimi vavao. O le mafuaaga lena e taua ai le aua nei misia le taimi ma aoina mai mea masani i le taimi.

O fualaau aina e seleseleina pe a maeʻa ona fuga (i le aso lona ono po o le fitu), talu ai o mea aoga e faʻapipiʻi i le taimi sili. Filifili se mafanafana mafanafana o le tau, ma o le taimi sili ona lelei mai le 6:00 i le 14:00. A maeʻa le aoina o fugalaau ona faʻavasegaina ma maeʻa maeʻa. O le faʻagogoina o le vai e tatau ona faia na o se paolo (i lalo o se faʻalava, aloese mai le faʻaalia o le la) ae le o se nofoaga malulu.

E taua! Ona o le mea moni e le mafai ona teuina fugalaau fugalaau pateta mo se taimi uumi, o se isi metotia e sauniuni ai o se mea e afaina ai le ava malosi.
Teu meaola sauniuni i se nofoaga malulu ma lelei i totonu o taga pepa. Soifuaga tausi - e le silia ma le tausaga.

Sauniuniga o mea e faʻamalolo ai

Ina ia maua se meafaigaluega faʻamalosi moni, e tatau ona e matua faʻaeteete e uiga i le kukaina o tekinolosi.

Suafa vai

E faigofie lava ona saunia se vailaau faasaina: o se sipuni sipuni o mea faʻapipiʻi suamalie e sasaa atu i le lita o vai inu ma tuʻu i totonu o le vai taʻele. A maeʻa le 3 itula, e mafai ona aveeseina le mea na tupu.

Mo faʻamaʻi o le manava ma le duodenum, latou te inuina faatolu i le aso i totonu o le sipuni sipuni 20-30 minute aʻo leʻi 'aʻai. A maeʻa le 4 lita o vailaau e inu, o le togafitiga e faʻasalo mo le masina.

Faʻaaogā le mea na tupu i le maualuga o le mamafa, e faʻamalolo ai spasms i le bronchi ma mo le faʻafefeteina i le faʻamau tiga. Teuina i se nofoaga malulu mo le silia ma le 3 aso.

Aoao pe faapefea ona totoina pateta o Picasso, Timo, Uladar, Impala, Lorch, Bellaroza, Sante, Zhuravinka, Red Scarlett, Veneta, Slavyanka, Nevsky, Ilyinsky, Zhukovsky ituaiga o ituaiga muamua.

Suavai vodka fusion

Ina ia saunia se ituaiga o mea e te manaomia 20 g (3 punetini) o le pateta, 800 ml o vai inu, 100ml vodka poo le ava malosi. O fuālaʻau e sasaa vai ma fafaga mo le 3-4 itula. Ona fofo lea o le vaifofo ma faaopoopo i vodka. Teu lenei meafaigaluega e le sili atu ma le lua vaiaso.

Faʻaaogā, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina o vai, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le mamafa, tiga i sooga (fafo), mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma catarrhal.

E te iloa? I Europa, i le XVI-XVII seneturi, o pateta ua taua o "peanati", "apu o le eleele" ma "pears o le eleele".

Vodka po o le tinotu agaga

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e herbalists fugalaau fou, ona o na ituaiga o vailaau faʻasaina e aofia uma ai meatotino talafeagai. Ina ia maua le saʻo saʻo, i le taimi lava e maeʻa ai, o le fugalaau e nutimomoia (i totonu o se mea e teu ai manu pe i totonu o se mea e fufulu) ma tuʻuina atu i se pusa faʻapipiʻi. A maeʻa lena, e sasaa le masini i le vai (mo le 100 ml vodka - se sipuni sipuni o fugalaau), tapuni ma tuu i se nofoaga pogisa mo le vaiaso. O lenei mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i lauti (o le fua e fuaina i mataʻu) i lalo o le maualuga o le mamafa, e faʻaumatia ai mea malie. O le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega o le a fesoasoani i le aveesea o le vaitau o tausaga.

E fautuaina foi le faia o laei ma le faʻaleagaina o le ava malosi i vaega o faafitauli, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le vaeluaga o le tautala.

E taua! A faʻaaogaina i fafo mo le faigofie o le faʻaogaina o se meafaigaluega e mafai ona faʻafefiloi ma le siʻeli o le penisini.
O le ava malosi e teuina i se nofoaga malulu mo le sili atu ma le tausaga.

O aso nei ua matou taʻuina atu ia te oe mea aoga ma metotia o le faʻaaogaina o le pateta. O lenei e mafai, e aunoa ma le faamaimauina o le taimi ma tupe, ia i ai i luga o le lima se mea e faʻamalolo ai o le a fesoasoani i le tele o maʻi.